Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 8
anda77 spune:
da dom'le, in sfarsit un robot cum asteptam: si blender si storcator, adica sa pot face morcovii suc, daca vreau la 3 luni, si sa pot face morcovii si piure, daca vreau, la 6 luni. M-ati ametit cu etalarea functiilor robotilor, pe ultimele n pagini, de nu ma mai adunam...eu nu sunt nici cine stie ce bucatareasa, ca de-aia nu ma mai adunam:)) acu' a intrat catutza si m-a luminat: moulinex ovatio asta mi-l iau! gata!
puiutul meu, Nichita
pisi-si-boscu spune:
Va pup, weekend placut !
Dordia, nici sa nu elimini cumva mesele de lapte in favoarea altor alimente, ar fi o mare prostie, ai sa vezi oricum ca va ajunge bb sa manance mar ras si biscuite cate o jumatate de canuta si tot o sa halpaie si un bibe de 250 ml de lapte, sau san daca ai, adica cel putin pana la 1 an nu cred ca va disparea vreo masa de lapte din alimentatia lui. Eram disperata ca ii dadeam un bibe de supa de legume pasate si apoi, la max. 1 ora ii dadeam si lapte! Ideea era ca usor usor nu o sa ii mai ajunga laptele si nici nu ii vei putea da 500 ml, ci o sa trebuiasca sa fie mai consistent, creste si stomacelul si necesitatile calorice ( de pe la 4-5 luni sa vezi ce vioi este si ce o sa mai consume din calorii! ) si atunci ingrosi laptele cu cereale. Pe vrenuri exista calciul gris, cred ca noi toate am crescut cu el, dar nu e indicat, in primul rand ca nu stiu daca mai exista ( cand era Sebi mic exista un gris PUIUT de la Nestle ) si apoi am inteles ca nu e indicat pentru ca "papa" calciul din lapte.
Mai e o chestie: unor bbi le apar fff repede dintisorii. Si au nevoie de ceva de ros. Eu am preferat sa ii dau biscuit sau chiar cate un os cu fff putina carne pe el ( il sugea, sa vezi cum se facea ca purcelul ) decat "instrumentele" de ros in forma de ursuleti speciale dar fara gust.
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
anda77 spune:
gata, am aflat, 440 ron. piperat, dar daca face de toate, ce sa facem...
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
catutza spune:
Anda , eu am dat pe el 3mil,din cora de sarbatori, (era 350RON,dar la reducere era 300 RON).Ai grija sa fie"Moulinex Ovatio2 Duo Press, baga pe google ca sa vezi cum arata. Noi suntem foarte multumiti de el,face o maioneza face
Catutza si
Bianca-Maria (2.11.2005)
anda77 spune:
am dat cautare si atat era pe site-ul reclama. stiam eu ca astia sunt cei mai scumpi! atunci o sa ma duc prin cora peste o luna.
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
catutza spune:
Anda , e mult,cauta in magazine ca sigur gasesti mai ieftin, pretul asta tu l-ai gasit pe net,nu?
Catutza si
Bianca-Maria
lavi02 spune:
Andaaaa te-am intrebat ce mai face poetul cu burtica si nu mi-ai raspuuuunssss 
Dordia da mai fata, da-i tu inainte sucul intre mese, e bun pt aportul de vitamine si pe la 4-5 luni incepi si piureuri de legume fierte sau fructe. Banana unii zic ca poate da alergii si ca nu s-ar da inainte de 1 an, oricum e greu de digerat, da-o dupa 6-7 luni orice ar fi! Cereale in lapte nu acuma, mai incoloooo....
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
Noki_Lara spune:
Buna seara, gagici!
He-he, cu depresia, si io am avut ieri un episod, dar a trecut repede azi ca a trebuit sa ma duc pina la serviciu, sa mai completez niste acte pentru CIC! As a ca am scos nasul si ockii rimelati in lume!
Pentru CIC, s-au scimbat formularele. Au introdus la Anexa nr. 1 de la Normele metodologice o litera noua, F, care zice ca te obligi pe proprie raspundere sa anunti orice schimbare in datele personale.
Io ma duc luni, cred sa depun cu totul dosarul. Chiar, Mimmy-Dummmy - l-ai depus?
Leea- io=i fac micutzei masaj dupa baita. Cred insa ca apas cam tare ca nu-i place si plinge rau...
