Sezatoarea canadiana (40)
Raspunsuri - Pagina 4
Cricor spune:
Se pare ca unul dintre cele mai insorite orase (orase mari) ar fi Calgary. E mai frig, da-i soare, cica lipsa de soare face rau la creieras :) (mie sigur bine nu-mi face).
Corina
Cumparati o felicitare pentru George!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
Crinia spune:
Buna
Mihaela multumesc de urare, sper sa avem succese acolo.
Cornelia noi inca nu am gasit apartament. Insa sotul va pleca cred eu pe la sfirsitul lunii acestea sa caute unul. De ce te gindesti la Hamilton, Oakville sau Burlington? Sint ele oare mai bune?
Fetelor e posibil de gasit apartament in Waterloo intr-o zi? Se dau multe apartamente in chirie? Mi-e frica ca se va duce sotul si nu va putea gasi nimica acuma.
Am o mare rugaminte, Poate are cineva cunostinte prin Waterloo ca sa ne sfatuie ce si cum.
Multumesc anticipat
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
Oare cit avem?
khristin spune:
Crinia,
Acum 4 ani cand am emigrat noi, ne-am stabilit in Kitchener, care e orasul alaturat Waterloo-ului...si la momentul respectiv erau destule apartamente de inchiriat. Problema era cu joburile in zona respectiva si dupa vreo 2 luni ne-am mutat de acolo si bine am facut...nu cred ca se compara cu Montreal-ul in vreun fel. E bine sa va interesati ce oportunitati de joburi ar fi inainte de a lua o decizie. Va tin pumnii,
Cristina
noi si poze mai noi
Donia spune:
Ira, cred ca stiu despre ce ibric vorbesti, uite aici niste www.kitchenemporium.com/info/16stovetop_espresso.html" target="_blank">modele. Astea sunt? Eu am avut in Romania, pe aici am vazut intr-un mall. Sigur trebuie sa fie si prin Montreal, mai ales ca aveti pe acolo atati italieni. Si daca despre asta e vorba, ii spune stovetop espresso maker, sau moka pot, in caz ca te apuci de intrebat. Daca nu, mai ramane varianta de a cumpara on-line, dar parca stiam ca ai o jena.
Crinia, succes cu mutatul! Apartamente se gasesc, ba partea buna e ca uneori poti negocia durata contractului, poate pe 6 luni sau 8, ceea ce foarte convenabil daca intre timp gasesti ceva mai bun. Nu intodeauna merge cu negociatul, dar nu strica sa intrebi. Iti dau un link sa iti faci o idee despre cum arata locuintele, eu iti sugerez sa dai cautare pentru appartment, townhouse, duplex si condominium. Uneori poti gasi townhouse sau duplex la acelasi pret ca un apartament de bloc. Si pe link poti vedea cum arata unele locuinte si in interior.
http://rentersnews.com/modules/search/?rID=5
Nelia, eu am fost prin Hamilton de cateva ori si am decretat ca nu imi place. Mi se pare de-a dreptul deprimant, iar prin downtown am auzit ca e chiar riscant sa locuiesti. E un oras cu aer vechi, mai degraba invechit, mie mi se pare tot timpul prafuit si murdar, fie vara, fie iarna.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
nelia spune:
DanaMario, multumesc pentru raspuns. Pe mine ma intereseaza chiar Burlington, sotul meu a luat un interviu la o firma de acolo. Salariul nu este prea mare, eu nu lucrez, deci ne straduim sa gasim un apartament ieftin pentru inceput, cu minim doua dormitoare, ca avem doi copii. Am tot cautat de vineri pina astazi pe net casa, am intrat si in legatura cu doi agenti imobiliari de acolo, sintem intr-o agitatie continua. Daca nu gasim o casa acceptabila, nu putem pleca. Deci ai putea sa ne ajuti daca ne-ai spune cum ar trebui sa procedam ca sa gasim repede, in citeva zile, un apartament pe care sa nu dam mai mult de 800-900 (chirie + cheltuieli). Dupa cum vezi, noi sintem departe de a ne cumpara o casa! Si din ceea cea am inteles de la sotul meu, a inchiria o casa ar dura o saptamina si noi trebuie sa plecam de aici, daca plecam, el lunea viitoare, ca ar incepe serviciul acolo, iar eu cu fetele pe 1 februarie, ca sa nu mai platim o chirie aici. Ar mai fi o solutie sa se duca din nou sotul meu in Burlington si sa caute la fata locului, dar nu prea are unde sa stea. Am cautat si o camera de inchiriat, eventual sa se duca el inainte si sa caute pe indelete in timpul liber, dar am ajuns la concluzia ca nu ne permitem sa platim si chirie aici pentru noi, si chirie pentru el si doua chirii cum se cer acolo la inceput. Asa ca, orice sfat e binevenit.
