Recomandari gradinita Waldorf- Popa Nan sau Romana
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
Graviduta spune:
Acum am vazut ca ai raspuns si aici Ma duc sa citesc la subiect. Multumesc.
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kariris/Kariris.jpg)
Kariris spune:
Buna seara!
Mai sunt parinti care au copiii in gradinite Waldorf? Fetele mele de 3 ani si 3 luni tocmai au fost inscrise la gradinita nr.2 cu sistem de predare Waldorf. Cea din Romana, ma rog, de pe Henri Coanda.
As vrea sa stiu de la parinti care au avut copiii mai multi ani in sistem, daca s-au observat progrese si daca sunt copii care au plecat de la gradinita Waldorf la scoala in traditional cum s-au acomodat si cum au facut fata ritmului si metodei de predare.
Noi am nimerit prost la acomodare, fiind vacanta si educatoarele tot rotindu-se, dar de saptamana aceasta vor fi la grupa cu educatoarea lor. Nu am fost decat 3 zile in care am stat si eu pana la ora 17 cu ele si probabil saptamana asta nu vom mai merge deloc pt ca suntem toate 3 bolnave.
Nu stiu prea multe despre sistem, sincer doar ce am citit in ultimele 2 saptamani, insa am aflat destule zic eu, dar tot o parere de la cineva din interior mi-ar prinde mai bine.
antibero spune:
Buna ziua,
Eu am fetita de 3 ani si 4 luni la gradinita Waldorf din Popa Nan. Am nimerit din "intamplare" la aceasta gradinita fiind chiar vis-a-vis de casa. Cand am inscris-o nu stiam aproape nimic despre sistemul Waldorf. Insa acum dupa 2 luni de gradi pot spune ca am avut probabil cel mai mare noroc din lume. Este la grupa doamnei Irina si a doamnei Ioana si desi am citit o gramada de comentarii negative pe acest site la adresa Irinei, va pot spune ca am tot respectul pentru ea si pentru acest sistem. Pentru fetita mea, o fire timida si retrasa care nu a avut o viata sociala foarte intensa pana la gradinita, foarte atasata de mine si de familie a fost si este cred singura solutie de a merge la gradinita. Fetita mea uraste violenta (atat verbala cat si fizica) si acest sistem nu pare a tolera acest lucru. Deci foarte bine. Am stat 2 saptamani la acomodare, zi de zi cate 4 ore si pot spune ca mai mult de atat nu iti poti dori de la o gradinita. Copiii se joaca cu altfel de jucarii decat au acasa (nu exista plastic, nu exista culori "moderne", nu exista lucruri pre-realizate). Invata ca exista si lemn, ca iti poti face jucarii si din lucruri simple si la indemana, invata poezioare si cantecele pe care nu le auzi toata ziua, invata sa aiba grija unii de ceilalti, invata sa se respecte (mare lucru in ziua de azi), sa fie creativi, sa nu tipe, sa nu distruga. Ce iti poti dori mai mult?
Dar in acelasi timp cred ca e un sistem de invatamant pentru cei care au, isi doresc sau practica astfel de valori. Pentru cei care scuipa seminte pe strada, arunca gunoaie sau carora nu le pasa de cei de langa ei sau care isi doresc un copil care sa invete sa scrie si sa citeasca la 4 ani, nu le recomand Waldorf.
Sedintele sunt absolut superbe, mai mult niste intalniri in care parintii sunt rugati sa "se puna la mintea copiilor", sa execute diverse desene sau sa confectioneze diverse materiale. Daca nu aveti aplecare a se citi deschidere catre asa ceva, evitati Waldorf.
As mai scrie despre aceasta gradinita si despre munca (ce ar trebui remunerata in aur) a celor de acolo dar sunt sigura ca si asa postul meu va naste dispute
Gabitza1977 spune:
buna seara,
am o mare rugaminte: imi puteti spune, va rog, cu cat timp inainte de a incepe gradinita ar trebui inscris copilul?
baietelul meu face la anul in noiembrie 3 ani si as vrea sa il dau la aceasta gradinita.
oare ar fi bine sa merg sa vorbesc de pe acum, sau e prea devreme?
va multumesc mult!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
Pe unde vine gradinita asta din Popa Nan?
Cum as putea ajung acolo din zona Obor, de ex?
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
antibero spune:
Buna ziua,
Din cate stiu eu inscrierile incep in luna ianuarie pentru anul scolar urmator. Asa ca ar fi bine dupa 5 ianuarie sa mergeti sa aveti o discutie cu coordonatoarea gradinitei.
De la bucur Obor ajungeti pe Pache protopopescu si apoi pe Popa Nan. Dupa primul semafor veti vedea o biseriica pe partea stanga si gard in gard cu biserica este si gradinita.
Mult succes
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kariris/Kariris.jpg)
Kariris spune:
Multumesc mult fetelor pentru raspuns.
Eu am inscris fetele acum, dupa inceputul anului scolar, fara probleme. si inca le-a mai venit o fetita si un baiat in gradinita, dupa noi. Deci inscrieri, parerea mea se pot face oricand daca sunt locuri, insa ideal ar fi in perioada de inscriere.
Gradinita din Romana mie mi se pare de exceptie. Mancare de foarte buna calitate si gatita respectand toate conditiile pentru a fi mancata de un copil, primesc multe fructe, nici un pic de ciocolata ci placinte/prajituri/dulciuri facute in gradi, mananca cereale aproape in fiecare zi la mic dejun; dormitoarele sunt foarte faine, clasele curate. De fapt toata gradinita e curata. am stat acolo 3 zile pana la ora 17 si am observat si activitate din gradinita in timp ce copiii dormeau. Jos, la salile de grupa se aspira, se spala pe jos, se aerisea si se spalau toaletele.
Deci cam toate bune pana acum. Singurul lucru care inca nu m-a convins ca e bun in totalitate sunt grupele mixte si sistemul de predare.
Si eu am ajuns acolo intamplator, nu din dorinta de a frecventa sistemul W. Noi scoala o vom face la traditionala nu la W.
Deocamdata nu ma pot pronunta despre cunostintele asimilate pentru ca nu au fost decat 3 zile si s-au imbolnavit. Inca sunt cu ele acasa. Fetele au tot 3 ani si 4 luni.
Sper sa fie bine pentru ca sincer eu conditii ca la aceasta gradinita nu am vazut la multe, nici chiar particulare.
antibero, exact ce ai spus tu spre sfarsitul postului tau, nu prea imi place mie: faptul ca sunt solicitati prea mult parintii cu tot felul de materiale pe care eu le-as numi didactice si, mi s-ar parea mai normal sa se face de catre cadrele didactice si copii.
Adica, eu mi-am dat fetele la gradi si pentru a scapa de desenat, modelat, decupat si alte activitati acasa cu ele. Pai acum primesc teme de la educatoare? si sunt si total antitalent la ce se cere (lucruri micute, finute la care iti trebuie indemanare gen spiridusi, papusele, ingerasi, lampioane). Sincer simt ca mi-am mai luat niste sarcini in conditiile in care sunt intr-o mare criza de timp.
giliutza spune:
Kairis, iti pot raspunde eu. Unul din lucrurile pe cre sistemul Waldorf il sustine este cooperarea dintre gradi si mediul familial al copiilor. Parintii sunt implicati si ei in activitatea de la gradi, astfel copilul nu simte diferente mari intre mediul de acasa si cel de la gradi. Se merge pe ideea ca atat parintii cat si educatorii trebuie sa se completeze in educatia copilului, asigurand acestuia o dezvoltare psihica armonioasa. Din cauza asta gustarea de dimineata o duci tu de acasa si nu se serveste de la gradi. Din cauza asta pentru diverse sarbatori vei participa la confectionarea costumelor. Din cauza asta se tin lunar sedinte cu parintii.
Daca poti sa tii pasul bine, daca nu, nu cred ca se supara nimeni. Poti discuta cu educatoarele problema lipsei de timp, cu siguranta vor intelege si veti gasi impreuna o solutie constructiva.
Multa sanatate!
"Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim" (Albert Einstein)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
De aceea ar fi bine pentru toata lumea daca parintii s-ar informa dinainte si ar aprecia daca respectivul copil s-ar integra/adapta,
Pe mine tocmai implicarea ma incanta, desi nu am timp sa particip la actiunile de la gradinita, dar am auzit ca serbarile sunt minunate si deosebite
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare