Raspunsuri - Pagina 7
Elena spune:
quote:
Ma bucur ca v-ati impacat si sinteti fericiti
eheee, ce stii tu....
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
oz spune:
eu gasesc prea multe contradictii stiintifice in biblie ca sa o iau litera de lege. pentru mine Adam si Eva sunt un simbol al femeii si barbatului, al faptului ca Dumnezeu a creat 2 sexe diferite si nu cred ca a existat un tip Adam si o gagica Eva care au facut o armata de copii care apoi s-au inmultit prin incest si au umplut lumea, din punct de vedere genetic este o absurditate. si cum biblia zice ca Dumnezeu a creat lumea o data si nu a mai intervenit la legile naturii (reproducerea sexuata) nu putem sa luam povestea cu adam si eva decat ca un simbol. Si aceasi problema am si cu potopul in care au fost salvate 2 exemplare din fiecare specie .
Andrada spune:
quote:
Originally posted by yank
Nu e bizar,sa isi sacrifice Dumnezeu fiul pentru o noua religie cu citi adepti? Nici nu cred ca sint 1 miliard.I don`t buy it!![/b][/i]
No amu dupa regula asta voi nu stati bine chiar deloc. Si sint 2 miliarde. Mai mult de o suta de ori numarul de evrei. Cumva i-a reusit in final nu?.
Una dintre cele mai frumoase carti pe care le-am citit e "Cine isi mai aduce aminte de oameni?" si unul dintre momentele cheie e incercarea de crestinare a bastinasilor Tarii de Foc. Erau cit pe ce sa ii convinga, muncisera la biserici impreuna, mimau rugaciunile cu pietate, chiar puteau accepta ca o femeie fecioara a nascut un Dumnezeu... pina au adus statuia imensa a unui Iisus rastignit. Cum ar putea atita durere si sacrificiu sa aiba ca rezultat viata? A fost peste poate sa inteleaga! Bisericile au fost parasite, legatura dintre propavaduitori si bastinasi rupta pe vecie, insula a fost abandonata.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
hannen spune:
quote:
Dumnezeu nu a avut fii.Eu refuz sa cred ca daca El ar fi avut un fiu l-ar fi sacrificat pentru mantuirea noastra.El e Atotputernic,are toate mijloacele la indemana sa ne arate calea spre mantuire,nu vad de ce si-ar trimite fiul ca sa fie rastignit si chinuit.Legile erau date,exista free will...what for? Mai mult decit atat,chiar asa sa fi fost,si Iisus sa fi fost pretul mantuirii noastre,atunci dupa parerea mea planul asta a cam esuat.Daca reusea,atunci toti am fi fost de o religie,asa,se pare ca din toata povestea asta nu s-a rezolvat nimic,s-a mai nascut o religie.Nu e bizar,sa isi sacrifice Dumnezeu fiul pentru o noua religie cu citi adepti? Nici nu cred ca sint 1 miliard.I don`t buy it!!
Life`s a bitch and then you die[/b]
Aici semnez si io!
Cu citeva completari,Yank ,Dumnezeu daca ar fi vrut /vrea,am fi toti o singura religie,dar ne lasa pe noi sa alegem drumul.
E simplu daca te gindesti si ca evreii nu asteptau pe fiul lui Dumnezeu,ei asteptau un profet,nu?
Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)
hannen spune:
quote:
Originally posted by oz
eu gasesc prea multe contradictii stiintifice in biblie ca sa o iau litera de lege. pentru mine Adam si Eva sunt un simbol al femeii si barbatului, al faptului ca Dumnezeu a creat 2 sexe diferite si nu cred ca a existat un tip Adam si o gagica Eva care au facut o armata de copii care apoi s-au inmultit prin incest si au umplut lumea, din punct de vedere genetic este o absurditate. si cum biblia zice ca Dumnezeu a creat lumea o data si nu a mai intervenit la legile naturii (reproducerea sexuata) nu putem sa luam povestea cu adam si eva decat ca un simbol. Si aceasi problema am si cu potopul in care au fost salvate 2 exemplare din fiecare specie .
"a world in which everyone demands rights but do not accept responsibilities, will be an unequal and even dangerous and discordant world." Malcolm Fraser
oz,islamul zice ca lui Adam si Eva li s-au nascut mereu gemeni,baiat si fata.Fiecare baiat trebuia sa se casatoreasca cu fata nascuta din cealalta sarcina gemelara,deci nu cu perechea lui.
Asa se face ca cea cu care trebuia sa se casatoreasca Cain era mai uritica ,pe cind sora lui geamana ce revenea lui Abel era frumoasa si Cain ar fi dorit-o pt. el.
