Sansa e cea pe care ne-o acordam

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Draga Strumph, am tot citit ce ai scris, si parerea mea e sa strangi din dinti, sa incepi serviciul ca sa fii independenta financiar , o sa ai o activitate noua, colegi, nu o sa mai depinzi financiar de el, si atunci poate o sa ai mai multa putere.Sa ripostezi, sa-i intorci reprosurile si sa-ti vezi de viata ta, poate atunci va realiza ce va pierde in caz ca ...

V

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Draga mea,
mai zic o data: pune-te pe primul loc. E viata ta, tu esti personajul principal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

draga mea strumph, doamne, cat de bine inteleg prin ceea ce treci...la fel, as putea da copy/paste la tot ce ai scris ca sa descriu viata mea de dinaintea "regasirii" noastre. aceleasi frustari, aceleasi probleme "casnice". ca nu i-am calcat nu stiu ce camasa si n-are ce imbraca, ca ce fel de femeie sunt eu ca am lasat farfurii nespalate in chiuveta (..n.m.<o femeie foarte ocupata , deci obosita, o femeie care muncea cel putin 10 ore pe zi si care castiga dublu fata de el>)..cerea totul, ba mai mult decat atat fara a da nimic in schimb..si eu faceam tot posibilul si imposibilul...parea pur si simplu ca nu intelege ca sunt femei, (ca mama lui, pe care o avea exemplu, si care, apropo, culmea ca nu ii dadea niciodata dreptate, ba ne repeta mereu sa luam numai ce e bun din casnicia ei si a socrului meu), care se dedica in totalitate vietii casnice si altele care isi doresc si o cariera si ca aceste lucruri nu se exclud, insa nu le mai poti face chiar perfect pe amandoua... ajunsesm sa-mi pun aceleasi intrebari...oare suntem facuti unul pentru celalat? oare e el cel alaturi de care sa-mi petrec restul vietii? de multe ori am vrut sa spun eu gata! si pe noi nu ne legau copii..dar intervenea imediat o situatie in care ma uimea cu caracterul, cu demnitatea, cu onestitatea, loialitatea lui, si atunci imi dadeam seama ce rare sunt calitatile astea si ce om minunat e, ce mult il admir, ce mult il iubesc..acum am inteles ca toti avem niste asteptari de la ceilalti, care copiaza niste "pattern"-uri din copilaria sau experienta noastra anterioara si ca e foarte greu sa constientizezi ca uneori nu coincid cu ale celuilalt, insa aceasta nu il face pe nici unul vinovat.ca foarte rar gasesti o persoana perfecta (pentru tine), dar daca gasesti pe cineva macar "close enough" te poti considera norocos si ca intr-o casnicie nu e rusinos si nici anormal sa faci compromisuri..sau conventii, cum le numesc eu.. noi am facut o lista cu tot ceea ce dorim de la celalat si incercam sa ne tinem de promisiuni..pana acum totul e bine..noi nu ne-am zis: "eu nu accept asa ceva, deci la revedere".noi ne-am zis "eu nu mai sunt gata sa accept asa ceva de acum inainte, deci hai sa ne straduim sa schimbam ceva, si abia daca nu se poate, la revedere"..
cat despre viata intima...acum e mai mult decat m-as fi asteptat..aproape in fiecare zi..ba uneori chiar de 2 ori...si neasteptat..am scapat si de multe inhibitii, incercam tot felul de chestii noi..nu stiu cum sa spun, eu eram cam pudica de fel..dar nu mai sunt..
..sincer, iti doresc din toata inima sa ajungeti si voi aici, dar eu sustin in continuare ca tot printr-o solutie "extrema", printr-un fel de "soc", un catalizator la care trebuie supus, pentru a-l ajuta sa inteleaga mai bine..poate ca noua ta slujba va avea un astfel de rol..iti urez mult curaj in fiecare zi..si sa ai ochii mintii si ai inimii larg deschisi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Draga Strumph

