mancare de bame

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

nu mai scrie nimeni aici??? poate imi raspunde si mie cineva,nu vreau sa deschid un alt subiect ,sa ingreunam forumul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

quote:
Originally posted by aelita

nu mai scrie nimeni aici??? poate imi raspunde si mie cineva,nu vreau sa deschid un alt subiect ,sa ingreunam forumul.

da, cred ca s-a cam dus vremea lor si de demult stiam cum se conserva bamele la borcane in camara dar acum nu mai tin minte; oricum pe vremuri se gasea la "Alimentara" mincare de bame la borcane, cu ceapa si rosii, deci se putea conserva.

banuiesc ca le poti fierbe in suc de rosii si poti sa le bagi o aspirina si apoi fierbe la bain marie - parca asa tin minte ca se conservau

Congelatul insa nu le schimba prea mult gustul; am mincat de curind bame pane' adica bame subtirele taiate in bucati de 1.5 cm si date prin faina ou pesmet si apoi prajite in ulei incins - bune!

congelatul nu le strica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

multumesc de raspuns,nematics..adevarule ca m-am trezit si eu acum sa intreb de bame pe piata...
congelate stiu ca nu se strica,dar voiam o reteta in vederea transportului...spre mine:))
am inteles ca acum se gasesc dstul de greu inmagazine,conserve,ca pe vremuri :(

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea de colt spune:

oameni buni!!1
ma scuzati pt lipsa totala de "cultura" ....da ce sunt BAMELE???
sa stiu si io..macar de acum incolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Reteta mea seamana cu a lui hannen. Tehnica variaza putin.
La un kg de bame: prajesc o ceapa tocata intr-un pic de ulei de masline. Dupa citeva minute adaug: usturoi tocat marunt (cam 3 buc.), bamele taiate bucati, doua rosii decojite si tocate marunt (sau una daca e mare), sos de rosii, sucul de la 1/2 lamiie, sare si piper. Pun capac pe oala si las sa fiarba vreo jumatate de ora. Verifica din cind in cind, sa nu se prinda de fund si subtiaza cu un pic de apa daca e nevoie.
Se poate face si cu carne de pui. Mie imi plac bamele gatite in felul asta.
Aici se mai fac si pane, sint bune si asa dar nu la fel de sanatoase. Sint si murate, n-am mincat inca.
Michelle, okra sint bame.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput