Gradinite BUCURESTI
Raspunsuri - Pagina 3
katty spune:
quote:
Originally posted by radu300
Katty intreba cineva mai devreme un pic de gradinita asta pe privat. Poate creezi un subiect ca sa se vada, ar interesa pe toata lumea.
"http://community.webshots.com/user/pentrununta"
Nu stiu daca ar trebui sa deschid subiect nou cu Gradinita 251, dar pot da detalii oricui cere. Pretul mesei / zi este de 70.000 lei (7 lei RON), lunar se aduce 1 hartie igienica, 1 sapun si o cutie de servetele, la inceputul gradinitei am platit 200.000 lei apa (au aparat cu apa la bidon) pe tot anul. Programul este de la 8-18.
Sunt 2 educatoare pe grupa (ambele f.tinere, dar pricepute si care-si dau silinta) si 2 ingrijitoare. Grupa lui are 24 de copii, dar sunt in medie 14-15 copii zilnic, nu vin niciodata toti. E curat, e cald, au locuri de joaca afara etc. Nu stiu ce-as putea sa mai zic!
Catalina & Andrei (3ani si 6 luni)
"Imaginatia este mai importanta decat eruditia..."
(Einstein)
madadum spune:
quote:
Originally posted by adi_dalma
Si pe mine ma intereseaza o gradinita buna pt fata mea...
In sectorul 1!
Ce optiuni am:
- SMARTKIDS;
-KIDS CLUB;
- MARY POPPINS;
-OLGA GUDYNN
-JUNIOR;
- 252 SAU 117 ( DE STAT)
CAM ACESTEA MI AU RAMAS MIE PE LISTA.
Ce ma sfatuiti si ce pareri aveti????
ag
La Junior a mers mara pentru numai... 4 zile. timp in care a plans de-a rupt (era ragusita de atata plans, a varsat si a facut diaree de la plas) nu s-au ocupat de ea absolut deloc, in conditiile in care la grupa mini erau vreo 6-8 copii cu 2 educatoare. nu manca nimic toata ziua si cand i-au scos afara nici una din educatoare nu a catadicsit sa-i scoata din gentuta caciulita. prin urmare in a 4a zi mi-au adus-o acasa seara cu 40 febra... cica a facut-o pe drum. ar fi putut macar sa ma sune inainte sa-mi spuna ca are febra. pur si simplu ne-au pus-o in brate ca nu mai putea sa stea in picioare. au urmatar 3 saptamani de cosmar cu bronsita si otita. a urmat jumate de an de cosmaruri noaptea, cu urlat in somn 'nu ma pune la colt', cu facut in pat in conditiile in care de un an scapasem de pampers.
directoarea mi-a spus ca eu am prea multe pretentii, ca ei nu pot sa faca poftele fiecarui copil.... ba exact asta trebuie sa si faca la banii pe care ii cer. nepotica mea, care a mers si ea cateva zile acolo, a cerut intr-o dimineata ceai in loc de lapte (facuse o indigestie). raspunsul a fost sa vina cu plicul de acasa... no comment! norocul lor a fost ca au contracte cu connex si orange (asa am ajuns si noi la ei) insa copilului meu i-au facut atat rau in 4 zile cat pentru 4 ani...
madalina
adi_dalma spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Eu sunt cat se poate de stresata in problema asta.
Fetita mea a fost in toamna (doar) o saptamana la KIDS CLUB. Acolo se ocupau binishor de ei. I am atentionat ca transpira si am vazut ca au schimbat-o la timp. Lectii se faceau. Dar copilul a racit si fiind departe de casa n am mai insistat cu gradinita.
Ce nu mi a placut (dar e discutabila si chestia asta)este ca mi s a parut fetita mea stinghera. Si ea nu este asa de obicei. Acesta este motivul pentru care iau in calcul si alte gradinite.
Mi s ar parea nedrept sa nu incerc tot ce mi sta in puteri ca Ada sa mearga la o gradi unde sa fie fericita.
Toata lumea lauda Olga Gudynn. Am vazut si Smart Kids si mi se pare OK. Dar si la KIDS club este bine in general (poate copilul meu a fost stingher fiind la inceput, nefiind o problema a gradinitei sau a staffului acesteia).
De Junior am auzit ca nu fac lectii cum trebuie dar erau idei ca din punct de vederea al igienei/asistentei medicale totul este la superlativ. Da si acest mit a fost demolat de Mada.
Scuzati ma daca v am plictisit cu 'nelinistile' mele dar mi e frica sa nu gresesc.... Stiu ca nu este universitate/liceu dar ...
costin-andrei spune:
Buna ziua...
postez aici ca o sugestie pentru adi-dalma..cu referire la Olga Gudin..si Smart Kids...: deci, avem prieteni care au copilul la Gudin...si chiar ne batea gandul si pe noi..dar am ajuns la concluzia ca: mai bine nu!,..de ce?..pai, noi consideram ca un a din diferentele intre gradi Stat si gradi part. consista in numarul de copii alocat unei clase..iar scuzati-ma la Gudin sunt 18 copii in gr. mica!!!! faceti un simplu calcul, ca pentru 4 ore (de la 9-13)..scazand micul dejun, mersul la toaleta...etc..raman active vreo 3 ore, adica 180 minute...daca scadem activitatile in grup si joaca, pai cred ca raman vreo 120 minute..deci cel mult 5-7 minute pentru lucrul individual cu un copil!!! (..spuneti-mi care-i diferenta fatza de Stat???....unde macar educatoarele sunt ...cel putin cu 10 ani experienta in spate...)
