Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Tania, eu cojitele dintre sprancene (acolo au aparut) le-am tratat cu ulei de BB. Noi folosim ulei de bebelusi de la Hemel. Si cu lapte de san. Din cele 2 picaturi care imi mai curg, una o puneam intre sprancene la fiica-mea...

Cristina Negara

Mergi la inceput

Tania, daca iti vomita laptele praf inseamna ca nu-l tolereaza. Schimba-l urgent! Eu folosesc Milumil 1 si sunt multumita. Intreaba pediatrul cel mai bine!

Cristina Negara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Lavi- nici noi nu ridem in hohote. Fetitzele noastre sunt mai serioase.
Cu mincatul lui Nati, io as scula-o pentru papa. De fapt, io procedez asa: ea se cam foieste incepind cu 5, uneori cu 4. Dar in somn. Adica doarme. Pe la 6 ii dau de papa, desi nu plinge de foame. Sigur ar dormi altfel pina pe la 7-8, dar nu are rost. Noi ne-am facut asa programul: papa la 6, apoi doarme pina la 9.30, papa la 10, apoi 14, 18 si dupa baita, la 23.30.

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

negaracristina multumim pt reteta, am si notat-o in caiet, eu ma dau in vant dupa ciocolata de casa! Mai astept si una de la Tania! Pe post de celofan pot sa folosesc si folie de plastic pt impachetat? Sau unde se gaseste celofan?

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Ah, nu apar diacriticele. Corectez si trimit din nou reteta de ciocolata. Dar mai tarziu ca acum imi plange galusca de foame.

Cristina Negara cu BB Elise-Stefania
3 Decembrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

BUNA FETELOR,
Noi folosim bubchen si sunt fff multumita
CA luam din luna 2 cate 5 ml pe zi/10 zile pe luna,prescriere din maternitate,timp de 3 luni
JOY- noi luam debridat de 1 luna 2,5 ml dim si seara inainte de masa cu 30 min,cel mai bine ar fii sa-l dai cu pompita sau seringa nu cu ligurita
la fundulet eu dau cu crema nivea dupa ce o schimb de fiecare data si nu avem nici o roseala
daria este tare cumintica noaptea doarme cate 6-7 ore,chiar 8 noaptea trecuta
azi avem 8 sapt si 5.500kg si 6o cm

P entru cojitele de pe caput,pot sa va spun cum au trecut la bb-ul prietenei mele care s-a luptat cu ele vreo 2 luni si a incercat multe creme si solutii farmaceutice,a scapat dupa 2 sapt in felul urmator:la baita a splat caputul cu 1 galbenus de ou amestecat cu sampon si lasat 5 min cat sta bb in cadita apoi periat bine.sper sa mearga si la tine

La noi mancarea preferata este ciorba a la grec,pui cu smantana si ciuperci si paste cu kaiser si smantana si snitel

ela si oana daria(02.12.2005)

poze cu noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana242003/album?.dir=/2366

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

mama di tutti, scuze! azi n-a facut kk deloc. nici nu stiu daca sa ma bucur. n-o da in constipatie? starea generala s-a imbunatatit vizibil, cere masa in ritmul lui obisnuit, nu mai este drogat. mi se pare putin deshidratat (are tenul mai tern, asa, cum il am eu cand nu sunt hidratata)si in total diareea de 3 zile ne-a lasat amintire 0 g acumulate in acest timp si-asa nu stateam cine stie ce la capitolul asta, acu' ne-a lovit unde ne durea...cred totusi ca n-a avut o diaree severa ca prea s-a remontat mai repede decat sarah a lui noki si eu n-am facut cat orez a facut ea...
silvia, ma intrebai de tratament, pai a baut doar nan fara lactoza antidiareic si am luat smecta in ceai de menta: un plic pe zi, impartit in 2, dimineata juma de plic in 50ml de ceai menta si seara cealalta jumatate in alti 50 ml ceai de menta. saracu' ii era asa sete, cand ii dadeam porcaria de menta cu smecta, neindulcita, o lipaia cu o pofta...

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Anda lasa ca e bine! Nu te speria cu constipatia, asa fac uneori copii dupa diaree. Tu in nici un caz nu-l trata de constipatie, tarateaza-l in continuare pt diaree (fa trecerea treptata de la Nan fara lactoza la cel cu - cum ti-a recomandat doctorul). Oricum e bine ca s-a facut iar vioi, asta e cel mai important. Silvia, dupa diareea cu spitalizare n-a facut kk aproape o saptamana!!! Dar n-am avut voie s-o trec brusc la regim normal ci tot treptat. artistul, lasa ca ia el in greutate!!!

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Revin cu reteta:

Ciocolata de casa
Ingrediente: 160 ml apa, 600 g lapte praf, 1 pachet unt (200 g), ½ kg zahar, zahar vanilat, rom, esenta fistic etc., nuci prajite, stafide, cacao.
Mod de preparare: se injumatatesc toate cantitatile (apa, zahar, lapte, unt).
Se pun la fiert 80 ml apa cu 250 g zahar. Se fierb circa 4 minute din momentul inceperii fierberii (se va obtine un sirop). Se adauga 100 g unt, se amesteca pana cand se topeste, se adauga aroma, zaharul vanilat, se pune in ploaie laptele praf cernut (300 g) si se amesteca bine pana se omogenizeaza si se va obtine un amestec vascos.
Pe un celofan pregatit (tapetat cu unt sau cu margarina) se toarna ciocolata pe toata suprafata, se pun stafide, nuci sau alune si se lasa la racit circa 10 minute pana cand ciocolata s-a intarit.
Se repeta a doua ciocolata la care se adauga la fiert si o sticluta de esenta de rom sau fistic dupa preferinta, iar dupa ce s-a amestecat bine laptele praf se adauga cacao 2 – 5 linguri dupa gust. Compozitia rezultata se toarna peste ciocolata alba si se lasa la racit circa 15 minute sau mai mult pana s-au intarit cele doua ciocolate.
Se ruleaza, ca la placinta, tragandu-se celofanul, iar la capetele celofanului se inveleste ciocolata cu celofanul ramas, se da forma unui baton si se leaga capetele, se aseaza pe o tava si se da la rece (la frigider).
Se poate consuma dupa 8 – 10 ore.
Pentru o manevrare mai corecta a cantitatii de ciocolata atat cea alba cat si cea cu cacao se injumatatesc, adica se pun pe doua celofane bine tapetate si se vor obtine 2 batoane de ciocolata.

Celofan se gaseste de cumparat in supermarket. Eu folosesc de ala pentru acoperit vasele cu mancare, care se lipeste, dar cred ca se poate folosi si folie de aluminiu. Nu am incercat.

Cristina Negara cu BB Elise-Stefania
3 Decembrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

dordia, esti pe aici?
a venit randul lui stefan la "cabinetul astro". hi,hi,hi, o sa fie cam ocupat baiatu'...

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput