acid folic

acid folic | Autor: dariana

Link direct la acest mesaj

Pana cand trebuie sa luam acest acid folic? Eu m-am cam saturat de pastilute si sper sa scap cat mai repede de ele.
Voi cum stati cu medicamentele?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Dariana, eu n-am inca nici-un bebe si nici nu sunt gravi, sper din toata inima sa mi se intample anul asta,dar mie mi s-a spus ca acidul folic se recomanda cu minim 3 luni inainte de sarcina si apoi s emai ia cam numai in primul trimestru. Atunci e mai important, cand se formeaza tubul neural si sira spinarii la bebe.
Multa santate!

Andreea.Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Si la ce a scris andicu as mai adauga ca eu iau chiar si acum acid folic la 23 de saptamani. De ce? Cica ar fi bun oricum, gravida sau nu. Dar sigur ca optiunea este a ta, insa in primele 3 luni este foarte important pentru sarcina.

poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Am luat in sarcina(luasem si inainte) pana pe la 12-13-14 saptamani(nu ma tin minte exact) 2 tablete/zi a 5 mg fiecare iar apoi am trecut pe vitamine(Materna ce contine si acid folic, intr-o doza mai mica e adevarat). Materna(1 tableta/zi) tb. luat pana la nastere.
De pastilute nu o sa scapi pana la nastere pt. ca tb. sa iei vitamine
La capitolul medicamente in sarcina iau doar ce-mi spune medicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

si eu cunosc persoane care iau, cam cu trei luni inainte de o preconizata sarcina;

mie nu mi-a spus doctorita nimic, si din prospectul www.farmaline.ro/?cid=1&pid=858" target="_blank">asta nu-mi place cum suna "proces neoplazic latent"...
si se mai precizeaza ca "nu impiedica fenomenele degenerative spinale (este obligatorie asocierea cu ciancobalamina)"; asta e vitamina B12...

si atunci, sa iau acid folic sau vitamine prenatale mai bine?

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina si Vlad

un minut din timpul vostru inseamna o VIATA pentru ei !!! nu UITATI forumul umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

In primele 3 luni de sarcina mi s-a recomandat acid folic de 1 mg,cate 2 pe zi.Apoi in lunile urmatoare am luat Materna.
Stiu ca este bine sa iei si cu 3 luni inainte de sarcina.Dupa 3 luni daca ti se dau alte vitamine nu mai este nevoie si de acid folic.

MIRELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Eu am luat acid folic cu 3-4 luni inainte de a ramane insarcinata si apoi pana in luna a 3 de sarcina.Apoi am luat vitamine Elevit.Acidul folic este important mai ales in primele luni de sarcina.Eu nu m-am speriat ce scrie in prospect, m-am speriat de ce se poate intampla daca organismul meu are un deficit de acid folic.
Iata ce am gasit :despre acidul folic
Eu zic sa luati cu incredere!

Casiana si Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

eu am luat acid folic pana la 14 saptamani, cate 2 pe zi. apoi am luat materna.
de la 18 saptamani medicul mi-a recomandat tardyferon folic si elevit. medicul mi-a spus ca aceste medicamente trebuiesc luate pana le nastere.

28 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Eu iau acid folic de 4 luni si nu am ramas inca insarcinata,dar doctora a spus ca nu este nici o problema si ca nu dauneaza.Ar trebui sa mai iau si alte vitamine?

anca dragoman

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

quote:
Originally posted by ancadragoman

Eu iau acid folic de 4 luni si nu am ramas inca insarcinata,dar doctora a spus ca nu este nici o problema si ca nu dauneaza.Ar trebui sa mai iau si alte vitamine?

anca dragoman

Nu cred ca trebuie sa iei si alte vitamine,decat in cazul in care ti-ai facut analize si ai deficiente de calciu si magneziu.Cred ca este suficient acid folic

MIRELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Multumesc blueeyes pentru raspuns.

anca dragoman

Mergi la inceput