Sezatoarea canadiana (40)
Raspunsuri - Pagina 9
ange spune:
Nelia,bafta multa!
mie nu mi se pare chiar putin 15 cad. de ora...in fine!
cine a fost cu "Air France" acasa?
merita o escala de 2 zile la Paris sau e mai mult "chinuiala"?!
ange,mamica de 2 ori
nelia spune:
Carmen, sintem tehnicieni infografisti amindoi.
Ange, da, nu e putin, nici mult, dar pentru noi ar fi fost un pic mai mult decit a avut inainte. Nu e chiar singurul motiv pentru care am vrea sa plecam. Mai discutam, cica ne intilnim la o petrecere!
Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
Donia spune:
Nelia, eu asta cu cresterea salariului atunci cand omul e gata sa plece am auzit-o de mai multe ori, se pare ca e o practica des intalnita. Dar fiecare are drumul lui, iar daca sotul tau deja a decis va urez multa bafta si nu va uitati inapoi. Hai ca si Ontario e fain, o sa va placa.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
nelia spune:
Donia, pai eu zic ca venim. M-a sunat sotul si mi-a spus ca prima zi la noul servici a fost super, stres ca la inceput cind nu stii pe ce sa pui mina, dar ca deja l-au lasat sa faca niste chestii de unul singur si s-a descurcat chiar bine, au fost incintati aia de el, sint foarte deschisi si comunicativi si atmosfera e foarte destinsa. I-au dar birou, scaun, calculator, imprimanta, fax, telefon, totul nou-nout, are acces si la IBM si la Mac, oamenii de acolo muncesc mult, e foc continuu, dar sint relaxati si nu se feresc de sefi, muncesc cot la cot. A zis ca daca ar fi asa tot timpul, e cel mai misto serviciu pe care l-a avut in Canada. M-am bucurat mult de tot pentru el, stiu ce stresat a fost in ultimul an si de trei ani, de fapt de cinci, nu merge pe la servicii decit minat de nevoia de bani. Eu am avut un servici super fain in Bucuresti, era o a doua casa, si stiu cit de mult conteaza lucrul acesta. Abia astept sa treaca luna asta sa se aseze intr-un fel sau altul lucrurile. Ca sa nu mai spun ca mi-e dor rau de tot de el, nici nu credeam ca poate sa-mi lipseasca chiar atit, dar nu am fost niciodata despartiti atita timp. Sper din tot sufletul sa fie bine dupa aceea. Eu deja stiu tot ce e in Burlington , abia astept sa ajung acolo si sa vad cu ochii mei. Am gasit de toate: piscina, patinoar, scoli si gradinite, scoli de dans, de muzica, centre comunitare cu activitati parinti-copii gratuite, cursuri de engleza de seara, parcuri, locuri care merita vazute prin imprejurimi. Chiar si sali de sport cu gradinita. Bani sa avem noi, ca avem ce face un an. Dupa aceea, mai luam harta in mina si mai vedem pe unde plecam. Daca mi-as permite, stii ce as face eu? As lua o rulota, mi-as incarca familia in ea si as pleca intr-o calatorie lunga prin toata Canada si unde ne-ar placea mai mult, acolo ne-am aseza. De fapt, as pleca eu prin toata lumea, nu numai prin Canada, dar ma multumesc si numai cu ea. Sint nebuna dupa locuri noi, ador sa-mi fac noi cunostinte, sa cunosc alte culturi, obiceiuri...
ange spune:
nelia, din tot ce spui tu ca gasesti in Burlington gasesti si aici la Mtl.!
moamaa ce "patrioata" sunt
bafta si zau ma bucur pt. voi.
ange,mamica de 2 ori
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
ange spune:
sorry,de fapt am intrat sa va intreb daca chiar nu a fost nimeni cu "aer france-ul" acasa?!?!
aseara ira-mi spunea ca cele mai multe avioane sunt cazute de la aer france
iro,te pap pe paine ca de aseara nu mai dorm din cauza ta
am inebunit cautand statistici pe net
ange,mamica de 2 ori
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
Donia spune:
Nelia, faine impresiile de inceput ale sotului tau, ma bucur mult ca e incantat, in definitiv prima zi e tare stresanta iar el a avut deja un inceput pozitiv. Dar daca ai o clipa libera, explica-mi si mie ce inseamna meseria voastra, adica mai concret, ce faceti?
nelia spune:
Ange, pai nici nu am spus altceva. Cel putin in Montreal stiu tot, chiar daca e mare. Ma rog, nu chiar tot, dar ma laud si eu. Dar adevarul este ca imi place sa aflu si cind e teatru de marionete la biblioteca George Vanier, si cind e activitate la cea din Westmount... nu mai spun de piscine, arene etc. Singura chestie e ca ce centrul meu de interes sint copiii, ca eu nu prea am fost libera aici, ca sa pot umbla cit mi-ar fi poftit inimioara. Si e si normal ca gasesti aceleasi lucruri, ca doar tot in Canada se afla, nu? Dar fiind mai mic, imi era teama ca va trebui sa mergem la mama dracului pentru asa ceva si am fost foarte incintata ca le-am gasit linga casa in care teoretic, deocamdata cel putin, vom locui de la 1 martie. Asta daca nu si-o gasi vreo ontarianca Octav , ca de, doar e singur! Acum sint nebuna de fericire, pentru ca am gasit la nici 10 minute de casa o Academie de dans pentru Agata. E o scoala mare de dans, de toate genurile si pentru toate virstele, de la 2 la n ani. Abia astept sa vad cit costa si daca ne vom permite sa-i luam macar o ora pe saptamina, ca patinaj poate sa faca si la liber. E nebuna dupa muzica si dans, ca toti copiii de altfel. Si repet, eu nu plec de aici pentru ca nu-mi place. Ador Montreal-ul, chiar daca, legata de miini si de picioare de copii si de sotul vesnic ocupat, nu i-am gustat toate placerile. Plec pentru ca asa s-au aranjat lucrurile si sper sa fie bine. Daca plec, ca inca mai astept, e luna de foc!
Donia, meseria noastra e cea de tehnicieni infographisti, sa mai bine spus a mea, ca sotul meu a terminat Fizica, dar nu a vrut sa faca acelasi lucru aici. Ca daca tot stau acasa si l-am invatat ce si cum cit am fost gravida cu Agata in ultimele luni si nu mai ajungeam la tastatura din cauza burtii, a zis ca asta ar vrea sa faca si aici. Un domeniu foarte larg, de la carti, ziare, reviste pina la televiziune, radio, reclame pe autobuze, agentii de publicitate, tipografii, web. Octav are deja trei ani de scoala si experienta la locul de munca in tipografie, ca tehnician pre-press. A facut si o scoala de web design aici, deci acum e mai calificat decit mine. Concret, el ia documentele care vin de la clienti si trebuie sa cunoasca atit IBM cit si Mac, vreo 10 programe, sa stie sa le deschida, sa le prepare din mai multe puncte de vedere si sa le trimita pe film. Acesta merge in tipografie si de el depinde ca pe film sa iasa ce a vrut clientul. E stres maxim, pentru ca e vorba de bani multi la mijloc, clientii abia asteapta un motiv sa refuze, vineaza greselile pentru ca pot sa ceara discount, ceea ce le lasa in buzunar bani frumusei. Si cum clientul nostru e stapinul nostru, nu e chiar o meserie in care te simti sigur pe tine, trebuie sa taci si sa faci, ca ala plateste si asa merge firma. Eu sint chiar de meserie tehnoredactor, am echivalat un DEC in infographie (de parca ar conta asta, lui Octav nu i-a cerut nimeni nici o diploma!) Dar mie nu mi-ar placea in tipografii sa lucrez. E mult prea tehnic pentru mine. Eu am vreo 11 de ani de experienta