mancare de bame

buna dimineata
m-am trezit cu o pofta nebuna de bame!mi-e asa de dor de gustul mancarii si nu as vrea sa gresesc cumva.stie cineva daca e nevoie de ceva special?mercic
Raspunsuri

hannen spune:
Nu stiu ce fel de mincare de bame ai papat tu pina acum.Eu am sa-ti zic cum face soacra-mea.Deci bamele spalate si curatate de codite+cotor se pun in asteptare .
Tai marunt o ceapa ,doua (depinde de cantitatea de mincare pe care vrei s-o faci) si le pui la calit in ulei.Calesti pina devine lucioasa si adaugi suc de rosii.Soacra mea foloseste doar natural,rosii date la mizer subtiat cu putina apa.
Fierbi pina scade putin apa,adaugi bamele si fierbi pina sunt moi.Poti pune ce condimente doresti,sare/piper,putina boia .pt o culoare mai frumoasa,un cub doua de knorr,si kamun .Pe la sfirsit daca ai adauga un pahar de supa obtinut din fierbierea unei gaini,sau ceva carnita(numai daca ai) si arunca doi/trei catei de usturoi taiati marunt.Sper ca n-am uitat nimic
Pofta mare.
------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)



Stinu spune:
Eu cumpar bame la conserva sau congelate ,dar mai mult la conserva si le fac cu carne un pic mai grasa si cu rosii decojte ,de multe ori iau conserva de bame si rosii in bulion .
Si mie imi place foarte mult mancarea de bame.


hannen spune:
In engleza ii zice cummin,iar in romaneste e cunoscut ca chimionul turcesc.
Are un miros cam "tare" si s-ar putea sa nu placa din prima.Mie mi-a provocat "rau de mare" mult timp dar m-am obisnuit cu mirosul pt ca este un ingredient nelipsit din bucataria egipteana.Il folosesc pina si in salate
(peste rosii,se pare ca acolo le place cel mai mult ,pe rosii,in sosurile de rosii)
------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)


catia spune:
mercic.
poate-i chimenul.asa pare dupa cate zici.si am baut mult ceai cd eram gravidutza.si-mi place gustul tare mult.
merg sa fac.sper sa fie asa cum mi-o amintesc eu de la bunica


badjoke spune:
Hai sa-ti spun si eu cum prepar bamele.
In uleiul incins calesc ceapa cu putina faina dupa care sting cu putina apa. Separat curat vre-o 2 vinete de coaja si le tai cubulete. Le calesc un pic si pe ele impreuna cu ceapa si un ardei gras rosu. Acopar cu apa si cand sunt aproape fierte adaug rosii date pe razatoare. Dupa ce a dat un clocot adaug bamele taiate rondele. Secretul este ca bamele fierte in sucul de rosii isi pierd "balele".
La sfarsit adaug sare si marar.
Pofta buna!!


hannen spune:
Catia,stai nu te grabi.Cred ca am gresitNu sunt sigura daca este vb. de chimen.Nu,nu.Daca are semintele mici cenusii ,parca stelate nu ,nu e ala.
Kamoun de care zic eu,are semintele mari,verzi-galbui.
Ah ce gafa,acum am realizat.
Fa bamele fara chestia asta ca sigur iti ies,decit sa faci sa-ti iasa cine stie ce ciudatenie de gust.
Sa nu ma bati,n-a fost cu intentie explicatia gresita.
Ma pun sa caut pe net.
------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)


catia spune:
am gatit-o.fara chimen
nu-i ca a bunicii.dar vecina a laudat-o tare mult.poate iese mai buna data viitoare.
multam de staturi


michelle7 spune:
eu fac bamele ( daca sunt acelasi lucru cu englezescul Okra ) asa
le tai in bucati de 2 cm ( cu cat sunt mai marunte cu atat e mai cleios rezultatul) pe care le prajesc simplu in putin ulei 10 minute . dupa aia adaug rosii decojite , vegeta si chimion macinat (cumin - in engleza)chimion nu e acelasi lucru cu chimenul.


aelita spune:
fetelor,imi poate spune cineva dca se mai gasesc bame la vremea asta pe piata sau s-a dus vremea lor ?
si daca da,exista vreo metoda de conservare in casa ?in fara de congelator.
am poftaaaa!28+