Am citit cu sufletul la gura postarile tale,ceva ma facea din ce in ce mai curioasa,presimteam ceea ce pana la urma ai spus tu: e rac...
Draga mea nici nu iti inchipui cat de mult te inteleg,revedeam pasaje din viata mea,din suferinta mea de acum 1,2,3 ani:nodul in gat la revenirea lui acasa,invinovatiri,reprosuri,subminare,injosire uneori etc...
Nici nu iti inchipui cat de multe te inteleg si eram sigura ca e rac.Eu "posed" un astfel de specimen de aprox 4 ani si a fost greu,f greu sa il intelg,probabil ca nici acum nu am reusit ,insa ceva s-a schimbat.M-am schimbat eu!!!!
Nu are pe nimeni(nu cred),dar nu e de ajuns de bun pentru el!
E sadic cu tine fiindca nu se accepta pe el.Uneori ai impresia ca vor sa vada pana unde poti rezista,vor "proba" suprema,iubirea dusa la extrem!!!
A trecut 1 an si ceva de cand sotul meu imi spunea:nu te mai iubesc!nu mai simt nimic!ai distrus tot ce e mai bun si pur in mine!(desi atat de "pur" la el nu am vazut niciodata nimic).Am plans cu lacrimi de crocodil si el era RECE.A ajuns pana acolo incat si-a ignorat propiul copil (atunci in varsta de 9 luni) timp de 2 luni.Trei luni am trait aceasta drama:ignoranta,privire rece,sadica,chin,lacrimi...
Te inteleg perfect.
Solutia????
Nu stiu...poate eu,am atins pragul de jos,m-am lasat calcata in picioara pana cand m-i am zis gata!!!Si incet incet m-am ridicat din propria cenusa.La fel ca si tine in perioada aceea eram acasa cu copilul si el avea oareace probleme finanicare,neimpliniri profesionale.
M-am schimbat eu:de fapt am inceput sa ma iubesc,am inceput sa contez pentru mine,am redevenit eu.
I-am aratat ca pot ,ca sunt desteapta,puternica si mai ales i-am lasat impresia ca pot si fara el,ca nu ma mai atac la vorbele lui,ca si eu contez.Ca atunci cand gresese trebuie sa vada asta,am incetat sa iert orice!
Acum sunt puternica si el vede asta.Si asta vrea!
Cred ca si la tine se aplica.Arata-i ca esti puternica!!!!!
Arata-i ca esti mai importanta pentru tine,pune-te pe primul plan!
Asta vrea sa vada.Nu ca esti tot acolo orice ar face.
Nu vrea sa te piarda,sunt doar vorbe!Face parte din "procesul"lui de a-si demonstra CEVA.Ce?N-as putea sa-ti spun.Dar sigur vrea o femeie puternica,independenta!

E tarziu si poate nu m-am exprimat asa cum as fi vrut.
Fruntea sus,sunt langa tine daca ai nevoie!

poze
Iri si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumph2in1 spune:

Buna Iri!

suna foarte familiar. e grozav ca ai trecut peste tot, esti tare.
in ce relatie esti acum cu el?

eu una INTORC FOAIA!!! asa cum se folosea sloganul acela mai demult "romanii au intors armele impotriva vrajmasului", asa fac si eu...

Pentru ca din tot comportamentul lui asta se desprinde: EU am devenit "vrajmas"..Perfect. Eu iau fraiele in maini si o sa-mi vad de treaba. Va fi mai greu la inceput. Imi este inca foarte greu, dar nu imposibil.

Am incetat sa-l mai astept cu masa, am incetat sa ma duc sa-i arat afectiune, cand tot ce da este "NIMIC!"..poate ca asta are nevoie, de nimic de la mine.

Se poarta ca o unitate autonoma a familiei, iar fata de mine practica un comportament de cunostinte de strada. Asa voi proceda si eu, cat mai politicos, amabil, cordial.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Draga Strumph

Stiu ca suna familiar,nici macar nu-ti poti inchipui cat de mult te inteleg,aproape ca retraiesc acele momente...
Ca sa te incurajez,fara sa minimalizez suferinta ta,racul meu(insist asupra zodiei fiindca in cazul tau consider ca de aici se trag multe) este cap de lista.Adica e "cel mai cel".Cateodata ma intreb daca nu cumva s-au adunat toate la el.
Cu toate astea am trecut peste,as putea spune ac acum sunt bine si nu datorita schimbarii lui,fiindca sincer nu cred in asta.E foarte greu sa schimbi pe cineva,poate doar sa-l faci sa faca compromisuri.Ceea ce,draga mea,barbatii nostri,nu fac!
Nu t-i s-a intamplat si inainte sa nu reusesti sa-l intelegi,comportamentul lui nu te face sa te indoiesti uneori de capacitatile tale psihice???(fara sa te jignesc)
Repet cheia e la tine,nu mai incerca sa-l intelegi,sa-i justifici gesturile,nu ajuta pe nimeni.Eu cred ca nici el nu stie exact de ce face asta;
Daca ar fi vrut sa divorteze ar fi facut-o.Nu asta vrea!
Nu poti nici sa-l neglijezi,nu poti nici sa te prefaci ca nu-ti pasa(ca nu e asa),inceraca sa-ti indrepti atentia spre tine,nici macar asupra copiilor.
Ti-as putea spune iesi,mergi la prietene...dar nu tine!
Schimbarea trebuie sa vina din interiorul tau!Nu e greu ,dar cere timp.Si iti va fi si mai greu sa aplici asta,acum,cand el mentine tensiunea asta in casa.Curaj,stiu ce insemna,dar eu nu mai simt asta!!!!Nu mai simt fiindca nu mai vreau,fiindca pur si simplu am alte prioritati.
Se poarta ca un strain?Pe mine nu ma mira,fiindca stiu ca fac asta in mod deliberat.
Daca ai raspunzi cu aceeasi moneda,tot nu e bine,va percepe asta ca o copilarie sau ca razbunare,dar va cauta sa vada daca inca il mai iubesti.
Vei vedea ca atunci cand vei incepe serviciul,vei construi ceva,te va implini munca ta cu sigurtanta nu va ramane indiferent.
E greu de dat o solutie fiindca nici eu nu am gasit-o definitiv,dar lucrurile stau altfel acum
Pe o scara de la 1 la 10 unde te situezi tu acum vis a vis de tine?Adica cat de mult te apreciezi,cata incredere ai in tine?

