jocuri de societate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Buna, mamica dulce:

Noi jucam remi in doua feluri:
Pe etalate:
Te etalezi cu minimum 60 de puncte (piesele pana la 6 au 5 puncte, cele peste 7 au 10 puncte) si trebuie sa ai cel putin o suita.
Ai voie sa iei cartea data de cel dinaintea ta numai daca te etalezi, sau, dupa ce te-ai etalat, numai daca faci o formatie. Daca nu, poti folosi doar ce tragi de jos.
Dupa ce te-ai etalat, ai voie sa "lipesti" la ceilalti.
Poti termina cu capacul, optional cine are capacul la inceput are 50 de puncte. Daca nu te etalezi, si termini pe tabla ("hand") ai 100 de puncte in plus.
Punctele se numara la sfarsit astfel: cel care castiga are 100 puncte + 10 puncte pt. piesele de la 7 in sus, 5 puncte pt. cele de la 7 in jos, 1 are 20 puncte si Jolly are 50 puncte. Ceilalti scad din punctele etalate pe cele de pe tabla; daca nu s-au etalat, au minus cate puncte au pe tabla.

Hand fortat:
Nu se etaleaza numeni. Exista anumite "formatii" care au alocat un punctaj, cine termina are + punctajul respectiv, ceilalti au - punctajul. Poti lua carte de jos cat si ce ti-a dat jucatorul dinainte. Poti termina cu capacul. Daca termini cu Jolly jos ai 100 puncte in plus.
"Formatiile" sunt (reconstituire din amintiri, dar puteti sa va fixati propriul punctaj sau poate ma corecteaza cineva):
Hand simplu: 2, 3, 400 (adica 200 cu 2 Jolly, 300 cu 1 Jolly, 400 fara Jolly)
Mozaic: 300
Bete: 4, 5, 600
Majore nearanjate (toate piesele sa fie 10 si peste 10): 3,4,500
Minore nearanjate (Piccolo: suma tuturor cartilor sa nu fie mai mare de 30): 3, 4, 500
Dublu carree (toate cele 8 piese de acelasi numar): 5, 6, 700
Bicolor (suite in doar 2 culori): 5,6,700
Culoare nearanjata: 6,7,800
Culoare aranjata: 7,8,900
7 duble: 7,8,900
Quinta royala: 1000, 1100, 1200

Sper ca o sa intelegi. Nu uita ca exista multe variante, la noi in familie asa se joaca, poti sa adaptezi si tu la ce-ti aduci aminte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Noi cu bridge ne trecem timpul, evident daca ne nimerim 4 care sa stim cat de cat!

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Mamico, noi sintem 3 familii care ne-am cam cadorisit intre noi cu diverse jocuri si joculete, care in timp s-au adunat.
- Nobody's Perfect, Tabu
- Pictionary
- Der Grosse Dalmuti
- Bluff, Coyote
- Monopoly
- Remi (noi jucam cu etalare la 45; < 10 -> 5 pct, >=10 -> 10 pct)
- Scrabble
- carti (whist, hearts, trombon)
- Darts
- Villa Palleti
- tanzmatten cumparate de pe eBay
... (mai completez cind imi mai aduc aminte)
Noi am adunat atitea in timp, ca altfel falimentezi.

In alte cercuri am mai jucat Gradinile din Alhambra, Herr der Ringe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Noi ne jucam bridge, adoram jocurile de societate. Bridge este un joc superinteligent, daca-l joci asa cum trebuie. Eu ma enervez intotdeauna ca sotul meu dupa 2 miscari stie cartile din mainile fiecarora, dar tot e fun. De fapt, chiar daca esti geniu ca mon mari si prevezi miscarile in avans, finalul tot e imprevizibil. Mai ales cand este moi participant.

Se invata mai greu si nu se compara ca dificultate cu wist, renz si tarnib, dar merita. Si nu te plictisesti niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ce ma oftic pentru ca de Craciun pusesera la Costco in vanzare o cutie maaaaare cu multe multe jocuri de societate, incepand cu Monopoly si terminand cu sah. Vreo 50 $ tot ansamblul. Nu m-am decis s-o iau atunci si peste o saptamana nu mai era in vanzare, cumpara canadienii de parca ar fi sfarsitul lumii. Dar poate ca se gaseste si in Germania, era o cutie de vreun metru in lungime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

mie imi place jocul ala in care compui tu proverbe, plecind de la altele consacrate, de genul:1. cine sapa groapa altuia, cade singur in ea + 2. cine se scoala de dimineata, departe ajunge = 3.cine sapa groapa altuia, departe ajunge....
Regula este sa nu ramii in pana de inspiratie, chiar daca ce obtii pare fara sens (dar e amuzant), pentru ca primesti un punct penalizare iar la 10 puncte esti eliminat.
De altfel, poate-mi dati niste idei, ca vreau sa devin campioana, pe cartier!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput