Biblia

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizel
[
1. Dragostea lui Dumnezeu. Cred ca toata lumea suntem de acord ca Dumnezeu este Dragoste - adica o dragoste neconditionata si infinita pe care noi nu o putem intelege (asa cum nu putem intelege de ce a ales sa moara pe cruce pentru noi, cei care il ignoram si, mai rau, il indureram zilnic); o umbra palida a dragostei lui Dumnezeu pentru noi o putem avea daca ne gandim la modul, aproape neconditionat, in care ne iubim copiii - si daca noi, care suntem rai, stim sa oferim lucruri bune copiilor nostri, indiferent de ce ar face si cat de mult ne-ar supara, cu cat mai mult este valabil lucrul asta pentru Dumnezeu! Ei bine, cum credeti ca acest Dumnezeu despre care vorbim si care este Dragostea insasi, ar putea rabda sa vada in vesniciile nesfarsite niste oameni, copii ai Sai si aceia, care sunt chinuiti in toate modurile? Voi ati putea rabda sa vedeti aceasta la copiii vostri, indiferent ce ar fi facut si cat de mult v-ar fi gresit? Poate veti spune ca totusi lucrurile acestea se intampla pe Pamant si Dumnezeu nu intervine. Da, dar aici vorbim de o lume cazuta in pacat, pacat pe care noi l-am ales si ne-am atras consecintele asupra noastra! Dumnezeu nu face altceva decat sa ingaduie, cu durere nesfarsita in suflet, sa suferim consecintele alegerii noastre. Cu totul altceva va fi atunci cand Dumnezeu va recrea lumea perfecta, la a doua Sa venire - lume a va fi din nou ceea ce era dupa Creatiune, inainte de caderea in pacat - adica, asa cum spune Biblia, "Dumnezeu S-a uitat si toate erau foarte bune". In aceasta lume foarte buna (cu alte cuvinte, perfecta) cum si-ar avea sensul un loc unde colcaie pacatul si oamenii sunt chinuiti in foc si pucioasa? Acesta sa fie Dumnezeul caruia ne inchinam? Un Dumnezeu care se pretinde al dragostei, dar care se va desfata in veacurile nesfarsite cu chinurile unor copii ai Sai?!2. Dreptatea lui Dumnezeu. Desigur ca, la cele de mai sus, ati putea raspunde ca asta este dreptatea lui Dumnezeu. Va rog sa nu uitati ca Isaia spune ca "pe cat de sus sunt cerurile fata de pamant, atat de sus sunt caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre"; nu noi suntem cei care suntem pusi sa judece lumea, de multe ori avem tendinta sa uitam locul nostru: locul nostru este in boxa acuzatilor, si nu pe scaunul de judecator! Acela este locul lui Dumnezeu si dreptatea Sa o va face asa cum numai El poate - adica perfecta! Chiar cu resursele si mintea noastra limitata, nu pot sa nu ma intreb care ar fi dreptatea lui Dumnezeu daca pentru cateva zeci de ani de pacat, as fi chinuita in cele mai groaznice moduri o vesnicie nesfarsita!" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Intrebare:toti oamenii sunt copiii lui Dumnezeu?Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by hannen

quote:
Originally posted by Jocelyn

Si apoi nimeni din biserica nu iti baga mana in buzunar la vreo nunta, inmormantare, botez si asa mai departe.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Eu stiu foarte sigur ca daca nu ai bani nici nu se uita la tine ,nici la botez ,nici la inmormintare.Nu stiu cum e la cununie dar nu cred ca e vreo diferenta.
Risti sa ramina copilul nebotezat sau mortul pe masa daca n-ai citeva milioane sa-i dai preotului care iti cere in fatza

Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)

eu vorbeam de biserica din care fac parte, adventista, nu de altele

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

off-topic:

Nu mai dati quote mereu.
Nu mai intelege nimeni nimic!
Sau asta e scopul?

*segmentation fault*

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by Jocelyn
Si apoi nimeni din biserica nu iti baga mana in buzunar la vreo nunta, inmormantare, botez si asa mai departe.

