Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Tot de pe ivillage despre kk:
http://parenting.ivillage.com/newborn/nbreastfeed/0,,4309,00.html

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

BUNA DIMINEATA

Fetele sa va spun ca ieri am fost f f f relaxata, Vladut a fost cuminte de nu-mi venea sa cred..s-a cunoscut ca am dormit noaptea bine, el a fost linistit dimineata, a venit prietena mea la mine..am iesit la plimbare si am stat cam mult vreo 1.5h (eu pana acum nu l-am tinut pe piti mai mult de juma de ora afara). A fost super misto ca am simtit ca sunt mai relazata.
Dupa amiaza nu a mai fost asa ca Vladut a fost mai agitat, nu a dormit ca am ami avut si alti musafiri...plus ca saracutu' dupa ce a plecat toata lumea nu putea sa adorma ca se scremea, se foia, se strangea si arcuia, facea precum un manz...l-am luat inbrate si degeaba. Pana l-am ridicat pe umar si atunci a dat un part si o ragaiala MARI RAU DE TOT dupa care a adormit...

Spre seata l-am trezit la baita si ca numai puteam de sani!!! de fapt de un san, dreptul care era tare rau de tot si umflat si ma durea...si incepuse sa curga...
Mai fetele, doar ce am mancat mai bine, dormisem bine, am baut berica, compoturi si apa (apropo beau cu paiu ca altfel nu intra atatea lichide in mine) si am iesit pe afara, simteam ca m-am mai linistit. Si sa-mi fi revenit asa repede cu lap-lap???
Chestia e ca doar un san era plin si dureros, celalat nimic. dar eu am suspectat ca la dreptul am mai mult laptic sau e mai desfundat sau nu stiu ce sa zic, ca la asta se ineaca Vladut cand trage si curge f usor. Stangu' e moale moale....

Asadr am bagat la cap: FARA STRES, cu MANCARE BUNA, ODIHNA SI LICHIDE CAT CUPRINDE ca repede se pierde si eu am noroc acum ca imi revin asa usor...

MANDy aceeasi nebunie e si l amine pt depunerea dosarului..de la servici cica trebuie sa-mi faca si ei dosar ca am nascut in 2005 si trebuie sa-mi fac si eu. Dar habar nu au ce trebuie sa puna la dosar.....si unde mai pui ca eu intru in CIC de pe 13 ianuarie.... .
Dar declaratia la notar SIGUR NU TREBUIE.

acum, na au inceput sa-mi curga sanii si piti abia a adormit, da trebuie sa manance la 10.00 . Cred ca o sa-l trezesc...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

DRAGA FETELOR,

Banuiesc ca va datorez la toate SCUZE, mai ales, ca se pare ca am jignit mai multa lume decat as putea suporta.
Ma iertati va rog, mai ales ca azi implinesc 30 de ani?!
Si mai ales ca eu am aruncat o pietricica in lac si am facut valuri de parca Mediterana s-a scurs in scutecele...
SCUZE din nou, am facut cateva afirmatii care au gasit unele mamici in posturi vinovate, am primit si eu jigniri destule, unele chiar usturatoare de la Anda (de ce oare pentru ca eu chiar nu am avut nimic nici cu ea, nici cu nimeni) si din cate imi amintesc EU am fost sarcastica, cei drept, dar CIVILIZATA.
Nu va retrageti voi, o sa o fac eu, mai ales ca pentru mine a fost o lectie sociala pe care nu o sa o uit usor.
Imi pare rau, mai ales pentru faptul ca ati ales sa "stigmatizati" alaturi de mine si alte mamici care nu aveau nici un fel de legatura nici cu mine, nici cu ideile mele.
Una dintre voi a postat Regulamentul in pagina 8.
Il citisem si eu, poate unele dintre voi il mai cititi odata.
Si daca am gresit cu adevarat cu ceva este faptul ca sunt mai mare, cu mai multa experienta si probabil ca mult mai matura decat unele dintre voi, si am lasat senzatia ca fac din asta un avantaj. Nu este adevarat, a face glume usor acide e felul meu de a fi dar probabil ca nu e locul potrivit ( in sanul unor femei care abia au nascut) sa le fac. SORRY!
Pentru cele care m-au inteles si m-au placut ( daca a fost vreuna ) imi pare rau ca nu am putut sta de vorba mai mult.
Sper ca nu va veti simti jignite si de faptul ca va voi urmari in continuare.
Va pup pe toate,

