Sezatoarea canadiana (40)
Raspunsuri - Pagina 7
nelia spune:
Buna! Noi inca nu ne-am linistit pentru ca nu am rezolvat tot ce era de rezolvat. A acceptat postul din Burlington, va incepe de luni, a gasit o casa, un apartament cu doua dormitoare, in townhouse, cica supermisto, intr-o zona buna cu scoala si gradinita (exista si o scoala French Immersion, dar doar din clasa I). E cam scumpa, dar am zis ca mai bine ne stringem de la altele, dar sa alegem de la inceput ceva bun, mai ales pentru scoala. Ei, problema este ca apartamentul este liber doar de la 1 martie (sper sa nu se razgindeasca actualii chiriasi, ca si ei sint cam in aceeasi situatie ca a noastra, daca le merge bine, daca nu ramin pe loc – oricum mai avem si alte aplicatii facute, dar tot de la 1 martie sint libere apartamentele) si sotul meu trebuie sa gaseasca un loc unde sa stea o luna. A primit citeva numere de telefona, sa vedem ce rezolva astazi si miine, sta doua zile la niste prieteni, dar au un singur dormitor si un bebelus si nu se poate mai mult, poate gaseste ceva saptamina viitoare.
Dar am venit aici sa va intreb si pe voi: cunoasteti ceva in acest sens, pe cineva, un hostel, o persoana particulara, care inchiriaza pentru o luna o camera? Ne trebuie ceva foarte, foarte ieftin pentru ca sintem nevoiti sa platim o chirie aici unde ramin eu cu fetitele si doua chirii (first and last) acolo. Plus aceasta camera, cheltuieli si mincare pentru doua locuri. Dar sintem hotariti sa ne mutam, chiar daca nu ne permitem aceasta mutare. Sotul meu ar sta si in cort, daca nu ar fi iarna, e om de munte, nu e pretentios, cu atit mai mult ca stie pentru ce o face. Ma intereseaza orice sfat si orice informatie. Firma este undeva pe linga Appleby line, exit 107 si ne-ar interesa ceva prin jur. Multumesc!
Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
Emilly spune:
nelia sunteti hotariti si-mi place mult de voi.Sa aveti bafta sa-si gaseasca sotul ceva convenabil.Nu te pot ajuta caci nu cunosc pe nimeni in zona, am vrut sa va felicit pentru schimbare si sa fie intr-un ceas bun!! a...am vazut si pozele, m-am relaxat privindu-va, ai doua printese nemaipomenite, sa va traiasca!
Emilly cu gaza ei
Caroline spune:
Cei care vreti sa va mutati in Ontario, daca puteti sa va pastrati adresa legala in qc este foarte bine, pentru ca asigurarile in on sunt de 10 ori mai mari. Eu am prieteni care , pentru ca sotia nu lucreaza au trecut masina pe numele ei, asigurarea pe ea principal el secundar, adresa legala in qc pentru amnadoi (la casa unor prieteni de-ai lor)si doar adresa lui provizorie in on. Carnetele de conducere a ramas cele de qc. In acest fel au o asigurare cumsecade. Ea declara taxele in QC el in ON.
nelia spune:
Da, ar fi posibil, daca sotia ar conduce! Si daca ar folosi ea masina. Dar asa, nu prea avem cum sa facem asa. Oricum, mersi pentru sfat, il voi da si eu la altii.
A sunat pe unde trebuia sa sune, nu avem inca nici un raspuns, trebuie sa mai sune si miine. Intre timp am mai gasit si pe net cite ceva, numai ca ceva de genul 400-500$ pe luna, ceea ce pentru noi e imposibil. Ma gindesc ca va gasi el ceva la fata locului, mai ieftin.
Aproape ca am rezolvat si cu transportul, nu avem bani de camion, vom inchiria o dubita pe care o va conduce sotul meu si vom lua numai lucrurile noi si cele strict necesare, sper sa incapa.
Acum trebuie sa mai caut un inlocuitor in apartamentul pe care il avem aici. Astept doua raspunsuri, daca nu se concretizeaza nimic, voi pune un anunt in ziarul cartierului si un A louer afara. Am vorbit cu concierge-ul si ne-a spus ca el nu are nimic impotriva sa ne desfaca contractul, daca gasim pe altcineva. Ca el are liste se asteptare cu oameni care vor apartamente in aceasta zona, dar nu au cum sa se mute acum, ci de 1 iulie. Vom vedea, e pacat de apartament, e chiar foarte bun si bine situat, mi-ar placea sa-l ia o familie de romani, mai ales daca au copii, curtea cu gazon ingradita din spatele blocului e locul ideal. Am cam multe de rezolvat, de facut bagajele (de sortat e mai greu, ca de facut e simplu)... si copiii. Dar sper sa reusim, sa merite si sa astept momentul cind ne vom linisti sa pot sa stau si eu pe net fara sa fiu atit de stresata. Sa aveti un sfirsit de saptamina placut!
Caroline spune:
Nelia, sotul tau poate face naveta din Toronto pana la Burlington zilnic? Are cu ce si are cum? Ca daca da, ma gandeam sa imparta un apartament in Toronto cu cineva. Exista cateva blocuri numai cu romani in Toronto si sigur sunt unii care ar dori sa imparta chiria.
nelia spune:
Nu, e prea departe, e la o ora distanta de Toronto. Are cu ce, ca ia masina cu el, dar nu merita, ca ce ia pe mere, da pe pere, pentru ca masina noastra consuma si ne-ar costa mult prea mult. Plus ca exista riscul sa intirzie la servici din cauza traficului si nu e cazul in prima luna de lucru. Cauta ceva cit mai aproape de servici, adica chiar in Burlington. Multumesc oricum pentru informatie.
Ira spune:
Girls, am vazut niste poze din Calgary si am innebuniiiiiiiiiiiiit , stiu ca pozele sunt uneori comerciale, dar totusi...muntii aia m-au terminat in mod real. Si orasul e bestial, vedeti aici :
http://www.calgary.ro/album_cat.php?cat_id=11
Oare acolo s-or gasi job-uri de birou, ceva ? Ma apuc oricum de engleza in vara, mai stiu eu ceva, dar in 2-3 luni o s-o am la nivel functional.
Uh, Dumnezeule, astazi l-au conqvocat pe mon mari la interviu pt job., la telef., 1 CV trimis, btw si am vorb in engleza cu tipa ca nu era el acasa. M-am simtit asa de bine !
Ana, nu stiu nu stiu nimic de bilele negre de la U de M, eu zic sa nu-ti faci probleme si sa te duci la job, mai ales daca-i multinationala.
Pupici tuturor.
Donia spune:
Emillyyyyy! La multi ani gazei de Ilincuta! Sa va traiasca si sa va infloreasca, sa aiba o viata frumoasa si voi pe langa ea! Doamne ajuta!
Stiu ca am ajuns la spartul petrecerii, da' maine tot beau un pahar pentru ea (ca azi sunt on call). Dai si tu un tort, ceva? Impresii de la petrecere? Poze cu minunea mica?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Emilly spune:
Donia sar'mana de urari! pai dam cum sa nu dam tort si beutura petrecerea a fost ieri la gradi cu copilasii iar miine petrecem in familie si cu pretenii.
Incerc sa pun 2 poze de la gradi, pupicei si zi buna tuturor!!
Emilly cu gaza ei
Emilly spune:
iaca si sarbatorita
http://community.webshots.com/album/488247126ERDGRh
Emilly cu gaza ei