Raspunsuri - Pagina 4
ManyHope spune:
Raspund si eu initziatoarei discutziei ca sunt de partea barbatului si ma alatur alegerii ca "este naiv sa consideri litera de lege ceea ce scrie in Biblia"!
Ar fi si "pacat" sa consideri astfel, ca doar se stie ce facem noi cu legile si cat de voluptos le calcam,le ocolim,le indoim sau ne stergem cu "literele" lor ... pe undeva !!
('parerea' asta e a mea shi este o convingere si e personala si mai e influentzata de tot ceea ce am trait pana acu, inclusiv 'educatzia religioasa'...aia care mi-am capatat-o!)
...aaa... a mai intervenit in discutzie conceptul de "interpretare a Scripturii" si am si io o nelamurire, ca presupun ca tot despre subieczul "Biblia" este vorba; voi prin asta intzelegetzi:
1) "interpretarea" ca o punere in practica, ca punerea in scena a unui text,a unei piese de teatru de exemplu, ca aducerea unui text scris la o manifestare vie de catre o persoana?
...sau
2) "interpretarea" ca o rasucire dupa bunul plac al intzelesurilor celor adevarate?
...caci
dupa mine...daca ar fi vorba despre Scriptura,chiar si in ce priveste zeciuiala, pai "ce este scris ramane scris"...nu mai poate fi vorba despre "interpretare-schimbare", ci cel mult de o intzelegere=aplicare sau de alta intzelegere=aplicare, dar valabilitatea a ceea ce e scris in Biblie nu prea are cum sa fie pusa in discutzie pentru cine IL crede pe Cuvantul Lui scris !
Dau note: dragutz subiectul/urat ca deja a inceput scandalul.
gangurici_licurici spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Eu una cred ca Biserica Ortodoxa a ajuns intr-adevar la un impas. Si mare vina din faptul ca pierd atitia credinciosi iar cei ramasi se intrec in etalarea autosuficientei si superioritatii, revine in mare parte preotilor ortodoxi. Si nu ma refer la cei care beau, injura si sint afemeiati. Ci la cei care la adapostul minastirii si elitismului eceziastic interpreteaza la libera alegere biblia (contrar credintei ortodoxe), arunca dispret si amenintari pacatosilor, se complac in propria superioritate de fiinte alese si-si autoargumenteaza antisemitismul si rasismul. Modestia, mila, penitenta care ar trebui sa fie primele atribute ale unui preot ortodox le sint straine. Si aici ma refer mai ales la Parintele Papacioc si-ar mai fi citiva.
Ce mi-e peste poate sa inteleg cum la subiectul cu ortodoxia cineva le poate gasi predicile fermecatoare,
A
L#65533;amore che move il sole e l#65533;altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ma tem ca ai dreptate. Ma abtin la partea referitoare la parintele Papacioc, deoarece nu am studiat destul problema (desi inclin sa cred ca si aici ai dreptate, bazandu-ma pe un citatul dat la un alt subiect ). In rest, si mie mi se pare ca stau cam asa lucrurile. Din pacate preotii (nu toti, dar prea multi dintre ei) sunt prea preocupati de propria bunastare si prea putin preocupati de a fi cu adevarat preoti.
impreuna spune:
Nu stiu de ce pentru unii e asa greu sa accepte adevarul.
Uitat-va www.ortodox.net/staticpages/index.php?page=popisecuristi" target="_blank">aici, mi se pare de bun simt ca nu ascund murdaria sub pres si au maturitatea sa recunoasca greselile.
Pentru ca la urma urmei toti gresim, nu exista biserica perfecta, doar Dumnezeu are aceasta calitate (perfectiunea) oricat de mult ne straduim noi sa pozam.
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"
Andrada spune:
Flavia mie site-ul respectiv mi se pare extrem de dubios si ca ideologie si ca exprimare.
Nope, nu e ce am vrut sa zic si sincer nu ma intereseaza atit ca au fost securisti cit faptul ca perpetueaza in fiecare discurs aceleasi imagine despre chinurile iadului care il urmareste pe cel care nu tine post, despre groaznicele chestii care se pot intimpla daca nu tii ritualul, arata superioritatea credintei ortodoxe in contrast cu exemple extremiste de cruzimi ale altor religii/culturi si deasupra tuturor vintura biciul lui Dumnezeu si dispretul pentru cei cazuti in pacat. Discursul lor indeamna ca in evul mediu mai degraba la obedienta din frica si nu la inaltare din dragoste.
Din nou, asta e parerea mea si vorbesc despre acei parinti foarte ascultati si din care ni se dau pilde dimineata, la prinz si vara,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
impreuna spune:
quote:
Flavia mie site-ul respectiv mi se pare extrem de dubios si ca ideologie si ca exprimare.
Nope, nu e ce am vrut sa zic si sincer nu ma intereseaza atit ca au fost securisti cit faptul ca perpetueaza in fiecare discurs aceleasi imagine despre chinurile iadului care il urmareste pe cel care nu tine post, despre groaznicele chestii care se pot intimpla daca nu tii ritualul, arata superioritatea credintei ortodoxe in contrast cu exemple extremiste de cruzimi ale altor religii/culturi si deasupra tuturor vintura biciul lui Dumnezeu si dispretul pentru cei cazuti in pacat. Discursul lor indeamna ca in evul mediu mai degraba la obedienta din frica si nu la inaltare din dragoste.
Din nou, asta e parerea mea si vorbesc despre acei parinti foarte ascultati si din care ni se dau pilde dimineata, la prinz si vara,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
Da, ai dreptate, mi-am dat si eu seama abia apoi, am crezut ca e ceva site oficial:)
In rest, total de acord cu tine
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"
irina.c. spune:
Nimeni nu spune ca preotii sunt perfecti,si ei sunt oameni si au pacate.Dar de aici si pana a ne justifica necredinta si indeferentismul prin faptul ca "uite ce-a facut cutarica preot" e cale lunga.Dumnezeu ne va judeca pentru ce facem noi cu viata noastra,nu pentru ce fac altii.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
iulia_b spune:
...si care iata, au gasit de cuviinta acum sa mai construiasca o noua mitropolie, a cincea, prin scindarea celei a Ardealului...cu manifestatii pro si contra - lupta pt ciolan. Un fel de "tara arde si baba se piaptana".
Banii aceia puteau fi investiti in altceva...daca intradevar cuiva i-ar pasa de oameni...si nu numai de propria mantuire...parerea mea umila.
Dar ce mai conteaza restul?
irina.c. spune:
quote:Mitropolia Ardealului nu se scindeaza,ci se creeaza,pe langa ea,o noua mitropolie cu resedinta la Cluj.Nu vad nici o "lupta pentru ciolan" aici.Editez:daca esti interesata de problema acceasta,poti gasi mai multe informatii aici:
Originally posted by iulia_b
...si care iata, au gasit de cuviinta acum sa mai construiasca o noua mitropolie, a cincea, prin scindarea celei a Ardealului...cu manifestatii pro si contra - lupta pt ciolan. Un fel de "tara arde si baba se piaptana".
Banii aceia puteau fi investiti in altceva...daca intradevar cuiva i-ar pasa de oameni...si nu numai de propria mantuire...parerea mea umila.
Dar ce mai conteaza restul?
http://www.arhiepiscopia-ort-cluj.org/wordpress/?p=143Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
denizel spune:
quote:
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
Andrada, !
Cred ca am spus+gandit ultima fraza de un catralion de ori iar acum, cand o vad scrisa de altcineva, nu pot sa nu ma minunez pentru a catralion si una oara de ce nu este biblia de ajuns pentru ca oamenii sa cunoasca voia lui Dumnezeu.( Evident, e vorba despre cei care pretind ca vor ca Dumnezeu sa le guverneze viata.)
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
casandra spune:
Parintele Papacioc despre iubire:
http://www.sfaturi-ortodoxe.ro/prarsenie_tainaiubirii.php