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

raportam prima noapte in pat fara bebe!!. vaaaai, imi ziceam aseara, sa vezi ce placere o sa fie, sa te intorci de pe-o parte pe cealalta fara grija, sa te intinzi in toate partile... apai asa a fost, dar "cu grija". ca n-am dormit deloc, adica dormit iepureste, cu urechile tinta in patut, cum respira, cum se intorcea, ridicam si eu capul ca mangusta s-o vad.
asa ca-s mai obosita ca niciodata. daca-mi revin pana diseara, mai incerc, poate poate merge...

joy, vezi tu cu trezitul. daca nu scazi sub 6 mese pe zi, poti sa-l lasi sa mai doarma. dar la bb mici asa ca ai nostri, minim 6 mese pe zi. max 8.

cristina, cu durerile de spate te inteleg... am unele crunte, mai ales la stat in picioare... dar poate trec

mandi nicaieri in ordonanta sau in normele de aplicare nu scrie de vreun act autentificat la notar. cel mult semnate si stampilate ca sunt conforme cu originalul. dar nu e cazul declaratiei. asa ca ori ti le printezi de pe net si te duci cu ele la aia la servici, ori sa-ti arate ei daca sunt destepti unde scrie chestia asta!

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Cristina, acuma caut si eu sa vad unde dracu scrie ca trebuie autentificata la notariat...poate o fi facut ceva confuzie , o sa-l sun pe seful asta de resurse umane ca incepe deja sa ma enerveze. Eu pana acum n-am gasit nimic de genul asta.

Fetelor nu stiu daca am facut sau nu o prostie dar aseara am sarit peste papa de la ora 22. Ieri a mancat bb cam haotic si spre seara a dormit mai mult asa ca a mancat pe la ora 19, iar dupa un pic de joaca a adormit. Am crezut ca se trezeste pt. papa de la ora 21,30-22 dar nimic, dormea dus. M-am pus si eu in pat cu gandul ca oricum se trezeste el daca ii e foame, dar credeti ca am putut dormi? Pe naiba , eu am dormit vreo doua ore ca il tot pandeam pe bb care n-a dat semne ca ar vrea sa pape decat pe la 4,30 dimineata. Si atunci i-am dat doar de mancare. Nu stiu daca e ok, ar fi fost mai bine sa il trezesc?

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Cristina, s-a trezit singur pan' la urma.
Bine ca miai zis de plecat singurica de acasa, adica fara PITIC. Ai dreptate, as fi mai stresata decat da as sta acasa .

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Buna dimineata fetelor,

Atmosfera si-a revenit pe aici!!!

Sper sa continuam linistite ca si pana acum, si mai ales in aceeasi formatie!!!

Lordra, mandy, Noki, Dordia si celelalte va si va multumesc ca m-ati chemat din nou aici.

pisi ce ai gresit tu din punctul meu de vedere este ca ti-ai permis sa ne ridiculizezi si ironizezi pe niste subiecte sensibile: alaptat, vaccin, starea noastra psihica, etc. In plus, ai lansat tot felul de epitete asupra noastra: rele, crizate, snoabe, etc. Nu stiu daca iti mai amintesti dar nu e deloc usor sa cresti un nou nascut si sa incerci sa-i oferi ce e mai bun pentru el: lapte de mama pe o perioada cat mai lunga. Unele dintre noi suntem mai stresate, altele mai relaxate, dar ne ajutam unele pe altele prin incurajari si nu prin ironii.
--------------------------------

Dupa seria neagra de 150-180-150 g pe saptamana, Natalia a luat 270!! Ma bucur ca am reusit sa-mi revin cu laptele si n-am apelat la completare cu lapte praf. Mi-au trecut si toate belelele cu sanatatea si am luat ceai, bere si Nutrinatal.

Joy ai vazuuuut mama draga? Fii linistita, o sa ai laptic pentru multa vreme de acum incolo!

