In Italia (7)
Raspunsuri - Pagina 7
gabry spune:
Cri,si eu ti-am trimis e-mail cu multumirile de rigoare,nu stiu daca a ajuns,eu pe al tau l-am primit.Nu stiu ce naiba se intimpla,cind ti-am scris tie ,i-am trimis si pretenei cu pricina...si nu l-a primit....che palle!
Mama,nu te-a durut mina sa scrii toata poezia(ori ai copiat-o)!Mi-ai amintit de tinerete,ehe ce frumos!
La noi nu ninge,de ce???
e bine,stie sa zica citi ani are....o intreb,'citi ani ai'(in italiana ca romana nu pricepe decit 'da-mi o gurita')si-mi arata degetul si zice uuuu!Imi vine sa o maninc nu alta,ieri ma uitam la filmuletele cind avea o luna doua...si e de nerecunoscut....a crescut gisca mea!
VA PUP DULCE PE TOATE...IN SPERANTA CA-MI TRIMITE-TI SI MIE UN PIC DE ZAPADA....O COMAND DIRECT DIN GERMANIA!
enn spune:
Am înregistrat comanda si va promitem sa livram marfa cît de curînd!
Dar trebuie sa te avertizez ca la ritmul meu de lucru s-ar putea sa mai dureze. Ca azi de exemplu m-a palit dupa prînz o oboseala si amintindu-mi ca sunt gravida, am optat pentru siesta în loc de cafea. Si asa a trecut ziua fara ca eu sa fi produs mare lucru...
Un week-end placut tuturor!
crista-s spune:
Gabitza eu am primit mailul, scuza-ma ca nu am raspuns dar sunt cam "aeriana" in ultima vreme ..Deci bambinutza ta are anisor? Vai ce fata mare are mama ...Sa ma gindesc la o poezioara si pt fetite ... imi vine in cap numai un cintecel pe care mi-l cinta mie mama "Are mama o fetita frumusica foc,
si aici nu mai stiu ..ceva cu harnicuta foc .. parca"
caut pe net, cu preitenul google gasesti tot ce vrei .
Nu am scris eu toata poezia "minuta mea" am facut copy si paste ca era mai usor .
Aici a nins ieri dupa-amiaza si apoi s-a oprit, dimineata a avut o tentativa dar s-a terminat repede .. e clar, e prea frig afara si nu reuseste sa ninga. Dar cerul era ca in poezie ... Nici la noi nu e zapada mai mare decit la voi Mariana, insa n-a avut ce bloca...
Eu mi-am reluat obiceiurile "babesti" si m-am apucat de brodat din nou.
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
crista-s spune:
uite ca am gasit...
si acum sa o dedicam tuturor fetitelor ...
Are mama o fetita
Refren: Are mama o fetita,
Cat un ghemotoc!
Are mama o fetita,
Frumusica foc!
Vesela si harnicuta,
Unde s-ar afla,
Parca e o furnicuta!
Asa este ea!
Si la scoala si acasa
E mereu in zor!
Fata mami-i e voioasa
Si de ajutor!
Refren: ...
baieteii sa mai astepte ca pt ei chiar nu am poezii in sertarul cu amintiri poate ceva de Elena Farago dar acolo cam toti baieteii erau rai : striveau gindaci , faceau firimituri( sau frimituri .nu stiu cum se zice corect ...) ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
gabry spune:
No,esti o dulce Cri!
Anisorul il facem pe 7 feb,dar noi am anticipat un pic,sa nu uite pina atunci.
Gândăcelul
- De ce m-ai prins în pumnul tau,
Copil frumos, tu nu stii oare
Ca-s mic si eu si ca mă doare
De ce mă strangi asa de rău?
Copil ca tine sunt si eu,
Si-mi place să mă joc si mie,
Si mila trebuie să-ti fie
De spaima si de plansul meu!
De ce să vrei să mă omori?
Ca am si eu părinti ca tine,
Si-ar plange mama dupa mine,
Si-ar plange bietele surori,
Si-ar plange tata mult de tot
Căci am trait abia trei zile,
Indura-te de ei, copile,
Si lasa-mă, ca nu mai pot!...
Asa plangea un gandacel
In pumnul ce-l strangea să-l rupa
Si l-a deschis copilul dupa
Ce n-a mai fost nimic din el!
A incercat să-l mai invie
Suflandu-i aripile-n vant,
Dar a cazut în tarna frant
Si-ntepenit pentru vecie!...
Scarbit de fapta ta cea rea
Degeaba plangi, acum, copile,
Ci du-te-n casa-acum si zi-le
Parintilor isprava ta.
Si zi-le ca de-acum ai vrea
Să ocrotesti cu bunatate,
In cale-ti, orice vietate,
Oricat de far-de-nsemnatate
Si-oricat de mica ar fi ea!
Nu stiu de ce ma facut sa pling de fiecare data cind citesc aceasta poezie!Asa-s eu mai sensibila...ca ma gindesc chiar si la un gindacel.
Oricum ,desteapta esti Cri,eu aveam in minte aceasta poezie...dar credeam ca a scris-o Topirceanu,ce cretina sint,halal cultura ce am!
Cred ca mai repede va povestesc voua de Elenuta mea,ca la 'copilasi 'nu ne baga nimeni in seama!
Multumim de gindul cu zapada din Germania...si ai grija de burtica Enn
va pupam dulce pe toateee!
iriale spune:
Dupa atatea livrari de zapezi si poezii pt copii, eu acum ma supar pe voi toate si va zic ca vreeeeaaaauuuu si euuuuu....nu atat zapada cat poezie pt baietei! Si pt ca timp nu prea am sa caut pe google, ma bazez cu mare incredere pe voi. Cri?
Deci Gabry, Elena este nascuta pe 7 februarie, eu pe 5! Cu diferenta ca eu voi implini ceva mai mult de un anisor...dar nu-i bai! Ma descurc eu si asa batrana...
Nico, chiar azi-dimineata inainte de a iesi din casa mi-a czut privirea din intamplare pe ambalajul aspiratorului, pe care scrie exact asa: "IMETEC - scopa elettrica PIUMA (parquet)". Succes!
Cri Cri, cum merge brodatul? Ce faci? Tot fata de masa sau ai terminat-o?
Aici, dupa o ploaie care a durat 24 h, a dat scirocco-ul peste noi, asa ca temperatura a crescut brusc, iar eu cu cele 2 pulovere ultra-groase iar am dat-o in bara .
Va urez o zi minunata!
Iri, mami de Ale
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
crista-s spune:
Buna dimineata
Iri sa stii ca iti caut poezii poate chiar il inveti ceva si pe Ale e drept ca nu prea are cu cine vorbi dragutul de el si ca nu este o limba necesara ( asta e parerea sotului meu !!!) dar ia sa vezi cind or fii 3 hoti in spatele tau care vor sa-ti taie geanta si tu intelegi ce spun ce bine te simti hahahh .. asta era o gluma nu aruncati cu rosii ..
Fata de masa e terminata de mult acum fac niste servetele. Am o fata de masa brodata de mama ( f frumoasa .. nu cum lucrez eu "laba gistii") si am gasit o bucata de pinza in casa, am desenat servetele cu un model inventat de mine dar care are ceva in comun cu cel facut de mama si acum ma exersez brodind. Am si mulinee din Romania si ceva american cam tot ce avea bunica-mea in casa - ea nu mai poate lucra asa ca le-am capatat eu. O sa fac o poza cind termin ... insa sa nu te astepti la vreo opera de arta ...
Gabitza sa stii ca si eu am considerat foarte triste poezioarele astea ..
Am acasa ( in Ro) 3 carti pe care eu le iubesc la nebunie :
o carticica cu poezii - astea ale Elenei Farago - de cind era mama ( sau matusi-mea ) la scoala, una cu o poveste pe care nu am mai auzit-o sau vazut-o la nimeni, ceva cu un
caprior cu stea in frunte care este crescut de niste batrini care nu aveau copii ( baba Chiva uscativa si Culae Niculae) si basmele lui Andersen carte care a cam piedut pagini si e lipita si para lipita ... Le-am citit si eu si frate-miu si fii-su si daca Dumnezeu vrea poate si copii mei ...
Pupici si week end placut tuturor !
ps . Vio ai facut poze la prajitura cu brinza ???
Cristina
Noi doi... si nu numai
enn spune:
Gabry, a sosit zapada? Ca de pe-aici a început sa plece....
Irina, poezioare pt. copii gasesti aici pe forum, la zona artelor.
Si ce de varsatori pe-aici! Baiatul meu e tot varsator, nascut de Sf. Valentin. Pare sa aiba trasaturile caracteristice zodiei, ca e tare curios si agitaret, un moment nu sta locului. Elenita e tot asa? Bebe mic va fi probabil racusor si ma amagesc ca va fi linistit si atasat de mamica Dar judecînd dupa cît da de pe-acum din picioruse va fi leit frate-sau!
Pupice multe,
E.
viorela hoff spune:
hallo fetelor ce mai faceti?
eu am pus la cuptor un cozonac bilute si am inceput sa internautez si am uitat de ele. putin s-au ars, da cica sotul meu ii plac mai mult asa
ai vostri soti maninca mult? ca al meu ma dispera! e drpet ca e f. inalt, nu e gras, dar maninca enorm!
Cristina, o sa "scotocewsc" prin cartea ta de bucate dupa "rigatoni al forno" si "panetone", ca la al meu ii place mincarea italiana si mai ales cele 2.
va pup
Vio
Tina catelus de catifea
viorela hoff spune:
da am facut praji cu branza, da intretimp a disparut.
Cri, tu brodezi? cata rabdare ai, eu nu ma pricep deloc la croitorie.
azi am facut si musaka de cartofi, pana maine nu mai e nici aia.
mey, de cele mai multe ori am pofta sa gatesc, imi place, da cateodata ma mai satur si eu!
daca tot vorbiti de zapada, la noi nu ninge inca, da cred ca vine zilele astea!
of
va pup Vio
Tina catelus de catifea