acid folic

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

In tara unde locuiesc eu se ia acid folic toata sarcina si in perioada cind alaptezi.Asa ca eu iau zilnic cite o pastiluta pe linga vitaminele prescrise.
E indicat sa luam acid folic cu 2-3 luni inainte de a ramane insarcinate.
Dupa cum vezi parerile sunt impartite...mai bine iti intrebi dr.

Hainute bb

Dana 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Mie mi-a recomandat acid folic de 1 mg,2/zi.

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Daconst

In tara unde locuiesc eu se ia acid folic toata sarcina si in perioada cind alaptezi.Asa ca eu iau zilnic cite o pastiluta pe linga vitaminele prescrise.
E indicat sa luam acid folic cu 2-3 luni inainte de a ramane insarcinate.
Dupa cum vezi parerile sunt impartite...mai bine iti intrebi dr.

Hainute bb

Dana 25+

In 2002 cand am fost eu gravida doctorul mi-a spus sa iau acid folic doar in primul trimestru. Am luat si o luna din trimestrul al 2-lea pentru ca aveam o usoara anemie si suplimentul de fier era cuplat cu acidul folic (Ferrofolsan se chema medicamentul).
Am mai luat iod si magneziu. Cat am alaptat nu mi s-a recomandat nimic.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Vreau sa imi spun si eu parerea la acest capitol, destul de "batucit" pe forum. O sa incerc sa nu fiu f tehnica, desi e defect profesional deja... Eu personal sunt adepta luarii acidului folic inainte si pe tot parcursul sarcinii si o sa va spun si pe ce imi bazez acest crez:

Multa lume nu stie ca acidul folic este de fapt o vitamina din grupa complexului B, cu rol important in organism, nu doar pe timpul sarcinii. E adevarat ca in graviditate este esential pt prevenirea defectelor neurale (in special spina bifida), dar nu este de neglijat nici restul aportului sau la starea generala de sanatate. Astfel, acidul folic contribuie la formarea celulelor rosii (deci in prevenirea anemiei, comuna in sarcina mai ales), a celulelor pielii si celulei nervoase (se recomanda chiar in Alzeimer) si in structura oaselor (previne osteoporoza, boala predominant feminina). Este important de notat ca aceasta vitamina are o structura chimica mai complicata, iar forma naturala (e continuta in ficat; boabe de fasole,linte, naut, mazare; spanac, salata, varza, broccoli) este asimilata f dificil de organismul uman, de aceea majoritatea oamenilor au deficienta in acid folic.

Acestea fiind spuse, si punand in balanta beneficiile pt sanatatea mea si lipsa riscului (la doza prezenta intr-o pastila), eu voi continua sa iau aceasta vitamina pana la nasterea bebelusului. Dupa, o sa avem voie sa mancam din nou ficat si sper sa imi asigur necesarul asa.
Va doresc sarcini usoare si bebei sanatosi la toate burticile!

Krissy 20+1, cu

Bebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Eu am luat acid folic pana cand am nascut.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

mda, eu nu stiam ca e bine sa se ia pe tot parcursul sarcinii.

insa am luat cu 3 luni inainte sa raman insarcinata si pe parcursul primului trimestru.

cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Lavinai eu stiu ca 5 mg pe zi sunt suficiente.Da e foarte ieftina aceasta vitamina .Si eu m-am mirat cand am cumparat-o.A costat mai putin de 10.000 lei.

Casiana si Alexia

Mergi la inceput

Acidul folic de 1 mg este 48 000.O farmacista imi daduse de 5 mg.iar apoi a vazut ca pe reteta era de 1 mg. si zis ca trebuie sa continui cu acela daca dr. asa mi-a dat.Care o fi deosebirea?

Mirela

Mergi la inceput

Mie mi l-a dat cand eram insarcinata si mi-a scris clar pe reteta sa fie de 1mg.Dupa ce am pierdut sarcina,mi-a zis sa continui sa iau acid folic pentru ca organismul elimina surplusul.Cred ca este ok si de 5 mg.L-am cautat mult pe cel de 1 mg;toate farmacistele spuneau ca nu se mai fabrica(acum e la moda sa spui asta atunci cand nu ai produsul respectiv),dar pana la urma l-am gasit la o farmacie de stat.

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Da Lavinai poti lua cu incredere o pastiluta de 5mg.Eu asa am luat si eu pana in luna a 3 de sarcina. Din luna a 4 a de sarcina medicul mi-a recomandat Tardyferon fol (adica fier cu acid folic) si Elevit.
Asa cum a spus si Blueeys2003organismul elimina surplusul.Organismul isi opreste cat are nevoie si restul il elimina. De aceea se recomanda sa fie luat in fiecare zi, cu trei luni inainte de sarcina(daca se poate).

Casiana si Alexia

Mergi la inceput