Bebelusi de martie - aprilie 2005 (71)
Raspunsuri - Pagina 10

andira spune:
Rrox - si eu m-am intristat rau acum dimineata, citind o poveste de la "Nasterea pe glob".
O fetita care a murit din cauza unei infectii cu streptococul B, luat din spital. Din Municipal, unde voi naste si eu...
Nu-mi venea sa cred. Si m-a pus rau pe ganduri. Era vorba chiar de 2 bebelusi care au murit acolo in perioada aceea.
O sa ridic problema asta la urm intalnire cu dr meu, e cumplit asa ceva
Mi-a placut gruparea voastra... La temperament, Irina nu se cupleaza cu niciunul din noi (doar eu cu Ionut ne asemanam aici). Cred ca la noi vor fi piticii si parintii
Irina, piticul meu drag

mamacita spune:
LA MULTI ANI Livia si Maya!Pe langa urarile de ieri,pe care le amplific cu 1000000,vreau sa va adresez si voua felicitari,pentru ca sunteti niste micute luptatoare,si parintilor si bunicilor care au crezut in puterea voastra de a iesi invingatoare si si-au depus in acest scop totul,viata lor,la picioarele voastre!!!
Matei si felina sa,bine ati venit!asteptam pozici si motivatii de ce 'grasunul',sa vedem cu cine concuram
pisicuto,cat si in ce sens esti'old'?
rrox,ai incercat si cu fiola de Algocalmin?Ori cu cafea tare?Te pupam si noi,sa-ti treaca mai repede.
daria,ar trebui sa luam si noi exemplu,chiar daca nu mai suntem la varsta navalnicelor decizii romantice,dar,de cand Alexut mananca binisor si suge doar de 3 ori pe zi(de vreo saptamana,de cand i-a trecut raceala),am putea sa ne organizam putin.
Ana,sanatate voua!
oanamc,mai spune ,soro,ceva!
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

mamacita spune:
andira,nu te intrista si nu-ti face ganduri negre,trebuie sa gandesti pozitiv!Cand am nascut eu,la Cta era sectia in plina infectie stafilococica,poate va amintiti,au murit atunci si bebelusi si mamici.Colegul meu,obstetricianul,ca sa nu ma ingrijoreze inutil,mi-a zis ca se incheiase,dar adevarul era exact pe dos.El si-a luat masurile necesare,m-a transferat in garsoniera la 8 ore dupa operatie,nu la 24,cum se practica,si cu copilul dupa mine(iarasi cum nu se procedeaza de obicei),si tot insista sa-mi dea drumul acasa dupa 3 zile,si eu nu intelegeam de ce.Totul a fost bine,am luat un stafilococ,dar unul'mititel',de care am scapat prn tratamentul aplicat de mamica si prin rezistenta data de o nastere la termen si anticorpi cat cuprinde prin laptic.Asa ca totul e bine cand se termina cu bine.tu vorbeste cu dr.,sa vezi ce zice,si spune-i sa te fereasca atat cat poate(vezi cum a fost la mine).Cat mai putine maini pe copilul tau,ca deja esti la al doilea si stii si singura sa-l ingrijesti,asistentele care il manipuleaza bagate cu forta la spalat pe maini[veti rade,dar asta este principala cauza de infectie nosocomiala-de spital-=nespalatul pe maini!]si totul va fi bine,vei vedea!
rrox,tu ai dreptate cu ingrijirea sanatatii in Romania,dar si educatia medicala elementara a poporului nostru e deficitara.Noi ne supunem la ce e obligatoriu-eventual-fara sa intrebam,si atat!Dupa ce am povestit ca i-am facut control oftalmologic lui Alexut la 6 luni,asa cum se face de rutina in alte tari,cate mamici si-au dus copiii la oftalmolog?Nu e un repros,e un avertisment asupra necesitatii schimbarii inclusive a mentalitatilor pacientilor!
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

andira spune:
Andruzza - clar ne intalnim la primavara la o portie de ghiocei!
Cred ca tot prin Libertatii ne vom plimba, si sigur ii trimitem la cules de flori
Irina, piticul meu drag

andrruzza spune:
Apropo de control oftalmologic. Rares nici acum nu are lacrimi cand plange. La 2 luni l-am dus la oftalmolog, atunci mi-a zis ca e posibil si pana la un an sa nu lacrimeze. Mai sunt bebelsuhi care nu au lacrimi cand plang??
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza
"Neasteptatul se produce intotdeauna"

