Gradinita Little One
Raspunsuri - Pagina 14
aurelia1278 spune:
Ce avem azi in orar la Profesorul Traznit? 
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic
aurelia1278 spune:
Nici mie nu mi-a spus nimic Alexa. Ba mai mult, am intrebat-o daca a venit Profesorul si mi-a raspuns "Nenea? Nu, n-a ienit."
Poate chiar n-o fi fost azi?
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic
buggy spune:
Buna,Abia am reusit sa intru pe forum. De doua zile nu merge.
A fost profesorul azi, cum sa nu. Nu a fost Raducu deoarece a fost plecat din Bucuresti. Noi avem mai multi profesori trasniti la fel de bine pregatiti. Sigur, pe cat posibil lucram cu aceiasi oameni, dar uneori se intampla sa trebuiasca sa fie inlocuiti. Deci Profesorul Fus Fus a fost la o conferinta stiintifica si azi i-a tinut locul Profesorul Stie Multe dar nu Tot. Au vorbit despre atomi si despre cum influenteaza temperatura miscarea acestora. Au facut niste joculete in care ei reprezentau atomii din lichide, solide si gaze. Sunt curioasa ce vor spune daca ii intrebati ceva despre atomi.Astept cu nerabdare un raspuns. Daca s-ar putea as vrea sa aflu si parerea lor despre profesorul inlocuitor, pe cat posibil
Multumesc mult
"Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
"http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=1
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
cgaby spune:
neatza.
de asta mi-a zis stef ca a fost profesorul dar n-a fost el...![]()
dar atat...in rest, n-a vrut sa zica nimik!![]()
buggy spune:
Atunci o sa spun eu din casa
Atelierul s-a numit "Starile Materiei"Profesorul Trasnit a abordat in felul sau urmatoarele subiecte:1. AtomiiCu aceasta ocazie copiii vor afla ca atomii sunt fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff mici si
vor putea explica faptul ca tot ceea ce atingem este facut din atomi- poate chiar ii intrebati ceva legat de asta
2. Solide, lichide, topire si difuzieCopii vor putea face diferenta intre lichide si solide. Copiii vor stii sa explice ce este topirea.
Copiii vor intelege ce este difuzia ... -chiar daca suna complicat, ei au experimentat difuzia, scurgand un strop de colorant intr-un pahar cu apa. Au vazut ca in scurt timp apa a devenit colorata- un alt ex care i-a distrat de minune a fost legatura cu un copil care face pipi intr-o piscina
, ce se intampla atunci?! toata apa din piscina devine infestata datorita difuziei. Au retinut ca nu e sanatos si nici frumos sa faca asta atunci cand merg la piscina. 3. De la lichid la gaz- evaporareCopiii vor putea identifica gazele.
Copiii vor putea descrie : evaporarea- au experimentat evaporarea, printr-o picatura de apa turnata pe palme care sub actiunea phoenului a disparut.
- de asemenea au relationat gazele cu mirosul astfel incat atunci cand aprinzi un chibrit intr-un colt al unei camere, se simte mirosul si in celalalt colt datorita miscarii atomilor din gaze.4. Copiii atomi
Copiii vor fi in stare sa identifice starile materiilor.
Copiii vor putea sa descrie miscarea atomilor in gaze.
Copiii vor putea sa descrie miscarea atomilor in lichide.
Copiii vor putea sa descrie miscarea atomilor in solide. - cum?! Foarte simplu, cu totii au devenit atomi si au format un grup compact. Mai intai au fost atomii dintr-un cub de gheata scos de la congelator. Atomii din solide se misca vibrand, nu se misca f tare, ramanand compacti, dupa care cineva a luat cubul de gheata si la pus intr-un pahar cu apa, incet incet copiii au inceput sa se miste schimbandu-si locurile, ramanand la fel de compacti, numai ca isi schimbau deja pozitiile nu mai stateau pe loc deoarece cubul de gheata se topea transformandu-se in lichid, apoi cineva a luat paharul cu apa si la turnat intr-o oala pusa pe foc, deja copiii incep sa zburde prin incapare. Grupul nu mai e compact, ei s-au transformat in gaze. Ajungand foarte sus, temperatura scade si acestia se transforma in picaturi de ploaie. Grupul devine compact insa continua sa isi schimbe locurile intre ei. Picatura de ploaie devine grea si cade pe pamant unde e iarna si sunt 0 grade. Este din ce in ce mai frig, aceasta ingheata si se transforma in fulg de zapada, copiii nu isi mai schimba pozitiile, doar vibreaza deoarece au devenit atomii dintr-un solid.
Cam asta s-a intamplat ieri cu profesorul trasnit. E clar ca micutii s-au atasat de Fus Fus(Raducu) si sunt profund impresionata. Pe cat posibil voi incerca sa fie prezent cat mai mult acelasi profesor la ateliere( in cazul de fata Raducu). Diferenta dintre profesorii trasniti si educatori, este ca primii sunt actori cu multe colaborari, job-uri part time si proiecte si nu intotdeauna vom reusii sa pastram identic formula colaborarilor noastre datorita stilului lor de viata. Educatorii teoretic sunt angajati la gradinite si sunt cu mult mai stabili. Oricum si Fus Fus (Raducu) s-a atasat f tare de micuti si ieri seara cand ne-am intalnit la birou si cu celalalt profesor ( care ne-a spus ca s-a distrat tare cu micutii de la Little One) Raducu era un pic gelos spunand "Ia uite, m-au uitat asa de repede"Cand am vazut postarile voastre, l-am sunat si i le-am citit si a ramas foarte impresionat.
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
cgaby spune:
profesorul s-a recomandat fus fus???? pentru ca stefan ii zice "puf puf"![]()
o sa incerc azi sa-l mai "descos".![]()
multumim mult de rezumat!

buggy spune:
Raducu este Fus Fus- profesorul lor care a fost inlocuit. Cel de ieri s-a recomandat Stie Multe dar nu Tot
www.funscience.ro
aurelia1278 spune:
Ei, de data asta se pare ca nu a priceput nimic Alexandra mea. Am tot descusut-o, nu am primit nici un raspuns. Ca si cand nu ar fi fost de fata. Sau poate ca nici n-o fi participat?
Chiar ma gandeam aseara, daca as sti dinainte tema si o mica descriere a ceea ce se va intampla, as incerca sa-mi dau seama daca are sanse fie-mea sa priceapa ceva. Daca nu, sa faca altceva in timpul ala, sa se joace sau sa stea pe afara.
Eu imi amintesc de cand eram noi la scoala, de abia prin clasa a 6-a incepea fizica, iar despre atomi aflam printr-a 7-a. Despre starile de agregare a materiei... stiam probabil mai dinainte, poate de la 9-10 ani? Or fi copiii mult mai precoci acum, dar nici chiar asa sa inteleaga atomii de la nici 3 ani...
Editez: Nu am vrut sa sune a critica ci numai ca o sugestie. Plus ca daca stim din timp ce se va "preda", vom putea sa discutam si noi acasa cu ei, astia micii care nu prea vorbesc bine.
cgaby spune:
neatza.
l-am descusut pe stef si mi-a zis ca a venit profesorul trasnit stie multe si ca picatura de colorant din paharul lui nu a colorat apa.
si cam atat!![]()
pupici.