Biblia (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Ce o fi fost in sufletul batranului Simeon, un DREPT care ajunsese la masura de a vorbi cu Dumnezeu(!), caci i se fagaduise ca nu va muri pana la Nasterea Lui, ce o fi fost in sufletul sau cand L-a primit in brate la templu...Noi vrem sa mergem toti in rai, el a stiut ca va merge in iad, dar a plecat linistit, caci vazuse Ziua Fagaduintei("Acum slobozeste Doamne pe robul Tau in pace, ca vazura ochii mei mantuirea Ta.....")

Doina, de unde ai tras tu concluzia ca Simeon stia ca va merge in iad ? poti sa-mi dai te rog un verset unde scrie ca el stia ca va ajunge in iad, in focul gheenei ?
Daca ne uitam la pilda cu Lazar si omul bogat, vedem ca Lazar, dupa ce a murit "a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam", si doar bogatul a ajuns in "locuinta mortilor in chinuri".

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Jocelyn, in textul respectiv este vorba despre idoli, nu despre icoane. Eu consider ca nu-s deloc acelasi lucru. Nu te rogi icoanelor in sine, nu sunt ele Dumnezeul tau si nici n-au fost create in scopul asta.
Daca gresesc, as vrea sa ma corecteze cineva, dar, la urma urmelor, nu cred ca te obliga nimeni sa te rogi in fata icoanelor sau vreunui sfant, asta ramane la latitudinea ta. Eu nu m-am rugat niciodata unui sfant si nici nu-mi vine s-o fac, vorba aia, de-abia reusesc sa-mi fac timp sa ma rog lui Dumnezeu si nu cred ca am incalcat cu asta vreo regula de aur a ortodoxiei. Sau da?
Apropos, am si eu o curiozitate. Catolicii nu se roaga in fata statuilor din biserici? Ca eu asa am impresia.

Claudia (10+) si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Jocelyn,nu Biblia spune asta,ci interpretarea ei adventista.Oricat incerci sa negi,asta e realitatea.Fiindca daca intra in discutie un baptist sau un crestin dupa Evanghelie,o sa-ti zica ca Biblia spune ca exista suflet nemurtitor,rai si iad,etc.

Atat timp cat se poate demonstra ca nu exista suflet nemuritor si ca Isus spune ca vom fi inviati in trup si ca trupul muritor se va imbraca in nemurire, trupul nu sufletul; ca orice ochi il va vedea la venirea lui si ca cei mantuiti vor fi luati cu El si atat timp cat sunt atatea texte in Biblie care descriu starea omului in moarte nu am de ce sa ma insel in aceasta privinta. Cred ca asta e influenta cea mai mare a celorlalte religii in crestinism, faptul ca sufletul e nemuritor, asta a vrut sa-i spuna si diavolul Evei in Eden ca nu o sa moara, ca e altfel de cum a zis Dumnezeu. In fine, iti pot da toate textele necesare.

quote:
Originally posted by irina.c.
Nici un ortodox nu considera ca icoana ar fi Dumnezeu,ca ar avea putere in sine sa faca ceva.Minuni si altele se intampla prin intermediul icoanei,cu harul si puterea lui Dumnezeu.

Pai nu considera ca e Dumnezeu dar considera ca acel sfant are puterea sa faca ceva pentru noi in fata lui Dumnezeu. Nu i se inchina oamenii sfantului in mod practic cand vin si se aseaza in genunchi in fata icoanei si o saruta? Dar poate nu inteleg eu.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

Pai nu considera ca e Dumnezeu dar considera ca acel sfant are puterea sa faca ceva pentru noi in fata lui Dumnezeu. Nu i se inchina oamenii sfantului in mod practic cand vin si se aseaza in genunchi in fata icoanei si o saruta? Dar poate nu inteleg eu.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Pentru tine,care crezi ca sfintii sunt morti e greu de inteles aceasta practica.Dar noi credem ca sfintii sunt vii in Hristos,si asa cum apelez la duhovnicul meu sau la un frate/sora mai induhovnicit pentru rugaciune,asa apelez si la Sfinti.Nu credc ca sfantul e Dumnezeu si nu ma inchin lui considerandu-l Dumnezeu.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Deci voi credeti ca s-au mantuit oameni si pana la Invierea lui Hristos?... De fapt parca am mai inteles si ca Hristos e considerat profet...
Elena, cred ca pilda cu sanul lui Avraam era o pilda, si o prefigurare a celor viitoare, nu e singurul exemplu in Evanghelie, ca Evanghelia vesteste...Cantarile ortodoxe de Pasti spun clar, nu mai e nevoie sa cautam la Parinti ca "Hristos a spart portile iadului, cu moartea pre moarte calcand" ...Dar atunci ce rost ar mai fi avut sa ne bucuram ca Hristos a inviat?... Sau voi nu credeti in Inviere? Tu ce interpretare dai pasajului cu Sf Simeon? De ce s-ar fi bucurat el ca a vazut Mantuirea, daca , oricum, el avea sa ajunga in Rai?...
Tu ai zis ca ai citit Sf Ioan Gura de Aur, si ca el nu ne indeamna sa ne rugam la Sfinti...Pai Sf Liturghie e alcatuita de el, si pomeneste in repetate randuri Sfintii si pe Maica Domnului , ca mijlocitori si sustinatori ai nostri in fata Domnului...
Claudia, cum sa nu te inchini la Sfinti? PAi daca participi la Liturghie, exact asta faci...Si cum nu te inchini la icoane? Pai la voi in Biserica nu sunt Sfinti pe pereti? In fata, nu aveti iconostas? Pe peretele care separa Sf Altar, nu o ai pe Maica Domnului cu toti Sfintii?
Ortodocsii nu fac yoga, nu se concentreaza pe minte, ca sa obtina mantuirea, ei se inchina Unui Dumnezeu Personal, fata catre fata...Dar cum noi nu-l putem vedea pe Dumnezeu, ne adresam reprezentarii Lui, asta e semnificatia Icoanei...Chiar daca sunt ortodocsi sporiti, care spun Rugaciunea lui Iisus, asta nu inseamna ca ei nu se inchina la Sfinti sau la Icoane

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

De ce oare e atat de greu pentru unii sa discute argumentat despre ceva?
Cum ne e lene sa gasim argumente sau pur si simplu sa ne sustinem ideile, cum scoatem bolovanul din poseta...
Cum ramane cu teoria ca cei care se vor indeparta de ortodoxie vor starni mania lui Dumnezeu?...

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizel, cred ca la mine te refereai, asa ca raspund...
Eu nu cred ca Dumnezeu e manios...chiar daca Scriptura foloseste termenul, eu cred ca o face pentru a ne face sa pricepem, cat putem cu ratiunea noastra creata, ratiunile dumnezeiesti, care sunt necreate si deci de alta natura... Dumnezeu nu poate fi manios, pentru ca nu este patimas, ca omul, este in afara pacatului...Ori mania e patima...
Dumnezeu e dragoste, dar , din dragoste,El poate ingadui raul, daca socoteste ca e spre folosul nostru...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by yank

quote:
Originally posted by casandra

Dragii mei, in NT, Sf Pavel spune la un moment dat ca Sfintii vor judeca lumea (Corinteni 1, cap6, versetul 2).

E irelevant atata timp cit o spune un sfant.De cind ce spun sfinti in NT e axiomatic? Nu vad cum puteti fi convinsi de o lucrare conceputa de muritori pina la urma,ca noi toti.Nimeni,absolut nimeni nu a certificat faptul ca Iisus e fiul Lui.Doar pentru ca el a sustinut asta?Nu vreau sa fiu inteles gresit,faptul ca sint evreu nu are nimic de-a face cu ceea ce spun eu.Pot sa fac abstractie de acest lucru si sa gandesc o problema fara sa fiu influentat de ceea ce spune iudaismul.Ma rezum numai la VT,si atat.

Life`s a bitch and then you die

Deci, Yank, nu crezi nici ce a spus Moise, ca si el tot om era?...
Crestinii cred ca Dumnezeu e Treime, Una din Presoanele Treimii e Sf Duh, si Sf Duh vorbeste prin gura proorocilor (ca Moise) sau a Sfintilor( ca Ap Pavel). De aceea noi consideram Biblia Cuvantul lui Dumnezeu..., nu o adunatura de texte omenesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

fdoina, am o stire-bomba pentru tine: vreau sa fiu mantuita!!!!!!
Se pare ca pierzi din vedere un lucru: fiecare om este unic. Fiecare om are o constiinta unica.
In fata ideii ca icoanele ar putea fi considerate idoli, constiinta religioasa a fiecaruia rezoneaza altfel. Pentru tine, nu inseamna nimic, pentru mine poate fi ceva foarte grav.
Fiecare vine si isi expune punctul de vedere, dar nimeni nu vrea sa i se dea dreptate in unanimitate.
Vad ca tu consideri ca cine nu gandeste ca tine, e supus pierzarii.
Uite ca nu e chiar asa si eu stau foarte linistita deoarece stiu ca nu tu esti cea care isi va spune verdictul in dreptul meu.
Dumnezeu ma cunoaste cel mai bine, imi cunoaste toate limitele si nu ma va judeca dupa biserica de care apartin.
Deci, daca ccc constiinta mea imi spune ca nu fac bine sarutand icoanele, asta e! Nu le voi mai saruta. Nu-mi trebuie parerea ta, sincer!

Claudia(she wolf), !
Esti deosebita!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by conchita
Denizel, stii ce sunt convingerile astea ca atingerea unei moaste poate face ceea ce nu poate omul singur? reminiscente ale vechilor credinte pagane care sunt amestecate in traditiile insotitoare ale oricarei religii de pe pamant.

Exact, Conchita! Ma intreb atunci de ce mai sunt tolerate, de ce nu se spune odata pentru totdeauna: oameni buni, nu va mai calcati in picioare, nu va mai cheltuiti banii, aici nu sunt decat niste oase. Nu va mai puneti increderea in niste oase, duceti-va acasa si rugati-va lui Dumnezeu, numai El va poate ajuta.

Denizel, cine sa NU le tolereze? vezi tu, nu putem extrage manifestarile ritualice din context si sa le judecam in conditii de laborator, adica aplicandu-le criteriile unei lumi ideale, in care toate is perfecte si dupa litera intocmai a legii! daca interzici adunarile publice in jurul moastelor, iti dai seama ca ar trebui sa interzici si Sorcova, Calusarii, Plugusorul, vopsitul si ciocnitul de oua de Pasti, etc etc? iti dai seama ca nici la Biserica n-ar trebui sa mergem, nici ortodocsii, nici protestantii, nici catolicii, pentru ca Iisus a zis sa ne rugam in camaruta noastra, nestiuti de nimeni? :-))

ce vreau sa spun e ca putem rupe traditii din context sa le desfiintam cum ne e voia, asa cum putem rupe cuvinte din Biblie si sa le interpretam rupte de mesajul general, esential al crestinismului: pune dragoste in lucurul pe care il faci, nu te lega de formalisme. daca urmezi Calea cu toata inima, faptul ca pui dreptul inaintea stangului sau invers, sari intr-un picior sau zbori cu parapanta, asta tine de detalii tehnice.

si nu, nu am contestat porunca a doua, ci faptul ca, dupa Jocelyn, noi stim ca incalcam porunca a doua, dar nu vrem sa recunoastem - oricat de draguta ar fi ea, tot a acuzatie de minciuna si ipocrizie suna, vrea sau nu sa recunoasca. :-)) in fine, hai sa nu ne stricam armonia de la atata lucru, fiecare crede ce vrea despre cine vrea, in fond.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

icoana nu e chip cioplit, ci pictat. cioplit e la catolici, ca ei se inchina la statui, daca tot va place sa interpretati la propriu.:-)) sincer, mi se pare ca faceti o confuzie grava cand va referiti la idoli si sfinti, confundati conceptele.

Mergi la inceput