Biblia

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Fireste ca din punctul tau de vedere crestinismul este un esec, yank, pe tine nu te-a convins...inca. Nici mie iudaismul nu mi se pare tentant. Crestinismul nu este mai plin de pacate decit alte religii. Dar asta e gresit iarasi sa spunem, pentru ca pacatele sint se pare egal distribuite nu intre religii ci intre oameni.
Faptul ca-i contest aptitudinile de parinte lui Papacioc nu ma apropie de alt discurs religios. Cel putin nu pe mine. Asa ca pentru mine discutiile privind natura divina a lui Dumnezeu cu evreii si musulmanii s-ar reduce la monologuri de toate partile.
Dadeam exemplul cu incercarea de crestinare (care poate fi tradusa in toate religiile) tocmai cum pot arata religiile noastre pentru ceilalti. Barbare, ireverentioase, fara temei...

parerea mea,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hannen

Eu as indrazni sa intreb ,care sacrificiu???
Un om care este gata sa se sacrifice plinge,se ascunde,se roaga la Dumnezeu sa-l ajute???
S-a dat exemplul lui Avraam care s-a pregatit sa-si sacrifice fiul.Care a fost reactia fiului?A plins,a fugit?Nu!
A zis "tata fa cum crezi tu ca e bine".A mers si-a pus capul jos ca un miel.Asta da sacrificiu!
Tocmai fiul lui Dumnezeu,ar fi plins,ar fi cautat ajutor???

Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)

Ei na, Isaac habar n-avea ce voia sa faca Avraam. Si nu si-a pus nicidecum capul jos singurel ca era legat fedelesh
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by Andrada

quote:

Eu as indrazni sa intreb ,care sacrificiu???
Un om care este gata sa se sacrifice plinge,se ascunde,se roaga la Dumnezeu sa-l ajute???
S-a dat exemplul lui Avraam care s-a pregatit sa-si sacrifice fiul.Care a fost reactia fiului?A plins,a fugit?Nu!
A zis "tata fa cum crezi tu ca e bine".A mers si-a pus capul jos ca un miel.Asta da sacrificiu!
Tocmai fiul lui Dumnezeu,ar fi plins,ar fi cautat ajutor???

Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)

Ei na, Isaac habar n-avea ce voia sa faca Avraam. Si nu si-a pus nicidecum capul jos singurel ca era legat fedelesh
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Ei na,asta-i varianta biblica
Si nu era Isaac,era Ismail.Cind Isaac s-a nascut ,Ismail avea deja 9 ani(sau 11,am uitat)

Mergi la inceput

Asta e fiecare cu cartea lui.
A

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Andrada

Asta e fiecare cu cartea lui.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

De acord

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
oz,islamul zice ca lui Adam si Eva li s-au nascut mereu gemeni,baiat si fata.Fiecare baiat trebuia sa se casatoreasca cu fata nascuta din cealalta sarcina gemelara,deci nu cu perechea lui.

si cu ce schimba asta datele problemei? sunt tot frati si din 2 parinti cum se explica variabilitatea genetica din ziua de asta? ca sa nu mai vorbesc de cate rase exista sau sa nu ajungem la populatii de genul aborigenilor care au trait izolati atat timp. apoi, Dumnezeu a mai facut o 'ameliorare' o data, pe vremea lui Noe cand a omorat iarasi populatia si noi suntem de fapt rezultatul incestului rudelor de gradul 1 de pe vremurile creatiei si apoi a rudelor de gradul 2-3 cand populatia a revenit ca urmare a inmultirii familiei Noe , care, chiar daca ceva mai varianta genetic este totusi insuficienta sa explice situatia actuala. ce vreau sa spun e ca biblia nu trebuie luata literar ci trebuie vazuta ca o culegere de pilde si simboluri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Elena

quote:
Originally posted by irina.c.Draga mea Elena,oare in Sf. Scriptura Hristos nu ne "ameninta" cu chinurile iadului?Ce spui de viermele neadormit si de scrasnirea dintilor,pe care El le pomeneste adesea?Invatatura Bisericii este invatatura lui Hristos.Realitatea este ca Biserica nu se teme sa pastreze invatatura de veacuri a lui Hristos,chit ca unii se indeparteaza cand o aud,fiindca li se pare greu de pus in practica.Incep sa-mi devina tot mai apropiate acele cuvinte a lui Hristos:"dar voi nu vreti sa va duceti?e greu cuvantul acesta?calea larga e intracolo,Eu nu va tin cu forta langa mine."Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

NU, Irina, Domnul Iisus NU a amenintat pe nimeni cu iadul !! ci doar a spus oamenilor care este optiunea "cealalta". Asa cum ai scris si tu in citatul pe care l-ai pus, El a spus ca nu tine pe nimeni cu forta langa El, dar fara a ameninta !!! La Bruyere)

Exact,nu a amenintat pe nimeni,asra am vrut sa spun si eu punandu-l pe "a amenintat" in ghilimele.El ne-a prezentat optiunile fara sa ameninte,si la fel face si Biserica.Dar unii pot sa perceapa altfel.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by mihiasiro

Mai oamenii lui Dumnezeu ?

De ce nu puneti voi intrebarile astea preotului/duhovnicului la spovedanie ? Tot ce va framinta, tot ce nu va e clar, ceva ce ati citit din Biblie si nu stiti ce sa mai credeti ?

Ca va va da raspunsul direct de la Dumnezeu si nici nu se mai isca certuri si controverse de pagini si pagini pentru o intrebare sau o vorba sau un gind, asa cum sfirsesc adesea subiectele pe teme religioase pe forumul asta.

Cum poti sa te simti ortodox dar sa te ghidezi dupa o Biblie adventista ? Ca la ei se da 10% din venituri.

La crestini nu iti cere nimeni nici un ban daca nu ai. Si daca iti cere ... atunci ii dai pentru ca ti-a cerut.

La crestini eu am auzit de la preot doar ca banii de la biserica se impart in trei parti egale: o treime saracilor, o treime pentru biserica si o treime pentru cler.

Dar lumea da cit poate, si decit sa dea ultimul maruntis (ex : golitul buzunarelor la cheta) mai bine nu da deloc.

La o intrebare pe forum isi da fiecare cu parerea (ca mine acum). Dar la spovedanie va aude Dumnezeu si prin glasul preotului el va vorbeste.

------------------------
Fericiti cei curati cu inima ...

Mi-a fost dat sa aud si asta, Biblie adventista

Eu chiar nu inteleg de ce vorbesti despre ceva care nu exista

"La crestini nu iti cere nimeni bani daca nu ai. Si daca iti cere ... atunci ii dai pentru ca ti-a cerut." In afara de faptul ca te contrazici, ce intelegi tu prin crestini?

Si de unde stii tu ca un preot va da cu siguranta raspunsul "direct de la Dumnezeu" si un rabin nu?? Daca tu nu ajungi la o concluzie singur, studiind si comparand ceea ce iti spun unii sau altii cu Biblia niciodata n-o sa fii sigur pe ceea ce crezi fiindca ai luat de bun ce ti-au spus altii, fara sa verifici nimic.

Si in final, orice om e liber sa-si aleaga credinta. Asa ca nu inteleg nici prejudecata pe care o ai vis-a-vis de o alta religia iar intrebarea cu Biblia e chiar hilara. Cand faci o astfel de afirmatie, te documentezi intai, asa mi se pare corect.

Sunt destule texte un Biblie care se refera la zecime ca fiind dovada credinciosiei noastre fata de Dumnezeu si atunci cand Isus ii certa pe farisei si carturari zicand ca dau zecime din toate lucrurile dar le lasa pe alte nefacute spune: "Pe acestea trebuia sa le faceti si pe acelea sa nu le lasati nefacute". Matei 22:23. Si apoi nimeni din biserica nu iti baga mana in buzunar la vreo nunta, inmormantare, botez si asa mai departe.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Fiecare cu ce-l doare. Eu nu sunt de acord cu fiertu' in smoala cu care ameninta invatatorii ortodocsi. Am sa fac mai jos copy-paste la un mesaj al meu mai vechi( mai, parca eram mai in good shape atunci). Asadar:

Hai sa ma bag si eu in vorba la subiectul asta. Nu vreau sa va dau neaparat argumente biblice, desi acestea abunda (vedeti de exemplu Apoc. 20, 14: "Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua") - asa cum stiti si cum s-a mai discutat, Biblia vorbeste de multe ori in parabole si pilde, asa cum se refera de multe ori la moartea definitiva a pacatosilor ("moartea a doua") cu termeni ca "iazul de foc", "iad", etc; trebuie sa ne gandim ca Biblia nu a fost scrisa si adresata de/catre oamenii din sec. XXI, ci era vorba despre oameni de acum 2000 de ani si mai bine, cu mari diferente culturale, lingvistice si de alta natura, fata de ce suntem noi obisnuiti.
As vrea sa discutam doar despre niste argumente, as zice eu, rationale:

1. Dragostea lui Dumnezeu. Cred ca toata lumea suntem de acord ca Dumnezeu este Dragoste - adica o dragoste neconditionata si infinita pe care noi nu o putem intelege (asa cum nu putem intelege de ce a ales sa moara pe cruce pentru noi, cei care il ignoram si, mai rau, il indureram zilnic); o umbra palida a dragostei lui Dumnezeu pentru noi o putem avea daca ne gandim la modul, aproape neconditionat, in care ne iubim copiii - si daca noi, care suntem rai, stim sa oferim lucruri bune copiilor nostri, indiferent de ce ar face si cat de mult ne-ar supara, cu cat mai mult este valabil lucrul asta pentru Dumnezeu! Ei bine, cum credeti ca acest Dumnezeu despre care vorbim si care este Dragostea insasi, ar putea rabda sa vada in vesniciile nesfarsite niste oameni, copii ai Sai si aceia, care sunt chinuiti in toate modurile? Voi ati putea rabda sa vedeti aceasta la copiii vostri, indiferent ce ar fi facut si cat de mult v-ar fi gresit? Poate veti spune ca totusi lucrurile acestea se intampla pe Pamant si Dumnezeu nu intervine. Da, dar aici vorbim de o lume cazuta in pacat, pacat pe care noi l-am ales si ne-am atras consecintele asupra noastra! Dumnezeu nu face altceva decat sa ingaduie, cu durere nesfarsita in suflet, sa suferim consecintele alegerii noastre. Cu totul altceva va fi atunci cand Dumnezeu va recrea lumea perfecta, la a doua Sa venire - lume a va fi din nou ceea ce era dupa Creatiune, inainte de caderea in pacat - adica, asa cum spune Biblia, "Dumnezeu S-a uitat si toate erau foarte bune". In aceasta lume foarte buna (cu alte cuvinte, perfecta) cum si-ar avea sensul un loc unde colcaie pacatul si oamenii sunt chinuiti in foc si pucioasa? Acesta sa fie Dumnezeul caruia ne inchinam? Un Dumnezeu care se pretinde al dragostei, dar care se va desfata in veacurile nesfarsite cu chinurile unor copii ai Sai?!

2. Dreptatea lui Dumnezeu. Desigur ca, la cele de mai sus, ati putea raspunde ca asta este dreptatea lui Dumnezeu. Va rog sa nu uitati ca Isaia spune ca "pe cat de sus sunt cerurile fata de pamant, atat de sus sunt caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre"; nu noi suntem cei care suntem pusi sa judece lumea, de multe ori avem tendinta sa uitam locul nostru: locul nostru este in boxa acuzatilor, si nu pe scaunul de judecator! Acela este locul lui Dumnezeu si dreptatea Sa o va face asa cum numai El poate - adica perfecta! Chiar cu resursele si mintea noastra limitata, nu pot sa nu ma intreb care ar fi dreptatea lui Dumnezeu daca pentru cateva zeci de ani de pacat, as fi chinuita in cele mai groaznice moduri o vesnicie nesfarsita!

Mi se pare mult mai normal si de inteles faptul ca Dumnezeu, dupa ce ii va desparti pe cei drepti de cei nedrepti, acestora din urma (inclusiv Satana si ingerii sai) pur si simplu le va pune capat existentei pentru totdeauna ("moartea a doua"); nu uitati ca in lumea perfecta descrisa in Apocalipsa 21, ni se spune ca "nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere" - sau poate au uitat de cei din iad?!?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Jocelyn

Si apoi nimeni din biserica nu iti baga mana in buzunar la vreo nunta, inmormantare, botez si asa mai departe.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Eu stiu foarte sigur ca daca nu ai bani nici nu se uita la tine ,nici la botez ,nici la inmormintare.Nu stiu cum e la cununie dar nu cred ca e vreo diferenta.
Risti sa ramina copilul nebotezat sau mortul pe masa daca n-ai citeva milioane sa-i dai preotului care iti cere in fatza

Mergi la inceput