ce marca de Lapte de vaca?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

zuzu , milli sau oke ( de care gasim), 3,5% grasime

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine

"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Dupa Humana,la 1 an am inceput cu Dorna rosu.Deja au trecut 4 ani de atunci si ,in afara de Dorna rosu-preferatul nostru,mai bea si Fulga rosu si Napolact si ,cand suntem la bunici unde soacra-mea are o sursa sigura de lapte,si lapte de la tarani.N-a facut niciodata mofturi la lapte.Inca mai bea aproape jumatate de litru de lapte pe zi simplu,fara alte chestii bagate in el.A ajutat-o sa creasca frumos si sa aiba o dentitie ok.Chiar daca bea in special lapte nedegresat este ok din punct de vedere al fizicului.Adora si smantana si cascavalul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Introducere lapte de vaca - la ce varsta?
A2504
Trimis la - 09/02/2008 : 15:08:18
--------------------------------------------------------------------------------

fetita mea are un an si as vrea sa incep sa-i introduc lapte de vaca,
as vrea sa stiu daca ar fi bine acum? voi de care lapte ati folosit , daca l-ati diluat prima data?

asiza

Trimis la: - 09/02/2008 : 17:39:30
--------------------------------------------------------------------------------

II poti introduce fara probleme laptele de vaca la aceasta varsta. Nu e nevoie sa fie diluat, dimpotriva cumpara lapte gras de 3.5% grasime, nu conteaza neaparat marca: Napolact, Mili etc etc. Il poti introduce treptat, adaugand cate putin in biberonul cu lapte praf cu ccc care era obisnuit. Daca foloseati Milumil s-ar putea sa ai putin de furca si sa nu-l accepte imediat, intrucat ala e destul de aromat, pe cand laptele de vaca ba. Dar trebuie sa insisti.

Personal am amanat introducerea laptelui de vaca pana pe la 2 ani. Noi suntem pe formula de continuare 1+. Dar ii gatesc cu lapte de vaca.

Georgeasca
Trimis la: - 09/02/2008 : 22:29:14

"Ei" zic ca de la 1 an ar tb introdus laptele de vaca.

Dar Andrei, care are 1.5 ani, inca mai bea lapte formula.
Mi se pare mai bun. Macar pina spre 2 ani.

clarrice
Trimis la: - 09/02/2008 : 23:25:40

E in regula ca varsta, pentru trecerea la laptele de vaca. O sa bea putin la inceput, insa treptat se va obisnui. Cumpara un lapte gras, asa cum ti-a scris si asiza, Milli sau Napolact, de preferat.Nu are rost sa-l diluezi la varsta asta. Il poti da asa cum este el.
succes!

iuliana_2007

Trimis la: - 09/02/2008 : 23:26:59

Si fetita mea mai are putin si implineste un anisor si imi puneam aceeasi intrebare daca pot sa ii dau lapte de vaca.
Oare pot sa incep sa il introduc mai devreme cate putin ca sa se obisnuiasca?

crinuta

Trimis la: - 09/02/2008 : 23:49:08

Eu zic ca mai pot astepta. Laptele praf e mult mai bun decat cel de vaca.

loryi1974

Trimis la: - 10/02/2008 : 00:00:49

Da,la 1 an i l-am introdus si eu,treptat,la inceput amestecat cu laptele formula.Lapte integral,eu am preferat UHT.Si acum,dupa 4 ani,tot mai bea 1/2 l pe zi.

A2504
Trimis la: - 10/02/2008 : 15:55:19

multumesc pentru raspunsuri , voi incepe treptat sa-l introduc , mie imi aduce cineva particular lapte de vreo 10 ani , e foarte bun , nu stiu daca sa incep cu el sau sa iau din magazin unul pasteurizat

ramyteo

Trimis la: - 10/02/2008 : 16:24:57

Pe fetita mea am alaptato pana la un an si 8 luni dar am tot incercat sa-i dau si complectare de lapte pe cand am intarcato singurul lapte care mi l-a baut a fost cel de vaca si nu oricum doar nefiert cum il fierbeam cum nu il mai bea.
Va pup si puteti incepe linistite cu lapte de vaca . Pupici

asiza
Trimis la: - 10/02/2008 : 16:41:47

Eu te-as sfatui sa-i dai din magazin, pasteurizat. Dar daca nu vrei, musai sa fierbi laptele ala "particular" ...

A2504
Trimis la: - 10/02/2008 : 17:43:25

ASIZA , am ras bine ca l-ai facut pe lapte particular, evident ca e de la vaca unei familii de langa CLUJ , si cu el au crescut toti copii mici din familie , problema mea e ca evident il fierb dar ma intreb daca e destul , ma gandesc ca prin pasteurizare e procesul mai sigur.

si mai ales ma intreb daca nu e prea gras... asa pare , e f bun

asiza
Trimis la: - 11/02/2008 : 00:03:02

Boooon...sistematic s-o luam :
1. Eu as avea mai multa incredere in laptele pasteurizat. Pasteurizarea e incalzirea scurta a laptelui la o temp de pana in 90 de grade urmata de o racire brusca cu scopul de a distruge toate microorganismele. cam asta cred ca e si definitia pe care o da Wikipedia
2. Laptele nepasteurizat e o sursa extrem de periculoasa de infectii bacteriene si paraziti. Probabil ca fierberea lui distruge toti "musafirii", deci cred ca e safe.
3. Daca tot iei lapte de la tarani, probabil ca folosesti si branzeturile lor, care sunt facute din lapte nepasteurizat. Nu-i da copilului!
4.....si, da, si eu cred ca e cam gras.

Te-am pupat si tine-ne la curent

bumbuta
Trimis la: - 11/02/2008 : 09:02:38

salutare.am o fetita de 1 an si 10 luni.de la 1 an am inceput sa-i dau lapte de vaca.prima data i-am dat din comert Mili 3,5 si apoi am trecut si la laptele de vaca de la tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliana spune:

Oana a papat la inceput Dorna pana am gasit eu intr-o cutie o aschimodie de gonghitza,dupa nu i-am mai dat niciodata Dorna.Am continuat cu OKE verde si albastru iar la 2 ani am trecut-o pe lapte de vaca de la tara,care a mers foarte bine si plus de asta a mai luat si in greutate.Acum,de un an nu mai mancam nici un fel de lapte pt ca nu ne mai place.

www.hi21.ro
www.anunturi-gratis.info

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Maria, la 3 ani bea lapte UHT, iar cea mica inca suge:))Citeodata mai trage o dusca de la Maria.
Si pana la 2 ani, i-am dat lapte praf, apoi am trecut, treptat, la lapte de vaca Uht.Ca cel normal, se strica repede
Multa sanatate!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by neliana

Oana a papat la inceput Dorna pana am gasit eu intr-o cutie o aschimodie de gonghitza,dupa nu i-am mai dat niciodata Dorna.Am continuat cu OKE verde si albastru iar la 2 ani am trecut-o pe lapte de vaca de la tara,care a mers foarte bine si plus de asta a mai luat si in greutate.Acum,de un an nu mai mancam nici un fel de lapte pt ca nu ne mai place.

Neliana,nu te supara acum doua luni(10.12.07)spuneai ca ai inceput cu oke verde ,apoi i-ai dat Dorna ,dar ai renuntat la Dorna pentru ca "oricat de mult mananca piticul nu se satura niciodata".Care este adevarul,atunci sau acum?Te intreb pentru ca au mai fost niscavai campanii impotriva laptelui Dorna.Mi-a sarit in ochi pentru ca postarile sunt relativ apropiate,cred ca pe pagina anterioara.
Oke verde este fara grasimi pentru cei care vor sa slabeasca ceea ce pentru un copil de un an nu este cazul.
Fiica-mea bea de 4 ani preponderent Dorna rosu si n-am avut niciodata nimic de reprosat.Nici cu alte marci,Fulga,Napolact,n-am avut probleme.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by neliana

Noi am schimbat laptele praf cu cel de vaca pe la un an.Prima data i-am dat OKE verde,dupa am luat dorna de care am fost foarte dezamagita in sensul ca oricat de ,mult manaca piticul nuse satura niciodata.apoi am trecut pe lapte de vaca de la tarani,de care am fost multumita.Acum are 4 anidar din pacate nu mai vrea lapte deloc.

Uite asta era mesajul de acum 2 luni pe pagina anterioara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ce lapte folosim dupa 1 an?
Lillian
Trimis la - 07/05/2008 : 13:01:30

Baietelul meu bea Similac cu fier de la nastere. L-a tolerat intotdeauna f bine, creste frumos si santos. Desi papa acum f diversificat, noi ii oferim in continuare cantitatea de formula recomandata de medicul lui pediatru pt aceasta varsta, cca 16 oz pe zi.
De cateva ori a baut si lapte de vaca UHT din canita cu pai si i-a placut, dar nu am inlocuit inca nici o masa de formula cu lapte de vaca.
Intrebarea mea este: cata formula ati mai dat dupa 1 an? Si cat lapte de vaca? As vrea sa le manance pe ambele in paralel. Nu am sa renunt la formula pana la 2 ani decat daca alege el asta.
Vom merge pe varianta de formula pt copii peste 1 an, dar sunt f interesata de cat/cum au baut-o piticutii vostri.

Graviduta
Trimis la: - 07/05/2008 : 13:38:23

Fetita mea bea Nan2 si o sa continuam cu formula Junior pana la 2 ani.

miflore
Trimis la: - 07/05/2008 : 13:51:09

Fetita mea a baut Nestle Junior pana la 2 ani si 5 luni. Apoi am trecut-o pe lapte din comert, Napolact intai, apoi La Dorna. Acum are 2 ani si 7 luni si bea dimineatza si seara cate 250-300ml. Formula a baut-o la fel ca si cantitate. Atentie la trecerea de la laptele praf la cel de vaca, a mea si-asa avea tendinta de constipare, chestia asta a accentuat si mai tare problema.

Darria
Trimis la: - 07/05/2008 : 13:59:57

la "index subiecte" gasesti un sub. despre formula pt. mai multe inf.
1. din cate stiu cantitatea poate diferi f-tie de formula. Folosim humana 3: de mese a 230 ml(una dim si una seara). Ac. este cantit. rec.
2. doar sub forma de iaurt si branza. Altfel nu ma intereseaza si nu-i dau.

bb ralukutza
Trimis la: - 07/05/2008 : 15:19:29

fiica-mea a baut pana la 6 luni nan1, pana la 1 an nan2, iar de la un an am trecut la nestle lapte junior.
dupa varsta de 1 an cantitatea recomandata de formula este cam de 400-500 ml pe zi.
alexia, la 1 an si 8 luni papa in jur de 700ml. ii place f mult, papa bine si altfel de mancare, iar lapte de vaca nu i-am dat deloc.

jenn
Trimis la: - 07/05/2008 : 15:49:16

Fiica mea a baut de la 10 luni Nan 2,apoi de la un an Nestle junior.In dau in continuare -are 21 de luni-pt ca in rest maninca f prost si ma gndesc ca laptele de vaca e mai sarac decit formula.Tu de ce vrei sa i le dai pe amindoua?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: cris_ales
Subiect: laptele de vaca trebuie diluat dupa un an?
Trimis la: 10/12/2008 10:46:58

Buna,
am o fetita de un an si trei luni pe care am alaptat-o pana acum o luna.De atunci am trecut pe lapte de vaca, pa care il iau de la bunica de la tara(deci e de incredere) .Eu il fierb bine iar cand se raceste iau pojghita aceea groasa care se formeaza deasupra pentru a nu fi asa de gras.Eu i-am dat lapte fara sa-l diluez iar fetita nu a avut nici o problema, dar recent cineva mi-a spus ca nu fac bine, ca ar trebui sa-i dau laptele lungit cu apa.
Intrebarea mea la care v-as ruga sa-mi raspundeti e daca la varsta de un an si trei luni laptele mai trebuie diluat cu apa sau ceai?

Multumesc, Cris

Autor: ancadragoman
Raspuns la: 10/12/2008 10:55:05
Eu una nu l-as dilua daca ea nu are nimic,adica nu o doare burtica sau te miri ce altceva.Eu ii dau Zuzu rosu de la un an si la fel nu are nimic.

Autor: rihana
Raspuns la: 10/12/2008 10:56:18
si eu i-am dat la fetita mea lapte de vaca dupa 1 an si chiar daca i l-am diluat am avut probleme pt ca era mereu constipata si ii dadeam jumate apa jumate lapte,dar nu toti copii sunt la fel.am mai auzit si alte persoane care le dadeau laptele nediluat,acum vezisi tu daca ii merge bine si nu se constipa poti sa nu il diluezi.si eu luam pojghita de deasupra dar tot era gras laptele

Autor: oanamada
Raspuns la: 10/12/2008 11:50:59
Cris....e cam devreme sa-i dai lapte de vaca...si asa direct...se spune ca dupa un an poti sa-i dai, dar toate formulele de lapte merg pana mai tarziu tocmai pentru a evita problemele...si fata mea are tot un an si trei luni si nici nu ma gandesc inca sa-i bag laptele de vaca...merg pe formula cel putin pana la doi ani!! Asta in primul rand...in al doilea rand chestia cu laptele de incredere de la bunica....mmmm, nu vreau sa te superi, eu n-as avea incredre nici daca ar fi de la mama si bunica la un loc. La tara, indiferent ce-mi vei spune tu mie, igiena la muls lasa de dorit..nu se spala ugerul, maiinile, galeata etc....eu am vazut cu ochii mei zeci de cazuri. Acum, este decizia ta...repet nu vreau sa te superi...este doar un sfat ca urmare a ceea ce am vazut eu.

Autor: ioanaradu
Raspuns la: 10/12/2008 12:28:42
buna
noi am bagat laptele de vaca de la 7 luni. l-am introdus treptat, cate 50 ml/zi la fiecare bibe de lapte formula. asta ca sa se obisnuiasca burtica, sa vedem dc raspunde bine ... etc, etc. acum, dc tu deja i-ai dat si ii merge bine, nu ai nici un motiv sa-l diluezi. grasimea de ce o iei? noi amestecam bine de cateva ori in oala. repet, dc ii merge bine nu ai nici un motiv sa-i smantanesti laptele sau sa i-l diluezi. mai ales ca acum va incepe sa bea lapte doar dimineata si seara.
acum noi nu mai bem lapte de vaca, pt ca la oras e greu de gasit sigur si bun. acum bea lapte la cutie de 3,5% grasime.
va doresc multa sanatate!

Autor: Picky_toto
Raspuns la: 10/12/2008 13:12:26
Cris_ales eu am crescut cu lapte de vaca de la tara, si asta inca de la 2 luni, l-a inceput a fost diluat cu ceai iar pe la un an doar lapte ...si nu am murit, nu am patit nimic.... e mult mai sanatos decat laptele din comert.

Autor: Roxxy80
Raspuns la: 10/12/2008 13:43:16
Nu te supara, in nici un caz nu vreau sa creez o disputa, dar te contrazic. Nu cred ca e deloc indicat sa dai lapte de vaca unui copil de la 2 luni .

Eu merg tot pe variata lapte praf pana la doi ani, datorita continutului sau de fier si calciu, atat de necesare la aceasta varsta. Asta e parerea mea.

Citat:
citat din mesajul lui Picky_toto

Cris_ales eu am crescut cu lapte de vaca de la tara, si asta inca de la 2 luni, l-a inceput a fost diluat cu ceai iar pe la un an doar lapte ...si nu am murit, nu am patit nimic.... e mult mai sanatos decat laptele din comert.

Autor: Laura25
Raspuns la: 10/12/2008 13:47:28
Eu nu le-am diluat laptele. Am discutat cu pediatra atunci problema si a zis sa-l las asa cum e. Si eu le-am introdus laptele de vaca (de la vaca, nu de la punga) pe la 1 an si cateva luni. Au dreptate fetele care spun a ce recomandat laptele formula pana la 2 ani macar. Dar sunt situatii cand preferi sa renunti la dat banii pe lapte praf in favoarea datului de bani pe fructe, legume, carne proaspete si de calitate.

Autor: Picky_toto
Raspuns la: 10/12/2008 13:59:51

Citat:
Nu te supara, in nici un caz nu vreau sa creez o disputa, dar te contrazic. Nu cred ca e deloc indicat sa dai lapte de vaca unui copil de la 2 luni .

Pe timpuri laptele praf era greu de gasit iar laptele de vaca era peste tot la sat(asta cine avea bunici la tara). Dar fiecare cu parerea lui...

http://bd.lilypie.com/JP1np2.png

19+

Autor: Sheannamp
Raspuns la: 10/12/2008 14:45:15

Citat:
citat din mesajul lui Picky_toto

Citat:

Pe timpuri laptele praf era greu de gasit iar laptele de vaca era peste tot la sat(asta cine avea bunici la tara). Dar fiecare cu parerea lui...

19+

Pe vremuri lumea se spala de 3 ori in viata ca altfel se imbolnaveau....
Lumea evolueaza, la fel si gradul de civilizatie si educatie.
Ca tu nu ai patit nimic consumand lapte de vaca cu ceai asta nu inseamna si ca e bine sa recomanzi la altii sa o faca de la 2 luni.
Eu sper din tot sufletul ca pe bebelusul tau sa il cresti dupa recomandarile moderne si nu dupa sfaturile babesti. Asta pentru sanatatea lui...

In alta ordine de idei, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda sa incepi sa ii dai lapte INTEGRAL de vaca dupa varsta de 1 an jumate, nediluat si mai ales cu tot cu caimacul de deasupra (adica partea grasa din el). Motivele: de-abia dupa varsta asta organele copilului sunt capabile sa metabolizeze si sa utilizeze eficient laptele integral de vaca, colesterolul si grasimile care se gasesc in smantana laptelui integral ajuta la formarea si dezvoltarea creierului.
Pana la 1 an laptele de vaca se da doar diluat si numai daca familia e atat de saraca incat nu isi poate permite sa cumpere sau nu are acces la formula special facuta pentru organismul bebelusilor.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Citat:
Ca tu nu ai patit nimic consumand lapte de vaca cu ceai asta nu inseamna si ca e bine sa recomanzi la altii sa o faca de la 2 luni.

Eu nu am recomandat la nimeni nimic, dar se pare ca nu poti sa iti mai spui parerea ca hop, se gaseste cineva care sa traga concluzii pripite. Asa ca mai bine te las pe tine, sa iti expui recomandarile. O zi buna.

Cris_ales tu stii mai bine ce vei face, eu una iti doresc sa iei o decizie buna. ptr fetita ta.

19+

Mergi la inceput