Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 6

Morgano spune:
Leea, e super Tudor.... imi inscriu Anuta la ginerit :) Sa-ti traiasca si sa te bucuri de el.
Taniutza, si eu sterilizez pompa la fiecare muls, e normal ca doar lapticu' il bea bebe.
Mandy, a-ti cere declaratie notariala la primarie este un abuz, este suficienta declaratia tip semnata de tati. Nu te lasa aburita ca nu este necesara garantat. Astia ori sufera de manii, ori au intelegere cu notarii sa le mai bage niste bani in buzunar.
Maria, am pus-o vreo 20 de min, rezultat cand am scos-o din marsupiu circ ca mai voia :) Nu are luxatie, Dne fereste, dar pana la 2,5 luni n-o mai pun, prefer sa fiu mai stresata decat sa-i fortez coloana aia inca subtirica. Marsupiul e chicco, are si pozitie orizontala, si sustinere cap, si oricum Ana isi tine bine capul de pe la 3 sapt, acum nu-i mai cade niciodata pe lateral, asta tot din categoria "am fata precoce" :)
Joy, eu pot pleca intre mese pentru ca la noi in cluj nu sunt asa mari distante sau asa circulatie ca la voi, oricum noi stam la 15 min de centru, la 15 de metro - incerc sa ajung la timp pt masa chiar si cand merg la birou, pt ca noi avem pauza de 4 ore intre mese, evident program facut de fata singurica.
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

dienutagraviduta spune:
prin beleaua cu sfarcurile am trecut si eu de curand : se bulisera rau de tot; din cauza ca ma dureau rau la alaptat, il tineam prea putin, si nu se satura; asa ca imi venise si ideea ca nu am destul lapte; azi am fost cu treaba in deplasare la mama unde am cam stat toata ziua (cam naspa, ca facuse varza de mancare si am cam stat pe tusa); normal, cu tata la purtator, la alaptarea lui luca fiind asistata m-am luat cu vorba si m-am trezit ca a supt vreo 40 de minute din ambii sani; erau fleasca de la inceput, deci nu trebuie sa bubuie sa aibe lapte; cand a terminat, inca mai curgea la stors.
deci lapte e.
tania - senzatia de frecare a sfarcurilor sensibile de haine e groaznica ! vezi ca se gasesc in farmacii (sensi blu) de la Baby Farlin niste scoici de colectare a laptelui matern; eu le folosesc cand ma dor sfarcurile, le tine departe de alte materiale si au si gaurele pentru aerisire; sunt bune si daca te mai patezi cu lapte.
In alta ordine de idei, azi a fost o zi tare buna ... imaginati-va ca am reusit sa gasim o bisericuta super incalzita, micuta (cu intrarea de termopan ! - moderna, ce mai), si culmea culmilor cu un popa care cand l-a intrebat dan cat ne costa botezul a zis : "Eiii, noi nu cerem bani, domnule, sa botezam copilasul si daca o vrea nasul sa dea ceva pentru biserica, bine, daca nu, nu!"
dar ce mi-a placut cel mai tare e ca femeia care se ocupa de lumanari era sotia lui (2 babalaci), si cand i-am zis ca botez vrem, a strigat-o foarte bucuros "i-a auzi, Anisoaro, botezam baiat !", dupa care ne-a zis ca nu au mai avut botez demult si se bucura.
Mira-m-as sa mai fi avut botez vreodata acolo, ca bisericuta e in curtea unui spital... :)
Da nu-i bai, chestia e ca , satul parintele de bolesnitele din spital, de parastase si imormantari, s-ar putea sa faca exces de zel si sa ne boteze vreo ora jumate sa intepenim in picioare in biserica ...
macar ne-a asigurat ca o sa faca super cald si ca o sa incalzeasca apa bine; am uitat sa ii zic sa nu-l bage de cap, da il prelucrez eu cand imi face molifta, ca era tare simpatic ...

maria_alexia spune:
quote:
Originally posted by Noki_Lara
Buna seara fetelor! Hai ca vad ca suntem pe drumul cel bun si am revenit la discutiile noastre preferate!
Noki, asta e si speranta mea: sa pastram locul asta cald, incat sa-si doreasca fetele sa revina. Eu una de-abia le astept inapoi si ma bucur mult ca tu ai revenit!

