O zi din viata unui baiat de 5 ani!

O zi din viata unui baiat de 5 ani! | Autor: ina C

Link direct la acest mesaj

Fetelor, haideti sa facem un schimb de experienta cum faceam cind copiii nostri erau bebelusi!

Radu are 5 ani si o luna.
Se trezeste la 7,30 luni-vineri, iar simbata si duminica pe la 9,00.
In fiecare zi ia micul dejun acasa :
ou, piine cu unt, pate, cascaval, brinza topita felii, castravete, rosie-diverse combinatii.
Nu intotdeauna maninca tot sau cu placere, citeodata o mai prind pe tanti indesindu-i in gura, in timp ce el sta sictirit pe scaun.
La gradinita are la 10,00 un corn, o punga de pufuleti sau o banana.
Se intoarce pe la 12,30-13,00 si maninca ori o ciorbita, ori o tocanta ( cartofi, fasole), un piure cu ficat, de preferinta sarmale cu mistina(smintina).
Ori doarme, ori se joaca pina la 17,00 cind vin eu.
Dupa 17,00 are program de desene pe Minimax pina la 20,00, timp in care printre rinduri mai stam de vorba, mai citim o revistuta, jucam o carte, rezolvam un joc dintr-o revista etc.
Dupa amiaza maninca fructe, o felie de piine cu ceva , suc Tedi etc.
Pe la 19-20 ia cina, preferate: cereale cu lapte, cartofi pai cu cascaval.
Nu maninca carne ( doar perisoare si sarmale).
De la 20.00 are program de joaca cu tati:baschet la cos de perete, popice etc.
Urmeaza ora de citire sau discutii diverse.
Este programul unei zile de iarna, fara sa iesim in parc.
Vara nu are acelasi program de desene, dupa amiaza iesim.

Ii plac foarte mult desenele( Autobuzul magic, o lume disparuta, Artur) si sa asculte povesti citite-nu casete sau CD-uri.
Ii plac dinozaurii si tot ce se poate despre ei.
Ii plac puzzel-urile, lego, dar nu aceleasi.Daca se poate sa le faca o data -de doua ori.
Ii plac prietenii- se joaca de-a dinozaurii.
Ii place sa facem teatru de papusi- in general el e stapinul si eu sunt ciinele-piesa sa fie in general aceeasi.

Nu-i place deloc sa coloreze si nici sa scrie.Nu il intereseaza sa citeasca singur.
La gradinita cel mai mult ii place "sa se intilneasca cu prietenul lui si sa discute".

Mai nou a primit si calculator si ne straduim sa impartim timpul, dar nu as vrea sa faca o pasiune pentru jocuri.

La sfirsit de saptamina in general ne straduim sa iesim in parc, in vizita etc.

