o fi normal....sau nu...voi ce ziceti ?

o fi normal....sau nu...voi ce ziceti ? | Autor: super mami

Link direct la acest mesaj

Eu is mai cu fite de felul meu, dar totusi ....
Tocmai am vorbit cu cumnata mea si mi-a povestit ca la gradi copilului ei au intros o serie de reguli noi.
Spre ex au pus pe usa o hartie pe care scrie ca parintii si pers straine nu au voie in gradi. Punct.
A venit educatoarea si a luat copilul de la usa...."trebuie sa o iau eu, daca nu ma dau afara"
A sunat pt explicatii suplimentare: explicatia fiind urmatoare "intra parintii cu pantofii murdari si unii chiar raciti, iar femeile de serviciu nu au timp sa dea cu aspiratorul sau sa spele pe jos decat atunci cand dorm cei mici...dar daca vreti sa intrati sa vedeti cum mai e puteti intra oricand"....pai cum daca a venit la usa sa ia copilul....poate sau nu un parinte sa intre.
Mie mi se pare absolut aberant. Chiar mi-am amintit de cainele meu...cand il duceam la padoc venea cineva si-l lua de lesa si pleca.
Cum sa duci copilul si sa pleci de la usa....ce au oamenii aia.
E vorba de o gradi particulara mare din Buc.
Din toate masurile care pot fi luate pt pastrarea curateniei...ei au gasit-o pe asta
In cazul asta oricine se poate simti indreptatit sa ia o astfel de masura: mergi la dr cu copilul, il bagi pe usa si astepti afara....ca si acolo trebuie sa fie curat, nu ?
Astia nu pot fi reclamati undeva?
Si cum adica o dau afara pe femeie ? Pt ca e noroi pe jos ?
Sunt eu tampita sau ei ?
Mi se pare o decizie comunista si nesimtita rau.
Dar poate voua nu, chiar as vrea sa stiu.
Alexandra si Isabelita Isabel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

La fetita mea la gradinita exista regula ca parintii sa se descalte cand aduc si iau copii.
Este o regula ciudata, dar poate ca este in interesul copiilor, acum in sezonul rece, cand intradevar pot fi si parinti raciti sau gripati.
Sora ta ar trebui sa vorbeasca cu persoana care a luat aceasta hotarare, sa se afle care au fost motivele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Hai ca descaltatul mai merge...desi cred ca puteau gasi metode mai civilizate si mai comode.
Evident ca trebuie sa fie curat spatiul fol de copii.
Dar sa interzici accesul unui parinte in locul in care isi lasa cea mai mare parte din zi copilul....e de-a dreptul comunist si jenant.
Chiar sunt curioasa sa aflu daca parintii sunt de acord cu asa minune minunata.
Eu zic..ca din contra trebuie sa ex o colaborare intre personal si parinti, sa ex un schimb de informatii intre ei.....nu ca la Jilava.
Mare porcarie....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Regula respectiva este impusa de Sanepid, cel putin in Bucuresti, de ceva vreme, asa ca gradinitele nu au ce face. Daca le vine o inspectie neanuntata iau amenda si pot sa ramana fara autorizatie de functionare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Aici e ceva obisnuit, si la daycare, si la scoala. Te duci la inceput, te pllimba peste tot, iar apoi cand sunt activitati cu parintii, insa in rest exista o anumita incapere pana la care intra parintii si de acolo copiii se duc singuri sau sunt dusi unde au treaba. Si la Vlad la gradinita in Romania era tot cam asa, in principiu nu prea intram in clasa si unde mancau, pt ca astia micii se tarasc pe jos si ei stateau in papuci de casa, ori daca noi am fi intrat toti cu bocancii acolo nu cred ca era bine. Unde intram noi sa-i luam si sa-i imbracam era linoleum pe jos, ca sa se poata spala usor. Oricum, nu te opreste nimeni sa intri daca vrei sa vezi ce mai nou la gradinita sau sa vorbesti cu educatoarea, e doar o masura luata pt pastrarea unei igiene acceptabile.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Nici la Adi nu se intra in salile de clasa, dar pe hol si in camaruta unde se schimba ai voie... Mi nu mi s-a parut aberant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

In mod evident n-am zis ca ar trebui sa se urce parintii cu bocancii pe masele copiilor, dar in cazul in care ai acces doar pana la poarta...nu vad cum poti astra totusi legatura cu personalul gradinitei.
Nici pe hol nu-i lasa...la poarta e gata traseul.
Asta e parerea mea, eu nu as lasa asa copilul. Eu trebuie sa stiu tot ce face, cand face, unde face, cu cine....asta e motivul pt care as opta pt o gradi privata care zic eu ar trebui sa apara cu variante mai bune decat o hartie lipita pe usa si o amentintare cu concedierea educatoarei.
Vreau sa cunosc parintii...copiii...
Dar v-am zis ca-s mai cu fite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adnana1979 spune:

Pai situatia ar fi foarte simplu de rezolvat.Luand in considerare ca este o gradinita particulara "mare", deci se poate lauda cu finante, nu are decat sa cumpere pantofiori din plastic (sau ma rog cum se numesc), din aceea care-i gasesti pe la cabinetele medicale. In felul asta este multumita si gradinita si sunt multumiti si parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

noi suntem la gradi de stat de cartier, si regula e urmatoarea: in sala de clasa in general nu-i voie sa intram, insa la serbari sau cand se tin sedinte cu parintii, putem intra. Daca se mai intampla sa intru, nu-mi taie nimeni capul. Intre doua sali de clasa e un hol unde sunt dulapurile si sala de mese pt. cele doua grupe. Aici e linoleu pe jos. Stiu, e demodat, insa se curata rapid si usor. Ingrijitoarele spala linoleul de cateva ori pe zi, si dupa ce pleaca ultimul copil din grupa respectiva, da cu aspiratorul. Baia o spala mai des, totul e super-curat.
Mi se pare o prostie sa nu intri in sala doar descaltata, ce-o fi la o serbare acolo? Un shake de miros de picioare? Sau educatoarele pun o cadita cu apa si cu tablita "spalati-va pe picioare inainte de intrare in clasa" ca la strand langa bazin?
Sau nu le convine educatoarelor sa vada parintii ce se intampla in sala de clasa?????

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

De exemplu in Londra, cand duceam niste copii la scoala (am vazut atat scoli particulare cat si de stat) parintii nu intra decat in curtea scolii. De la intrare sunt preluati de educatoare si cu asta basta.
Nu stiu daca motivul e numai curatenia dar asa se procedeaza. Oricum copiii ies afara la joaca si apoi intra in clase nu prea curati.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

nici la noi la cresa nu se intra in sali doar in vestiar. de vizitat am vizitat tot, nu m-a oprit nimeni dar la intrare am primit cipici de plastic peste incaltaminte. asa a fost si la serbarea de craciun. toti parintii au primit cipici,(si e cresa de stat!) ultimii care nu au prins s-au descaltat. mi se pare normal asa pentru ca afara peste tot e mizerie de nedescris si nu e nevoie s-o mutam si inauntru.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=e12f

Mergi la inceput