ce marca de Lapte de vaca?
Raspunsuri - Pagina 3
olivetti spune:
eu ii dau fulga rosu si este super fericita
mai ales ca indrageste foarte tare si reclama
roxanaz spune:
Ce procent de grasime in lactate?
susulina
Alexandra nu e intarcata inca (1 an si 4 luni),dar mai bea si lapte din canita.Problema e ca nu stiu ce lapte e cel mai indicat pt. varsta ei.Medicul mi-a spus ca laptele de la tara il pot da dupa ce l-am fiert si i-am luat spuma formata dupa ce se raceste.De cumparat i-am mai dat din cel la punga(are 1,8%grasime)Stiu ca este si lapte cu 3,5%.Care e mai bun? La fel si la iaurt-e bun mai gras?
Mirela72
Pana la 3 ani e indicat laptele integral adica cel cu 3.5% grasime. La fel si cu celelalte lactate. Noi bem Milli 3.5% si iaurt Cremoso.
aurelia1278
Tocmai am vorbit cu pediatra fetii mele (1 an si 10 luni), care a inceput sa faca nazuri la Milumil 3. Mi-a zis ca pot sa-i dau lapte de vaca, preferabil UHT, nu la punga. 10 zile, la inceput, sa-i dau din cel semidegresat, apoi sa trec la cel integral.
roxanaz
la varsta asta se recomanda lapte nedegresat 3,3 - 3,5%, sterilizat UHT de preferinta. nefiert.
susulina
Si branzica dulce(cu Ca lactic) tot din lapte din asta faceti,nu?Multumesc pt. raspunsuri si-mi pare bine ca m-ari lamurit.
bubu05
Cum au zis si fetele, se recomanda lapte integral pana la 3 ani, eu tot Milli rosu(3,5) ii dau, iar iaurtel Milli extra(tot 3,5 grasime), Branzica de casa tot din lapte integral se face.
roxanaz spune:
Lapte de vaca
valiburu
Va rog sa imi spuneti cum ati facut trcerea de la laptele praf la laptele de vaca pentru un copil de un an.Am o cunostinta care imi aduce lapte de tara foarte gras,dar banuiesc ca nu pot sa i-l dau decat diluat cu apa sau ceai.E buna aceasta metoda sau sa incerc cu lapte din comert?
asi
Daca vaca e verificata si vaccinata de veterinar poti sa il dai fiert bine si diluat.
Ar fi mai bine sa nu faci trecerea brusc si mai intai sa ii pui putin lapte praf + lapte de vaca si tot maresti doza pana la trecerea completa.
Santate si succes!
nastasie
si eu tot lapte de vaca(sursa sigura) ii dau.tot asa de gras.si nu am facut nici o trecere treptata.si nu am avut absolut nici o problema.si acum papa in continuare lapte de vaca.
ver@
Lui Vladutz am inceput sa-i dau lapte de vaca (sursa sigura) la 1 an si 8 luni dar nu pot spune ca am facut trecerea ca la carte.L-am diluat cu ceai de 4-5 ori dupa care gata.Si a fost ok.
Dupa ce l-am intarcat(1an si 4 luni) i-am dat lapte din comert(cam 4 luni),pana ce m-am lasat convinsa sa trec pe cel de vacutza mai ales ca aveam si de unde.
daniella4
Mie mi-a spus pediatra sa nu-i dau lapte de vaca pana la 3 ani pt ca va face alergii si va raci mult mai des!!!
Asa ca inca nu i-am dat chit ca nu vad legatura dintre lapte si raceli!!!
roxana1974
this is shit scuzat expresia, really!!!
Io nu sut sigura ca tre diluat..Serbanica bea de la 11 luni, nediluat...io stiam ca pana la 2 ani nu ai voie sa-i dai produse light ca au nevoie de colesterolul din lactate...hmm...
Faza cu alergiile ar putea fi reala, dar incerci si vezi daca are sau nu ceva si daca da, nu-i mai dai, dar aia cu racelile e duma!
Klaus29
noi am facut trecerea la 10luni; putin cate putin lapte de vaca iar restul laptele praf cu care era obisnuit; la urmatoarea masa am mai crescut cu 10-20ml si tot asa pana s-a obisnuit copilul cu gustul cel nou ...
acum bea fara probleme orice fel de lapte...
de obicei dorna rosu, si foooooarte rar i-am dat sa guste si alceva sa vedem daca ii place.
