am aflat ceva ingrozitor

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Cred ca suntem rau pe aratura. Refuz sa cred ca majoritatea femeilor pe vremea lu' Ceasca erau abuzate de sotii lor si toti copii avortati fusesera conceputi in urma unui viol.
Dupa cum au spus si fetele, era normal ca accidente sa se intample in cazul folosirii unor metode empirice dar de aici la 30 de avorturi facute cu propria manuta in sarcini mai mari de 3 luni, e cale lunga.
Eu eram inscrisa acum 3 ani la o clinica de unde imi dadeau pastilele la pret redus. De fiecare data cand ma duceam la control sau la pastile stateam la cozi imense unde 90% dintre femei se inscriau pentru avort (probabil acolo era mai ieftin). Stand la cozile alea am vazut si am auzit lucruri pe care n-o sa le uit niciodata precum fete de 18-20 ani cu cate 4 avorturi la activ (unele veneau cu mamicile care intrau in vorba cu alte mamici. Se ajungea la destainuiri de genul "Eu am facut 20 de avorturi, da' noi ne chinuiam tare , nu era ca acum.") Sa nu-mi spuneti ca acele mamici erau constiente ca au omorat 20 de copii si au facut ceva ca fetele lor sa nu treaca prin aceleasi traume. Ele erau doar multumite ca acum nu mai sufera chiar ca vitele,ca s-au civilizat. Bleah, mi-e scarba.... Pe femeile astea le aparam acum spunand ca au fost constranse, violate, lipsite de informatie, etc. Acum informatia e pe toate cararile si totusi ele isi duc fetele de manuta la avorturi.

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

ANKA-MARIA, din nefericire, ai atata dreptate!!

cristina si nazdravanul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Anka-Maria - intr-adevar ceea ce ai scris este de neconceput, ca in 2006 femeile ajung la asa ceva. Este inadmisibil cu atata informatie sa se faca avorturi peste avorturi.
Si eu imi amintesc cand stateam pe hol la medic si asteptam sa-mi dea o veste buna, in timp ce mame cu fetiscane de 16-17 ani ieseau si intrau la avort.
Asta este tare trist !

Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

MamaGiuliei, sa stii ca ,din pacate, informatia nu e chiar asa de la indemina cum ni se pare noua din fata calculatorului. Sint sate in care in continuare e rusine sa vorbesti despre asa ceva- stiu asta nu din auzite, sint parinti, aici in Bucuresti, care nu le permit copiilor sa faca orele de educatie sexula (ca sa nu o apuce pe cai gresite!!!!), sint oameni atit de indobitociti de bautura sau de soarta incint numai la prezervative si pastile nu se gindesc cind fac sex, sint barbati care nu le permit femeilor sa-si puna sterilet, ca asa cred ei ca vor fi inselati si cite si mai cite grozavii...Ne place sau nu ne place, din pacate, o mare parte din romani nu are acces la informatie-din prostie sau din cauze "tehnice", logistice si rumarile se vad.
BIne, mai exista si gisculitele de oras-de diverse virste, care stiu ca se pot feri, dar pe care le izbeste cheful de sex si uita de ce stiu. Astea nu au scuze, dar de restul ar trebui sa se ocupe scoala, televiziunile, preotiioraganizatiile non-profit pentru ca altfel vom conduce detasat la avorturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by anka-maria
Eu eram inscrisa acum 3 ani la o clinica de unde imi dadeau pastilele la pret redus. De fiecare data cand ma duceam la control sau la pastile stateam la cozi imense unde 90% dintre femei se inscriau pentru avort (probabil acolo era mai ieftin). Stand la cozile alea am vazut si am auzit lucruri pe care n-o sa le uit niciodata precum fete de 18-20 ani cu cate 4 avorturi la activ (unele veneau cu mamicile care intrau in vorba cu alte mamici. Se ajungea la destainuiri de genul "Eu am facut 20 de avorturi, da' noi ne chinuiam tare , nu era ca acum.") Sa nu-mi spuneti ca acele mamici erau constiente ca au omorat 20 de copii si au facut ceva ca fetele lor sa nu treaca prin aceleasi traume. Ele erau doar multumite ca acum nu mai sufera chiar ca vitele,ca s-au civilizat. Bleah, mi-e scarba.... Pe femeile astea le aparam acum spunand ca au fost constranse, violate, lipsite de informatie, etc. Acum informatia e pe toate cararile si totusi ele isi duc fetele de manuta la avorturi.

Din punctul meu de vedere, acesta este punctul pe i.

Numai bine si cat mai multi copii doriti, sanatosi si voiosi.
Si, bineinteles, cu o solida educatie sexuala.

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Natasa, ai mare dreptate!
E adevarat ca nu sunt de acord cu ce au facut acele femei si mi se pare ingrozitor insa de ce refuzati sa credeti o realitate? Si anume ca milioane de femei sunt abuzate de soti pe fondul alcoolului, al prostiei, al saraciei... sau toate la un loc. Lucruri care se petrec destul de des si acum. Hai sa dam pedeapsa cu moartea pentru femeile care au facut numeroase avorturi si sa ignoram cu desavarsire faptul ca sotii lor nenorociti le abuzau sexual cand aveau ei chef!

E ca si cum strigati la moarte cu nenorocitele care au omorat atatia copii! Pur si simplu nu puteti judeca in contextul realitatii crude de atunci cand femeia sub nici o forma nu indraznea sa spuna azi nu facem sex ca pe langa sex, o mai si batea. Eu cred ca femeile respective au suferit enorm, au o avut o viata foarte grea si poate nici nu au avut atata intelepciune sa faca altfel sau efectiv nu stiau ce sa faca! Nu le scuz pentru asta, este foarte crud, dar felul in care vedeti lucrurile are legatura cu realitatea noastra, nu a lor.
Si daca aveti impresia ca lumea era atat de informata, de ce inca este "pacat" sa folosesti anticonceptionale?

p.s. mama de exemplu s-a protejat cum a putut fiindca se gaseau prezervative foarte greu, dar ei aveau aceasta informatie. voi credeti ca lumea in general stia de prezervativ, spermicide, etc? Habar nu aveau!!

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Joce draga, nu e vorba doar de "acele vremri" ci si de cele din ziua de azi, iar abuzurile continui sa cred ca sunt raritati, nu generalitati.
Da, multe dintre femei sunt victime, dar copiii nenascuti nu tot victime sunt? Doar ca ei nu pot striga in gura mare nedreptatea care li se face, desi n-au nici o vina.
Despre metodele contraceptive, stim bine cine si cum le interzice si astazi, si pe de alta parte pledeaza si impotriva avorturilor.

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Jocelyn, sunt de acord cu tine. Si eu stiu foarte bine ca in vremurile acelea barbatii nu dadeau doi bani pe femei. Le foloseau cum si cand voiau ei. Asa se intampla in majoritatea cazurilor. Bunica mea a fost victima bunicului meu care o batea si o alunga din casa, apoi se culca cu ea, chiar daca ea abia putea sa mearga. A fost ingrozitor pentru ea. In plus, erau alte conceptii. De exemplu mi-a povestit ca a facut un avort, pt ca a ramas gravida imediat dupa nunta si ca ar fi zis lumea ca a luat-o tocmai pt ca a ramas gravida. Mie mi s-a parut stupid, dar probabil familia ei si alte persoane nu gandeau cum gandim noi acum. Si eu sunt impotriva avortului, n-am sa fac niciodata asa ceva, dar n-are rost acum sa judecam deciziile femeilor de-atunci. Fetele de astazi insa, care sparg gheata la 15 ani cu primul avort, sunt de condamnat. Si-apoi mamele lor. Acum nu putem spune ca nu le-a educat nimeni, ca nu le-a explicat ce si cum... ca daca vor (trebuie sa vrea!) se documenteaza singure. Asta daca le pasa!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

quote:
Originally posted by impreuna

Joce draga, nu e vorba doar de "acele vremri" ci si de cele din ziua de azi, iar abuzurile continui sa cred ca sunt raritati, nu generalitati.
Da, multe dintre femei sunt victime, dar copiii nenascuti nu tot victime sunt? Doar ca ei nu pot striga in gura mare nedreptatea care li se face, desi n-au nici o vina.
Despre metodele contraceptive, stim bine cine si cum le interzice si astazi, si pe de alta parte pledeaza si impotriva avorturilor.

Flavia (sotie si mamica fericita)

parca era vorba de trecut, parca tu erai socata de ce facuse mama ta....cred ca inainte sa iti acuzi mama, si tu si alte fete de pe acest forum, ar trebui sa va ganditi cum era cu adevarat atunci!!!!

nu puteti sa va judecati mamele astfel atata vreme cat nu ati trait acele vremuri...

acum credeti voi ca e altceva, dar va spun eu ca nu e

am un program acum la fundatia la care lucrez de educatie sexuala si pot sa va spun ca mai ales in mediul rural nu prea se fol.mijloace contraceptive pentru ca: pilulele sunt scumpe, exista impresia ca ingrasa, dau cancer, deregleaza organismul...prezervativul nu e folosit pentru ca barbatii nu-l agreaza...metoda calendarului (cam ineficienta!) nu e folosita pentru ca de cele mai multe ori luate cu treburile campului uita sa calculeze...si am intalnit cazuri in care inca se mai fac avorturi cu cozi de muscata, vin fiert, alte substante introduse in uter!!!!

nu fac apologia avortului (desi eu sunt de parere ca o femeie are dreptul sa aleaga!), dar se intampla ca si cele mai eficiente mijloace contraceptive sa dea gres...iar pe vremea lu' ceasca chiar nu aveai cum sa mai cresti un copil in plus...si pe de alta parte le respect mai mult pe femeile care au facut putini copii si multe avorturi (ca mai dadeau gres met.contraceptive), dar i/au crescut bine pe copii, decat pe cele care au turnat multi copii pe care nu i/au crescut bine (vb aici si de mancare si de educatie!)

si, ma repet, in nici un caz nu i/as imputa mamei mele chestia asta...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

si daca ar mai fi sa zic ceva la acest subiect ar fi

In incheiere...
Daca vreti sa nu fiti judecati ... nu judecati la randul vostru.
Daca faci un avort esti condamnata la a fi "judecata" pentru ca si tu ai judecat copilasul pe care l-ai avortat si .....l-ai condamnat la moarte!!! Nu te astepta la intelegere/compasiune

ma opresc aici

Mergi la inceput