mandyksch spune:
Leea, lohiile la mine au tinut 6 saptamani fara doua zile si sincera sa fiu abia am asteptat sa scap de ele
Ehe, senzatia aia nasoala la sfarcuri...ca simti ca o iei razna daca le atingi cu hainele, pai le-am avut si eu o vreme , noroc ca nu mult timp, eu purtam in casa niste tricouri f. largi si chiar stateam cocosata ca nu suportam sa-mi atinga sfarcurile. Repet noroc ca nu m-a tinut mult...
Noki, Cristina, Ripley, eu declaratia aia trebuie sa o dau la mine la serviciu. Vineri mi-a adus sora-mea un formular (sora-mea lucreaza in acelasi loc cu mine) de la seful de resurse umane. Dupa spusele acestuia si angajatorul trebuie sa depuna un dosar (nu stiu exact unde) daca bb s-a nascut in 2005 (si chiar daca mamica nu a fost inca in CIC). Acest dosar trebuie sa contina -cererea tip catre angajator
-copie certificat nastere copil
-copie act identitate mama
-copie certificat casatorie (asta la kine e necesar ca eu mi-am pastrat numele de fata la casatorie, iar bb are numele tatalui)
-declaratie tata-autentificata la notariat cum ca tata nu beneficiaza de indemnizatie de crestere copil.
Plus ca mai trebuie sa depun si celelate acte la primarie . maine o sa sun la firma sa cer mai multe detalii daca voi ziceti ca nimeni nu v-a cerut asa ceva, ca vad ca la noi sunt mai cu mot.
Cristina, deci alocatie o sa o primesc candva, nu se stie cand. Nu ca as sta in banii aia, dar ma enerveaza ca vom tot primii banii astia (inclusi banii de CIC) cu multe luni intarziere.
Ripley, eu am primit un port-bebe din asta care se pune pe burtica. Scrie pe el ca e pt. copii intre 3-9 kg asa ca se pare ca se poate folosi inainte de 3 luni.Noi l-am folosit. Atata tot ca in instructiuni mai specifica faptul ca atat timp cat bb nu-si poate tine capul f. bine sau are sub 2 luni trebuie pus copilul cu fata spre pieptul celui ce are hamul pe el.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Noki_Lara spune:
Mandy - mie numai anajatorul mi-a facut dosarul. Eu nu am fpst la primarie. Imi trimit ei dosarul, tocmai ca bble e nascut in 2005. Deci pentru ei e valabila chestia cu ne-autentificarea data de notar.
Ripley - si noi avem marsupiu. Am pus-o de 2 ori. Doctorul meu a zis ca e ok. La fel a zis si de scoica, ca cica imita pozitia din burtica lui mami. Mie mi se pare totusi cam naspa. Mi se pare ca-i taseaza coloana, totusi. Ma feresc cit pot de ele. De scoica, nu prea am cum sa scap. De marsupiu, insa da. Desi tot asa, scrie, peste 3 kg.
Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

mandyksch spune:
Noki, inseamna cc seful nostru de res. umane e mai catolic decat Papa...totusi nu inteleg o chestie, uite mie imi expira concediul de maternitate pe 20 ianuarie, bb e nascut in 2005 si totusi atat angajatorul cat si cei de la Primarie imi cer sa depun dosar, nu inteleg de ce? Tie cand ti-a expirat/expira concediul de maternitate?
Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Buluci spune:
MULTAM DE SFATURI FETELOR!ERAM SIGURA CA O SA RIDETI CU LACRIMI DE GAURELE MELE!
MIINE MA DUC SA MA VERIFICE DIN NOU VETERINARUL!
CRISTINA, MA SIMT MAI BINE , VIS A VIS DE PROBLEMA CU USTURIME LA PIPI, CACI CE-MI EXPLICASE MIE DOCTORITA, ATUNCI CIND FACEAM PIPI, TOATE SARURILE DIN URINA IMI AFECTAU PLAGA ACEEA PARTIAL VINDECATA, DAR ACUM MA SIMT MULT MAI BINE, SI NU MAI USTURA LA URINAT!
jOY, SOATA MEA E UN TEMPERAMENT SUPER MOALE, ABIA SE MISCA, EU IS FOARTE ENERGICA IAR EL E TOTAL OPUSUL MEU! PINA MI-A SAPUNAT O CIRPULITA SA-L SPAL PE SIMON PE SPATE , PUTEAM SA FUMEZ O TIGARA! SARACUL DE EL, M-AM RASTIT LA SOATA SI MI-A REPLICAT: DACA NU-TI CONVINE , SPALA-L SINGURA!
MI-AU PLECAT MUSAFIRII! N-AM AVUT TIMP SA FOTOGRAFIEZ MINCAREA, CACI IN TIMP CEL ALAPTAM PE SIMON EI MINCAU, SI PINA M-AM INTORS AU LINS TOT!N-AM REUSIT DECIT TORTUL SA-L FOTOFRAFIEZ!
dAR MI-AU ADUS AUR PTR BEBELUS, SI IMBRACAMINTE SUPER DRAGUTA DE LA MOTHERCARE! DOAMNE, CE CALITATE, DAR SI O PALARIE DE BANI!
SUNT FRINTA, AM NISTE DURERI DE SPATE CA IN SARCINA! OR RAMINE TOATA VIATA DURERILE ASTEA DE SPATE, MAI EXACT JOS LA NOADA!???
Cristina Baku & Simon
pictures:
http://uk.photos.yahoo.com/gbuluci
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65676&whichpage=4" target="_blank">Povestea nasterii

dordia2000 spune:
Lavi02,Ina,Alina si celelalte va rog din tot sufletul sa va intoarceti la noi ca nu suntem intregi fara voi. Eu una va duc lipsa rau si abia astept maine cand intru sa va vad si sa ne conversam ca am cateva dileme si as vrea sa stiu si parerile voastre!!!
Va pup pe toate!!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

dordia2000 spune:
Ieri nu am reusit sa intru asa ca le urez La multi ani si toate cele bune lui Mirabilis, Gandacel,Coralia,Corap,Ancaloredana, Felicia74,Adriana15 si Madau; Sa va traiasca pruncii si sa va bucurati alaturi de ei de multe realizari in viata!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Bic spune:
Maria, uite ca bine zice Anamari de laptele mai consistent si cel mai putin consistent de la inceput. Uite un articol despre asta: http://parenting.ivillage.com/newborn/nbreastfeed/0,,40wl,00.html
Pentru cine se intreba de kk verde ci su mucozitati, daca ai gasit motivul sa-mi spui si mie, ca noi avem de vreo luna asa ceva din cind in cind si n-am descoperit de ce. Am dat de articolul de mai sus cautind o explicatie.
Si tot veni vorba de articole, www.ivillage.com are multe articole foarte utile la capitolul "parenting and pregancy." Nu mi se pare foarte bine organizat, dar daca cautati ceva si ii dati un search o sa va duca la multe articole utile dar altfel "ascunse."
De asemenea www.askdrsears.com poate fi de mare folos. Are multe articole legate de alaptat si de colici.
Altfel, eu nu m-am suparat, dar v-am spus ca incerc sa intru cit mai rar pe aici. Plus ca zau ca cu atitea probleme am intrat si eu in paranoia si am inceput sa-mi pun tot felul de intrbari si sa gasesc probleme acolo unde nu sint. Obsesia mea mai noua e ca nu mai am lapte. Cind o aud pe Smaranda ca plinge dintr-o data ma gindesc imediat la asta.
Si citeva intrebari:
1. Daca doarme si vine ora de masa (adia cele 3 ore), ce mama ma-sii sa fac? Sa o trezesc???? Zau ca nu-mi vine cind o vad dormind asa frumos. Pe de alta parte, daca vreau sa-i fac un program ar trebui, nu??? Azi nu am trezit-o si abia peste 4 ore a vrut din nou. Eram la plimbare si s-a trezit fix la sfirsit. Apoi acum iar doarme dusa si au trecut deja cele 4 ore. Sper sa nu fi inceput deja noaptea ei la 6 ca
2. Stiu ca am mai intrebat, dar mai intreb. Cind sa ma mulg, la cit timp inainte sau dupa alaptat???
Pupici la bebelici!
P.S. Simina, nu, bey, nu la tine ma referam, stii tu bine... Tu esti fata gigea si nu ma iau de tine. Da' sint unii care cred ca le stiu pe toate dupa ce fac copii si nu prididesc sa-ti dea cu asa-zisa lor stiinta-n cap. Nu e cazul nici uneia de aici.
Smaranda, 03.11.2005