Crinia, am raspuns mai sus de ce ne intereseaza Burlington.
khristin, de la sotul meu. Are aceeasi prima impresie despre Burlington. Si ar vrea mult de tot sa locuim chiar acolo, cu atit mai mult cu cit firma e chiar aproape de malul lacului. Am gasit pe net citeva oferte, am gasit noi mai multe, dar ne-am oprit la cele care ne aranjeaza cel mai mult si sint pe aproape. Ne-am gindit la Hamilton, pentru ca sint casele mai ieftine si ar fi aproape, dar de cind mi-a spus ca Burlington eu un fel de Saint Lambert al nostru, nu mai visez decit la el. Asa ca el se uita la case in Hamilton ca e mai ieftin, eu in Burlington ca e mai frumos.
Donia, am intrat pe site-ul dat de tine, acolo am gasit cele mai multe oferte.
Concluzia este ca daca nu gasim o casa convenabila repede-repede, va trebui sa renunte la post si nu e asa usor, pentru a aici tocmai a fost anuntat ca va fi somer. Dar nici nu putem pleca asa de nebuni cu doi copii. Ma ajuta orice sfat de-al vostru, orice site unde putem gasi locuinte bune si ieftine ([:D). Am vrea sa stim daca stie cineva o modalitate ieftina de a transporta, in cazul in care gasim casa si plecam, citeva lucruri de aici: aragaz, masina de spalat, trei paturi cu saltele, patut, tarc, scaun de bebelus si inca vreo citeva... Sint ale noastre si unele sint chiar noi, abia cumparate. Poate stiti pe cineva care face acest lucru, ca prea multi bani nu avem sa dam pe un asemenea transport, dar ne doare sufletul sa le lasam in strada si nici nu cred ca merita un asemenea sacrificiu. Astept raspunsurile voastre!
Ah, Ira, am vazut eu ibric de care spui. Este expresso italian, eu am unul intr-o cutie in tara, nu l-am luat fraiera de mine. Si mie imi placea mult de tot gustul carfelutei pe care o facea. Si intr-o zi cind savuram o cafea intr-o cafenea din Marché Atwater, am vazut citeva expuse, cred ca erau de vinzare. Dar nu stiu cit costa. Daca vrei detalii, suna-ma.
Si inca ceva: daca plecam in Burlington, cunoasteti pe cineva care e interesat de un apartament 51/2? La cinci minute de statia de metrou St-Henri, cu camere spatioase, bucatarie mica, dar are curte mare, cu gazon, in spate. 645$ pe luna, fara nimic inclus, nu e proaspat zugravit, dar nici chiar murdar (zic eu!) nu este.
Si mi-am adus aminte ca am pus poze noi www.agatasitudora.photosite.com/Pozenoi/" target="_blank">aici . Poate vreti sa le vedeti pe printese...
Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
Cricor spune:
Nelia, eu am o prietena care e property manager. E drept ca e in Toronto, dar poate firma ei are cladiri si in Burlington. O sun pe la 9 s-o intreb daca stie ceva in Burlington si scriu pe urma aici. Ar fi pacat sa pierdeti o slujba din cauza apartamentului.
Cu transportul, cel mai ieftin e cu camionul de la o firma de rental, iei camiounul din Montreal si-l lasi in Burlington.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
Cricor spune:
Nelia, uite ce mi-a zis prietena:
Suna la 3107000 (e gratis) – asta e un call centre si ei iti zic exacat ce cladiri au, ce e liber, cat costa, de cand e liber, pe cat timp e contractul, intrebi tot ce te intereseaza.
Alta varianta: du-te pe www.gotransglobe.com, faci click pe bulina verge din stanga “Find a Property”, pe urma click pe Burlington. Iti o harta cu 3 buline verzi: astea sunt cladirile lor, vezi daca iti convine locatia. Acolo iti spune ce tipuri de ap. au, daca sunt disponibile, etc. Poti sa suni direct la cladiri si vorbesti cu superintendentul.
Sper sa te ajute.
Corina
www.cuzuc.netfirms.com
Crinia spune:
Buna la toti
Cornelia vad ca suntem cam in aceeasi situatie. Sotul meu la fel are o oferta de serviciu din care cauza si vrem sa ne mutam in Waterloo.
Daca oferta de serviciu care i s-a oferit sotului tau e buna eu cred ca tb de facut tot posibilul ca sa va transferati.
Si noi cautam acuma cum sa transportam lucrurile (ca sigur cu un copil mic s-au adunat: patucul, scaun, carucior,...etc.). Daca gasiti ceva ne anuntati.
Donia multumesc mult de site. Acolo intradevar sunt multe oferte.
Cristina multumesc de sustinere. Insa dupa cum am mai spus mai sus ne transferam din cauza serviciului sotului. Dar daca zici ca erau apartamente in chirie pe atunci poate si acuma vor fi la fel de multe.
Corina m-am uitat si prin sit-ul pe care l-ai dat insa acolo sunt putine oferte si cam scumpe, dar oricum mersi mult.
Fetelor, vad ca suntem 2 persoane de la Sezatoare care vor sa se transfere in Ontario. Daca aveti careva informatie de cum se mai poate de gasit apartamente si de transportat ieftit lucrurile va vom fi recunoscatoare.
Pupici si o zi buna
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
Oare cit avem?
Cricor spune:
Imi pare rau ca nu te ajuta prea mult, eu nu m-am uitat, nu stiu cam care sunt preturile.
Sfatul meu e sa nu luati ce e mai ieftin, ca e foarte important cu cine stai in bloc, nu vrei gandaci, nu vrei mirosuri care sa te darame pe hol. Sa nu faceti comparatie cu Montreal la preturi, in Ontario sunt mai mari chiriile si cam intotdeauna cat dai atata face.
Daca vorbiti la telefon (nu vedeti ap inanite sa-l inchiriati), intrebati fara jena de pe unde sunt locatarii (da, e rasism, dar e important), daca geamurile sunt duble, ce schimba in ap. cand va mutati,cate masini de spalat/uscat exista, daca e langa autostrada, langa transport in comun, etc.
Succes!
Am editat ca sa va spun: stiti nu ca in aici ap. de inchiriat vin cu frigider si aragaz. In cele mai multe blocuri e ilegal sa-ti pui masinile de spalat si uscat proprii (daca ai).
Corina
www.cuzuc.netfirms.com
Danro spune:
Chiar Ira a semnalat o reala constatare.
Montrealul e un oras mai mereu cu o vreme inchisa,adica lumina e "scumpa" la vedere,(in special iarna) putine zile cu soare,ceea ce nu da bine la tonus.
Sau cam peste tot in Canada e la fel.Ma intrebam daca a mai remarcat cineva lucrul asta.
Am auzit de studii care au ajuns la rezultatul ca factorul clima are un potential urias asupra energiei umane.Am auzit ca in Canada ar exista un milion de persoane cu probleme depresive,dar sper sa nu fie din cauza climei...