Biblia

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by Gabrielama

Si miliardele de oameni care nu sunt ortodoxi, ce se intampla cu ei? Cu ce suntem noi mai buni pentru ca ne-am nascut intr-o tara unde, iaca asa s-a nimerit, sa ne fie asta religia? Adica mai mult de trei sferturi din populatia planetei este sortita pieirii???????

Nu stim ce va fi cu cei care nu sunt ortodocsi,de fapt nici faptul ca esti ortodox nu inseamna ca,garantat,vei fi mantuit.Dar stim ca Hristos a zis :"Eu sunt Calea,Adevarul si Viata,nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine".Pai daca El a zis ca e singura Cale spre Tatal,ca n-ai cum altfel sa ajungi la mantuire decat prin El,putem fi noi mai catolici decat papa,ca sa zic asa?

Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

In afara de faptul ca ce e subliniat cu rosu e incarcat de suficienta, ai putea irina sa cobori de pe tronul lui Dumnezeu si sa lasi judecata pe seama Lui? E mult prea sus si s-ar putea sa-ti vina ameteala:))

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Si iti raspund si la intrebarea: "Tu crezi ca toti oamenii se vor mantui,indiferent daca ei cred sau nu in Hristos;sau crezi ca toti oamenii au posibilitatea de a fi mantuiti,dar nu se vor mantui toti?"

Nu cred ca toti oamenii se vor mantui. Dar toti au posibilitatea de a se mantui.
De ex., chiar daca in Patagonia nu va ajunge vreodata vreun misionar, vei avea marea surpriza sa fie si patagonezi mantuiti.
Despre cei care cred in Hristos si vor pierde mantuirea nu vreau sa discut. E un subiect delicat:)

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

quote:

Nu stim ce va fi cu cei care nu sunt ortodocsi,de fapt nici faptul ca esti ortodox nu inseamna ca,garantat,vei fi mantuit.

eu nu prea inteleg ce-ai vrut sa spui. incerc si niste intrebari ajutatoare:)
1. cine e "noi"? (din exprimarea ta "nu stim...")
2. cine nu e ortodox poate avea "ghininionul" sa nu fie mantuit?

n-am inteles nici asta:

quote:

Asa e,Hristos a murit pentru toti oamenii,dar cred ca stii ca nu poti zbura pana in America daca nu te sui in avionul care trebuie,nu?

si niste intrebari legate de botez: este "actul" (singurul?) prin care ma "declar" ca apartinand unei anumite religii (crestine)? daca sunt ateu pana la un moment dat, apoi am o revelatie sau mai stiu eu ce, trecerea mea in "tabara" cealalta trebuie "atestata" prin botez? la fel, daca decid sa fac "switch" de la alta religie (necrestina)?

eu nu prea am cunostinte in domeniu, dar, de cand cu abundenta de subiecte pe aceasta tema, ar fi interesant sa stiu mai multe :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mey, voi vreti numa' s-o sacaiti pe Irina!
Din punctul de vedere al ortodocsilor, singura cale de a te mantui este ortodoxia. Ortodoxia= dreapta credinta, singura mantuitoare.Punct!
Ca o fi asa sau nu...aflam noi dupa aia, dar doctrina oficiala asta este.

Ioana 23 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by inaioana

Din punctul de vedere al ortodocsilor, singura cale de a te mantui este ortodoxia. Ortodoxia= dreapta credinta, singura mantuitoare.Punct!

Inuca, scrisa de tine, chiar si asta e acceptabila. Of, cat pot fi de subiectiva.
Ei, io stiam asta, dar irina inca nu ne-o serveste. Deocamdata pregateste terenul sau, ma rog, culoarul de zbor spre America:P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by inaioana

eram gata sa te intreb : dar ai vazut tu ortodox care sa creada in mantuirea de tip catolic sau adventist, ba chiar in islam cum de curand am vazut la un subiect cu titlu asemanator, sau invers, adica un credincios de alta denominatie crestina sau de alta religie sa fie de acord ca si ortodocsii se mantuiesc? dar nu te mai intreb, pentru ca ccc ce parea imposibil, logic vorbind, a devenit realitate cotidiana. sigur ca ortodocsii cred in ortodoxie, dar in ce-ar trebui sa creada, de fapt? si, da, ortodoxia asa se traduce din greceste, ai punctat corect. :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by conchita
sigur ca ortodocsii cred in ortodoxie, dar in ce-ar trebui sa creada, de fapt?

Pai am zis eu undeva ca ar trebui sa creada in altceva, pacatele mele?!??! Sa creada linistiti in ce vor! Eu nu-i deranjez!
Eu doar am explicat pentru Iubibubi (ca Irina nu parea a fi in zona!)

Denizel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by conchita
sau invers, adica un credincios de alta denominatie crestina sau de alta religie sa fie de acord ca si ortodocsii se mantuiesc?

DA, Conchita !! Exista credinciosi crestini care cred ca ortodocsii sunt fratii lor in credinta si ca acestia se mantuiesc ! si sa stii ca nu sunt deloc putini cei care cred asa !!

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Elena, pai asta ziceam si eu, ca s-a intors lumea cu poponeata in sus, maica! nu mai stii care ce si in ce fel, adios certitudini, bun venit relativismului. :-))

Inaioana, esti tare simpatica! :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

mah, m-ati lamurit, ori deschid un subiect "bible for dummies" ori imi vad de pampersii mei (lor) :))

Mergi la inceput