Cand se inchide fontanela?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Lui Bianca i s-a inchis fontanela de la 10 luni. Si eu m-am speriat atunci insa doctorita a zis ca este ok. Ea a avut fontanela foarte mica si pana pe la 3-4 luni i-am dat numai 1 picatura de vigantol.

Baietzelul surorii mele a avut fontanela foarte mare si nici acum nu s-a inchis de tot....are 1 an si 7 luni.

Ruxandra

www.dropshots.com/Ruxel

votati-ne aici: Iubire
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Multumesc fetelor..intr'adevar este un mic semn de deshidratare..a zis ca nu e grav dar sa ii dau cat mai multe lichide sa bea...

multumesc tutror pentru raspunsurile voastre
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilincalif spune:

zamfiruc are fontanela inca deschisa la un an si doua saptamini, doctorita a zis sa ia scumpica in continuare Vigantol si in plus, i-a prescris Calciu, zece zile pe luna, in lunile cu r ! Si a mai spus ca nu e nici o problema, abia spre doi ani se inchide in mod normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentza spune:

Fontanela se inchide in jurul varstei de 18 luni (dupa carti)dar o mica intarziere nu inseamna nimic patologic.Daca se inchide prea devreme nu e bine (asa am auzit...cica nu se mai dezvolta creierul,nu stiu cat e de adevarat)....Si eu m-am intrebat in legatura cu al meu...are 1,8 luni si inca mai este deschisa,f.f. putin..simt o mica adancitura cam de 0,5 cm....oare sa apelez la medic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de alice_2007

Buna mamici si tatici !
Sunt noua pe aici si am si eu o intrebare pt cine s-a confruntat cu aceasta problema. Am o fetita de 2 luni si are fontanela mai inchisa decat de obicei.Doctorul de fam imi zice sa nu imi fac griji dar as vrea sa stiu daca a mai trecut cineva prin asta ce s-a intamplat cu copilul a ramas cu sechele sau nu? Cate cazuri stiti in care copilul a ramai cu sechele.
Va rog sa ma lamuriti daca puteti ca sunt f ingrijorata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca26 spune:

buna fetelor
si eu am un baietel de 3 luni si jumatate si fontanela lui este aproape inchisa .Pe la doua cand am fost cu el la un control mi-a spus pediatra acest lucru si a zis sa nu ii mai dau vigantol si de atunci nu ii mai dau dar de fiecare data cand o intreb daca este grav evita sa imi raspunda , voi ce ma sfatuiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by anca26

buna fetelor
si eu am un baietel de 3 luni si jumatate si fontanela lui este aproape inchisa .Pe la doua cand am fost cu el la un control mi-a spus pediatra acest lucru si a zis sa nu ii mai dau vigantol si de atunci nu ii mai dau dar de fiecare data cand o intreb daca este grav evita sa imi raspunda , voi ce ma sfatuiti?

bud

iti spun ce mi-a zis mie pediatra fetitei mele: ca sa nu ne ingrijoram daca la unii copii e mai mica fontanela, pentru ca oasele craniului nu sunt sudate intre ele inca, deci creierul are loc sa creasca, nu-i bai. si ca o sa tot creasca pana la majorat. :-)

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Bogdan are inca fontanela deschisa, la aproape un an si 8 luni. Doctora ne-a zis ca nu e nici o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

poate cineva sa imi spuna si mie care sunt dimensiunile normale ale fontanelei la 3 luni ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Lui Alex i s-a inchis pe la 6 luni. Si este un copil perfect normal (chiar peste medie as zice )

Mergi la inceput