Vreau sa traduc o carte

Vreau sa traduc o carte | Autor: scarmanus

Link direct la acest mesaj

N-am nici cea mai vaga idee de unde sa incep si ce sa intreb. Stiu foarte aproximativ ca primul pas este sa verific daca a fost tradusa sau nu cartea respectiva(iar asta se face la Biblioteca Nationala pe baza ISBN-ului), apoi trebuie sa gasesc o editura casa sa-mi accepte cartea spre publicare. E corect oare ce stiu eu? Cunoasteti traducatori care traduc deja pentru vreo editura? Habar n-am de unde sa incep si ce sa fac, am doar o carte in gand.

pisici, flori si jucarele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Scarmanusu, orice editura are (sau ar trebui sa aiba) un "Foreign Rights Coordinator", cu care sa iei legatura si sa vezi pasii pe care trebuie sa-i parcurgi. Sunt cazuri in care editurile nu accepta un traducator individual, ci apeleaza la firme/edituri.
Trebuie sa mai fie si un book license, care iti spune in ce conditii poate fi tradusa cartea etc.

Spor in cautari, e minunat ce vrei sa faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Carmen, prietena mea cea mai buna din Ro e traducator, membru in uniunea scriitorilor cu tispe carti la activ. zi-mi pe pm ce te intereseaza si intreb eventual pun in legatura cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

quote:
Initial creeata de scarmanus

N-am nici cea mai vaga idee de unde sa incep si ce sa intreb. Stiu foarte aproximativ ca primul pas este sa verific daca a fost tradusa sau nu cartea respectiva(iar asta se face la Biblioteca Nationala pe baza ISBN-ului), apoi trebuie sa gasesc o editura casa sa-mi accepte cartea spre publicare. E corect oare ce stiu eu? Cunoasteti traducatori care traduc deja pentru vreo editura? Habar n-am de unde sa incep si ce sa fac, am doar o carte in gand.

pisici, flori si
jucarele

Gand la gand .... si eu ma gandeam sa intreb acelasi lucru.
Multumesc pentru raspunsuri - daca mai stiti ceva mai scrieti va rog

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput