Joburi ingineri instalatii

Salutare tuturor.
Vin si eu cu un subiect nou (sau nu?): pentru cei care lucreaza in domeniul inginerie, in speta inginerie de instalatii...ce salarii se platesc in acest domeniu pentru diverse activitati (proiectare, vanzari), la ce experienta si...ce firme cunoasteti care sunt mai serioase in relatia cu angajatul si care fac angajari?
Eu sunt inginer de instalatii, lucrez in proiectare (instalatii HVAC)si am un salariu net de 8,5 milioane....si nici o sansa de crestere substantiala pe viitor la actualul loc de munca. Mi-as dori sa lucrez intr-o firma serioasa, care sa isi respecte angajatii si unde sa imi fac meseria in conditii cat mai decente.....dar asta....pastrandu-mi si viata mea personala!!! Firmele la care am mai lucrat dar si altele pe care le cunosc....au pretentia sa traiesti numai pentru servici. Eu imi doresc o familie, vreau sa fac 1-2 copii...dar si sa am o cariera. Insa asta nu se poate daca stai numai la servici...ce familie sa mai ai? Asa ca am ales un servici cu un program mai normal ( 8 ore pe zi, de la 8 la 16.00) dar ...salariul....abia traim, ce sa mai zic. Oare chiar nu se pot impaca si capra si varza, cum se spune???? Am ajuns la concluzia ca singura solutie pentru asta este o firma proprie dar....sa infiintezi firma e usor, sa ai ce lucra...mai greu....pentru ca trebuie sa te cunoasca lumea ca sa vina la tine.
Voi ce stiti despre asta, este cineva care lucreaza in domeniu si are aceleasi nemultumiri ca si mine? Mi-ar placea sa facem un schimb de pareri....poate am eu o parere gresita.
Va multumesc.
Iepumic
Raspunsuri

moko spune:
...eu nu am legatura cu acest domeniu decat prin prisma sotului meu, care este inginer in instalatii. Si noi am avut aceeasi problema: fiind licentiat 2005, in vara a lucrat la o firma de instalatii electrice...bani putini (tot cam 8500000 lei) munca-toata ziua, deplasari,frecusuri, etc.
In august si-a depus cv-ul la apa nova si suntem foarte-foarte multumiti: program de 8 ore (7,30-15,30), ore suplimentare platite dublu, sambata-duminica liber, bonuri de masa si salariu cam de 14 milioane (asta pentru inceput) plus prime de craciun, semestriale, de pasti, etc. Eu cred ca e multumitor...asta daca iti convine sa lucrezi in executie, cu o echipa de muncitori destul de lenesi si impertinenti...dar pe care ti-i poti forma dupa gustul tau!!!
sper ca te-am ajutat....deci, mai exista sperante!!!!
cu fiecare zi mai aproape de bebe al meu!!!
[fontface=Verdanasize=1color=blacknuntameadevis[/font]
[link=http://daisyPath.com][img noborder]http://daisyPath.com/days/060902/0/0/+1/1[/img][/link]

Mirona spune:
salutare,
sper ca iepumic a trimis PM la lucas si ca s-a rezolvat ceva, un CV ceva.
pana una alta ... sa mai discutam despre aceasta meserie.
E frumoasa, dar are si ea parti bune si parti rele. Si eu lucrez similar cu tine iepumic, dar diferenta dintre noi este ca eu lucrez la un patron neamtz, deci si salariile sunt putin mai mari ... nu destul de mari ... dar suficient cat sa-ti permiti sa te bagi la un credit pentru locuinta.
Noi lucram in MicroStation si 2D si 3D. Am mai fost la un fel de scolarizare care a fost in autocad (dar numai 2D) iar la intoarcere a trebuit sa scolesc mai departe colegii.
Deranjant este faptul ca suntem simpli desenatori, desi suntem incadrati ca ingineri, avem salarii bunicele pentru Romania ... dar atat, dupa cele 3 luni de proba intrii intr-o rutina ... de sa te tii nene.
Conditii? Sunt ok.
Sef? ca toti ceilalti, cu parti bune si parti rele.
Relatii intre angajator si noi? Oscileaza.
Mai depinde si de faptul cum te vinzi. Daca accepti prea multe ... creandu-se precedent ... omu o sa tot insiste, cat il tine ... il tine
La noi de ex. nu sunt platite orele suplimentare, nici nu se mai dau zile libere pentru sambetele sau duminicile lucrate, fapt care duce la nemultumiri.
Si la noi se cere sa te dedici cu trup si suflet meseriei, dar cred ca asta este peste tot.
Mie de ex. mi-a si pus in vedere faptul ca daca voi avea un copil ... el are nevoie de un inlocuitor. Fiecare intelege ce vrea din asta ...
Hai ca mai vb. sa vedem insa daca mai esti interesata de subiect.
Pa si numai bine.
Miro

iepumic spune:
saluare, dragilor.
Multumesc de raspunsuri si scuze de intarzierea cu care revin....
Bineinteles ca sunt interesata de subiect....printre alte motive,faptul ca este o meserie din tata in fiu si fiica in familia mea, tatal meu fiind....chiar la momentul la care va scriu.....Decanul Facultatii de Instalatii din Bucuresti.....so..ati crede...cu atat mai multe motive pentru mine sa am un job ca lumea la o firma serioasa. Dar nu stiu cum se face ca dintre toate joburile de pana acum cel mai bun a fost in vanzari....insa eu am vrut sa fac proiectare, sa invat meserie, nu sa vand niste echipamente, oricat de bune....deja dupa un an in vanzari ma plictiseam de moarte. Si nu vreau nici sa fiu un simplu desenator, ca nu de-aia am facut 5 ani de facultate si master....ca sa fac ce poate face si cineva cu liceul (scuze, daca ofensez pe cineva)...eu chiar am invatat de m-am spart in facultate, cate 12-16 ore pe zi si in cursul semestrelor.....si refuz sa arunc toate aceste eforturi pe fereastra. In meseria asta daca reusesti sa ajungi bun....poti fi om de mii de euro pe luna....cel putin de acum inainte, cu tot UE asta care urmeaza si etc.....cel putin, fata de alte domenii...noi vom avea de lucru, fara doar si poate!!!!!!!!!! Dar de ce totusi angajatorii nu considera ca meritam mai multa apreciere financiara (macar!) si sa fim tratati ca niste oameni, nu ca niste sclavi...o sa imi ia mult timp sa inteleg.
Azi am fost la un interviu la o firma....micuta, la prima vedere...si desi nu prea agreez genul asta de firme....am fost foarte placut impresionata si chiar mi s-a parut foarte atragatoare oferta (desi financiar vorbind nu e exceptional...dar daca lasa loc de renegocieri pe viitor...atunci...e ok)...de ce? Datorita felului in care mi s-a vorbit, cum s-a pus problema ...si a atmosferei de acolo. Nu am ramas cu impresia "oh, daca vin aici, nu o sa mai am familie, viata, timp liber, nimic"....dar prima impresie nu garanteaza asta...deocamdata deliberez...poate mai apar si alte oferte.
Apropo, daca cineva cauta de lucru.....cei de aici cauta un proiectant pe instalatii sanitare......deci...dati-mi pm...daca sunteti interesati.
Tinem aproape.
Iepumic

emoison spune:
Iepumic, eu am terminat Instalatiile acum 10 ani, am lucrat citiva ani in executie -oarecum-, adica faceam relevee si planuri pentru Cartea Constructiei la retele de gaz pe sate, apoi in vinzari, cit sa-mi dau seama ca nu-i de mine, (n-am "fibra" comerciala). Asta era inainte sa vin in Franta.
Acum, din motive legate de recunoasterea diplomei si de scoala pe care am facut-o aici (nu-mi permit un an de facultate intr-un alt oras, asa ca am facut un fel de colegiu 1 an, ca sa ma familiarizez cu vocabularul si normele franceze...) imi caut un post de "desenatoare"(am terminat scoala pe 16 decembrie...). Am fost la un interviu si acum astept sa ma sune sa-mi zica daca eu sint cea aleasa, insa mi s-a pus in vedere ca perioada de proba dureaza 6 luni in care voi fi platita minimul pe economie, dupa care mi se va renegocia salarul daca firma e multumita de mine...
Ma grabesc acum, dar daca vreti va povestesc mai incolo ce si cum am vazut in firma unde mi-am facut practica in noiembrie...