Feministele... ce vor, dom'le?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Mist nu stiu de ce ar degenera ceva..

eu am dedus ca esti necajita pe participarea baietilor dupa frazele cu "fac baby-sitting la greu" ca asa i-a educat societatea/nevasta. Pai dupa mine faci baby-sitting la straini, mey la cupii tai... iti faci doar meserie de parinte.

Si atat eu cat si ruxij ti-am explicat frumos ca in job-urile academia si si-n altele nu se pune problema doar de capacitate si de caliatea dovezilor ci si de cantitatea de dovezi pana la o anuminta varsta care coincide in mod amar cu aceea a copiilor mici.
Si ca daca un copil dupa 4-5 ani nu e lipit ca timbrul de scrisoare de mama, altfel se pune problema la o anumita varsta 0-2-3 ani. Si ca mie mi se pare corect ca daca o tipa e buna si estimat are calitatea necesara job-ului sa se elimine putin din presiunea cantitatii si a varstei la care acel job sa i se dea, daca a avut in grija copii...

Si la toate acestea... tu crezi ca o cota de 20% de femei ii dezavantajeaza/discrimineaza pe barbati si duce la angajarea de incompentente... care-n plus au facut si copii... Sa rad, sa plang?
Sa le dau dreptate barbatilor misogini Hai sa radem, totusi , desi pur si simplu mi se pare injust sa zici asa ceva :

"
Daca avem un copil si la un moment dat (Dne fereste) viata lui atarna de o procedura medicala, la cine alergam, nu la cel mai experimentat dintre toti doctorii la care avem acces? Daca ar tb sa alegem pilotul unui avion cu care urmeaza sa zburam, nu il alegem pe cel mai bun dintre toti pe care ii putem gasi? Mai conteaza ce sex are (pilotul, nu avionul ), cati copii a avut sau n-a avut, etc? Mai are chef cineva de discriminare pozitiva? Sau chiar si in cazuri mai putin dramatice, cand vine vorba sa dea copilul nostru un examen, nu tot pe cel mai bun profesor il vom prefera pt instruire? La fel ar tb sa gandim in orice situatie de concurs, sa lasam sexu' deoparte ...

Sunt multe feministe care spun ca putem si eventual mai si trebuie sa le avem pe toate. Eu ma gandesc ca oricat ar parea de nedrept, nu pot sa ma ocup si de nascut si sa ravnesc si la EXACT acea pozitie de exceptie a doctorului sau pilotului de care vorbeam mai sus. Nu pot pt ca orice as face, daca aleg sa am copii, aleg de fapt sa dedic o parte din timpul meu altui gen de satisfactii (pe care un barbat nu poate sa le aiba, sic ). Nu e nici vina mea si nici vina barbatului ca asa stau lucrurile. In opinia mea, nu poti sa le ai pe toate si nu e corect sa le ceri pe toate, dar pot sa inteleg ca nu toata lumea gandeste la fel. "

"Il ducem la o tanti angajata pe baza de quota numai pt ca e tanti si a facut si copii sau pur si simplu ne dam de ceasul mortii sa gasim doctorul cel mai bun, indiferent ca umbla un fusta sau nu? "

In fine... eu mi-am jucat sanatatea si nervii pentru un vis pe care l-am realizat in 70% in .fr si nu in US unde mi-as fi dorit din cateva motive dintre care al doilea a fost ca acolo trebuia sa fi ramas la un copil daca acceptam presiunea...

Mda probabil ca-mi lipseste la momentul acesta detasarea de a discuta cu cineva care-mi spune de la obraz ca...cccc..copiii te fac incompetenta, ca nici macar 20% din femei nu-s capabile sa faca ceva fara a inchide portile marelui"barbat alb". Semestrul de iad prin care am trecut ca sa fiu net mai buna decat barbatii care vanau pozitia... mi s-a parut necinstit, nefiresc si asta e.

Imi pare foarte dulce sa ma vad colorata in postura feministei radicale... cand zau sunt un om normal... da probabil ca nu sunt o femeie normala.
Hai ca ma potolesc... Inaioana pune-ma mey pe lista de feministe moderate... si va avertizez ca eu bulion fac doar cu rosii provensale c-au parte de soare naturel si aer liber si poluat de turisti

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da mey, nu le putem avea chiar pe toate. Asa cum spune Andreea, ea s-a mutat in Franta ca sa aiba doi copii, desi si-ar fi dorit America, iar eu sunt nevoita sa raman la un singur copil, ca sa fiu competitiva. Deci nu le avem pe toate. Si zau ca macar 20%, macar 10% dintre noi suntem la fel de bune ca barbatii si meritam o sansa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

..m-am lamurit...e greu..si nedrept...insa ruxij si Ac ,mey, voi ati fost si destepte si norocoase daca ati razbit in conditiile astea de discriminare.Sau ideea e de fapt ca a trebuit sa munciti mult mai mult decat un barbat ca sa ajungeti aici.
Dupa cum am spus, discutia e extrem de ampla si oricum o dai nu acoperi decat una din ariile ei.
Ramanand la principiul discutiei,eu impartasesc ideea lui Ocebine (femeia=capabila de aceleasi performante si in acelasi timp complementara barbatului),si pe a amuletei(cum ca i-a convenit sa fie "discriminata pozitiv" si sa i se dea job mai usor si sa poata sa se ocupe si de copii).Cred de asemenea ca ar trebui sa se recunoasca oficial puterea intuitiva a femeii si sa nu ramana numai la faza de mit.
Discutiile astea femei/barbati vor fi vesnic subiect politic ..si implicit conditionarea politica unor departamente de a avea un nr de femei este intr-un fel o recunoastere a faptului ca discriminare exista inca.A zis mist undeva si o cred, ca atunci cand angajeaza o femeie isi zic :da,Doamne sa fie si competenta!...am auzit si eu personal discutii de genul asta.trist ,dar asa e...
Acum,o femeie care isi propune sa imbine scoala ,serviciu si copii si sa iasa invingatoare din toate astea(copii ok,serviviu ok,scoala ok) e un superhero...Sacrificiile intervin...Pb e :de ce o femeie trebuie sa faca aceste sacrificii?...Nu stiu sa raspund...asa e de cand lumea ... uite ce zice Barthes despre gen: "feminitatea si masculinitatea au sens în masura în care relationeaza cu constructiile sociale în acord cu sistemul de mentinere a cerintelor de gen". Deci complemetaritate..
no, acus orice zic eu aici pare zadarnic pentru ca avem doua fete tare suparate aici si care s-au lovit de anumite mentalitati..
Personal, in US nu am lucrat si probabil ca voi incepe cu Academia:)..insa si in Ro, in cancelarii si in mediul academic, genul asta networking si barfa,misoginism si alte chestii sterile este la el acasa.
no, acus trebuie sa ma opresc ca sa fac homework cu cupilu',dar revin daca nu ma spariati cu proteste vehemente:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by ruxij
Nu stiu insa cum aplica conchita ce a spus mai sus, cand vine vorba de crestinism.:))

amestecam religia cu politica, mah? :-)) okay, s-o amestecam si sa-ti dau dreptate -> ca orice -ism vine cu extremismul inclus ca bonus. din pacate...

confirma-mi si mie daca mi se pare sau e real: e drept ca o gramada de profi de pe-aici is cam comunisti asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Sunt comunisti da:)) Mai ales in California, pe aici pe la Midwest nu am observat inca.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Laura _Oprescu

..m-am lamurit...e greu..si nedrept...insa ruxij si Ac ,mey, voi ati fost si destepte si norocoase daca ati razbit in conditiile astea de discriminare.Sau ideea e de fapt ca a trebuit sa munciti mult mai mult decat un barbat ca sa ajungeti aici.

.. La mine cel putin a fost desteptaciune normala, noroc si incapatanare cu carul... si asta-i revoltator de nedrept.
S-au pierdut pe drum nu stiu cate fete finute si cu mintea brici care au facut doctorat, ca doar incurajam femeile sa fie educate, nu le incurajam sa practice si sa aiba responsabilitati.
Si da fata de un tip eu cred cinstit ca a trebuit sa muncesc o data jumatate la serviciu unde eram suspecta si suspectata oficios din cauza copiilor.. si acasa evident treaba oricarei mamici ca gospodaria am facut complet echitabil intre noi. Ah si m-a ajutat mama cu fetita doua luni si ma mai ajutat de cand s-a nascut al doilea doua luni juma in State si trei in Franta s-inca doua de vacanta... si saraca la cat de bolnava e... o am si pe constiinta! Si fara ajutorul ei se alegea prafuletul si si asta ma revolta...

Adica de fapt imi datorez succesul profesional in primul rand incapatanarii, mamei, norocului si socrului meu care l-a dadacit pe al sau fiu sa-si ajute "nefasta" ca pe fiica lui (are omu doi baieti s-o fata)? Da o cale fireasca nu exista?

E drept pentru toate fetele care n-au reusit lipsindu-le ceva din toate acestea? Nu erau profesional mult mai bune decat atatia? Sau pentru cele care au reusit si-si fac copii la 37 de ani daca mai pot, alergand la medici care le spun ca mai devreme era mai bine? Sau pentru cele care si-au stricat casnicia pentru ca finalmente sotul a cedat nervos la facutul "baby-sitting-ului" la greu...

Nu stiu.... ar trebui sa fiu detasata si sa rad si sa sarbatoresc, dar sunt obosita si poate ca n-a meritat sa ma lupt cu morile de vant daca in fiecare generatie trebuie luata lupta asta de la zero...
Succesul in cariera de un anume fel si familie va ramane multa vreme rezervat acelora care cu parinti pot plasa grija copiilor in alta parte... Zic cu parinti si nu bani, pentru ca banii nu le aduc copiilor dragostea de care au nevoie....
Ehh... ma pregatesc moral sa trec in cativa ani in research in privat pe multiii bani, sa ma pensionez repede si sa cresc nepoti

Mergi la inceput

Andreea, nu cumva si faptul ca provii din alta tara te-a fortat sa muncesti dublu ca sa ai succes in cariera? adica numai faptul ca esti femeie, crezi tu, sa fi atarnat in balanta? ma gandesc si eu.

Mergi la inceput

Conchit ...in academia cel putin in mate apLicata sau info putini sunt nativi. In US si seful departamentului era rus cu pasaport american evident. Indieni, rusi, ucrainieni, romani, evrei din Israel, chinezi.... toti americani cu accent

Vorbesc de US, in .fr situatia a fost si este complet diferita. Aici in general nu e greu sa fii angajat daca vii din sistem, greu sa nu te plafonezi dupa sau sa te apuce dracusorii pe teme salariale. Sa fii din sistem inseamna doctorat sau postdoc in .fr.

Pentru mine venita din sistem anglo-saxon a fost greu sa fiu angajata nepredand inainte in franceza, a fost greu sa gasesc ceva puncte comune de cercetare cu o lume destul de inchistata si a fost greu sa scriu cursurile intr-un sistem in care n-am fost educata.

In .fr se adevereste chestia cu angajatul femeilor in posturi bine vazute sau bine platite. Academia nu este nici una nici alta in .fr si femeile sunt mult mai multe... nu teribil de multe, dar nu sufera comparatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boobooricu spune:

In primul rand, buna ziua la toata lumea!
In al doilea rand, mie mi-se pare ca unele femei au luat acest termen "feminism" ca pe o lupta , sau challenge impotriva barbatului...unde pot sa jignesca si sa ii faca pe barbati :porci, buni de nimic, inculti, cu creierul in chiloti etc( lista ar putea continua dar timpul este limitat).
Recunosc ca exista barbati, care sunt extrem de sovini, si care cred ca locul femeii este in fata aragazului, cu copilul pe sold, si cu picioarele deschise pt bussiness..Poate asa au fost crescuti, si asa au vazut acasa..De ce exista atatea cazuri de violuri, bataii domestice si crime in serie axate pe femei?? Cu ce drept barbatul ia cu forta o femeie? Ce ii determina sa faca acesta mojicie?Se cred in jungla, vor sa demonstreze ca sunt barbati sau sa isi impuna forta??Si de ce scapa dupa 7 ani, sau mai rau 3?Pe aceste cazuri, cred eu, ar trebui "feministele" sa se axeze si sa
schimbe sistemul...
"Ideea de baza a feminismului este ca femeia are aceeasi capacitate innascuta de a rationa ca si barbatul"
Eu una nu inteleg rationamentul care ii face spe acesti barbati sa actioneze in acest fel...feministele pot? Daca da, atunci totul este ok...
"Personal sunt o feminista de tip nou (tang-ding-daaaang!) adica ccc consider ca barbatii si femeile au aceeasi capacitate de a rationa, trebuie sa aiba egale drepturile care decurg de aici, sunt diferiti dar complementari, si intre o femeie casnica si o alta carierista nu exista nici o deosebire valorica, pur si simplu fiecare om se implineste cum doreste si face ce ii aduce fericirea proprie!"
Subscriu si cheers!
Daca am batut campii prea mult, ma scuzati, dar sunt cu ochii pe bebita, plus am scris ce mi-a venit in cap la ora actuala

elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AC

Conchit ...in academia cel putin in mate apLicata sau info putini sunt nativi. In US si seful departamentului era rus cu pasaport american evident. Indieni, rusi, ucrainieni, romani, evrei din Israel, chinezi.... toti americani cu accent

stii ce mi-au auzit urechile de la profu meu de mate, tipul avand 'jde PhD la activ? ca matematica e numarul 1 in tarile sarace, care nu au bani de cercetare adevarata, de-aia vedem asa multi bulgari in domeniu. :-))

sigur, te cred ca nu ai avut parte de discriminare fiind de alta natie, intrebarea mea era din punctul tau de vedere - ai fost nevoita sa depui munca dubla venind din alta cultura. adaptarea cere efort inzecit. adica daca nu cumva e chiar normal ce ti s-a intamplat, independent de faptul ca esti femeie.

revenind, sunt de acord ca traim vremuri ciudate, maternitatea a inceput sa fie perceputa ca o povara, un obstacol...

Mergi la inceput