Sarcina si alimentatia (2)
Raspunsuri - Pagina 8
LYLY809 spune:
Dolcebaby, NU MA DUK IN BERCENI! E la capatul pamantului... Nu manca fainoase prea multe, si nici dulciuri, daca zici ca ti se pare c-ai luat prea mult in greutate.
Angelli, iti faci tu singura hainutele?Sunt curioasa. Eu nu mai am de purtat decat o pereche de pantaloni si o salopeta. Si mai am vreo 4 perechi de pantaloni de gravida, in care nu mai pot respira. Dr. Spock are si carte despre sarcina si despre cresterea copilului. Cartea despre cresterea copilului o am pentru ca a pastrat-o sotul, de pe vremea cand lucra la o tipografie de carte si s-a tiparit acolo. Dar sigur poti sa o comanzi pe la vreo librarie.
Ce scrii tu acolo, Osna? Taitei, macaroane... hm. Nu fac parte din meniurile mele... Insa pestele da, as manca si eu, dar tot asa, sa-l gateasca altcineva![]()
Eu voi gati maine bame. Dupa ce ma intorc de la scarbici side la echo
Maine ma duk la echo!!!!
Pupici la burtici!
Lily 21+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo
angelli spune:
Buna fetele.Lyly nu stiu inca dar ma gindeam la ceva modele de bluze si baby doll, mai largi, super simplu de facut, dar trebuie sa umblu mai mult. Blugi am ceva cu talie joasa vad ca ma incap,oricum am doar 14 sapt mai incolo vad eu.Azi nu mai fac nimic am facut ieri pui cu un sos indian a iesit super si legume si salata. Problema este ca daca nu maninc un pic de dulce am senzatia aia de scadere a glicemiei, super naspa asa ca trebuie sa revin la dulciuri, un patratel de cioco ceva. VA PUP
http://www.snugglepie.com/ezb/336024.png[/img][/link]
adelapop spune:
ficateii nu fac rau ocazional.
dar sa nu manaci in fiecare saptamana.
nu stiam ca doar in primul trimestru - eu am citit ca pe perioada sarcinii nu sunt recomandati.
pt angelli: eu gimnastica nu fac inca...astept sa primesc cd-urile.
cea mai buna carte de pe piata despre cresterea copilului este "mama si copilul" (parca) scrisa de capraru - chiar specifica la inceputul cartii ca este cea mai vanduta carte din domeniu.
eu incerc sa manac muuulte fructe si legume . nu prea stau bine la cap. lactate. am inceput acum sa mai mananc.
sper sa nu fie prea tarziu - ca bebe e deja format.
lyly cum ai 4 perechi de pantaloni in care nu mai poti respira??? nu se intind la burtica?
eu am fost la un magazin pentru gravide - nu mi-am luat inca nimic pentru c anu se vede burtica, insa m-am speriat ca erau niste pantaloni imensi... nu stiu daca fetele de acolo m-au auzit dar am avut un soc cand am desfacut o pereche de pantaloni sa vad ce model sunt...imensi

...de elenfanti![]()
ce bame faci? am vazut si eu la mega dar conservate la borcan? se gasesc si congelate?
as vrea sa fac snitele de pui si supa de rosii si salata de vinete.
14+
Cristina_Ioana spune:
Angelli, buna idee ai avut...
Adela, asteptam cuminti sa ne pove cum se face supa de rosii...
Io as vrea sa stiu suplimentar si despre crema de legume, daca stie cineva...
Lyly, pe unde esti? 
Cristina 17+
Cristina_Ioana spune:
Lyly, din motive de chiauneala abia acum am citit ca mergi la eco
Asteptam vesti bune 
Cristina 17+
adelapop spune:
va pot spune cum se face supa crema de legume...am facut deja
supa de rosii nu am mai gatit - trebuie mai intai sa ma informez.
pentru supa crema de legume: 1 telina, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 4 cartofi, 3 morcovi, 1-2 cepe mici.
se pun la fiert mai inati radacinoasele si ceapa si cand sunt fierte pe jumatate si pun is cartofii.
legumele se pot fierbe intregi...nu trebuiesc maruntite.
puteti pune pe langa sare si secretul gustului (preferatul meu) sau vegeta....delikat - sau ce mai exista pe piata.
cand sunt fierte le scurgeti zeama de supa (o pastrati separat), iar legumele le pasati cu mixerul ca pe piure. cand sunt fff bine pasate incepeti sa adaugati cate putina zeama si amestecati cu legumele. daca ati pus prea multe legume si a ramas prea putina zeama de supa mai puneti separat la fiert apa cu secretul gustului sau fara acesta si lasati sa dea in clocot. adaugati peste supa crema si o mai lasati pe foc ca sa se combine gusturile.
se pica si ulei de masline sau de ce aveti voi.
se serveste cu patrunjel proaspat tocat marunt
....stiam eu ca nu stiti si cu crutoane.
crutoanele: se taie paine -de preferat mai veche ca se taie bine - se taie in bucatele mici, se pun in tava si se stropesc cu putina apa si se baga la cuptor pana se rumenesc.
pofta buna!
14+
adelapop spune:
he heee cu placere. fa-o cu incredere....este delicioasa si super sanatoasa. si se face si usor
si nici nu 
voua nu vi se pare ca trece foarte repede timpul?![]()
14+