Raspunsuri - Pagina 5
Elena spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Nimeni nu spune ca preotii sunt perfecti,si ei sunt oameni si au pacate.Dar de aici si pana a ne justifica necredinta si indeferentismul prin faptul ca "uite ce-a facut cutarica preot" e cale lunga.Dumnezeu ne va judeca pentru ce facem noi cu viata noastra,nu pentru ce fac altii.
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
Nu,Irina, nu era vorba aici despre justificarea necredintei unora, ci Andrada atragea atentia asupra fenomenului de indepartare a credinciosilor ortodocsi de biserica ortodoxa, alegand sa treaca la alte denominatiuni, unde credinciosii nu sunt amenintati cu chinurile iadului daca nu tzin cine stie ce ritualuri si nici ca li se vor naste copii cu malformatii daca concep copii in timpul postului.
Sau daca nu "migreaza" spre alte biserici, atunci prefera sa-si traiasca credinta departe de Biserica, devenind credinciosi nepracticanti.
quote:
Banii aceia puteau fi investiti in altceva...daca intradevar cuiva i-ar pasa de oameni...si nu numai de propria mantuire...parerea mea umila.
Iulia, oare de propria mantuire se ocupa ei, sau cumva de...capatuirea lor?
Am citit pe forumul de la schitu darvari comentariul amar al unui credincios in urma scandalului mitropoliilor:
quote:
Cum de reusesc unii, chiar preoti si episcopi fiind, sa dea un exemplu de imaturitate crunta, smintind un popor intreg ?
Si aici nu e vorba de nici o judecata, ci pur si simplu e vorba de rostirea adevarului....cu tristete.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
irina.c. spune:
quote:Draga mea Elena,oare in Sf. Scriptura Hristos nu ne "ameninta" cu chinurile iadului?Ce spui de viermele neadormit si de scrasnirea dintilor,pe care El le pomeneste adesea?Invatatura Bisericii este invatatura lui Hristos.Realitatea este ca Biserica nu se teme sa pastreze invatatura de veacuri a lui Hristos,chit ca unii se indeparteaza cand o aud,fiindca li se pare greu de pus in practica.Incep sa-mi devina tot mai apropiate acele cuvinte a lui Hristos:"dar voi nu vreti sa va duceti?e greu cuvantul acesta?calea larga e intracolo,Eu nu va tin cu forta langa mine."Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by Elenaquote:
Nimeni nu spune ca preotii sunt perfecti,si ei sunt oameni si au pacate.Dar de aici si pana a ne justifica necredinta si indeferentismul prin faptul ca "uite ce-a facut cutarica preot" e cale lunga.Dumnezeu ne va judeca pentru ce facem noi cu viata noastra,nu pentru ce fac altii.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
Nu,Irina, nu era vorba aici despre justificarea necredintei unora, ci Andrada atragea atentia asupra fenomenului de indepartare a credinciosilor ortodocsi de biserica ortodoxa, alegand sa treaca la alte denominatiuni, unde credinciosii nu sunt amenintati cu chinurile iadului daca nu tzin cine stie ce ritualuri si nici ca li se vor naste copii cu malformatii daca concep copii in timpul postului.
Sau daca nu "migreaza" spre alte biserici, atunci prefera sa-si traiasca credinta departe de Biserica, devenind credinciosi nepracticanti.
today
frunzaverde2 spune:
Mai oamenii lui Dumnezeu ?
De ce nu puneti voi intrebarile astea preotului/duhovnicului la spovedanie ? Tot ce va framinta, tot ce nu va e clar, ceva ce ati citit din Biblie si nu stiti ce sa mai credeti ?
Ca va va da raspunsul direct de la Dumnezeu si nici nu se mai isca certuri si controverse de pagini si pagini pentru o intrebare sau o vorba sau un gind, asa cum sfirsesc adesea subiectele pe teme religioase pe forumul asta.
Cum poti sa te simti ortodox dar sa te ghidezi dupa o Biblie adventista ? Ca la ei se da 10% din venituri.
La crestini nu iti cere nimeni nici un ban daca nu ai. Si daca iti cere ... atunci ii dai pentru ca ti-a cerut.
La crestini eu am auzit de la preot doar ca banii de la biserica se impart in trei parti egale: o treime saracilor, o treime pentru biserica si o treime pentru cler.
Dar lumea da cit poate, si decit sa dea ultimul maruntis (ex : golitul buzunarelor la cheta) mai bine nu da deloc.
La o intrebare pe forum isi da fiecare cu parerea (ca mine acum). Dar la spovedanie va aude Dumnezeu si prin glasul preotului el va vorbeste.
yank spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Flavia mie site-ul respectiv mi se pare extrem de dubios si ca ideologie si ca exprimare.
Nope, nu e ce am vrut sa zic si sincer nu ma intereseaza atit ca au fost securisti cit faptul ca perpetueaza in fiecare discurs aceleasi imagine despre chinurile iadului care il urmareste pe cel care nu tine post, despre groaznicele chestii care se pot intimpla daca nu tii ritualul, arata superioritatea credintei ortodoxe in contrast cu exemple extremiste de cruzimi ale altor religii/culturi si deasupra tuturor vintura biciul lui Dumnezeu si dispretul pentru cei cazuti in pacat. Discursul lor indeamna ca in evul mediu mai degraba la obedienta din frica si nu la inaltare din dragoste.
Din nou, asta e parerea mea si vorbesc despre acei parinti foarte ascultati si din care ni se dau pilde dimineata, la prinz si vara,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Subscriu celor spuse de Andrada.Oricit ai fi de pacatos,daca mai ai 2 zile de trait si in alea 2 zile,te caiesti pentru toate pacate,te caiesti cu adevarat,El te iarta.Singurele pacate de neiertat sint sinuciderea, "imperecherea" intre rude de gradul I.Ca arzi in iad ca nu ai tinut ritualul si alte minuni de astea sint basme bune sa sperie,si sa urmezi invataturile din frica nu din dragoste.Oricum,i`d some news!! Raiul este inchis momentan pentru toata lumea,pina la venirea lui Mesiah.
Din pacate noi toti ii cerem ajutorul Lui numai cind avem nevoie,cind sintem la necaz si Lui nu ii plac oamenii interesati.
Si o parere personala de data asta,pregatiti rosiile
Dumnezeu nu a avut fii.Eu refuz sa cred ca daca El ar fi avut un fiu l-ar fi sacrificat pentru mantuirea noastra.El e Atotputernic,are toate mijloacele la indemana sa ne arate calea spre mantuire,nu vad de ce si-ar trimite fiul ca sa fie rastignit si chinuit.Legile erau date,exista free will...what for? Mai mult decit atat,chiar asa sa fi fost,si Iisus sa fi fost pretul mantuirii noastre,atunci dupa parerea mea planul asta a cam esuat.Daca reusea,atunci toti am fi fost de o religie,asa,se pare ca din toata povestea asta nu s-a rezolvat nimic,s-a mai nascut o religie.Nu e bizar,sa isi sacrifice Dumnezeu fiul pentru o noua religie cu citi adepti? Nici nu cred ca sint 1 miliard.I don`t buy it!!
xenocid spune:
quote:
Originally posted by yank
I don`t buy it!!
Would you sell it?
*segmentation fault*
yank spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by yank
I don`t buy it!!
Would you sell it?
*segmentation fault*
For a good price,why not? Make me an offer
Elena spune:
quote:
Draga mea Elena,oare in Sf. Scriptura Hristos nu ne "ameninta" cu chinurile iadului?Ce spui de viermele neadormit si de scrasnirea dintilor,pe care El le pomeneste adesea?Invatatura Bisericii este invatatura lui Hristos.Realitatea este ca Biserica nu se teme sa pastreze invatatura de veacuri a lui Hristos,chit ca unii se indeparteaza cand o aud,fiindca li se pare greu de pus in practica.Incep sa-mi devina tot mai apropiate acele cuvinte a lui Hristos:"dar voi nu vreti sa va duceti?e greu cuvantul acesta?calea larga e intracolo,Eu nu va tin cu forta langa mine."
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
NU, Irina, Domnul Iisus NU a amenintat pe nimeni cu iadul !! ci doar a spus oamenilor care este optiunea "cealalta". Asa cum ai scris si tu in citatul pe care l-ai pus, El a spus ca nu tine pe nimeni cu forta langa El, dar fara a ameninta !!!
quote:
Realitatea este ca Biserica nu se teme sa pastreze invatatura de veacuri a lui Hristos,chit ca unii se indeparteaza cand o aud,fiindca li se pare greu de pus in practica.
Din cate am observat eu la cei care au trecut de la ortodoxism la alte culte, nu "invatatura lui Hristos pastrata de veacuri" i-a indepartat de BO, ci tocmai aceste practici si invataturi omenesti de care spunea si Andrada, care nu mai au nimic in comun cu invatatura lasata de Domnul Iisus.
Convingerea mea este ca cine tzine DREAPTA CREDINTA, cu adevarat acea lasata de Mantuitorul nostru, din orice biserica ar face parte, ortodoxa, catolica sau protestanta, se va mantui.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
casandra spune:
Dragul meu yank, tu nu esti Dumnezeu. Nu il vei putea cuprinde in tine pe Dumnezeu pe deplin, ci doar atat cat iti va deschide El ochii si vei putea tu sa vezi.
Dumnezeu i-a cerut lui Avraam sa isi sacrifice singurul fiu, mult dorit si mult iubit. Sacrificiul nu a avut loc, la porunca lui Dumnezeu. Dar crezi tu ca El ar fi cerut omului sa fie capabil de un sacrificiu de care El n-ar fi in stare?
yank spune:
quote:
Originally posted by casandra
Dragul meu yank, tu nu esti Dumnezeu. Nu il vei putea cuprinde in tine pe Dumnezeu pe deplin, ci doar atat cat iti va deschide El ochii si vei putea tu sa vezi.
Dumnezeu i-a cerut lui Avraam sa isi sacrifice singurul fiu, mult dorit si mult iubit. Sacrificiul nu a avut loc, la porunca lui Dumnezeu. Dar crezi tu ca El ar fi cerut omului sa fie capabil de un sacrificiu de care El n-ar fi in stare?
Mi-ai rupt gura cu argumentul asta.Nu l-a lasat pe Avraam sa o faca,dar a facut-o El insusi.Mazel tov!
Elena spune:
quote:
Oricum,i`d some news!! Raiul este inchis momentan pentru toata lumea,pina la venirea lui Mesiah.
Si cei care se mantuiesc unde se duc pana vine Mesiah ?
_