Bic si Mandy ai nostri, ca-s bb maricei, isi permit o pauza mai mare de papa noaptea - de vreo 6 ore. Nati o data a dormit si 8! Ziua, nu-i dau sa manance mai des de 2h (timpul il consider intre inceputul supturilor) si nici mai rar de 4 (dar nu prea e cazul, cere singura). In intervalul asta - cand vrea ea.
Bic, multumim pt link-uri - am citit raspunsurile.

Mandy si mie mi s-a cerut declaratie de la sot doar semnata de el, fara autentificare. Eu am intrat in CIC din 10 decembrie.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

neata.

io nu stiu ce am, ca sunt si acum adormita si aproape e 12; cred ca o sa iesim afara mai mult azi, ca e frumos si poate ma mai trezeste aerul.
lucuta mea da o reprezentatie tare frumoasa : vine ora de papa si e tare marait, daca il plimb nu ajuta cu nimic, asa ca il las nitel sa isi faca de cap, ca se calmeaza singura daca n-are public.
mandi- noi avem un program bine definit, asa ca il mai pasuiesc de la orele obisnuite cu maxim jumate, hai o ora; deci eu l-as fi trezit daca eram in locul tau; insa asa cum are ore de masa luca, are si de somn, deci nu prea e posibil sa doarma asa mult sarind peste o masa.
parerea mea e ca nu are nimic daca bebele a preferat sa faca nani atatea ore - mie imi doarme in fiecare noapte de la 10.30 pana la 6, sau in cazurile mai proaste, pana la 5.30; deci sunt o gramada de ore in care nu papa, ci se odihneste.
joy - eu simt nevoia sa ies singura cateodata;ies ori intre supturi, daca e dan acasa, sau in weekend, cand mergem la cumparaturi, si il mai lasam cu mama sau cu sor-mea.
de obicei il luam cu noi, ca e mai simplu - doarme bustean; prefer in carrfour, ca au carucioarele alea cu suport pt bebe; si in cora, dar trebuie luat ori cu carutul lui, ori cu cosuletul de masina; si noi folosim marsupiul, dar mai rar, ca eu sunt micuta de inaltime, si ma cam chinuie greutatea, iar taticu prefera sa-l tina in brate.

Mergi la inceput

FETELOR, hai sa va spun ceva.
Am sunat acum la cabinetul D-nei MUGA sa intreb de indemnizatie 9 ca am intrerupere in stagiul de cotizare) si mi-a dat un raspuns socant. Cica sa nu-mi depun dosarul inca pt ca daca am nascut in 2005 nu ma incadrez in legea 148 asta noua. Pt ca in ordonanta scrie ca in O.U. au facut o gafa si anume aceea ca se refera la copii nascuti dupa 01.01.2006 si ca ei lucreaza la o noua lege care va aparea curand ca sa indrepte aceasta eroare !!!!!!
Innebunesc!!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Lavi, bine ai revenit , ce ma bucur ca te-ai razgandit si te-ai intors, acum le asteptam si pe celelalte fete caci fara ele grupul nu e intreg

Lavi, sa stii ca tocmai mi-a spus si maica-mea acelasi lucru cu dormitul lui bb, chiar m-a certat ca nu m-am culcat si odihnit si eu ca uite acuma sunt cam zombi.Na, acum m-am invatat minte-ce sa faci eu intotdeauna am invatat pe propria piele.

Am vorbit intre timp si cu seful de res. umane. Pai, e chiar asa cum il stiu de ani de zile....cam .Ma intreaba daca sunt deja in CIC, ii spun ca nu ca mi se termina maternitatea pe 20 ianuarie, aa, pai atunci eu nu am treaba cu tine -imi raspunde,- declaratia aia trebuie doar la cei aflati in plata pana la 31 decembrie. Si mi-a mai spus ca eu trebuie sa depun actele direct la Primarie ca ei nu mai au nici o obligatie. Eu nu mai inteleg nimic...pai Noki si Joy si voi ati nascut in 2005 dar intrati in CIC in ianuarie doar si voua vi se intocmesc dosar si de catre angajator. Ce mai, e o harababura de nu mai stie stanga ce face dreapta , imi vine sa

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput