Viata in Germania (31)
Raspunsuri - Pagina 10

aschiutza spune:
Frumoasa fetita ai! Sa iti traiasca!
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

osolita spune:
quote:
Originally posted by peca
fetelor acum o intrebare din alt domeniu:
stiti cum se calculeaza Erziungsgeld ? si anume se ia grenze numai dupa sot sau dupa amandoi(adica un total), si daca numai dupa el de ce se precizeaza grenze-le la ambii parinti?
pe primele 6 luni el grenze 30.000 iar ea 23.000(parca), din a 7-a luna scrie ca el 16.500 si ea 13.500.....acum incepand din luna a 7-a grenzele in functie de cat erziungsgeld se primeste este doar 16.500 sau 16.500+13.500 ?
sau astia 13.500 de la ea joaca un rol numai in cazul in care mama lucrase inainte de sarcina pe salar impozitabil? (adica nu 400 job), si daca nu lucrase se ia doar grenze a lui?
mersi de raspunsuri si pareri!
peca si niko(23 iulie '05)
_
Peca, in primele 6 luni limita pe familie e 30.000 si cica e vorba de Nettoeinkommensgrenze iar cealalta limita de 23.000 e valabila doar daca esti Alleinerziehend. La fel si incepand din luna a 7-a.
Asa ca voi va incadrati la 30.000, respectiv 16.500 (net).
La partea cu calculatul e destul de complicat, mai bine spus nu ma pricep, daca te intereseaza exista un program care iti calculeaza:
http://www.zbfs.bayern.de/erziehungsgeld/rechner_04/start.html

Himmelsduft spune:
@ peca: sint 2 feluri de Erziehungsgeld: Bundeserziehungsgeld in primii 2 ani si Landeserziehungsgeld in al treilea an (depinde de regulile din respectivul Bundesland).
Bundeserziehungsgeld se acorda ptr 12 luni pina la 450 (Budget) maximal 5.400 sau 24 luni pina la 300 (Regelbetrag) maximal 7.200 . Cine a decis sa primeasca Budget nu mai primeste in al doilea an Erziehungsgeld. Citi bani se primesc depinde de Einkommensgrenze. Primele 6 luni maxim Jahreseinkommen de 30.000 ptr cei casatoriti (Verheiratete) si 23.000 ptr cei singuri (Alleinstehend). Din a 7-a luna e maxim Jahreseinkommen de 16.500 ptr cei casatoriti si 13.500 ptr cei singuri. Asta pentru Regelbetrag, iar ptr Budget urmator: Primele 6 luni maxim Jahreseinkommen de 22.086 ptr cei casatoriti (Verheiratete) si 19.086 ptr cei singuri (Alleinstehend). Din a 7-a luna e maxim Jahreseinkommen de 16.500 ptr cei casatoriti si 13.500 ptr cei singuri.Ptr urmatorii copii creste Einkommensgrenze cu 3.140 ptr ambele cazuri.
Ca Einkommen se ia in considerare Summe der Einkόnfte minus Werbungskosten a ambilor. Faptul ca nu a lucrat cineva sau a avut un Minijob unde sa platit impozit pauschal nu conteaza.
Sper sa te fi lamurit.
Himmelsduft
calut

tinatache spune:
pinguleasa, sa-ti traiasca!! e o dulceata!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

narcisa spune:
Pinguleasa, sa va traiasca bubulina! e taaaaaare dragalasa
toate cele bune
narcisa Patrick 2906.2002
Vivien 27.01.2004
concediu noiembrie Marea Baltica

peca spune:
@himmelsduft.....pricepui.....ca mei mi-au venit hartiile si am primit pe primele 6 300 iar din a 7-a luna primesc 63, ceea ce nu ma asteptam, adica nu chiar asa putin, caci am cunostinta care in anul 3 a luat 126/luna si sotul ei castiga mai bine ca al meu(cel putin in mana, ca pe hartie nu stiu)
dar e clar.....ei mi-au scris si formula dupa care au calculat si erste bine, dar para nu vroiam sa cred
peca si niko(23 iulie '05)
_

narcisa spune:
Peca, n-avea grija ca nu se inseala ei la Versorgungsamt! Io una n-am reusit sa primim mai mult de 6 luni, nici macar la al doilea copil.
toate cele bune
Vivien 27.01.2004

Alina spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Peca, n-avea grija ca nu se inseala ei la Versorgungsamt! Io una n-am reusit sa primim mai mult de 6 luni, nici macar la al doilea copil.
toate cele bune
narcisaPatrick 2906.2002
Vivien 27.01.2004
Daaa,nici poveste sa se insele astia la Erziehungsgeld

Si noi am primit tot 6 luni,cite 300euro/luna dar asta in 2002,acum vad ca Einkommensgrenze a scazut fantastic

Pinguleasa ,sa-ti traiasca fetita,e dragalasa!
Aschiuta ,nu ne dai poze di la seara romaneasca?Ajteptam!

Alina

narcisa spune:
Alina eu nu pricep, cum adica a scazut fantastic???? Noi am constatat ca o muta de la an la an in favoarea lor. Pt. ca la noi intre copii e diferenta mica de 1 an si 7 luni, sotul meu facuse calculul dupa tabelele de la Patrick la Vivien si la forma cealalta de budget am fi putut primi un pic mai mult. Dar cind a luat formularele sa le completeze, a constatat ca mutasera iar plafonul si nici vorba sa primim mai mult de 6 luni
.
toate cele bune
Vivien 27.01.2004

Alina spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Alina eu nu pricep, cum adica a scazut fantastic???? Noi am constatat ca o muta de la an la an in favoarea lor. Pt. ca la noi intre copii e diferenta mica de 1 an si 7 luni, sotul meu facuse calculul dupa tabelele de la Patrick la Vivien si la forma cealalta de budget am fi putut primi un pic mai mult. Dar cind a luat formularele sa le completeze, a constatat ca mutasera iar plafonul si nici vorba sa primim mai mult de 6 luni
.
toate cele bune
narcisaPatrick 2906.2002
Vivien 27.01.2004
Daaaaa,muta in favoarea lor de aia am zis ca plafonul e scazut adica tre'sa ai un venit mai mic(de la an la an il fac mai mic) sa primesti banii aia.
Alina