Atit deocamdata si astept cu interes noi povestioare, ina C

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Buna Ina! O sa incerc si eu sa-ti pove programul lui Bogdan saptamanal.
Luni-vineri - trezit in jur de 7,30, foarte greu, cateodata la 8 nu se ridica din pat, spalat la baie, se imbraca si obligatoriu mananca acasa - intotdeauna o cana cu lapte si paine cu ceva sau fructe pasate. In jur de 9 este la gradi, unde nu mananca nimic pana la pranz unde se serveste felul unu si doi si mananca daca ii place,de anul asta cam mananca. La ora 4 ma duc dupa el la gradi si mai primesc cate un desert; in jur de 4,30 suntem acasa si daca nu este f. frig, bate vantul sau ploua iesim afara si cu Vlad. Acum iarna stam cam o ora, venim acasa, mancam, de obicei pranzul, in functie de ce a mancat la gradi sau ce avem, apoi daca este cuminte se uita cam o ora la desene, daca sunt frumoase, sau la calculator, apoi se mai joaca cu fratele lui, cu noi si in jur de 9 seara isi bea laptele si mai mananca ceva usor. Pe la 9,30-10 dupa dus, este stingerea. Dimineata o luam de la capat.
In schimb sambata si duminica se trezesc amandoi devreme, cateodata si la 7, se spala, se schimba, iar Bogdan sta cam o ora jumate la desene, ca doar este sf. de saptamana. La ora 10 mananca dejunul, apoi afara, in jur de 2 pranzul, apoi dorm si pe la 7-8 cina. Intre timp mai mergem in vizite, mult depinde cat sunt de cuminti, cat de mult se cearta.
Si lui Bogdan ii plac tare mult dinozaurii (sunt jucariile lui preferate), ii place sa colorere, dar nu exagerat, lego, puzzle etc.
Sper ca te-am lamurit cat de cat, daca mai ai intrebari, bucuroasa iti raspund.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Al meu mereu a fost altfel... Are 5 ani si o luna si programul este urmatorul...
- scularea 6,30 -7 din proprie initiativa... cu speranta sa mai fie mami acasa sa "bea cafeluta la el"
- mananca... putin ca de obicei, adica un iaurt sau o banana, date obligatoriu de bona, ca altfel nici pe astea nu le-ar manca
- la 8,30 este la gradinita si sta pana la 12,30, cand bona il ia si il tine pe afara, chiar daca este mai frig (nu pe gerurile astea) sau il duce in vizita
- la gradinita pachetul este format dintr-un sandwich cu salam sasesc
- la 14-15 este acasa si manaca un castron de ciorba
- Pana venim noi la ora 16 isi pune muzica la calculator si canta
- pe la ora 17 manaca un fruct
- masa de seara este la ora 20 cand manaca un snitel sau jumatate de piza sau doua sandwichuri sau o friptura
- culcarea la ora 22 ... am impus o ora fixa pentru ca altfel incepuse sa se lungeasca spre 24... si se trezea tot la 7...
- activitati dupa amiaza ... jocuri tip "comoara lui Piticot" si carti, ii citesc, desenam, cantam, dansam, ne uitam la un film de desene animate. I-am limitat calculatorul la o ora. Adica atunci cand vrea ii spun ca are voie cu conditia ca la ora cutare sa-l inchida. La desene se uita in general pe cartoon, dar in ultimul timp nu prea a mai avut timp... Vinerea merge 2 ore la canto... Si aproape in fiecare seara facem o jumatate de ora de engleza...
Cand este cald afara iesim de la ora 16 si stam pana pe la 20, mergem in Centru, unde avem niste fantani arteziene superbe, iar el poate sta toata ziua sa se uite la ele. In vara asta vom merge si la inot... ii place apa foarte mult, iar cererea a venit de la el (oricum ma gandisem si eu la asta)... imi da astfel ocazia sa inot si eu ...ca si mie imi place apa.
Nu ii plac puzelurile... masinile... jucariile... mai repede este incantat daca ii cumperi un CD cu muzica... mai nou isi doreste pian, dar nu ne permitem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Nu-i baiat si are 5 ani si 5 luni, dar cred ca ar putea fii interesant si programul de iarna al Anei:
In timpul saptamanii:
- ~7:30 - incepe cu greu sa se trezeasca (calarita de Matei), se spala, se imbraca si plecam la gradinita
- 9 - 9:30 mananca la gradinita: 2 senvisuri/1 senvis si un ou si o cana de lapte/ceai
- ~13:00 - pleaca de la gradinita si se duce cu dadaca in parc, unde se joaca vreo ora. Daca e urat afara vin direct acasa si se uita la desene animate sau se joaca pana la masa.
- ~14:00 - masa de pranz: supa/ciorba, legume cu carne si uneori desert. Portii mici, cat sa manance din toate. Nu prea ii place carnea si face mofturi la ciorbele acrite, dar per total nu ma pot plange de cum mananca. Cel mult de viteza melcului cu care mananca.
- uneori doarme la pranz alteori nu vrea mos Ene sa vina (cam 50%/50%).
- pe la 16:30-17:00 se trezeste si ia o gustare (un fruct, un iaurt sau biscuiti de obicei) la desene animate
- 17:15 - trei zile pe saptamana mergem la clubul Contrapunct unde face muzica, dans si miscare scenica. Se intoarce pe la 20:30, cand mananca un pic, face dus si se culca
- in celelalte doua zile, se uita la desene pana vin eu (~18:00) si pe urma la joaca, sau se intalneste cu prietenul ei si se joaca impreuna.
- stingerea se da pe la 21-21:30
-------------
In week-end se scoala tot pe la 7:30-8, dar vesela si odihnita, pana pe la 9-10 se joaca in pijamale si pe urma mancam de dimineata si plecam in parc de unde ne mai intoarcem la ora mesei. Dupa masa somn, daca n-are mos Ene zi libera, si la sculare joaca sau vizite.
-------------
Desenele animate au limita de o ora/zi (in medie) si nu sunt permise inainte de culcare. E fana Spioanele, ca orice fetita.
La calculator apuca sa se joace rar de tot.
E genul "Hermione Granger" - vrea sa stie tot, sa invete tot si nu se mai mira nimeni ca daca are de ales intre a se juca cu papusile sau a ne uita in enciclopedie o sa o aleaga pe a doua. Ii place sa deseneze si poate sta ore in sir desenand, sa scrie si sa rezolve jocuri logice. Ii place sa citeasca dar nu are inca viteza si nici coerenta, asa ca tot noi trebuie sa ii citim. Desi ii place la club, unde canta si danseaza, acasa nu prea vrea sa cante, doar cu dansul ce o mai tentam pentru ca dansam cu toti.

The problem with the rat race is that, even if you win, you're still a rat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

Multumesc pentru raspunsuri.
Mi se pare interesant acest schimb de informatii si sper sa continue.
Va astept,ina C

Mergi la inceput