In schimb, iiplace la nebunie gimnastica cu piciorusele - unu-doi si bicicleta. E mare fana! Nu folosesc ulei, desi am vreo 3 tipuri diferite. Mi se par...prea uleioase...bleah!
Silvia- mersi de lamurirea cu musetelul. Sint si zile cind nu-i pun ceai in apica. Tare tatal tau!
Gogolos- ehe...noi suntem baloase de vreo luna. Dar la greu. Babetica este la mare pretuire!![]()
Tania- si Sarah are cojitze la sprincene. Mai bine zis, a avut, ca uite ca i le-am sters cu tifon si-au cam disparut. In schimb, ne cam cojim pe loburile urechiuselor. Dar cred ca e normal, nu?
Lavi- si noi suntem pe Libero Midi. De vreo 10 zile. o miunatie. Sa-i dea Dumnezeu sanatate celui care le-a conceput! tare sunt multumita si stii ca noi avem kk exploziv sfidator de gravitatie.
Am o curiozitate, totusi: ai gasit vreodata prin el, folosit fiind niste bobitze, ca niste fire de zahar?
Poze cu mami si Sarah 
Varsta Sarah
crissy77 spune:
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Dordia, dupa ce m-am externat si am inceput sa-i fac baie micutei mele, soacra mea a dat-o cu ulei pe cap ca sa nu faca "solzi", adica acele cojite de care zici tu. Acum nu o mai dau de frica sa nu-i dezechilibreze procesul natural de curatare. Mie nu mi-a facut cojite. Ai putea sa incerci sa il ungi cu ulei de bebelusi dupa baita.
Cam tarziu m-am trezit si eu....
Ca tot vorbeati de ciocolata de casa... Am o reteta de ciocolata de casa super. Toti cei care au gustat-o au laudat-o!
Ingrediente: 160 ml ap#259;, 600 g lapte praf, 1 pachet unt (200 g), ˝ kg zah#259;r, zah#259;r vanilat, rom, esen#355;#259; fistic etc., nuci pr#259;jite, stafide, cacao.
Mod de preparare: se înjum#259;t#259;#355;esc toate cantit#259;#355;ile (ap#259;, zah#259;r, lapte, unt).
Se pun la fiert 80 ml ap#259; cu 250 g zah#259;r. Se fierb circa 4 minute din momentul începerii fierberii (se va ob#355;ine un sirop). Se adaug#259; 100 g unt, se amestec#259; pân#259; când se tope#351;te, se adaug#259; aroma, zah#259;rul vanilat, se pune în ploaie laptele praf cernut (300 g) #351;i se amestec#259; bine pân#259; se omogenizeaz#259; #351;i se va ob#355;ine un amestec vâscos.
Pe un celofan preg#259;tit (tapetat cu unt sau cu margarin#259;) se toarn#259; ciocolata pe toat#259; suprafa#355;a, se pun stafide, nuci sau alune #351;i se las#259; la r#259;cit circa 10 minute pân#259; când ciocolata s-a înt#259;rit.
Se repet#259; a doua ciocolat#259; la care se adaug#259; la fiert #351;i o sticlu#355;#259; de esen#355;#259; de rom sau fistic dup#259; preferin#355;#259;, iar dup#259; ce s-a amestecat bine laptele praf se adaug#259; cacao 2 – 5 linguri dup#259; gust. Compozi#355;ia rezultat#259; se toarn#259; peste ciocolata alb#259; #351;i se las#259; la r#259;cit circa 15 minute sau mai mult pân#259; s-au înt#259;rit cele dou#259; ciocolate.
Se ruleaz#259;, ca la pl#259;cint#259;, tr#259;gându-se celofanul, iar la capetele celofanului se învele#351;te ciocolata cu celofanul r#259;mas, se d#259; forma unui baton #351;i se leag#259; capetele, se a#351;eaz#259; pe o tav#259; #351;i se d#259; la rece (la frigider).
Se poate consuma dup#259; 8 – 10 ore.
Pentru o manevrare mai corect#259; a cantit#259;#355;ii de ciocolat#259; atât cea alb#259; cât #351;i cea cu cacao se înjum#259;t#259;#355;esc, adic#259; se pun pe dou#259; celofane bine tapetate #351;i se vor ob#355;ine 2 batoane de ciocolat#259;.
Noi o facem la ocazii speciale: revelion, zile de nastere... Si e foarte apreciata.
Cristina Negara