Viata in Germania (31)
Raspunsuri - Pagina 8

tinatache spune:
quote:
Originally posted by Elena123
Imi mai permit o intrebare.Cam indiscreta poate.Tu cati ani ai?Si varsta joaca un rol important.Eu am 29.
A si despre zona ALLAH nu stiu nimic.L-am intrebat pe sot si a zis ca e o zona neutra.Destul de linistita dupa parerea lui.
Cam atat pentru moment.Acum fug la curs.
V-am pupat.
32 am, si 2 copii mici

Pt Allach, mersic de info

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

enn spune:
Draga Elena,
scriu si eu 2 rīnduri ca sa te īncurajez un pic. Nu stiu ce-ai studiat, dar orice ar fi, nu se poate sa nu-ti fie de folos īntr-un fel sau altul. Ai īnvatat sa te organizezi, sa-ti concentrezi eforturile pentru a atinge un tel, sa gīndesti structurat, cīte si mai cite. E
Capul sus si curaj!
E.

narcisa spune:
Elena, curaj cu CV-urile, si cu engleza si eu o vorbeam cind am venit aici ca germana nu stiam deloc, dar de cind cu germana, am cam scrintit-o cu engleza sau cel putin asa simt eu.
Si sa stii ca in CVuri e important sa se vada ce-ai facut, nu conteaza unde, sa reiasa ca ai facut ceva si nu ai stat degeaba.
Osna, si eu tot la persil granule ma refeream.
Cristina, mult succes la job si curaj, totul are un inceput! Am si eu o intrebare, ca stiu ca la tine amandoi au inceput gradi si cresa cam in acelasi timp; cum stati la capitolul virusi? la noi din august cred ca n-am fost in viata mea asa bolnava la 2-3 saptamani cite o gripa adusa de Patrick da ultima mi-a pus capac cu tuse din aia urita si nn antibiotice, de nici la servici n-am ajuns de o saptamana. La voi cum e, oi fi eu vreun specimen de le iau pe toate? Ca si cu tati e la fel, s-a saturat de raceli.
narcisa

Alina spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Cristina, mult succes la job si curaj, totul are un inceput! Am si eu o intrebare, ca stiu ca la tine amandoi au inceput gradi si cresa cam in acelasi timp; cum stati la capitolul virusi? la noi din august cred ca n-am fost in viata mea asa bolnava la 2-3 saptamani cite o gripa adusa de Patrick da ultima mi-a pus capac cu tuse din aia urita si nn antibiotice, de nici la servici n-am ajuns de o saptamana. La voi cum e, oi fi eu vreun specimen de le iau pe toate? Ca si cu tati e la fel, s-a saturat de raceli.
narcisa
Narcisa,
Hai ca pina iti raspunde Cristina,iti zic eu ca din septembrie,de cind merge Marie la gradinita, sunt tot racita,lunar

Ce sa zic,acum i-ar m-am procopsit cu ceva,imi curge nasu'

Sanatate iti doresc!
Alina

copiloi spune:
Imi permit sa-mi dau si eu cu parerea, legat de studii, joburi.....E doar o parere, nu trebuie sa o luati de buna, asa cum nu trebuie, in general,sa luati de buna, cam ce se scrie pe aici (pentru ca, de multe ori, adevarul e undeva la mijloc !!!).....
Pentru cei care vor sa ramana in Germania si care nu sunt nici doctori, nici informaticieni, singura cale pe care o vad eu, pentru a avea un job, pe masura studiilor si a propriilor pretentii, este de a mai face ceva scoala in Germania. Cazul ideal ar fi o facultate, dar nu neaparat.....se poate face un Ausbildung, un Aufbaustudium....ideea e sa faci tot posibilul sa obtii o diploma germana !!!. E un sacrificiu, dar care, in timp, va merita. Altfel, va treziti ca trec 2-3 ani, cautand un job "corespunzator", cand in timpul asta se puteau face niste cursuri.
Cunosc un caz (chiar daca este vorba despre un barbat, cred ca ccc conteaza mai mult modul cum si-a estimat el sansa de a a vea un job ok, aici in Germania). A facut facultate in RO, in TM (din pacate, nu mai stiu ce anume), iar la 28 de ani s-a apucat sa faca Jura, aici in Germania. A terminat-o cand avea 33 de ani, iar acum are Praxis-ul lui aici. E un caz "extrem", ca sa zic asa.......dar cred ca a ales aceasta cale, tocmai ca si-a dat seama ca alta mai buna nu exista.
O diploma romaneasca nu se va compara nicicand cu una nemteasca (si asta numai daca privim din perspectiva lor, a nemtilor), fie ea echivalata nu de una, ci de 10 institutii germane.
Si ca sa va incurajez, va spun ca am colege de facultate, care au si copii, si fac si facultate. Deci, se poate!!!
Bafta tuturor!
Alina

tinatache spune:
narcisa , eu, multumesc lui D-zeu, sunt bine. Am fost racita dar cred ca de la McD. mi s-a tras ca a cazut caldura vreo 2 zile si erau 10 grade inauntru, plus ca am mai stat si la Drive. Acuma mi-a trecut, si vad ca plozii tot mucosi sunt dar intr-o limita acceptabila. La noi la gradi e un caz de Scharlach (Scarlatina...?), astept sa vad daca ne-am pricopsit. De varsat de vant de la cresa (tot 1 sg. caz), am scapat.
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Alina spune:
quote:
Originally posted by tinatache
narcisa, eu, multumesc lui D-zeu, sunt bine. Am fost racita dar cred ca de la McD. mi s-a tras ca a cazut caldura vreo 2 zile si erau 10 grade inauntru, plus ca am mai stat si la Drive. Acuma mi-a trecut, si vad ca plozii tot mucosi sunt dar intr-o limita acceptabila. La noi la gradi e un caz de Scharlach (Scarlatina...?), astept sa vad daca ne-am pricopsit. De varsat de vant de la cresa (tot 1 sg. caz), am scapat.
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
Si la noi sunt cazuri de Scharlach(da,e scarlatina)de vreo 3 saptamini.Apar,tot apar,vad zilnic la fisier

Alina

narcisa spune:
Alina, multa sanatate! Ma gindeam ca oi fi eu vreun fenomen, ca o tinem amandoi din raceala in raceala; da asta ultima a batut orice record o tuse ca cea descrisa de tine, n-am mai avut nici eu de ani de zile. Cel mai naspa e ca eu il vreau pe bb3 si mi-e teama de o sarcina cu raceala dupa raceala.
Apropo de varsat de vint, eu vroiam sa le fac vaccinul miine, a cazut, Patrick e pe antibiotic si Vivien tuseste si ea, probabil urmeaza. Scarlatina a fost si la noi un caz, lunile trecute.
Alina(copiloi), tu ai dreptate, zic eu cu ceea ce scrii; fara o diploma de aici mai rar gasesti ceva pe masura; eu una am de gind sa mai fac si aici o specializare aici, deja stiu ce vreau.
Si oricum aici se poarta sa faci chiar si o facultate, avind copii acasa, si eu am mai multe cunostinte.
Cristina, ce bine ca nu te contamineaza si pe tine! Tine-o tot asa!
toate cele bune
narcisa

Alina spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Alina, multa sanatate! Ma gindeam ca oi fi eu vreun fenomen, ca o tinem amandoi din raceala in raceala; da asta ultima a batut orice record o tuse ca cea descrisa de tine, n-am mai avut nici eu de ani de zile. Cel mai naspa e ca eu il vreau pe bb3 si mi-e teama de o sarcina cu raceala dupa raceala.
Narcisa,
Pai si la mine e cam la fel,si noi ne-am dori anul asta(sau ma rog,cind o fi sa fie dar nu la pensie

Fetelor,
Mai stie cineva,ceva de Iris?Nu stiu daca am mai vazut mesajele de-ale ei de o multime de timp,luni de zile.
Alina

peca spune:
@copiloi .... iti dau si eu dreptate.....fara ceva facut si aici ...trebuie sa te iubeasca cineva acolo sus nespus de mult si sa ai noroc din cale afra ca sa poti face ceva de D-ne ajuta, si "ceva de D-ne ajuta" este pt. mine alt ceva decat muncitor necalificat la banda
dar sa va spun pe scurt " povestea mea".....cand am venit aici aveam abia impliniti 20 de ani, tocmai incepusem al 2-lea an de fac., am intrerupt (dragostea nu e numai oarba....iti mai ia si mintile) si am aterizat aici...nu tu limba...nu tu nimic.....doar liceul facut in ro.....cei de aici mi-au spus :" mamaaa...cu liceu facut in ro si recunoscut aici ca abi(il recunoscusem intre timp) gasesti un job bun) .....da am gasit usi inchise chiar si la fabrici nu la birouri(acolo nici nu am mai indraznit sa bat) si usi trantite in nas si la cei care ar trebui sa te "berataneasca" ....
acum cand ma gandesc la viitorul meu...ma vad acolo in vreo 5 -6 ani la munca intr-o fabrica(asta daca am noroc sa gasesc de lucru) si asta fiindca am un bb care chiar daca va incepep in 2 ani juma la gradi nu am cu cine sa il las sa il duca/aduca, mie nu imi va da nimeni de lucru de la 8 la 12 sau 8 la 3, si desi vreau mult sa fac ceva/chiar si un ausbildung ..... parca ma ramas cu piciorul intepenit intr-o groapa si groapa este intr-o sackgasse si ea este intr-un sat in varf de deal....si dealul este.......
si stiti ce mi-a spus o tipa de la birou, in toamna trecuta cand am sunat sa cer ceva inf. despre ausbildung la ei:? " cu 24 de ani nu are rost sa ma mai gandesc sa fac un ausbildung caci ma fac de rusine printre cei de 16-18 ani!"
si colac peste pupaza....nici cu germana nu sunt multumita cum ma descurs....iar cand am vrut sa fac ceva mi s-.a spus ca doar Volkshochschule este si acum am aflat intre timp ca sunt chiar si aici in orasel alte posibilitati....ba chiar era un curs de 6 luni a 5h/zi, si nu trebuia platit caci il suporta statul fiindca sunt sotie de spätaussidler ....
asa ca cine sta cu moralul mai bine si libertate de miscare nu e niciodata prea tarziu sa faca ceva!
peca si niko(23 iulie '05)
_