Tin pumnii!

poze
Iri si Iris

Mergi la inceput

Ciao Iri - din nou! pentru mesajul tau si multumesc tuturor celor care au fost aici/vazut/citit/raspuns.

Stiti de ce? pentru ca incep sa ma adun. E destul de greu, dar va merge. "Nu mor caii cand vor cainii!" - stiti zicala, nu? asa si eu.

Credeam ca sunt eu "dusa" ca fac corelare si cu zodia - dar daca nu e impinsa la extrem, mi se pare o viziune relativ ok. Cel putin vad ca si tu ai incercat sa explici lucrurile si asa.

De schimbat nu incerc sa-l schimb! ca esenta, pentru ca el a fost candva altfel si asta din proprie initiativa! Eu - ca si tine - dupa 4 ani de crescut copii- ceea ce nu e deloc ocupatie usoara sau lipsita de "challenges" - trebuie sa imi revin. Am inceput procesul acesta o vreme in urma, dar cred ca am mizat prea mult pe el sa-mi fie alaturi. Voi miza pe mine! 100%! Am o motivatie beton: 2 copii extraordinari si in plus, oameni care ma iubesc asa cum sunt, ma sprijina ca niste parinti adevarati (chiar daca sunt ai lui).

Ba da, comportamentul lui si vb lui m-au facut sa ma indoiesc de mine si mi s-a parut urat din partea sa, dar gata cu asta, pentru ca nu mai vreau sa ma bazez pe el. Eu chiar am crezut ca vom fi "parteneri" de viata si familie in adevaratul sens al cuvantului- naiva am mai fost!

O sa ma "readun" ca un puzzle stricat. Pentru ca vreau, pentru ca merit si nu cred ca parerea lui ma defineste ca om!

Cred ca " am pus toate ouale intr-un singur cos" si cosul si-a rupt toarta!

...sunt tare dezamagita de imaturitatea lui (pentru ca asa mi se pare atitudinea asta), dar asta este, tre sa fiu tare si am mai trecut prin situatii grele pana acum si VA FI BINE!

Sunt constienta ca o sa mai am "caderi" psihice dar ma montez sa fiu puternica, mai tare ca pana acum.

Ne mai auzim! Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Ma bucur ca te simti mai bine si incepi sa te aduni!
Dar sper ca nu dispari de tot... ca eu cel putin as vrea sa mai stiu din cand in cand ce faci.

J

Mergi la inceput

Multumesc JG! sa stii ca si tu m-ai ajutat sa ajung aici.
Mai am inca destule de lucru la mine

De disparut nu o sa dispar, poate o sa postez mai rar cand voi pleca in deplasari cu serviciul.

Noapte buna tuturor!

Mergi la inceput

Buna fetelor!

Situatia noastra cunoaste in mare acelasi traseu. M-am mai impacat eu cu mine, incerc sa-mi pun ordine in viata, meditez la trecut si prezent, sper ca asa imi schimb viitorul.

In 2 zile incep serviciul, copii au plecat la gradinita. Ne-am reunit ca sa-i ducem impreuna si cam asta e. Ne apropiem tot mai mult de stadiul de "colegi de casa".

Cu singuratatea e mai nasol ca o suport greu - in ciuda ocupatiilor zilnice si cu senzatia de gol in stomac...dar o sa treaca

Va urez numai bine si ne mai auzim aici

Mergi la inceput