Atunci s-au hotarit sa aduca o ofranda lui Dumnezeu si a carui ofranda o primea urma sa o ia de soata pe fata frumoasa.Dumnezeu a primit ofranda lui Abel iar Cain de ciuda i-a zis :"Voiesc sa te omor"...mai departe cred ca stiti povestea.
Asa mi-am lamurit eu problema cu inmultirea prin incest.Asa cum si acum sunt atitea reguli stabilite de Dumnezeu,nu vad de ce nu ar fi fost la fel si in timpul lui Adam si Eva ,aceasta fiind regula stabilita de El pt. inmultirea speciei aflata la inceput de drum
Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)
yank spune:
quote:
Originally posted by Andradaquote:
Nu e bizar,sa isi sacrifice Dumnezeu fiul pentru o noua religie cu citi adepti? Nici nu cred ca sint 1 miliard.I don`t buy it!!
No amu dupa regula asta voi nu stati bine chiar deloc. Si sint 2 miliarde. Mai mult de o suta de ori numarul de evrei. Cumva i-a reusit in final nu?.
Una dintre cele mai frumoase carti pe care le-am citit e "Cine isi mai aduce aminte de oameni?" si unul dintre momentele cheie e incercarea de crestinare a bastinasilor Tarii de Foc. Erau cit pe ce sa ii convinga, muncisera la biserici impreuna, mimau rugaciunile cu pietate, chiar puteau accepta ca o femeie fecioara a nascut un Dumnezeu... pina au adus statuia imensa a unui Iisus rastignit. Cum ar putea atita durere si sacrificiu sa aiba ca rezultat viata? A fost peste poate sa inteleaga! Bisericile au fost parasite, legatura dintre propavaduitori si bastinasi rupta pe vecie, insula a fost abandonata.
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Pai nu era vorba de nici o regula,era o constatare.Punand in balanta sacrificiul si ceea ce a rezultat din sacrificiul asta,mie imi pare un esec,nicidecum un succes.Las la o parte faptul ca produsul acestui sacrificiu,mai exact crestinismul,e atat de controversat si plin de pacate extrem de grele incat intrebare fireasca care ti-o pui este....Ce o fi fost in capul LUI?
Life`s a bitch and then you die
yank spune:
quote:
Originally posted by hannenquote:
Dumnezeu nu a avut fii.Eu refuz sa cred ca daca El ar fi avut un fiu l-ar fi sacrificat pentru mantuirea noastra.El e Atotputernic,are toate mijloacele la indemana sa ne arate calea spre mantuire,nu vad de ce si-ar trimite fiul ca sa fie rastignit si chinuit.Legile erau date,exista free will...what for? Mai mult decit atat,chiar asa sa fi fost,si Iisus sa fi fost pretul mantuirii noastre,atunci dupa parerea mea planul asta a cam esuat.Daca reusea,atunci toti am fi fost de o religie,asa,se pare ca din toata povestea asta nu s-a rezolvat nimic,s-a mai nascut o religie.Nu e bizar,sa isi sacrifice Dumnezeu fiul pentru o noua religie cu citi adepti? Nici nu cred ca sint 1 miliard.I don`t buy it!!
E simplu daca te gindesti si ca evreii nu asteptau pe fiul lui Dumnezeu,ei asteptau un profet,nu?
Evreii nu asteaptau si nu asteapta pe nimeni
hannen spune:
Eu as indrazni sa intreb ,care sacrificiu???
Un om care este gata sa se sacrifice plinge,se ascunde,se roaga la Dumnezeu sa-l ajute???
S-a dat exemplul lui Avraam care s-a pregatit sa-si sacrifice fiul.Care a fost reactia fiului?A plins,a fugit?Nu!
A zis "tata fa cum crezi tu ca e bine".A mers si-a pus capul jos ca un miel.Asta da sacrificiu!
Tocmai fiul lui Dumnezeu,ar fi plins,ar fi cautat ajutor???
hannen spune:
quote:
Originally posted by yankquote:
Hai mai Yank,dar cu Mesiah de care pomeneai mai devreme,ce-i?
Pe el nu-l asteapta nimeni?
yank spune:
quote:
Originally posted by yankquote:
Hai mai Yank,dar cu Mesiah de care pomeneai mai devreme,ce-i?
Pe el nu-l asteapta nimeni?
Pai unde am zis eu ca il asteapta cineva,am zis doar ca o sa vina.Mesiah vine indiferent ca il asteapta cineva sau nu...