Mirela72
Laptele de vaca nu trebuie diluat. Si e bine ca e gras, asa se da la copiii sub 3 ani, nu trebuie smantanit.
Noi la un an am trecut pe lapte Dorna rosu si mai apoi pe Milli 3.5% grasime. L-a acceptat fara probleme si nu i l-am introdus treptat ci deodata, de pe o zi pe alta. Si n-a avut nici o problema cu alergiile sau cu racelile, chestia cu racelile n-am mai auzit-o pana acum... mi se pare o prostie.
crisiacob
Da-i copilului lapte de la mama vaca!
Daca ai o sursa sigura este cea mai buna alegere (trebuie mai intai fiert, bineinteles).
Chestia cu diluarea laptelui am mai auzit-o dar am vorbit cu un medic neurolog de la Budimex care mi-a spus ca nu trebuie date produse lactate light la copii deoarece au nevoie de aceste grasimi pentru hranirea neuronilor.
Iar despre legatura cu racelile........
andora
Eu nu mai stiu cum e bine dupa cate citesc aici
Eu i-am facut trecerea la un an si 2 sapt, treptatin 3-4 zile doar, la Dorna rosu. Ulterior am mai incercat si altele, am ramas la Brenac verde deocamdata.
Referitor la vacuta - eu am vazut si lapte slab dar si lapte ca al soacrei mele - fffff gras. Personal nu i-as da asa de gras, dar am o finuta la tara grasa si inaltuta care a baut laptic de vaca de la 10 luni si e super ok...
bebitzu
Buna,
pentru ca voi veni acasa cu baietelul meu - 2 ani si 4 luni, as vrea sa aflu parerile voastre legate de laptele pe care il pot cumpara, care este cel mai gras (aici el bea cu 3.5% grasime).Inainte de a pleca din tara, eu consumam numai Dorna rosu.
Sunt convinsa ca intre timp au aparut si alte marci (tocmai am citit de Mili si Brenac), poate mai bune, de aceea vreau sa stiu .
Multumesc mult.
roxana1974
sper sa ma insel, dar eu stiu ca numai la Dorna rosu are 3,5%...
impreuna
Mai exista si "Cedra" de 3% si 1,8% grasime.
Noi folosim Cedra de pe la 10 luni si e totul ok.
Mirela72
Milli 3.5% nu e UHT dar e pasteurizat la temperaturi inalte si nu necesita fierbere.
iulia_b
Laptele matern are un procent de aprox 3.5 % lipide, cu variatiile de rigoare.Cam la fel are si laptele de vaca "de la mama lui". Laptele praf (adaptat cum se zice) a incercat sa pastreze proportia de grasimi similara, ba sa si "umble" la calitatea lipidelor( stiut fiind ca cel de vaca are un procent mai mare de grasimi saturate), apropiindu-l astfel tot mai mult de caliteatea celui matern (bineinteles nu inlocuindu-l).
Daca va uitati pe cutiile de lapte praf veti vedea ca in ceea ce priveste procentul de grasimi...el este de cel putin 2,5%...depinzand de formula, de varsta la care este adresat...
Toate astea conduc la o idee f clara...Nu se da lapte degresat la copii...asa cum s-a mai spus, grasimile sunt f importante pt dezvoltarea creerului.
alexa si mami
noi de la un an am trecut pe Dorna 3,5%. s-a inteles f bine cu el. vaca (sigura) nu avem asa ca ne-am descurcat. trecerea am facut-o treptat, inlocuid cite o masura de milumil cu Dorna, pina la eliminarea completa a formulei.
am auzit de copii care au trecut pe lapta de vaca la 5 luni.
sanatate!
bebitzu
Multumesc mult fetelor pentru raspunsuri.
Cred ca vom apela la Dorna rosu.
bogdidicris
eu i-am dat lapte de vaca de la 3 luni si pot sa iti reconand sa-l fierbi foarte bine, mai ales daca este pentru parima oara cand ii dai.apoi lasi pana face caimac pe care il iei de mai multe ori (si de 2-3 ori poti), iar pe urma daca e foarte gras il combini cu ceai. un sfert ceai, sau jumate ceai si restul lapte.
cu astea din comert eu nu as incerca ca au destule porcarii bagate in ele.
iar daca ai lapte de tara fa bine si da-i numai de la o singura vaca.
al meu in priviinta asta nu a avut probleme.
doar ca s-a cam saturat de la un timp si am facut o pauza de lapte de vreo 3 luni, cat i-au iesit dintii. acum mancam iar si ne simtim foarte bine.
cristina, mamica de bogdan, cea mai dulce gazutza din lume
camelia72
Eu le-am dat lapte de vaca nediluat (sursa sigura) de la 7 luni la amandoi copiii,l-am fiert bine si i-am luat smantana de deasupra de doua ori!Lor le-a placut numai cu cereale in biberon...Mihaita si acum mananca dimineata si seara lapte cu cereale cu biberonul iar Georgi dimineata cu nesquik!
miag
Bine ca am gasit subiectul. BB Roland are un an si 3 luni si de cateva zile nu mai vrea lapte praf...el papa inainte Nestle junior...Acum ma chinui sa-i bag Humanna 3 pentru ca am auzit ca nu e bine sa-i dau lapte de vaca prea devreme, adica pana pe la 3 ani.
Parerile sunt impartite. Eu nu am vrut totusi sa risc.
Noki_Lara spune:
Si noi tot Milumil am baut. Apoi am trecut pe Junior, dar ne-am constipat rau de tot de la el s am trecut-o pe Milli 3.5% grasime, rosu, UHT. Ii place mult de tot.Trecerea am facut-o destul de brusc, in vreo 2-3 zile. Io nu i-l fierb, doar il incalzesc.
Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
allbinutza spune:
noi am inceput pe la 7,5 luni cu Fulga 1,5% UHT si ii place foarte mult bea un litru pe zi.Nici eu nu il fierb doar il incalzesc.
Silvia,mamicutza de Davidutz(07.02.2006)
roxanaz spune:
Ce lapte dati bb-lor dupa un an?
laura19
Saluty
am o fetitza de 1 an pe care am alaptat-o exclusiv pin la 1 an,
De acum incepe sa nu se mai sature si vreau sa-i dau si alt fel de lapte
( nu doar de la san)
Am incercat Milumil 3 si mi-a facut alergie la el,
Voi ce lapte dati copiilor de 1 an?
anca tanasica
pitix a supt pana la 1 an si 2 luni, moment in care s-a intarcat singura...pana atunci bea doar lapte de la mine+branzica+iaurt, nu accepta alt fel de lapte...dupa ce s/a intarcat nu a vrut lapte din bibe (nici praf, nici de vaca) si a baut cam 1 an danao (cam 1 l pe zi), apoi n/a mai vrut nici danao si acum nu bea nici un fel de lapte, dar e amatoare de branzica, iaurt, sana...dr.mi/a zis ca nu e nici o pb.ca isi ia nutrientii din derivatele de lapte si ca a intalnit des copii alaptati mult care refuzau alt fel de lapte...
dar dc nu se saruta cu san tb.mancarica solida mai multa...la un an...
ancamironiuc
Eu am fost constransa, de niste dintisori ca acele, sa-l intarc pe bebe la 6 luni. De la 2 luni insa i-am dat in paralel atat lapte de la mine cat si lapte praf pentru ca nu era suficient. De la 6 luni i-am dat Milulmil 1 si apoi 2 iar la 1 an am trecut pe Nan pentru ca refuza Milumilul. Poti incerca Nan-ul cu incredere, nu cel hipoalergenic pentru ca este ingrozitor la gust si nu cred ca cea mica va fi incantata. De regula pediatrii il recomanda pe acesta la copii care fac alergii. Eu am folosit Nan simplu si Nan fara lactoza si cel mic nu a protestat, pana la 2 ani cand am trecut pe laptele de vaca. Cat despre Milumil 3 pediatra mi-a spus sa nu ii dau pentru ca are aceasi compozitie din Milulil 2 doar ca are si adaos de cereale iar la Emanule nu era necesar. Nan-ul fara lactoza in schimb este pentru copii cu intoleranta la lactoza, scaune moi gelatinoase etc!
sanziana72
Dupa un an poti sa ii dai Nestle Junior. Eu am alaptat-o pana la 1 an si 2 luni, dar i-am dat in paralel si lapte praf de la 8 luni. Acum bea doar Nestle in care ii mai pun cereale (pentru ca nu e o mare mancatoare).
sirimie
Cred ca poti incerca cu lapte UHT, gen Fulga sau La Dorna, nedegresat.
Bebe Beca
Noi am folosit Cedra sau Brenac.
TOMALAVINIA
Noi am folosit Nestle Junior de la un an, dizolvat in lapte de vaca de la alimentara. ii da un gust mai bun. la un biberon de 220 ml eu pun 3 sau 4 lingurite de lapte praf. cand ii pun cereale in biberon nu mai pun lapte praf.maria are 1an si 5 luni si adora laptele cu toate ca am intarcat/o la 7 luni.
claujro
Dupa 1 an , la recomandarea pediatrei, i-am dat Fulga si Dorna.
NIKA
Eu am inceput schimabrea treptat cu dorna albastru...vreau sa spun ca bianca a acceptat foarte usor..
Andreea23
Eu fetitei mele i-a dat lapte praf de la 4luni pana la 8 luni,dupa care la recomandarea pediatrei am trecut-o pe un lapte pt bebei de opt luni pe care l-a acceptat foarte usor si i-a placut chiar mai mult decat cel praf.Acum am s-o trec la cel pt un an.Eu il folosesc pe cel de la Nutricia dar stiu ca in Romania nu exista aceasta marca,asa ca eu as folosi cu incredere pe cel de la Nestle.Aici foarte multi parinti renunta la laptele praf la opt luni si nu din considerente materiale(cel special pt bebelusi este chia un pic mai scump)ci la recomandarea dr.Fetitei mele ii prieste foarte bine si nu am auzit pana acum ca cineva sa fi avut probleme de la laptele de vaca(ma refer la cel pt bebei)
eli05
Eu l-am alaptat pana la 1an si 5 luni si dupa aceea i-am dat lapte Dorna,Milli.Dupa o luna ,cand a inceput sa bea mai mult,a facut dermatita atopica,adica intoleranta la proteina laptelui de vaca,desi a mancat derivate din lapte de la 7 luni.Acum nu mai are voie sa manace nimic ce contine lapte o perioada.E foarte greu,asa ca aveti grija!
coraly
Pai daca a facut alergie la lapte praf, e clar ca nu suporta proteina din lapte - nu ai spus cum s-a manifestat alergia -, asa ca nu poti sa-i dai lapte normal care e si mai alergenic decat cel praf!Eu zic sa ramai pe laptele de la san, la care sa adaugi fie iaurt, fie inca o masa de solide, daca crezi ca nu se satura, sau sa maresti cantitatea de mancare. Al meu are peste 1,2 ani si numai lapte de la san bea.
Daca tii neaparat sa-i dai si lapte praf, incearca Humana Ha, si vezi daca se repeta alergia.
vrabiuta
cand am intarcat-o pe alex (la un an si doua luni), nu a vrut lapte obisnuit, dar i-a placut foarte tare nestle junior. acum mai bea si dorna sau milli, dar cel mai tare ii place nestle.
monbb1
Eu l-am alaptat pe Sebastian pana la 9 luni, apoi lapte praf pt varsta lui si de la 1 an e pe Nestle junior. Acum incerc progresiv sa-l trec pe Dorna 1.5%
Al meu e tare mancacios, mereu vrea biscuiti...orice.
Voi seara ce le mai dati de papa (inafara de biberonul cu lapte)?
madutza
Parerea mea este ca nu e nevoie sa ii mai dai formula dupa 1 an. Eu tot la 1 an am intarcat-o si i-am dat direct Fulga Verde (0.1%), apoi albastru (1.5%) si nu i l-am schimbat inca. Am intrebat dr. si mi-a spus ca e bun asta, ca nu ar fi bine mai gras. Mult succes!
cgaby
milumi este un lapte foarte gras, poate de asta a facut alergie...eu i-am dat dorna si fulga....incearca...poate le suporta mai usor.
pupici si sa cresteti mari!
mary_ary spune:
ZUZU ROSU 3.5% GRASIME. Cand nu gasim e bun si MILI ROSU, am incercat si Dorna. In concluzie lapte cu 3.5% Grasime!!!!!
mary si gogoasa mica
mihaela80 spune:
Eu dupa ce am renuntat la milumil 3,acum ne place foarte mult LA DORNA cutie rosie ca are mai multe grasimi si seara mai amestecam cu cereale de la Nestle. De preferat cerealele sa fie si cu miere sau sa-i pui putina miere,eu am avut probleme cu fetita pina s-a obisnuit organismul cu noul ,lapte, se constipa si de acea punem miere.Nu am spus ca fetita are 1an si 2luni.Multa sanatate
roxanaz spune:
Lapte de vaca
pitecantrop
Buna ziua!
Sint mamica unui baietel de 1 an si pina acum i-am dat lapte praf Beba. Nu stiu daca este mai bine sa ii dau in continuare Nestle Junior sau sa trec pe lapte de vaca. Iar daca trec pe lapte de vaca cit la suta grasime ar trebui sa aiba laptele? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
O zi buna tuturor!
Cristina_C
Daca accepta laptele de vaca, sigur ca poti sa-i dai. Si din cel mai gras, cu 3,5% grasime de exemplu. Copilul meu a preferat insa celalalt laptic, si acum il conving cu greu sa bea lapte de vaca.
Jocelyn
Am si eu o sugestie daca nu e cu suparare, exista si optiunea laptelui de soia care are acelasi aport de calciu si e mai sanatos fiindca nu are colesterol, e foarte gustos si are diverse arome. Sunt variante facute special pentru cei mici. Poti incerca, vezi care-i place :)
mama lui Jonika
Si eu am inceput de la un an sa ii dau lapte de vaca, dar doctora ne-a sfatuit sa ii dam lapte mai slab, de max 2% grasime. Si ne-a mai recomandat sa ne uitam atent pe cutie, ca multe sint cu aditivi si conservanti in el, gen Dorna,si care au termen de garantie f. mare..si 6 luni .
sirimie
Mie doctorita mi-a spus ca pot sa ii dau lapte praf cit mai mult, ca e foarte bun, si sa nu ma grabesc cu laptele de vaca dupa ce face 1 an. I-am dat Bebelac pina pe la 1 an si 3 luni si acum ii dau lapte UHT cu 3.5% grasime (eu am citit ca bb are nevoie de grasimea din lapte).
daniella4
Eu i-m dat lapte praf pana la un an si jumatate, apoi din cel cu grasime 3,5 %, fie UHT fie simplu pasteurizat. Oricum il fierb inainte.
akella
Tot in jurul varstei de 1 an am trecut-o si eu pe pitica pe lapte de vaca cu 3,5 % grasime. Durerea e ca dupa am lasat biberonul deoparte, a refuzat sa mai bea lapte... Bine macar ca mananca 2 iaurturi pe zi si cascaval sau branza...
mira_m
Lapte UHT cu 3,5% grasime (eu i-am dat Dorna si Mili). Grasimea din lapte ajuta la absorbtia calciului!
Dariucha
Pina la un un an jumatate puiuta mea a baut lapte praf,apoi am trecut pe lapte de vaca si bea aproape un litru si jumatate pe zi ,atit de mult i a placut,,,
cristinamh
pe la un an si 3 luni, am facut rost de-o vaca veritabila... , a unei doamne care ne aduce de doua ori pe saptamana. mi-a zis ca e perfect, numai sa smantanesc laptele, sa nu i-l dau asa. si dupa ce se raceste, adun smantana de deasupra si gata.
baietelul meu il bea rece, neindulcit, in ultimul timp cam 2 cani dimineata.
Laura25
Buna! La 1 an si cateva saptamani am inceput sa le dau lapte praf Milumil 3 amestecat cu lapte de vaca fiert( de la o vaca a unei vecine a parintilor mei pe care o stiam curata si sanatoasa) si il mananaca fara nici o problema. Acum inca le pun 60-90g de lapte praf, dar dupa ce termin cutia cred ca o sa le dau numai lapte de vaca. Tot cu lapte de vaca le fac si cereale, fulgi de porumb, orez.
GeorgetaR
Si eu i-am dat lapte de vaca incepand de pe la un an si ceva. Doar ca ar trebui sa nu-l inlocuiesti brusc pt ca s-ar putea sa-l refuze. Incearca sa-i dai cate o lingurita -doua la inceput ca si cum i-ai introduce un aliment nou. Daca nu-l vrea asa poti sa amesteci cate putin in laptele praf, si daca tot nu-i place lasa copilul in pace si incerci peste o luna. Cat despre grasime si eu stiu ca pana la trei ani e f. sanatos laptele integral sau cu procent mai mare de grasime.
danina spune:
Eu i-am dat fetitei mele inca de la 1 an si 3 luni Dorna albastru, dupa care in vara vreo 2 luni a baut lapte de la tara de vaca cu trecere brusca fara nici o problema si am revenit in toamna pe Mili albastru. Insa acum dr pediatra mi-a spus sa ii dau un pic mai gras adica pe cel rosu si ca atare de vreo 2 sapt bem rosu si e ok nu a facut nimic pana acum. Acum noi avem 2 ani si 3 luni.
Danina si Diana - strengarita familiei
Poze 2006 DIDIUTZA