in edituri (am lucrat la Humanitas in Bucuresti), reviste, agentii de publicitate. Mie imi place mult, mult de tot meseria mea, dar doar daca imi place produsul finit: carti, albume de arta, carti pentru copii, reviste, pliante, reclame etc. Pentru multe dintre ele am fost si tehnicianul, dar am cochetat si cu ideea de design, ceea ce imi place si mai mult, chiar daca nu sint deloc o artista, e o provocare interesanta. Aici am pus acasa in pagina, un ziar romanesc, Actualitatea canadiana. Nu e cine stie ce, dar tinind cont ca e facut cu copii agatati de poala si cu oalele de mincare pe foc, mie imi place! Aspectul tehnic si estetic, ca de texte nu raspund! Asa ca, visul meu, este sa lucrez din nou intr-o editura sau intr-o agentie de publicitate. Sau macar la o revista! Dar, oriunde as lucra, tot imi va placea, pentru ca imi place mult sa fac asta! Aici, pentru ca oferte de munca in domeniu nu prea gasesti, ma gindeam sa ma apuc de invatat altceva, ca nu aveam sanse sa raminem amindoi in acelasi domeniu. Acolo am o sansa, vad eu cit de reala e, sa ramin in aceeasi meserie, am gasit mult, mult mai multe oferte decit in Montreal si in Quebec in general. Dar in edituri tot e greu de intrat, pentru ca cele mai multe doar distribuie cartile, ele fiind puse in pagina prin marile si renumitele edituri din Franta, Anglia, America si tiparite prin China, Tailanda, Vietnam etc. Arata bine, dar foarte putine sint lucrate aici, din pacate! Nici macar revistele frumoase pe care le vedeti nu prea sint concepute sau lucrate pe aici, ci tot prin tarile mai sus mentionate. Eu am lucrat in colaborare la Elle si la Viva in tara, nu foarte mult timp, dar suficient sa pot face fata la o revista. Iar atmosfera e super misto intr-o redactie. Viata ca in edituri si in redactii in general sau ca in agentiile de publicitate nu prea vezi pe toate drumurile. Am citeva adrese, cind si daca ajung in Burlington, Hamilton, Oakville, Mississagua... si paote chiar Toronto, am zis ca le bat frumusel la usa, cu portofoliul intr-o mina si cu CV-ul in alta, le arat ca stiu sa zimbesc frumos si poate ma baga si pe mine cineva in seama. Aici am tot incercat, am batut la usi, dar nu s-a uitat nimeni la ce am facut. Poate ca nici acolo nu se vor uita, dar merita sa incerc, nu?
In alta ordine de idei, m-am apucat de Montignac. Vreau sa ma vada sotul un pic mai supla peste o luna. Am zis sa profit un pic de faptul ca nu voi mai gati oale cu mincare! Nici macar piine nu fac! Nu mai zic de dulciuri! Am 78 acum, va spun cit voi avea pe 1 martie! Hai, ca am scris o gramada, abia acum vad!
Laura B spune:
Emilly, "La multi ani!", sa-ti traiasca fetita, sa creasca mare, sanatoasa, si sa va aduca multe-multe bucurii!
Nelia, ma bucur de vestile bune! Succes in continuare!
Laura
Donia spune:
Nelia, faina meserie, multumesc ca mi-ai explicat! Inteleg ca iti poate aduce satisfactii, daca ti-ai gasit timp sa o faci si in conditiile in care esti atat de ocupata cu doi copii. Si eu sunt convinsa ca o sa poti sa-ti gasesti si tu ceva, e doar chestiune de timp. Iar zona e foarte dezvoltata, sigur vei avea optiuni, mai ales ca meseria asta acopera multe domenii care sunt si vor fi de actualitate.
Ma gandesc ca atunci cand te muti e de fapt o noua migrare, cu alea rele (impachetat, emotii, etc) dar si cu alea bune, ai ocazia sa cunosti oameni noi, sa descoperi zone frumoase... cine stie daca nu o sa migram si noi la un moment dat. Partea buna e ca plecati tot in Canada si sistemul e aproximativ la fel peste tot.
Succes si cu Montignac! Dar atat de repede se vad rezultatele?