Feministele... (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by iulia_b

Sunt femei care se simt implinite acasa fiind casnice...sunt altele care vor mai mult.Eu chiar daca ar castiga sotul ffff mult m-as duce si pe gratis si as lucra...nu pot sta acasa...si imi iubesc copiii enorm.Pur si simplu n-am stare...

Cred ca ar fi fost mai potrivit sa spui ca sunt altele care vor altceva, nu care vor "mai mult" ca si cand alea casnice se multumesc cu putin sau ar fi vreo diferenta calitativa intre cele care , iata cu ce se multumesc si cele care "vor mai mult".
Eu cred sincer ca prima responsabilitate a unei mame(am subliniat pentru a nu se confunda cu "femei") sunt proprii copii si apoi cariera, daca aceasta si-o doreste si nu isi neglijeaza copiii in felul asta.

Cat despre subiect, si mie mi se pare ca a deviat rau. Daca vreti sa dezbatem despre cat de asistential ar trebui sa fie un stat, deschidem cu placere un alt subiect despre asta, ok? Io sunt prima la combatut!

Ioana 24 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Ei...n-am formulat tocmai bine...mai mult in afara familiei. Nu am avut intentia sa fac o astfel de comparatie. Peace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Conchit... de unde ai scos-o cu anii mey? Pai tu nu stii cate am incasat sustinand ca doi ani sunt si pentru un stat dezvoltat ...
Stii exact vehicularea de sperietori de ciori o fac si unii... care nu-mi plac mie

Eu as socoti ca sase luni e rezonabil. Tot atat este minimul de alaptare exclusiva recomandat de OMS. Si daca te tii de copii cu cap se pot aranja toate. Copii mei sunt nascuti in vara ca sa nu am predare imediat, iar pentru un semestru e curent sa inviti pe cineva din afara sa predea.. si chiar sa faca research... Si e benefica tuturor aceasta. Sa fii visiting e ceva curent.
Deci nu ar avea nimeni de suferit, nu? In plus daca faci cercetare o pauza de un an te scoate din mana.. am argumentat pe undeva mai sus de ce...
Si stii de fapt pentru copii cu probleme de sanatate din cauza inceperii colectivitatii prea devreme, neprimitului de anticorpi, etc... tot societatea plateste... in medicamente, doctori, spitalizare... si pentru copii facuti tarziu, pentru complicatiile de sarcina cat si pentru eventualele teste suplimentare, pentru handicapul mult mai des intalnit....
Mutam doar preturile intr-o zona in care nu ne mai putem codi sa platim, in loc sa platim mai putin, dar preventiv...

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Eu am inteles ca in academie, viata e grea pentru o femeie si dupa perioada de inceput. Banuiesc ca financiar, la un moment dat, situatia se redreseaza, ca altfel chiar e uimitor atata efort fara nici o compensatie materiala. De-asta ziceam de o bona interna. In loc sa duci copilul la cresa, sau sa cauti fel de fel de solutii, care nu te elibereaza de stress, nu e mai bine sa stii ca ai pe cineva acasa pe care te poti baza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

E o munca solicitanta intelectual si-n salturi...deadline-ul e un special issue la jurnal sau o conferinta... Si finisarea unei idei ia timp si liniste. Iar fondul fara forma nu e prea e acceptat.

Financiar e un job rezonabil, mediu spre jos as spune, nu exceptional. Ceea ce-l face un job ravnit este faptul ca-n afara predatului, esti platit pentru a-ti lasa mintea sa zburde.... Intr-o lume in care cam toti fac ce hotarasc altii este o libertate luxoasa si care pe mine personal ma face fericita. Industria incepe si ea..imi spunea un prieten ca iginerii soft la google sunt platiti si pentru ca 20% din timpul liber sa investigheze ce subiect vor...evident dintr-un domeniu.. dar si la mine e la fel... doar ca-i 50%.

Dar pana la libertate, trebuie dovedit ca meriti si nimeni baiat sau fata nu e incurajat. Pozitiile de doctorat sunt chiar extrem de prost platite fiind considerat inca student in multe tari. Olanda face o exceptie notabila si plateste la salariul minim care tot e ceva!

Bona interna mi-as putea plati cu ceva efort de acum inainte, cand de la anul salariul va fi de permanenta... si de aceea multe ajung cu copii dupa 35 ceea ce zic eu ca e o mare prostiuta... evident daca puteai sa-i ai inainte. Deja la al doilea copil am trecut printr-o amniocenteza.... si numai gandul ca si din vina ta ca ai tot amanat pe motiv ca nu-i momentul propice...se poate ajunge la un necaz... Ehh gandul asta eu nu-l pot duce, asa ca am preferat lupta pe branci si copii inainte de 35.

Si oricum bona interna nu-mi pare ideala pentru un copil sub sase luni... afectiunea, dragostea pura pentru puiul altuia...vine mai usor cand puiul devine mai sociabil, mai receptiv la joc... asta in cazul persoanei ideale... si citind pe DC si aiurea la bone... prefer cresa cu webcam...

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu lucrand in Engineering nu ma pot plange de salariu, nu pot sa spun ca este spre jos, este bunisor, egal cu cel pe care l-as fi primit in industrie ca inginer, cu Ph.D. Totusi, o bona interna costa 2000$ si cam cat ar trebui sa castig ca sa pot da 2000/luna unei bone? Poate dublu decat castig acum si nu cred ca la permanentizare mi se va dubla salariul. Cred ca o solutie pe care eu mi-as permite-o la ora actuala (daca n-as avea datorii din urma si rate la mobila)cu ceva efort ar fi au-pair, care te duce la in jur de 1000 pe luna. Da' fetele au-pair au pana'n 18-21 ani si'ti bagi beleaua'n casa, cum a zis Laura Tackacs odata Cred totusi ca este rentabil la 2 sau mai multi copii ca platesti tot atat. Eu nu imi mai fac griji prea mari, fi-miu are 4 ani, vremea de gradinita, altu' nu ma mai apuc sa fac si greul a mai trecut. De childcare o sa fie totusi nevoie pana la 12 ani, dar cred ca de acum ne descurcam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

conchita a pus punctul pe i. Toata lumea e de acord ca e bine pt mama si copil sa ai concediu de maternitate ca si in Ca dar foarte putina lume este dispusa sa plateasca impozitele de aici (mie mi se retine 51% la sursa si mai iau ceva inapoi cind fac taxele la sfirsitul anului dar nu cine stie).

Nu stiu cit de confirmata este afirmatia lui Laura cu garantarea postului pt inca un an dupa concediul de maternitate de un an platit. Eu nu am auzit de asa ceva si cred ca ar fii o mare greseala caci desi unele mamici care doresc sa stea doi ani acasa ar beneficia de asta, aceeasi masura ar creea un prejudiciu la angajare. Nu iti poti permite sa pierzi pe cineva timp de 2 ani dar sa-i tii locul asigurat. Business-ul merge inainte deci trebuie sa angajezi pe cineva pe locul ala dar il angajezi pe contract, alti bani alta distractie, cheltuieli cu head hunter, timp pierdut in interview, training 3-6 luni pina respectivul devine fully functional, s.a.m.d

Pe de alta parte mi se pare ca ce se intimpla in USA cu asa zis-ul concediu de maternitate este la cealalta extrema.

Numai bine,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

quote:
Originally posted by mimitete
[).

Nu stiu cit de confirmata este afirmatia lui cu garantarea postului pt inca un an dupa concediul de maternitate de un an platit. Eu nu am auzit de asa ceva si cred ca ar fii o mare greseala caci desi unele mamici care doresc sa stea doi ani acasa ar beneficia de asta, aceeasi masura ar creea un prejudiciu la angajare.

Mihaela, nu era inainte se pare aceasta lege, ci e recenta,poate de-aia nu ai auzit.Eu stiu de la o viitoare mamica si de la o mamica recenta cu bebe de trei luni din Montreal.

Din tot ce am auzit pana acum ,solutia ideala imi pare cea propusa de AC.Sase luni platite acasa.Pentru toata lumea.Si pentru stat si pentru familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Cred ca legea cu protectia locului de munca al proaspetei mamici e reala. Am o colega care a nascut si a stat cu copilul acasa 1 an. In timpul asta, pe pozitia respectiva a venit altcineva, care s-a descurcat excelent. Cu 2 saptamani inainte de intoarcerea mamicii i s-a spus ca nu mai poate ramane in pozitia respectiva, pentru ca maternitatea este ocrotita in mod special in Quebec, iar compania respecta politica statului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
Originally posted by inaioana

[quote]
[Eu cred sincer ca prima responsabilitate a unei mame(am subliniat pentru a nu se confunda cu "femei") sunt proprii copii si apoi cariera, daca aceasta si-o doreste si nu isi neglijeaza copiii in felul asta.

poze cu mami, tati si katja

N-ai cum Inaioana,sa-ti cladesti o cariera si sa nu-ti neglijesti copilul.Uite ma dau pe mine exemplu,am revenit la serviciu cand Christian avea doua luni si jumatate(10 saptamani) si-mi cladesc de zor cariera,ce-i drept,din punctul asta de vedere nu ma pot plinge ,sint implinita...Dar copilul meu merge la daycare,unde petrece 8 ore cel putin,mai mult decat petrece cu mine pe zi.Deci e si asta un sacrificiu si din partea lui dar si a mea.Nu se poate si cariera si dedicata cresterii copilului 100%...
Apropo,se pare ca in NZ stam cel mai "prost": trei luni de maternity leave,platit de stat cu jalnica suma de 195 $ pe saptamana,impozabili.Nu-ti ajung nici de chirie la o adica.Si totusi se fac copii in draci si daycare-ul este o industrie infloritoare...

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput