Cand se inchide fontanela?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Nu i se inchide fontanela!
ali2
Tudor al meu are imediat 1 an si 11 luni si nu i s-a inchis fontanela inca! I-am facut analize de sange si nu e rahitic, ii dau vigantol, sta mult la soare si totusi........
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Stiu ca pana la 2 ani ar trebui sa i se inchida, nu mai e foarte mare, ce-i drept, dar ma ingrijoreaza ca i se inchide atat de greu!

carolinah
Am aceeasi problema cu Ana, ma rog, ea e mai mica, dar a avut mereu fontanela prea mare pt varsta ei. Noi am descoperit ca are mari carente de Ca, dar i-am facut si 2 ecografii trans-fontanelare ca sa fim siguri ca nu are nici o afectiune prin zona (hidrocefalie, de exemplu). Pt linistea ta sufleteasca, poate ar trebui sa ii faci si tu.

pisi_ella
Emmei i s-a inchis si ei pe la 2 ani. Si o tineam ff mult afara, la soare...Am dus-o si la mare...I-am facut si cure mai lungi de Ca...Asta a fost organismul ei.
Nu e nici o problema. Stai calma, se va inchide. Am citit undeva ca limita e undeva pe la 2 ani jumate.

Flaflo
Eu stiu ca se poate inchide pina la 3 ani! De ce nu te duci la un medic daca esti nelinistita?

mariailin

Si lui Vladut al meu i s-a inchis fontanela la 3 ani. Si nu ne-am facut probleme pentru ca era cu anlizele la zi si doctorul ne-a asigurat ca nu-i nici o problema. Si nici n-a fost.

Darria
Tot din citite stiu ca nu e nimic ingrijorator daca nu se inchide pana la 4 anisori si daca totul e ok, dupa aceea sa-ti faci probleme.

sarkady

Raspunsuri cam vagi, decalaje cam mari, de la 2 la 4 ani. Cauta un pediatru cu experienta. Cu siguranta e mai avizat sa iti rasunda. nu te lua niciodata dupa solutiile de genul "si eu.. si mie.. am auzit..". Sunt kinetoterapeut de profesie si stiu ce poate gura lumii.

LUCIA MIRELA

Lui Liviu i s-a inchis la 2 ani si o luna. Pediatrul ne-a spus ca nu sunt semne de rahitism, s-a nascut cu fontanela mare si nu e absolut nici o problema ca i s-a inchis la varsta asta. I-am dat vigantol si vigantoleten si inca ii mai dau in perioada de iarna. E armonios dezvoltat, nu are carente de calciu sau vit D.

roxana1974
Serban nu s-a nascut cu fontanela mare, nu a luat vigantol decat vreo 2 saptamani si abia la un an si aproape 11 luni s-a inchis fontanela...daca nu i-ar fi fost inchisa inca tot nu as fi fost ingrijorata...

Tango
Fetita mea are 2 ani si 10 luni si are fontanela deschisa. Nu are probleme si nici nu mai imi fac probleme. Asta e normalul ei.
Cu drag

cgaby
buna. eu cred ca nu e cazul sa-ti faci griji daca tudor e sanatos...lui stef i s-a inchis fontanela la 2 ani si 5 luni. eu a avut-o mare din nastere si nu are probleme.fa-i niste analize daca esti ingrijorata!
pupici.

ali2
Chiar acum cateva zile i-am facut din nou analizele si i-au iesit bine, e doar putin anemic, dar nu are lipsa de calciu. Pediatra ne-a zis sa ii dam 4 picaturi de vigantol si sa mergem la mare.Are oare importanta faptul ca in primele doua luni de viata nu i-am dat deloc vigantol pentru ca pediatra a UITAT SA NE SPUNA, iar noi, parinti la primul copil nu am avut de unde sa stim si am aflat de la cunostinte?
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Mugur
Buna,

si Alex a avut aceeasi problema... capatana mare si fontanela care ne-a dat bataie de cap pana pe la 2 ani si ceva... pediatra ne-a marit doza de la 2 picaturi la 3 picaturi de vigantol pe zi (asta pe la 1 an jumate pentru ca o tot bateam la cap cu fontanela). Dupa ce l-am dus la mare la soare s-a rezolvat si problema asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosudaria spune:

din cate stiu si am citit fontanela se inchide intre 6-18 luni.
dariei i s-a inchis la 6-7 luni si am fost cu ea la medic,e bine sa se inchida mai tarziu,dupa1 an.mergeam lunar cu ea la medic si o ii masura capul sa vedem daca a crescut pt ca datorita fontanelei ce era f mica ,aproape inchisa putea avea probleme,dar bine ca a fost bine pana la capat ,asa ca nu-ti fa probleme e f bine asa

rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary79 spune:

Fetelor normal este sa se inchida pana la 2 ani.Fetitei mele i s-a inchis la 1an iar doamna doctor a zis ca este foarte bine si sa nu ne facem griji.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaros spune:

Baietelul meu are 1 an si 4luni si nu i s-a inchis inca fontanela, dar din cite stiu nu este nici o problema . Medicul de familie mi-a spus ca trebuie sa se inghida in jurul virstei de 1an jumate-2ani.El s-a nascut cu fontanela mare si este normal sa se inchida mai tirziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: mexxa
Trimis la: 20/02/2007 20:02:18

Fetelor am si eu o intrebare poate ma lamureste cineva...
De 2 zile am observat la Sebastian ca la capusor la fontanela e lasat..e asa ca o gropita...
De medicu meu nu reusesc ssa dau...stie cineva ce ar putea fi??
Va rog poate imi zice cineva..e de bine..de de rau
Multumesc anticipat!!

------------------------------------------------------------------------

Autor: tatatushi
Raspuns la: 20/02/2007 20:10:41
Nu te agita pe moment, ca nu ajuta, dar incearca sa contactezi medicul cat mai repede.
In Mama si copilul se spune ca fontanela deprimata (nu stiu exact ce inseamna termenul, s-ar putea sa fie ce descrii tu, nu pot garanta) e semn de deshidratare...
Multa sanatate.

--------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Mexxa eu zic ca e de bine, asa este si la Rares de cand am venit din spital. Pana acum nu a fost asa sau nu i-ai luat seama? Acolo este practic numai pielicica si urmeaza sa se inchida oasele cate putin si sa se intareasca zona.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Mexxa, e semn de deshidratare ce spui tu. Nu e nimic grav. LA fetita mea am observat deseori asta (si nici macar nu era foarte deshidratata, ci doar are o fontanela mare, deci usor de observat)

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Din cunostintzele mele fontanela, se inchide pana pe la versta de 2 ani.Nici 2-4 luni ,nici 3-4 ani.Acestea cred ca sunt cazuri mult mai rare si nu trebuie sa generalizam.Fiecare copil are propriul ritm de crestere si de dezvoltare,si trebuie sa tinem cont de asta inainte de a ne speria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Dr Stanciu ne-a spus ca se inchide pana la 2 ani. Foecare copil are ritmul lui de asimilare.La 1 an si 6 luni Mihnea nu o avea inchisa era punctiforma si a spus ca este f bine s alas copilul in pace si sa ma controlez eu. Stiu ca nu e bine sa se inchida prea devreme 2-4 luni sau sa se nasca cu ea inchisa atunci e groaznic(avem asa niste prieteni a caror fetita s-a nascut cu fontanela inchisa si se dezvolta normap fizic dar pshici nu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

lui cezar i s-a inchis la 1 ani si 6 luni , dr a zis ca e ok daca se inchide si la 2 ani, stiu ca nu e bine sa se inchida mai devreme de 9 luni

si sanatate la copilasi

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine

Mergi la inceput