Raspunsuri - Pagina 11
hannen spune:
denizel,chiar asa timpita a fost? intrebarea,evident
Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)
denizel spune:
Irina, din umilele mele cunostinte, Hristos s-a jertfit pt. toti oamenii, indiferent daca sunt botezati sau urmeaza sa fie botezati sau nu vor fi botezati niciodata.
Deci, daca in Patagonia nu ar ajunge niciodata un misionar, crezi ca in rai nu vei avea nici un frate patagonez?
Potrivit aceleiasi teorii, sa indraznesc sa sper ca ii consideri si pe adventisti copiii lui Dumnezeu? Si ei sunt botezati sarmanii....
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
quote:
Originally posted by hannen
denizel,chiar asa timpita a fost? intrebarea,evident
Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)
Hai mai hannen...Cum sa fie tampita? Nici chiar asa!
Numai ca asa cum am mai zis, Dumnezeu nu poate fi cuprins de mintea noastra marginita. De aia, incercand sa-L intelegem, mai facem cate o analogie cu noi si copiii nostri. Adica, din lumea asta, pe copiii nostri ii iubim cel mai mult etc, etc
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Gabrielama spune:
Cateva comentarii:
"Dar hai sa fim drepti:ai bani sa intinzi masa de zeci de milioane,dar pentru Biserica te zgarcesti?Si asta in situatia in care Biserica nu ti-a solicitat niciodata bani,nu ti-a incasat lunar vreo taxa." - Irina C.
Irina, cand mi-am botezat fetita, la aceiasi biserica unde am facut si cununia religioasa si cu aceiasi nasi care sunt mai mult decat darnici, ei au vrut sa faca un anumit aranjament in biserica - sa puna multe flori, sa imbrace vasul de botez in flori, etc - erau nasi si asa au vrut ei; comentariul pe care l-au primit de la preoti a fost: "mai bine dati banii aia bisericii, nu ii cheltuiti pe prostii!". Repet, si biserica si preotii au primit mult mai mult decat s-au asteptat....
Mai era un comentariu, cum ca "nici un ortodox nu isi permite sa fie antisemit, etc...., cu atat mai mult un preot"
Hai sa fim seriosi! Oare de ce ne este atat de greu sa ne vedem greselile si atat de usor sa ne consideram perfecti??? Pai numai cata lipsa de toleranta (si as merge chiar mai departe....) poti gasi in unele dintre postarile de aici, a unor persoane foarte religioase....
Oare asa trebuie sa se poarte "un bun crestin"? Oare chiar detinem adevarul suprem?
Si miliardele de oameni care nu sunt ortodoxi, ce se intampla cu ei? Cu ce suntem noi mai buni pentru ca ne-am nascut intr-o tara unde, iaca asa s-a nimerit, sa ne fie asta religia? Adica mai mult de trei sferturi din populatia planetei este sortita pieirii???????
Mentionez ca sunt crestin ortodoxa... prin nastere; poate "practicanta", nu stiu cum se defineste acest lucru aici. Dar nu ma consider cu nimic mai speciala sau mai apropiata de Dumnezeu decat persoanele care sunt de alta religie.
Gabi
irina.c. spune:
quote:Asa e,Hristos a murit pentru toti oamenii,dar cred ca stii ca nu poti zbura pana in America daca nu te sui in avionul care trebuie,nu?
Originally posted by denizel
Irina, din umilele mele cunostinte, Hristos s-a jertfit pt. toti oamenii, indiferent daca sunt botezati sau urmeaza sa fie botezati sau nu vor fi botezati niciodata.
Deci, daca in Patagonia nu ar ajunge niciodata un misionar, crezi ca in rai nu vei avea nici un frate patagonez?
Potrivit aceleiasi teorii, sa indraznesc sa sper ca ii consideri si pe adventisti copiii lui Dumnezeu? Si ei sunt botezati sarmanii...." Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Si fiindca stiu ca vorbele mele de ortodoxa n-au credibilitate in fata ta,hai sa vedem ce zic simpatiile tale(adventistii) pe acest subiect:"Prin Hristos, noi sintem indreptatiti, înfiati ca fii si fiice ale lui Dumnezeu si eliberati de sub stapînirea pacatului. Prin Duhul, sîntem nascuti din nou si sfintiti. Duhul reînnoieste mintea noastra, scrie legea iubirii lui Dumnezeu în inimile noastre si ni se da puterea de a trai o viata sfînta. Ramînînd în El, devenim partasi de natura divina si avem asigurarea mîntuirii, acum si în ziua judecatii."
sursa:http://www.adventistbetania.ro/pages/crez.htmDeci cum e cu patagonezii aia?Conform teoriei de mai sus,sunt copiii lui Dumnezeu sau nu?Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
irina.c. spune:
quote:Nu stim ce va fi cu cei care nu sunt ortodocsi,de fapt nici faptul ca esti ortodox nu inseamna ca,garantat,vei fi mantuit.Dar stim ca Hristos a zis :"Eu sunt Calea,Adevarul si Viata,nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine".Pai daca El a zis ca e singura Cale spre Tatal,ca n-ai cum altfel sa ajungi la mantuire decat prin El,putem fi noi mai catolici decat papa,ca sa zic asa?Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by Gabrielama
Si miliardele de oameni care nu sunt ortodoxi, ce se intampla cu ei? Cu ce suntem noi mai buni pentru ca ne-am nascut intr-o tara unde, iaca asa s-a nimerit, sa ne fie asta religia? Adica mai mult de trei sferturi din populatia planetei este sortita pieirii???????
today
irina.c. spune:
quote:Denizel,citind in urma am realizat ca tu vorbesti de mere si eu de pere.
Originally posted by denizel
Irina, corecteaza-ma daca gresesc! Deci, daca fiica ta ar calca stramb, ai da-o afara din casa, spunandu-i "de azi, nu mai esti copilul meu"?" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Hai sa reformulez intrebarea,porind de la ce ai spus mai sus.
Tu crezi ca toti oamenii se vor mantui,indiferent daca ei cred sau nu in Hristos;sau crezi ca toti oamenii au posibilitatea de a fi mantuiti,dar nu se vor mantui toti?Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
gangurici_licurici spune:
quote:
Originally posted by mihiasiro
Mai oamenii lui Dumnezeu ?
De ce nu puneti voi intrebarile astea preotului/duhovnicului la spovedanie ? Tot ce va framinta, tot ce nu va e clar, ceva ce ati citit din Biblie si nu stiti ce sa mai credeti ?
Da' stii tu sigur ca au fir direct cu Dumnezeu? Adica de ce crezi ca o discutie aici pe forum nu are nici un sens si ca un preot m-ar putea lamuri mult mai bine?
denizel spune:
"Prin Hristos, noi sintem indreptatiti, înfiati ca fii si fiice ale lui Dumnezeu si eliberati de sub stapînirea pacatului. Prin Duhul, sîntem nascuti din nou si sfintiti. Duhul reînnoieste mintea noastra, scrie legea iubirii lui Dumnezeu în inimile noastre si ni se da puterea de a trai o viata sfînta. Ramînînd în El, devenim partasi de natura divina si avem asigurarea mîntuirii, acum si în ziua judecatii."
Irina, si? Tu din asta deduci ca numai cei botezati sunt copiii lui Dumnezeu?
Eu inteleg din textul de mai sus ca prin jertfa lui Hristos suntem mantuiti. Dar nu se spune nimic despre cei botezati sau nebotezati.
Vrei sa spui ca cei care au murit inainte de jertfa lui Hristos nu vor fi mantuiti?