(nu ma intelegeti gresit, noi, avem copilul la particular..unde putem CERE..nu doar SPERA!)...
...dar, daca vreti sa va parcati masina linga ultimele modele aparute in Buc. (..numiti ce marca vreti...)..si sa "fiti colegi" cu x-nume populare, de pe micul ecran, sau din "frumoasa-si-parvenita-societate -post-decembrista"...atunci AICI E LOCUL NIMERIT!!!
..de Smart Kids: numai de bine!..am citi lucruri f.frumoase...nu stiu prea multe decat ca niste prieteni si-au retras copilul dupa primul an!...dar nu comentez motivele, ci doar ce am vazut: un copil mult mai salbatic decat era inainte...si ...ce sa mai zic....DAR: daca doriti ca puiul vostru sa fie transferat din "puful" de acasa intr-un "puf si mai frumos"..la gradi...atunci...AICI E LOCUL!!...
..poate (..si cu siguranta...gresesc pe undeva..)..dar sfatul meu..este NU ascultati la discutiile din PARC!!!---mi se pare ca va veti crea o iluzie stupida! de ce: pai, 1) daca ascultati de bunicii din parc...atunci...o luati pe un drum ...total gresit!!!..2) daca ascultati de o mamica binevoitoare dar necunoscuta, ..tot la fel..! (..cine a auzit vreodata pe altcineva povestindu-i altceva decat "ce bine, ce frumos, ce educat, ..a devenit puiul meu")--credeti-ma..eu a fost cel care mergea in parc cu puiul nostru..de cand s-a nascut...eu (tatal) + alte numeroase mamici/bunici....
CEL MAI IMPORTANT aspect in alegerea unei gradinite particulare (in afara de orinta avansarii spre o limba straina..)..este APROPIEREA DE CASA!! (nu-i rapiti copilului din timpul sau de ..somn/masa/joaca..etc...)
(am subinteles: mediu social, utilitatile si confortul oferit de gradi, personalul pe care mai mult sau mai putin il stim de la inceput...etc..)
Succese!!!
tomecica spune:
DE CE OPTATI PT GRADINITELE PARTICULARE???
Cu ce sunt mai bune decit cele de stat??Intreb din pura curiozitate.
Nu vad ce avantaje au in fata celor de stat.
luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]
" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE
fotografii si DESENELE ADRIANEI
crisia76 spune:
Eu una as opta pentru o gradinita particulara pentru ca au si grupa de copii de la 2 ani iar la stat ii primesc de la 3 nu de altceva ca nu-mi dau banii pe dinafara. Si din ce citesc pe aici imi dau seama ca e o mare loterie. Poti sa nimesresti o gradinita de stat excelenta sau una particura care lasa de dorit si viceversa.
chri spune:
Pe mine ma intereseaza o gradinita de stat buna, aproape de Nerva Traian. Stie cineva? Particulare cu preturi mai scazute nu am gasit in apropiere, ca m-as fi dus sa le vizitez. Eu am doi copii si nu imi voi permite particulara pentru ambii. Multumesc mult!
adrianangi spune:
Lista alba:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60288
Lista neagra:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60090
anacami spune:
Buna,
Nasha mea (o tipa destul de pretentioasa) are copilul care are 3 ani la gradinita particulara "Sf. Imparati Constantin si Elena" (http://www.gradinitadecopii.ro/index.php). Acesta gradinita este pe langa primaria sect. 3 , aproape de Calea Calarasilor. Primesc copii de la 3 ani (desi cel mic avea 2,8 ani cand a inceput, se pare ca exista o anumita "flexibilitate").Conditiile par foarte bune, am vazut o caseta si poze.
Si eu as vrea sa-mi dau copilul la o gradinita, incepand de la 2 ani.
De curiaozitate, am sunat astazi la gradinita de mai sus (repet, particulara) si mi-au spus ca locurile pt. toamna (anul urmator) sunt deja ocupate , eventual sa revin prin vara- in eventualitatea ca se mai elibereaza vreun loc...
Si eu care ma gandeam ca a doua zi dupa ce ma hotarasc pot sa-mi duc copilul la scoala...
Se pare ca o sa am o problema . Stie cineva vreo gradinita care sa indeplineasca urmat. conditii:
- sa primeasca copii de la 2 ani;
-sa fie cu program lung;
sa fie in zona/pe traseul Dristor-Vitan-Unirii-Calea Rahovei (Electromagnetica)?
-sa aiba locuri din acesta primavara (aprilie-mai)
Va multumesc!
Camelia si Sebastian (26 mai 2004)