o fi normal....sau nu...voi ce ziceti ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moko spune:

Din punctul meu de vedere(vorbind in calitate de educatoare si nu de parinte) interzicerea patrunderii parintilor in gradinita are avantaje si dezavantaje. Avantajele ar fi, pe langa pastrarea curateniei in incinta, o mai mare independenta a copilului(usor-usor va invata sa se schimbe singur, sa-si aseze hainele in dulapior,sa-si schimbe incaltamintea, etc).Ma intreb totusi, cine ii supravegheaza pe copiii din sala de grupa cat timp educatoarea face de garda la poarta ca sa intampine parintii?Sau sunt mai multe educatoare la o grupa?Copilul cum ii arata mamei ce lucrare frumoasa a facut el azi?Asteapta pana la sedinta cu parintii...?...ar fi si asta o solutie...

cu fiecare zi mai aproape de bebe al meu!!!
http://daisyPath.com/days/060902/0/0/+1/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

La noi gradinita are 1 etaj + parter. La parter sunt : o sala de primire,dormitoarele si dulapioarele unde isi lasa copiii hainutele. La etaj sunt salile de clasa. In clasa se ia si masa.
Parintii nu au voie la etaj dimineata. Copii terbuie adusi pana cel tarziu la 8.30 dupa care usa se incuie . Daca cineva intarzie suna la usa. Copiii sunt lasati in sala de primire de unde la ora 8.30 sunt dusi in clasele lor.
Cand ii luam acasa mergem la etaj , in sala de clasa ,coboram la dulap ne schimbam si plecam.

Oricum nici mie nu mi-ar conveni sa nu pot intra deloc in gradi.

Criss si Andrada (12.09.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crig72 spune:

supermami nu e normal dupa parerea mea pentru parinti.Pentru persoane straine da.eu simt nevoia sa vorbesc cat mai des cu educatoarea mariucai si sa aflu cat mai multe despre evolutia ei dar nu la poarta gradinitei.E normal sa stim ce-a facut copilul in fiecare zi .Nu neaparat sa intri in clasa dar la un panou macar sa vezi.
Atata timp cat vreau ce e mai bun pentru ea as renunta la gradinita respectiva daca nu as fi multumita.la noi unii din pacate au prea multe principii care lasa de dorit.
nu vreau sa fiu off topic cu urmatoarea situatie dar tin sa v-o spun si voua .In spital in Italia aveam voie sa intram in terapie intensiva si nu ne intreba nimeni daca suntem raciti .Nu mi s-a parut normal ,chiar si 10 minute cat aveam dreptul ,dar ei probabil s-au gandit doar la relatia interumana de care ai atata nevoie in acele clipe.La noi nici in salon nu te lasa.

Mariuca si mami
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">File din povestea Mariucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Cu ani in urma, si la noi la gradi era aceeasi regula. Asta la venire. La plecare insa, puteam intra in hol, ii ajutam sa se imbrace, vorbeam cu educatoarele. Apoi, seara, se facea curatenie seioasa, se dezinfecta, pentru a doua zi.
Intai m-am intrigat si eu, apoi mi-am dat seama ca este spre binele copiilor. De remarcat ca si educatoarele isi schimbau ghetele cand veneau dimineata, aveau un vestiar separat. Ideea ca e corect mi s-a confirmat la un moment dat, cand bunicul unui copil a fost diagnosticat cu TBC. Daca ar fi intrat in contact si cu restul copiilor?!
In fond, la ce foloseste sa intri cu el pana in clasa, atata vreme cat poti vorbi cu educatoare cand il iei? Indiferent ce "grozavii" s-ar petrece acolo, oricum nu le vezi in 5 minute cand il duci, ci in cel mai bun caz le afli apoi si iei, eventual, masuri.
Si inca ceva: acum, la scoala, accesul parintilor este de asemenea restrictionat. Daca chiar trebuie motivat sa intri, ti se cere un act la intrare, se verifica daca ai copil acolo, primesti un ecuson. Iar mi s-a parut exagerat, dar avand in vedere ca dispar copii intr-o clipa, mi se pare o masura corecta. Intr-o scoala mare, chiar nu mai poti sti care este parinte si care nu, asa ca paza buna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mie mi se pare foarte normal sa nu intre parintii in gradi. Ma rog noi nu am ajuns inca la aceasta varsta dar imi dau si eu cu parerea
Pe epidemia asta de pojar, in plin sezon de gripa si toate cele este perfect normal sa existe niste reguli care sa protejeze pana la urma copilul.
Nu gasesc nimic aberant in asta.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gosh7 spune:

Asemenea reguli sunt binevenite, tinanad cont de apucaturile romanilor! Astfel de reguli sunt impuse numai in favoarea copiilor!

Mergi la inceput