Sezatoarea canadiana (40)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Buna la toti

Fetelor o intrebare (poate cunoaste cineva):
In caz ca iti faci asigurarea pe masina pe un an in Quebec, la transfer cu traiul in Ontario, ea trebuie schimbata sau e valabila si in Ontario?

Multumesc anticipat

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Eu zic ca e valabila oriunde in Canada pina iti expira la anul. Daca ai un accident in Ontario (ca si turist) asigurarea ta va acoperi costurile deci nu vad care ar fii problema ca te-ai mutat. S-ar putea sa renegocieze costul in functie de zona si de citi km faci pina la servici sau mai stiu eu ce alti indicatori folosesc ei. Cu siguranta trebuie sa-i anunti de schimbarea adresei.

Cel mai bine ar fii sa intrebi direct la asigurare.

O zi buna,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Hi all,
Pentru fetele din Montreal, poate va intereseaza, am primit azi pe email:

Dan Ionescu, a very good jazz guitarist (Romanian), has a gig at Montreal Bistro on Tue Jan 31st.

Tuesday, January 31 [one night only] - Music from 8pm to 11pm
Kye Marshall Quartet w/ Daniel Ionescu, Rob McBride and Joel Haynes
http://www.montrealbistro.com/events.htm

Dan Ionescu
http://www.dickfelix.com/musicians.html

Corina
Cumparati o felicitare pentru George!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Am si eu o intrebare la voi: merge cumva cineva in Romania in zilele urmatoare? As vrea sa trimit un plic sa ajunga cat mai repede ... si astia de la Purolator vor 100 CAD! mi se pare cam mult ... am zis sa intreb prima data ... poate am noroc , daca nu ... Purolatorul ma paste .. asta e. Evident ca nu cer serviciul asta gratis, contribui si eu la costul calatoriei .

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Studentelor,

am si eu o intrebare: am renuntat la un curs(aveam 3), inainte de scadenta facturii; beleaua e ca am depasit termenul de renuntare, si mi-au tras un AB (asta ce efect o fi avind in matricula, imi scade ceva puncte^^^), si debitul ramane neschimbat in cont;
acu sunt obligata sa platesc si cursul acela, care stie^ ( mi-am gasit un job, un contract pentru o luna, dar intr-o firma mare, si nu vreau sa-l pierd, iar cu trei cursuri in paralel+... nu pot merge)

mersi,

Ana

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcineea spune:

Karina,

Din experienta noastra din aceasta toamna cand am schimbat provincia:

Asigurarea este valabila cand esti turist oriunde in Canada dar daca te muti trebuie sa informezi compania de asigurari. Daca ai o companie cu drept de a face asigurari in Ontario iti vor face schimbarea de adresa si ajustarea de prima. Daca e o companie fara permis de a face asigurari in Ontario iti vor rezilia contractul (fara penalitati) si returna o parte din prima platita (daca ai platit in avans). In acest caz iti vor oferi o perioada (e bine sa negociezi cat mai multe zile) in care tu te angajezi sa iti cauti imediat dupa sosire o noua companie de asigurari in Ontario (fiind asigurata in aceasta perioada tot pe polita din Quebec).

Daca nu informezi compania din Quebec si ramai asigurata cu ei e OK atata timp cat nu schimbi actele la masina (pastrezi o adresa de Quebec) si mai ales NU ai accident. In caz de accident daca se prind ca domiciliul nu mai e in Quebec e foarte posibil sa refuze sa iti plateasca.

Acum te-as sfatui sa te informezi bine. Noi ne-am grabit sa ne schimbam toate actele (inmatricularea, permisul etc) si sa ne cautam o noua companie caci cea din Quebec nu ne asigura aici. Ca sa descoperim ca asigurarea auto e mult mai scumpa aici (pt ca printre altele nu exista sistemul "no fault" ) si prima se stabileste f diferit fata de Quebec. Am inteles ca puteam pastra domiciliul pe Quebec, toate actele si deci si asigurarea din Quebec dar, personal, nu as putea trai gandindu-ma ce se intampla in caz de accident. Stiu insa ca se poate ...

Sper sa fie de folos.
Numai bine,
Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by carmen77

Am si eu o intrebare la voi: merge cumva cineva in Romania in zilele urmatoare? As vrea sa trimit un plic sa ajunga cat mai repede ... si astia de la Purolator vor 100 CAD! mi se pare cam mult ... am zis sa intreb prima data ... poate am noroc , daca nu ... Purolatorul ma paste .. asta e. Evident ca nu cer serviciul asta gratis, contribui si eu la costul calatoriei .

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003

Incearca sa suni la DHL sau FedEx, poate costa mai putin. Eu am trimis saptamina trecuta un document in Romania cu FedEx, dar prin compania la care lucrez si mi-au spus ca va costa in jur de $30.00. Ca particular poate este mai mult, dar nu cred sa fie chiar $100.00.
Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Vecinelor,
fac si eu la voi la intrebare legata de viza turistica.
Cineva care se afla in Canada pe o viza turistica cu o singura intrare poate iesi pina in USA si se poate intoarce bine merci in Canada? (in cazul in care ia viza USA, fireste.) Ca eu asa am vazut pe Internet, cum ca chiar daca ai o viza cu o singura intrare, iesirea in SUA nu se pune la aia una singura.
Stiti vreo sursa oficiala de informare?
Multam.

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Bic, eu stiu ca se pune iesirea in USA ca-i iesire din Canada. Ceea ce am auzit ca se intampla, te mai lasa sa iesi pe pod la Niagara, dar nu sa stai cu zilele in USA. Cel mai bine suna la Immmigration, ca-ti spun acolo.

carmen77, stiu eu pe cineva care pleaca, cineva pe 1 feb, alcineva pe 14 feb. Daca vrei sa-mi trimiti mie in Toronto, eu le dau mai departe. Ambele persoane ajung in Bucuresti.

Corina
Cumparati o felicitare pentru George!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Merci mult fetelor, sfaturile voastre sunt intradevar de mare ajutor.
Trebuie sa ne mutam cu resedinta din QC in ON. Avem o masina care are o fisura pe parbriz.
Me intereseaza daca:
Se trece vreun control technic kind aduci masina in ON dintr-o alta provincie?
Vom avea probleme la imatricularea masinei in ON din cauza fisurii?.
E mai bine sa vii cu masina ta din QC sau mai bine sa cumperi una in ON?

Marci mult

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mergi la inceput