Feministele... ce vor, dom'le?
Raspunsuri - Pagina 15
ruxij spune:
Si eu m-am intors dupa 2 saptamani si tot asa nu am fost crezuta cand am spus, iar cand am aparut au holbat ochii ca la melc.
Si mai zic ca ar fi frumos sa fie putinel incurajata si sustinuta o angajata buna care devine mamica, sa i se acorde increderea pe care o merita. Pentru ca nu o sa fie gravida de 100 de ori. Si am vazut si barbati care si-au luat 2 saptamani pentru ca le-a nascut nevasta sau pentru ca au avut alte probleme.
Laura _Oprescu spune:
ruxij,
dar dupa ce te-ai intors, cum a fost? ai fi ales sa stai inca timp dacase putea? pentru ca la Adi ,ideea e ca tipa poate sta acasa fara probleme...banii nu-s pb! de aici,dilema lui...
Laura _Oprescu spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Si eu m-am intors dupa 2 saptamani si tot asa nu am fost crezuta cand am spus, iar cand am aparut au holbat ochii ca la melc.
Si mai zic ca ar fi frumos sa fie putinel incurajata si sustinuta o angajata buna care devine mamica, sa i se acorde increderea pe care o merita. Pentru ca nu o sa fie gravida de 100 de ori.
perfect de acord...cine a trecut prin sarcina stie ca nu este ceva usor sau ca ai putea sa faci din asta un scop.Este o conditie ca sa ai bebeul mult dorit....
PS .Eu sper ca nu e cazul sa precizez ca femeia ar trebui sa se bata cu pumnii in piept si sa ceara statului sa ii creasca/intretina copiii,etc etc.. ideea mea e ca ar trebui sa acorde conditii femeilor sa poata sa isi urmeze si cariera fara ca pruncul sa fie unul din reprosurile care i se aduc la fiece nereusita sau proiect nepredat la timp.
inaioana spune:
quote:
Originally posted by Laura _Oprescu
aici , nu sunt de acord.. Copiii nu sunt numai bucuria mamei,poate daca nu asta ne e gandul atunci cand ii concepem, copiii sunt lumea de maine.Statul este implicat indirect.Copiii asigura functionarea lui si tot asa.Copiii sunt cei care ii conditioneaza existenta(cand zic copii ma refer la ideea de perpetuare), la fel cum tot copiii sunt cei care ii vorbplati taxe. Este o interconditionare si asa cum exista drepturi asa sunt si obligatii. CUM le imbinam armonios,asta e problema.
Laura
Am scris mai clar parerea mea despre asta mai devreme. poate nu ai vazut-o, uite-o aici :
"Sa stii ca am citit mai demult o idee (feminista!) interesanta care spunea ca activitatea mamelor de a naste/creste/educa practic viitoarea forta de muca si viitorii cetateni, ar trebui recunoscuta si rasplatita intr-un fel de statele respective.
Dar aici vine intrebarea : daca statul va incuraja platind aceasta activitate (atat de necesara lui, nuuu?) nu cumva va incepe sa aiba si pretentii in privinta a cine si ce trebuie sa nasca, cum trebuie sa educe "viitorii cetateni", etc? Adica..e cam cu dus si intors. Eu prefer sa ma lese statul in pace si sa-mi cresc copiii cum pot si vreau. Eventual sa ma ajute sa nu-mi mai ia impozite, nu am nevoie de alt ajutor!"
Ce zici de riscurile acestei idei?
Ioana 24 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
inaioana spune:
Va invit sa continuam aici :
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67338
Laura _Oprescu spune:
quote:
Originally posted by inaioanaquote:
Originally posted by _Oprescu
aici , nu sunt de acord.. Copiii nu sunt numai bucuria mamei,poate daca nu asta ne e gandul atunci cand ii concepem, copiii sunt lumea de maine.Statul este implicat indirect.Copiii asigura functionarea lui si tot asa.Copiii sunt cei care ii conditioneaza existenta(cand zic copii ma refer la ideea de perpetuare), la fel cum tot copiii sunt cei care ii vorbplati taxe. Este o interconditionare si asa cum exista drepturi asa sunt si obligatii. CUM le imbinam armonios,asta e problema.
Am scris mai clar parerea mea despre asta mai devreme. poate nu ai vazut-o, uite-o aici :
"Sa stii ca am citit mai demult o idee (feminista!) interesanta care spunea ca activitatea mamelor de a naste/creste/educa practic viitoarea forta de muca si viitorii cetateni, ar trebui recunoscuta si rasplatita intr-un fel de statele respective.
Dar aici vine intrebarea : daca statul va incuraja platind aceasta activitate (atat de necesara lui, nuuu?) nu cumva va incepe sa aiba si pretentii in privinta a cine si ce trebuie sa nasca, cum trebuie sa educe "viitorii cetateni", etc? Adica..e cam cu dus si intors. Eu prefer sa ma lese statul in pace si sa-mi cresc copiii cum pot si vreau. Eventual sa ma ajute sa nu-mi mai ia impozite, nu am nevoie de alt ajutor!"
Ce zici de rescurile acestei idei?
ok, scuze,Inaioana, nu vazusem..eram preocupata sa completez un raspuns.Totusi, am raspuns involuntar la intrebarea ta. NU statul trebuie sa intretina copiii,insa trebuie sa iti permita sa ii faci...vorba ta..sa te lase in pace si daca tu vrei sa mergi si la serviciu ,atunci da, Statul sa te ajute cu ceva legislatie care sa iti reduca norma de ...articole(de ex:) sau sa iti lase o perioada de gratie, sa admita ca reintrarea ta in normal va mai dura putin timp...cam trei ani,sa zicem..asta e..functionarea statului ca sa fie la standarde optime necesita compromisuri .