Eu stiu foarte sigur ca daca nu ai bani nici nu se uita la tine ,nici la botez ,nici la inmormintare.Nu stiu cum e la cununie dar nu cred ca e vreo diferenta.
Risti sa ramina copilul nebotezat sau mortul pe masa daca n-ai citeva milioane sa-i dai preotului care iti cere in fatza
Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)

Hannen,am participat la mai multe botezuri dintre care unul al fiicei mele si altul al finului,la care a trebuit sa insistam la parintele sa ia banii,ca nu i-a vrut.Pana la urma i-am dat la cantareti.Nici la sfintirea casei sau a masinii preotii respectivi nu ne-au luat bani.E adevarat ca ne cunosteau,dar asta pentru ca frecventam Biserica,nu din alte motive.Deci nu e chiar asa cum zic unii.Sunt sigura ca nu se iau bani de la cine n-are.Dar hai sa fim drepti:ai bani sa intinzi masa de zeci de milioane,dar pentru Biserica te zgarcesti?Si asta in situatia in care Biserica nu ti-a solicitat niciodata bani,nu ti-a incasat lunar vreo taxa.Socoteste si tu,cat ar aduna Biserica de la tine daca i-ai da 10 procente lunar din tot venitul familiei, si cat aduna daca iti ia o taxa la niste evenimente care se petrec rar in viata unui credincios(ca nu te insori,botezi sau mori lunar )Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by mihiasiro

Mai oamenii lui Dumnezeu ?

Cum poti sa te simti ortodox dar sa te ghidezi dupa o Biblie adventista ? Ca la ei se da 10% din venituri.

------------------------
Fericiti cei curati cu inima ...

mihiasiro, eu nu ma simt ortodoxa, doar ca asta sunt prin botezul de la nastere.
In primul rand ca nu exista Biblie adventista, ai sa fii mirata, dar adventistii au drept carte de capatai Biblia pe care o studiezi si tu.
Si in al doilea rand, e ridicol sa crezi ca simpatizez biserica adventista, doar pt. ca astia dau zecime. Daca stau bine sa ma gandesc, asta nu-mi convine chiar.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ca sa il multumim pe xenocid:)

Irina ma intreaba: toti oamenii sunt copiii lui Dumnezeu?
Eu ii raspund: Daca ccc copilul tau ar fi criminal, nu l-ai mai considera ca fiind al tau? Eu cred ca da, toti sunt copiii lui Dumnezeu, chiar daca unii nu se comporta ca atare.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Irina,hai sa-ti zic un caz concret.Cumnatul unei prietene(sotul sora-sii),om de la tzara cu vreo 6 copiii acasa,ii naste nevasta pe^al 7-lea.Preotu` nu vroia sa-l boteze si pace daca nu-i dadea nu-sh cit,acum citiva ani buni.Daca nu ma insel era vb. de vreo 2 milioane.
Omul avea baiatul mai mare la facultate in Buc.Copilul ala se chinuia rau de tot, a renuntat o data s-a reintors acasa sa-l ajute pe taica-su,apoi iar a dat la alta facultate,in fine ,oameni cu greutati.
Daca a vazut ca nu-i chip sa-i boteze copilul fara suma respectiva pe care omul chiar ca nu avea de unde sa o dea,si-a facut "curaj" cu`n pahar,doua,trei si s-a dus la slujba duminica si i-a batut obrazul preotului de fata cu enoriasii.
Abia asa a reusit sa-i "miste inima" si sa-i boteze copilu`.
Si nu de putine ori am auzit la batrinii din satul bunicilor mei "ti-e si frica sa mori" din cauza ca na-i bani sa dai la preot.Sau cum ca si sa mori e un lux.

Xeno,eu credeam ca dind quote la mesajul anterior, ajuta sa inteleaga toata lumea la ce s-a dat o replica,etc...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel
Eu cred ca da, toti sunt copiii lui Dumnezeu, chiar daca unii nu se comporta ca atare." Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

"Adica: Nu copiii trupului sunt copii ai lui Dumnezeu, ci fiii fagaduintei se socotesc urmasi."(Romani 9:8)"Si celor cati L-au primit, care cred in numele Lui, le-a dat putere ca sa se faca fii ai lui Dumnezeu"(Ev. Ioan 1:12) Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:

Si nu de putine ori am auzit la batrinii din satul bunicilor mei "ti-e si frica sa mori" din cauza ca na-i bani sa dai la preot.Sau cum ca si sa mori e un lux.

[b]Xeno
,eu credeam ca dind quote la mesajul anterior, ajuta sa inteleaga toata lumea la ce s-a dat o replica,etc...

ei,tu chiar crezi ca de-aia le e frica?o dau si ei cotita:-D

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

"Adica: Nu copiii trupului sunt copii ai lui Dumnezeu, ci fiii fagaduintei se socotesc urmasi."(Romani 9:8)

"Si celor cati L-au primit, care cred in numele Lui, le-a dat putere ca sa se faca fii ai lui Dumnezeu"(Ev. Ioan 1:12)

Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

deci exclusiv din textele date de tine se poate trage concluzia ca un copil mic nu poate fi numit copil al lui Dumnezeu din moment ce El nu L-a primit pe Isus si nu crede in Numele Lui la o anume varsta.

Mergi la inceput