andira spune:
Mamacita - asa e, incerc sa nu ma gandesc la ce e mai rau. Am incredere in dr mea, si o sa-i cer sfatul, la modul cel mai cinstit. As pleca repede din spital, dar tare mi-e ca o sa fac iar granulom de fir, cum am facut si la prima nastere, de urlam la fiecare miscare. Atunci am stat cu operatia infectata 3 zile, timp in care s-a tot acumulat, ca sa fiu sigura ca Irina era ok cand am scos-o din spital, de la Gr Alexandrescu.
Acum, ma gandeam sa stau macar 3 zile de la nastere in spital (sa nu mai plec dupa 2 zile, cum am facut la Elias), sa vad daca se declanseaza iar infectia. Insa daca e asa cu copiii, cred ca o s-o tai acasa cat ma tin picioarele.
Si stiu ca ai dreptate, din cauza lipsei unei igiene elementare, se intampla atatea.
O sa incerc sa iau fetita si sa stea numai cu mine, intr-adevar, o sa stiu sa am grija de ea.
Nu v-am spus, dar saptamana trecuta am avut un atac de panica. Se intamplase ceva, si am cedat nervos. M-a busit plansul, si dupa cateva secunde nu mai puteam sa respir, si nici sa ma controlez. Ionut s-a speriat cand m-a auzit la telefon, imi tot spunea sa ma linistesc si sa ma gandesc la copil. Numai la ea ma gandeam, si incercam sa ma calmez. M-am intins in pat si dupa vreo 15 min am inceput sa-mi revin.
De obicei, cand e o situatie critica, ma mobilizez imediat si incerc sa caut solutii. Dar dupa atatea saptamani de stres, cand am auzit si ultima picatura, n-am mai avut putere.
Nu stiu ce-o fi simtit bietul copil, sper ca nu l-am chinuit prea tare.
Irina, piticul meu drag

andrruzza spune:
mamacita, hai sa nu exageram cu mersul la controale. Eu l-am dus si la oftalmolog si la ortoped ca sunt mai panicoasa eu din fire cand e vorba de copil. Dar asta nu inseamna ca e neaparata nevoie ca toate mamicile sa mearga cu copiii la control. Sa nu se simta vreo mamica vinovata ca nu e cazul!
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza
"Neasteptatul se produce intotdeauna"

ionela_r spune:
Dora, pana la 5 luni a baut Similac. Dupa aceea nu i-a
mai placut decat Bebelac.Dart ea nu bea deloc ziua, numai noaptea o pacalesc.Ma gandeam ca-i v-a place laptele de vaca.
Care din mamici merge la serviciu si are bone? Imi spune si mie
cat coste?
Trebuie sa incep serviciul si santem in cautare de bone.
Pupici
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

andira spune:
Ionela - eu am cautat bona la un mom dat, si cand am dat de preturile absurde cerute de agentii, am renuntat.
Depinde pt ce program. Eu aveam nevoie pt 8-19, si preturile erau undeva pe la 6-8mil. Mi s-a parut f mult, pentru o munca necalificata. Plus comisioanele agentiei, de inregistrare, procent din primul salariu etc.
Gasisem pe cineva la 5 mil, pe programul cerut de mine, statea la cateva strazi distanta, dar nu mi-a placut persoana.
Irina, piticul meu drag

caramella spune:
[g]LA MULTI ANI! LIVIA[/g] si [g]MAYA[/g]Sa aveti in continuare ani minunati impreuna cu familia,multa sanatate!
[g]AKO[/g] ce frumos povestesti de pamatufii tai
[g]MAMACITA[/g] eu am vrut sa o duc pe Alicia la oftalmolog,mai demult dar, dr. de familie a zis sa o duc la 1 an.
[g]GEGEA[/g] spor la slabit!Si eu am aceasi problema ,mor dupa dulciuri.Eu sunt constienta ca fara sport nu fac nimic,am grasime multa pe burta.A-si vrea sa merg la inot cand se face mai cald.Si la aerobic cand vine soacramia din Canada sa aiba grija de puiut.
M-am intristat si eu cand am auzit de ALINUTA,chiar nu se mai poate face nimic pentru celalalt ochi?Sistemul nostru sanitar e de tot rahatul.Na ca m-am enervat.