Biblia (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

irina, nu teologia adventista spune ca mortii sunt ...morti si nu sunt constienti de nimic si ca nu exista suflet nemuritor (nici macar nu exista aceasta asociere de termeni in Biblie) ci Biblia si ti-am mai demonstrat asta cu numeroase texte, dar daca e nevoie o pot face din nou.

conchita, tu cauti cearta iar eu nu intru in jocul tau. Nu ai argumente biblice din pacate. Nu jignesc pe nimeni spunand ca pentru mine Biblia este autoritatea in materie de religie si in Isaia 44 se explica foarte bine ce inseamna idoli. Orice veneratie pentru oricine altcineva decat Dumnezeu este idolatrie oricat am incerca sa dam alt sens sarutarii icoanelor, ingenuncherea in fata lor, atingerea moastelor si asa mai departe.

Cateva texte din Isaia 44:
"9. Toti facatorii de idoli nu sunt nimic si cele mai alese lucrari ale lor nu slujesc la nimic. Martorii lor nu vad nimic si, spre rusinea lor, nici nu inteleg nimic.
10. Cine a facut un dumnezeu si a turnat un idol fara sa traga un folos din aceasta?
11. Iata toti cinstitorii lor se rusineaza; mestesugarii nu sunt decat oameni! Sa se adune toti si sa se apropie! Ei tremura laolalta si simt mare rusine!
12. Fierarul ascute o dalta si da chip lucrului sau cu carbuni aprinsi. Alcatuieste idolul cu lovituri de ciocan si-i da chip cu puterea bratului sau. Lui ii este foame si, sleit de puteri, el rabda de sete si este tare obosit.
13. Lemnarul intinde sfoara, face un semn cu plumbul. El lucreaza cu sculele lui si masoara cu compasul. El face lucrul lui dupa chipul unui om, dupa frumoasa infatisare a unui pamantean, ca sa fie asezat intr-o casa.
14. El si-a taiat un cedru, sau a luat chiparos sau stejar, pe care si-i alesese dintre copacii padurii, sau a plantat un cedru pe care ploaia l-a facut sa creasca.
15. Omul se slujeste de ei pentru aprins focul si ii ia sa se incalzeasca. El ii arde ca sa coaca painea, ba mai mult, tot din el face si un dumnezeu si se inchina la el, face un idol pe care il cinsteste.
16. El a ars jumatate din lemne, a fript pe jeratic carne pe care o mananca si se satura. Se mai incalzeste si zice: "Mi-e cald! Simt vapaia lui!"
17. Si cu ce a ramas, el face un dumnezeu, un idol pe care il cinsteste si caruia i se inchina si caruia se roaga zicand: "Izbaveste-ma, ca tu esti dumnezeul meu!"
18. Ei nu-si dau seama si nici nu pricep ca ochii lor sunt inchisi si nu pot sa vada si inima lor este impietrita si nu pot sa inteleaga.
19. Cu toate acestea el nu-si face socoteala in inima sa, ca este simplu si fara pricepere, si nu zice: "Jumatate l-am pus pe foc si am copt paine, pe carbuni am fript carne si am mancat-o, iar cu cealalta jumatate care a mai ramas, voi face un idol uracios si ma voi inchina la un trunchi de copac".

Isaia 31:7 "In vremea aceea fiecare din voi veti da la o parte idolii de argint si cei de aur pe care i-ati facut cu mainile voastre cele pacatoase. "

Isaia 2:8 "Pamantul ei este plin de idoli si locuitorii se inchina la lucrul mainilor lor, inaintea celor facuti de degetele lor."

Isaia 2:20: "In ziua aceea idolii de argint si de aur, pe care omul i-a facut ca sa li se inchine, vor fi parasiti ca sa fie salas sobolanilor si liliecilor."

Isaia 10:10,11 "Cum a cuprins mana Mea imparatiile idolilor, unde idolii erau mai numerosi decat in Ierusalim si in Samaria;
11. Precum am facut Samariei si idolilor ei, tot asa voi face si Ierusalimului si chipurilor lui!"

Isaia 10:11 "Precum am facut Samariei si idolilor ei, tot asa voi face si Ierusalimului si chipurilor lui!"

Mie mi se par foarte clare aceste texte si nu sunt singurele, daca voua nu vi se par suficient de explicite, bineinteles ca e alegerea voastra sa va inchinati in fata cui doriti si sa sarutati icoanele.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Am o gramada de lucruri de zis, am urmarit cu mult interes discutia, da din pacate de fro doua zile nu am timp nici sa mor

Pun totusi si eu o intrebare...Din cate am inteles, fatele protestante sunt de parere ca noi ne inchinam la idoli...Dar au spus candva ca protestantii cred ca si ortodocsii de mantuiesc...Se mantuiesc deci si inchinatorii la idoli? Sau a fost o declaratie de politete? Sau se mantuiesc doar ortodocsii isteti care au "inspiratia "sa treaca la alte culte....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

[quote]Originally posted by Jocelyn

irina, nu teologia adventista spune ca mortii sunt ...morti si nu sunt constienti de nimic si ca nu exista suflet nemuritor (nici macar nu exista aceasta asociere de termeni in Biblie) ci Biblia si ti-am mai demonstrat asta cu numeroase texte, dar daca e nevoie o pot face din nou.
......................
Jocelyn,nu Biblia spune asta,ci interpretarea ei adventista.Oricat incerci sa negi,asta e realitatea.Fiindca daca intra in discutie un baptist sau un crestin dupa Evanghelie,o sa-ti zica ca Biblia spune ca exista suflet nemurtitor,rai si iad,etc.Cateva texte din Isaia 44:
"
16. El a ars jumatate din lemne, a fript pe jeratic carne pe care o mananca si se satura. Se mai incalzeste si zice: "Mi-e cald! Simt vapaia lui!"
17. Si cu ce a ramas, el face un dumnezeu, un idol pe care il cinsteste si caruia i se inchina si caruia se roaga zicand: "Izbaveste-ma, ca tu esti dumnezeul meu!"
Mai clar de atat nu se poate.Teologia ortodoxa nu spune nicaieri ca icoana este Dumnezeu.Dumnezeu e Dumnezeu,iar icoana e un obiect de cult.Facem o distinctie foarte clara intre acestea doua.Nici un ortodox nu considera ca icoana ar fi Dumnezeu,ca ar avea putere in sine sa faca ceva.Minuni si altele se intampla prin intermediul icoanei,cu harul si puterea lui Dumnezeu..Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

De ce oare e atat de greu pentru unii sa discute argumentat despre ceva?
Cum ne e lene sa gasim argumente sau pur si simplu sa ne sustinem ideile, cum scoatem bolovanul din poseta...
Cum ramane cu teoria ca cei care se vor indeparta de ortodoxie vor starni mania lui Dumnezeu?...

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

jocelyn,cit de frumos,clar si explicit.
Pacat,mare pacat ca multi oameni inca cauta scuze si semnificatii icoanelor,statuietelor ..etc. cind este evident ca nu sunt altceva decit chipuri cioplite de mina omului(idoli) exact ca in porunca a doua pe care a scris-o denizel.
Trist.

------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

irina, am scris in acelasi timp!
De fapt, scopul acestor discutii nu este convertirea celorlalti, ci ca fiecare sa-si expuna punctul de vedere. Eu gasesc aceste discutii foarte interesante si nu vad in ele vreo pricina de poticnire. Dumnezeu cunoaste inima fiecaruia si este singurul in masura sa judece.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Am o gramada de lucruri de zis, am urmarit cu mult interes discutia, da din pacate de fro doua zile nu am timp nici sa mor

Pun totusi si eu o intrebare...Din cate am inteles, fatele protestante sunt de parere ca noi ne inchinam la idoli...Dar au spus candva ca protestantii cred ca si ortodocsii de mantuiesc...Se mantuiesc deci si inchinatorii la idoli? Sau a fost o declaratie de politete? Sau se mantuiesc doar ortodocsii isteti care au "inspiratia "sa treaca la alte culte....

Doina, uite, am sa iti spun ce cred eu. Cum am mai scris, exista riscul sa cazi in idolatrie atunci cand te rogi unui sfant sau unei icoane, asta nu inseamna ca nu sunt credinciosi ortodocsi, suficient de induhovniciti care sa reuseasca sa adreseze toata cinstea si veneratia numai lui Dumnezeu si nu sfantului respectiv caruia se inchina !!
Eu recunosc sincer ca as fi picat "testul" asta....cand am facut-o, am realizat ca mare parte din inchinarea mea se adresa acelui om, iara nu lui Dumnezeu si chestia asta m-a speriat, asa ca prefer sa merg la sigur, sa ma rog direct Tatalui, in Numele Domnului Iisus.
In plus, am auzit ca exista si ortodocsi care nu se inchina la sfinti, de pilda ortodocsi care spun numai rugaciunea inimii, adresata Domnului Iisus.
Deci protestanti cred ca inchinarea la sfinti/icoane este o cale mai ocolita si mai riscanta de a ajunge la Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca NU se poate ajunge la El si ca ortodocsii nu se pot mantui.
Ca sa-ti dau un exemplu: daca cineva vrea sa ajunga de la Bucuresti la Broasov de pilda, ia un tren care duce la Brasov, direct ? (rugaciunea directa catre Domnul Iisus); prin rugaciunea la sfinti, protestantii cred ca e ca si cum ai ajunge la Brasov facand un ocol intai pe la Timisoara sau Bacau, iar prin ocolul asta exista pericolul sa te pierzi sau sa te opresti undeva pe drum, crezand ca de fapt aia este Destinatia Finala ! Dar asta nu inseamna ca nu se poate sa ajungi la Destinatie, SE POATE ! convingerea mea din toata inima este ca cine CU ADEVARAT pe El iL cauta NU se va opri nicaieri pana nu va ajunge la EL, Destinatia Finala, Inceputul si Sfarsitul, Alfa si Omega, indiferent cat de ocolit sau plin de obstacole i-ar fi drumul !! Asa sa ne ajute CelBun pe toti !!

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Pe mine doua lucruri m-au cutremurat, de cand am inceput sa cunosc ortodoxia:
Primul, ca evreii care cunosteau bine de tot Cartile Sfinte, nu L-au cunoscut pe Hristos...Si nu era vorba de evreii simpli, ci de arhiereii lor, care stiau pe de rost profetiile legate de venirea lui Mesiah si pe care Hristos le-a implinit... au platit chiar si pretul profetit pentru vanzarea Lui, si nu au bagat de seama ca implinesc profetiile...Deci, nu e de ajuns sa cunoastem, sa stim, sa ne informam...esential e sa simtim, sa traim pentru mantuire. Un filozof crestin spunea ca inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste...
Al doilea este faptul ca portile iadului au fost sparte abia la venirea Lui...Cum se spunea inainte, atatia oameni drepti, virtuosi, au stat mii de ani in iad si L-au asteptat...Ce o fi fost in sufletul batranului Simeon, un DREPT care ajunsese la masura de a vorbi cu Dumnezeu(!), caci i se fagaduise ca nu va muri pana la Nasterea Lui, ce o fi fost in sufletul sau cand L-a primit in brate la templu...Noi vrem sa mergem toti in rai, el a stiut ca va merge in iad, dar a plecat linistit, caci vazuse Ziua Fagaduintei("Acum slobozeste Doamne pe robul Tau in pace, ca vazura ochii mei mantuirea Ta.....")

Si am observat ca nimeni nu vrea sa raspunda la intrebarea mea, chiar credeti ca se mantuiesc si inchinatorii la idoli, sau vreti doar sa pareti tolerante, cand spuneti ca si ortodocsii se mantuiesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Doina,iti raspund ce cred eu.Idolatria este pacat grav,unul din pacatele pe care Dumnezeu nu le iarta.Facerea de asociati LUI.

Si mai cred ca nimeni nu a mers in iad ca sa astepte pe Iisus,in fine fiecare crede ce vrea.Cit despre profeti nerecunoscuti lasam pe alta data

------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Doina, mai clar decat ti-a explicat Elena nu stiu daca se poate.
Eu cred ca vor fi mantuiti si ortodocsi (si oameni din multe alte religii) dar nu toti si tot asa cred ca nici adventistii nu vor fi mantuiti cu totii. Dumnezeu ne-a dat posibilitatea la toti, depinde doar de noi si Dumnezeu judeca circumstantele fiecaruia, asa ca aceasta problema ramane sa o rezolve El. Eu sunt insa datoare sa practic si sa sustin legea divina.

Intrebari pentru tine: ce dovezi ai ca mii de oameni au asteptat in iad venirea lui Isus 1 si 2 cum adica Simeon stia ca va merge in iad?

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput