In Italia (7)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
Vio cum adica cozonac bilute ? Cum e ala trandafir, sau torta Danubio facut in suluri puse "in picioare " in cerculet in forma de tort? Sau ca briosele / muffins?
Si eu am facut musaka ieri . ( am si poza ... )
Panettone insa n-am facut nicodata in casa ( eu si cozonac am facut doar de 2 ori prima data cu succes iar a 2 oara o chestie tare tocmai buna de inmuiat in lapte ). Deci nu m-as risca .. dar daca vrei iti trimit pe PM reteta originala tradusa ( eventual iti dau si link-uri sa vezi si in italiana iar eu iti fac traducerea... )Insa reteta iti cere mai mult de 3 zile ca sa faci unul "ca lumea ".. in fine, poate gasesc unul mai usurel cu toate ca se face cu pasta madre- lievito madre nu stiu cum sa traduc .. drojdie naturala facuta in casa ( miere, apa si faina ... pe care o "reinvigorezi " tu zilnic sau cam asa ceva - mai am de studiat la faza asta . AA si daca ai masina de piine cred ca il poti face in ea ... poate nu e chiar complicat .. hai ca iti caut retete si pun pe PM...
Eu brodez dar nu e opera de arta in nici un caz insa imi place. La cusut insa e tragedie pt ca imi e frica de masina de cusut electrica ( am eu o fobie cind vad acul imi tot inchipui ca imi intra in deget - mi-a ramas in cap de mica cind mama de frica sa nu ne facem rau tot tipa la noi "ai grija ca iti intra acul in deget " si uite ca acum cos cu frica ..si deci nu tin linia dreapta ..). Asa ca eu prefer sa cos de mina, am cusut asa o fata de masa de 12 persoane si servetele ei .. toate tivurile de mina .. munca de chinez ! si perdelele brodate de mine la fel ...care binenteles ca au iesit cam strimbe dar eu tot sunt mindra de ele ..
Nici la noi nu mai ninge .. dar nici nu s-a topit zapada cum se intimpla de obicei - semn ca e tare frig afara .
Duminica placuta ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
enn spune:
Buna dimineata!
Ce harnicute ati fost īn we, la bucatarie, la brodat! Noi n-am facut mare lucru, īn afara de faptul c-am reusit sa racim, Morcoveata si cu mine. Asa ca stam cumintei acasa.
Pupice,
E.
Vio, si sotul meu manīnca mult, dar sa-l vezi pe fiu-meu! E cel mai mare mīncau de la cresa, de regula manīnca dublu cīt ceilalti, dar citeodata chiar triplu. Si nu se vede deloc pe el, e micut si subtirel, dar e drept ca e argint-viu, o clipita nu sta locului.
crista-s spune:
Buna dimineata !
Enn mi-ai trimis mesaj in dimineata asta pe PM .. caci a sosit un mail care imi zicea du-te pe forumul copiilor ca ai un mesaj de la enn referitor la vacanta .. stii tu care discutie , verific pe aici si nu e urma de mesaj nou ( ultimul e din 27 ian .. ) insa vad ca tie ti-a disparut PM -ul .. nu am cum sa iti trimit mesaj privat deci poate de aici e buba ???
Vio eu traduc pt tine cum se face drojdia natura de care ai nevoie pt panettone ... dar cred ca iti convine sa dai si 10 euroi pe el decit sa muncesti atita .. dar si daca il faci ar fii misto sa duci si la scoala o felie sa le "rupi gura " colegilor italieni...
Cristina
Noi doi... si nu numai
![](images/user_woman.png)
enn spune:
Cristina, eu ti-am trimis mesaj pe PM, dar vineri. S-o fi īmpotmolit pe drum....Nu conteaza, īti scriu altul cīnd apuc. Acum sunt cam nelinistita, ca iar a revenit tusea.
crista-s spune:
aveam mesajul ala .. cine stie .. e DC-ul care face fitze. Se deschide foarte greu .
Uite www.boli-medicina.com/tratamente/sanatoase/bronsita/RETETE-PENTRU-BRONSITA-GUTURAI-SI-RACEALA-BM-COM.php" target="_blank">aici o paginuta cu retete pt raceala ( naturiste ) sa iti alegi ceva ..
si asta pt tuse
- Pentru tuse, infuziile din 4-6 cepe la 1l de apć īndulcitć cu 10mg miere sau zahćr , se stoarce ŗi se beau 1-2 cćni calde pe zi, din care una dimineaža. Se poate amesteca cu ceai de tei.
si uite siwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12233&whichpage=3" target="_blank"> aici discutie pe DC despre ceapa coapta si ridichea aia neagra coapta ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danangie/danangie.jpg)
danangie spune:
Buna fetelor!
Ce mai faceti? Vad ca paginile merg inainte. Abia astept sa-mi puna internet, ca acum ma logez la internet prin scheda aia wind, si merge tareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee greu. Eu incep sa ma acomodez cu viata de aici. Cam greu...........dar merge. Mi-e dor de colegii mei, de asistenta sefa, de vechimea la munca.........de increderea doctorilor in mine.....in fine mi-e dor de modena.
Si eu sunt o VARSATOARE. Pe 8 e ziua mea. Anul trcut am fost la Cortina D'Ampezzo. A fost asa frumos!!!!!!! Anul acesta nu stiu unde vom merge.....
Ok, va pup
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viorela_sp_hoff/viorela_sp_hoff.jpg)
viorela hoff spune:
Fetelor
dana, bine ai revenit,o sa te obisnuiesti, curaj numa si nu te mai gandi la cea fost.
cristina, multam de retepte, aia cu panetone nu trebe sa mi-o trimiti ca mai bine cumpar gata facut, mamma mia cand am vazut ce-ai scris acolo....
chiar am vorbit azi cu o colega din uruguay, e jumate italianca, si ea a zis ca mai bine cumpar. reteta aia cu vinete insa o sa o fac.
v-am zis,,am gatit o gramada zilele astea, azi e luni si frigideru e gol. bine ca am avut si motafiri ieri.
enn, zici ca morcoveata e mancacios? ay, ay! sa vezi cand o fi ditamai berbantul. da citrice sper ca papa, pt. raceala.
cristina, saracu Don Rizzotto e somer de 5 ani, chiar a zis ca la vara pleaca acasa in Italia ca in germania nu mai este de trait.
don paquale e de 20 de ani pe-aici, e si el somer, dar din cand in cand se descurca.
azi o adus cineva la curs un ziar si pe prima pagina era un titlu urias cu o pereche de romani (sot si sotie) care au furat niste milioane de euroi. articolul era cat toata pagina. mi-a fost asa de rusine ca am shutit ziaru si l-am ascuns in geanta mea. se cheama ca si eu am furat, nu?
fetelor ma duc sa trag un somn scurt ca azi noapte nu am dormit deloc, m-am uitat la televizor.
va pup,
pe m ai tarziu, Vio
Tina catelus de catifea
crista-s spune:
Aoleooo Vio sa "shuteshti" ziarul.. dar ai dreptate, uneori auzi anumite lucruri si iti e tare rusine. Eu ultima oara cind m-am simtit " de cacao " a fost cind dupa evenimente de pe aici in care tigani ( romani si nu numai) au violat femei si fete in miezul zilei in parcurile din oras .. iar nepoata sotului a spus ca ei ii este frica sa vina seara de facultate din cauza imigrantilor. Ei sunt tare draguti si nu vor sa ma faca sa ma simt prost prefera sa nu vorbeasca de evenimentele de la televizor cind sunt implicati romani dar cred ca fetei ii cam ajunsese cutitul la os.
Aia 2 ( colegii )ar tb sa se intoarca acasa ca pina la urma aici ar gasi mai repede ceva de munca .. sau sa invete germana bine si sa isi ia zborul in Elvetia ( daca cumva au lucrat in constructii ) ..
Angi ce surpriza placuta .. abia te asteptam dupa ce iti pui internet ... O sa te obisnuiesti tu, asa e la inceput dar stii si tu mai bine ... Peste citeva luni o sa rizi cind iti vei aminti toate peripetiile prin care ai trecut .
Cristina
Noi doi... si nu numai
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viorela_sp_hoff/viorela_sp_hoff.jpg)
viorela hoff spune:
PS.Cristina
discutia cu Don Rizzotto am avut-o in italiana iar cand nu ne mai intelegeam, Don Pasquale facea pe translatoru....in germana
Vio
Tina catelus de catifea