putin sport
Raspunsuri - Pagina 14
Cleomax spune:
eu tocmai ce m-am intors de la sala si, pentru ca v-am descoperit inainte sa plec, abia am asteptat sa ma intorc si sa va scriu.
citisem 5 pagini si doar cu gandul la voi am stat, deoarece sotu' rau m-a grabit, desi io as fi staaaat sa citesc tot. ![]()
deci, sa incep cu inceputul, ma bucur ca ati format un club de suport pt sport si sper sa nu va suparati daca va asaltez cu intrebari, mai ales pe cele care vad ca stiti despre ce e vorba-n propozitie(mona b si mamica lui thomas, scuze nu am retinut nickul).
eu am inceput sa merg la sala de la 1 decembrie, ma axez in speta pe bodybuilding, nu pentru muschi imensi ci pentru toning si o viata mai sanatoasa, plus ca refuz sa admit ca imbatranesc si am ajuns la concluzia ca niciodata nu e tarziu sa faci ce trebuia facut la tinerete. am citit odata ca o femeie s-a apucat de free weights la 70 ani, avea si poze si nu va puteti imagina ce diferenta era in tonusul ei dupa nici sase luni de antrenament.
in fine, sa nu ma lungesc prea tare, o sa va spun ce fac eu, deocamdata:
ziua 1
biceps si spate
ziua 2
triceps si piept
ziua 3
umeri si picioare
toate cele de sus cate 3 serii a 10-12-15 reps
in zilele 2 si 4 stretching si abdomene( astea fac 10 exercitii diferite, 20 reps,2 seturi)
cardio in fiecare zi- bicicleta la 65 sau 70%
deocamdata am trei zile repaus dar as vrea sa introduc niste clase de yoga, pilates sau kick boxing) sau inot.
trebuie sa specific faptul ca am implinit de curand 46 ani si am hep B cronica, asa ca am zile mai bune sau mai putin bune, dar nu ma avant mai mult decat simt ca pot duce si ma simt excelent.
la inceput am vrut sa angajez un personal trainer, da' am vazut ca aia se uita mai mult dupa cai verzi pe pereti si in timpul vacantei de iarna a venit fi-miu cu noi (am uitat sa specific cc ca mergem in tandem, eu si sotu'
) si ne-a dat o lista cu toate exercitiile pe care sa le facem noi. pana acum e ok, dar simt ca citindu-va pe voi o sa invat mai multe.
ana, da-i inainte cu operatia "bubble ass", lasa pom-pomii de majoreta si treci la "atac"
v-am pupat, spor la toata lumea, ma duc sa vad un film cu kevin spacey 
Mona_B spune:
Cleomax, ce film cu Kevin Spacey vizionezi? imi place teribil actorul, mi se pare genial.
ciciep spune:
quote:
Originally posted by Mona_B
Ideea e sa nu lucrati grupele musculare cand mai simtiti febra, sa lasati muschiul sa se refaca, prin odihna si alimentatie corecta si el va creste frumos.
Mona, eu stiam mai mdemult cum ca in caz de febra musculara e bine tocmai sa nu faci pauza, fiindca se aplica doctonul "cui pe cui se scoate"
carolinah spune:
Salutare, sportivelor!
Eu am lipsit din peisaj ca am fost cateva zile cu totii la munte. Maaaama, sa vezi ce miscare am facut cu fetele, ceva de groaza! Si, desi am mancat mult (ca la munte, deh), am dat jos 1/2 Kg. La fix!
De astazi, iar la Pilates si la bicicleta! Inainteeeeeee.........!!!
Fetelor cu trasul de fiare, jos palaria! Pe mine ma plictiseste ingrozitor, trebuie sa recunosc.
lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)
crini spune:
Mona, vad ca tu te pricepi foarte bine, chiar la grupe specifice de muschi. Ai putea sa-mi zici si mie ce sa fac pentru burtica? La mine acolo e problema, dupa nastere mi-au ramas niste sunci, iar cand nu mananc nu se retrage, ci cade, se lasa pieile in jos si tot n-arata bine. Cred ca are nevoie de o intarire ceva, ce zici?
energy79 spune:
fetelor,chiar nu stie nimeni?
cand pedalezi ce grupe musculare lucreaza?pe mine ma intereseaza fesierii si coapsele...am auzit ca trebuie sa pedalez nu sezand ci in picioare!!!!asa e?
pupici
Madutza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madutza79/my_photos
andreeaatan spune:
Am lipsit 2 zile din motive de virus personal si ia te uita ce de lume noua. Singurul lucru bun e ca s-a dus un kg pe apa sambetei.
Cleomax-f. interesant programul tau si chiar ambitios. Bravo. Teoretic, se anjunge intr-o faza de platoru in 6 luni, perioada dupa care se recomanda schimbarea exercitiilot, adaugarea altora. Sfatul meu este sa inveti sa-ti asculti corpul si te inveti cu reactiile ca si cu ale unui motor foarte bun. Daca poti, fa, dar ai grija sa nu te surmenezi.
Ciciep-nu e valabila cui pe cui se scoate. In febra musculara, muschiul intra intr-o faza in care se consuma singur, lucru care nici pe departe nu duce la sezvoltarea lui. Pauzele sunt binevenite.
Energy79 - daca faci la bicicleta stationara sezand, lucreaza coapsele si gambele. In picioare, lucreaza si fesierii. De aceea mi-am luat stepper, e mai plicticos decat bicicleta-numai si numai pentur fesieri.
Inchei acest roman fluviu cu faptul ca cadoul meu de 8 martie va fi un set de gantete nichelate, cu gentuta lor cu tot.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
energy79 spune:
multumesc din suflet andreea!!!
acum ma apuc de pedalat...in picioare!!
pupici
Madutza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madutza79/my_photos
Allure spune:
quote:
Originally posted by andreeaatan
Ciciep-nu e valabila cui pe cui se scoate. In febra musculara, muschiul intra intr-o faza in care se consuma singur, lucru care nici pe departe nu duce la sezvoltarea lui. Pauzele sunt binevenite.
N-am inteles ce ai vrut sa spui cu afirmatia "muschiul se consuma singur"...dar pot sa spun varianta mea de raspuns la problema pusa de Ciciep.
Febra musculara este rezultatul acidului lactic care se secreta in timpul exercitiului si ramine local (afara de cazul in care este eliminat prin masaj) in situatia unui muschi nelucrat si neobisnuit cu asa "sarcina".
De asemenea, prin solicitarea peste pragul obisnuit a muschiului, acesta se intinde si provoaca mici "rupturi" in fibrele musculare. Aceste "rupturi" provoaca evident inflamatie si durere a 2-a zi.
Vestea buna este ca aceste "microtears" sint cele care ajuta la formarea noului tesut muscular prin "protein build-up".
Pe scurt si pe limba noastra: noi intindem de muschii astia pina plesnesc iar dragutii de ei pun proteina in loc si formeaza fibra musculara inapoi...si tot asa, pina cind muschii nostri se "umfla" si noi devenim Arnold Schwartzenneger
Asta e procesul. Daca e bine sau nu sa lucrezi a doua zi, nu are nici o relevanta. Fiecare cum poate. Daca te tine kurul, da-i inainte cu exercitiile si te vei simti foarte bine, fiindca organismul se adapteaza foarte repede. Daca nu, fa o pauza de 2-3 zile si incepi din nou.
Eu nu iau pauza dupa febra...