Gradinita Waldorf - Popa Nan? Stiti detalii?

Gradinita Waldorf - Popa Nan? Stiti detalii? | Autor: danat

Link direct la acest mesaj

Toooot cautand gradinitze (deocamdata pe net) am dat de o gradinitza de stat (nr 113, parca...) care ar fi se pare in sistem Waldorf.
As dori si eu sa stiu mai multe despre CE INSEAMNA acest sistem de educatie? Care sunt diferentele fata de cel obisnuit?
E drept ca am vazut dimineata, cand trec pe Popa Nan, ca acolo e cam buluc de parinti care-si aduc copilasii (cred ca e si scoala pe acolo) deci banuiesc ca e f solicitata gradinita.
Stie cineva detalii despre aceasta gradinitza?
Multumesc!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Dana, baga un ochi si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60035&SearchTerms=waldorf" target="_blank">aici, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44218&SearchTerms=waldorf" target="_blank">aici, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41119&SearchTerms=waldorf" target="_blank">aici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=12180&SearchTerms=waldorf" target="_blank">aici.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8803&SearchTerms=waldorf" target="_blank">Aici poti sa citesti cite ceva despre sistemul Waldorf.

Eteteeee, se facu Raduc flacau mare... Mere la gradi acu...

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Danat eu am o brosurica despre sistemul Waldorf si daca ce scrie acolo e adevarat, ma bate si pe mine gandul sa o inscriu pe mandarina la cea din Fagetului. Din cate am inteles eu e vorba despre faptul ca este invatat copilul, nu atat in stil competitiv, ca in sistemul obisnuit, cat sa iubeasca oemnii, natura si pe Dumnezeu. So, are legatura cu religia, dar nu impune. Se vorbeste despre un ritm al dezvoltarii copilului si despre modul in care el percepe lumea. Mie mi se pare un sistem bland si frumos, dar care in esenta respecta programa Ministerului.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pochita spune:

M-am tot gandit daca sa im bag coditza sau nu aici.
Eu stiu mai multe despre Waldorf(am facut niste cursuri) si intr-adevar abordeaza altfel educatia decat cu ce am fost noi obisnuiti.Copiii de acolo nu ies genii dar ies oameni sanatosi la cap si fara sechele educationale.(nu ca noi , saracii)Nu fac limbi straine, nu fac informatica nu au voie cu aparatura electronica in gradintza, mananca numai lucruri naturale, sanatoase

Acuma totul ar fi ok daca institutorii de waldorf(cel putin aceia mai experimentati ,mai fanatici)nu s-ar comporta ca un fel de sectanti., care vorbesc in dodii ca aia de seara de pe OTV.Asa ca sistemul ar fi ok, cel putin atragator, dar seamana putin a multilevel unde totul e atragator.Vedeti inainte educatoarele si daca nu sunteti foarte hippy, mai ganditi-va.Pna la urma, copilul sta cu educatoarea toata ziua nu cu sistemul Waldorf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena-Teodora spune:

o sustin pe Pochirta din toata inima. De-acolo ies "mici mesteri" si atat. Intr-adevar, invata sa iubeasca natura, oamenii si ies lucruri minunate din manutele lor, dar... eu n-am sa-mi dau copilul sa invete la o "gradinita profesionala", asa cum sunt scolile profesionale de cand lumea. Ca altceva nu prea invata acolo, parerea mea. Este si un articol intr-un ziar de mare tiraj care ii aduce numai puncte negre din partea Ministerului Învătâmântului. Merita citit.
georgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Multumesc mult de raspunsuri, m-am cam lamurit!
Adevarul este ca nu vreau ca Raduc sa culeaga floricele si sa admire cerul albastru (ca taurasul Ferdinand, mai tineti minte? ) pentru ca asa ceva nu l-ar pregati pentru viata din zilele noastre. Ma gandesc ca i-ar fi apoi foarte greu sa se obisnuiasca cu brutalitatea de peste tot, din scoli, de pe strada etc. Nu ca l-as dori sa fie invers, sa fie rau si agresiv, Doamne fereste, dar nici picat din Luna sa nu para.
Inca odata multam mult !!!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natali spune:

Fetita mea merge la o astfel de gradinita in Piata Romana. Pot sa spun tot ce am citit mai sus e absolut gresit!!!!!!!!
Nu vreau sa va schimb parere? Nici nu pot sa inteleg cum dati cu parere. Cum am inteles ati citit doar brosure. Cineva a vorbit cu copii? cu parinti? La gradinita nici nu inscriu imediat, doar dupa perioada de acomodare.
Noi am fost inscrisi la o gradinita obisnuita timp de 3 luni unde a fost ingrozitor. O educatoare in varsta care tipa si urla la copii, dimineata toti parintii cu copii asteptau educatoarea , si cind ea intra pe usa toti copii (fara exceptii) intrau in isterica. Educatoarea a explicat ca este o perioada de adaptare. Nu stiu ce perioada a fost dar dupa ce fetita mea a plans 4 ore fara intrerupere si pe ea au dat cu parfum ca s-o linesteasca, si dupa ce Mos Craciun a adus in dar un bat tare pentru copii si asa speriati noi am renuntat la aceasta gradinita.
Am inceput sa caut. Am fost la 3 gradinite in sectorul 1 si la 3 in sectorul 6 si peste tot a fost cam la fel. Poate in unele au fost educatoare mai dragute . Doar ce fac copii acolo? Cind intram toti colorau fara intrerupere, educatoarele nici nu erau in clasa, sau in alt loc doamnele erau afara pe o bancuta la vorba, dar copii la leagane (grupa mica) singuri, sau cind am intrat intro grupa era acolo o doamna care ma rugat sa am grija de copii pana vine educatoarea nestiind cine sunt si pentru ce am venit. Asta spuneti ca e pregatire pentru scoala? Sau pregatire pentru greutatile vietii???
Despre gradinita Waldorf am aflat aici pe forum si multumesc foarte mult ca nu am citit pe atunci pareri proaste. A fost o salvare. Fata mea nu a plans nici o zi! Nici o data! Cind a fost greva a plins ca vrea la gradinita. Acum are 4 ani si jumatate stie sa citeasca, scrie, acasa vorbeste 2 limbi, invata engleza si la gradinita invata germana.Compune poezii si povesti. Ce pregatire pentru scoala mai doriti?
Despre acomodare in continuare pot sa spun ca in vacanta am vost nevoita s-o dau o luna la alta gradinita si n-am avut nici o problema. Numai ca in grupa mica si in mijlocie se plictisea, unde 3 ore educatoarea explica ce e un patrat.
Gradinita Waldorf nu este o gradinita de adunat floricele nici una de mici mesteri!!! Nu e nici gradinita - e o FAMILIE mare care iubeste copii si care ii dezvolta si pregateste, dar nu ii DRESEZE!!!! Unde invata nu numai litire si cifre, probabil asta va sperie? va sperie ca esind afara o se observe ce frumos e cerul?
sau cind o sa esiti la iarba verde nu o sa dea doar cu mingea dar si o sa culeaga floricele? sau cind o sa mearga la bunica o sa ajute la framantat aluat? Daca asta va sperie atunci nici nu va apropiati de o astfel de gradinita. Numai ca despre viata grea copilul va auzi cu siguranta, dar despre viata buna ?
Nu sint sectanta nici la biserica nu vin des, doar imi iubesc copilul si viata !!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Natali, poti, te rog, sa-mi dai citeva detalii despre gradinita fetitei tale? Programul zilnic, numar de copii in grupa, activitati, spatiu de care dispun (pentru somn, masa; curte), pret, detalii de acest fel. Te roooooog.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Eu nu stiu detalii despre gradinita Waldorf
Dar am vorbit cu o mamica care avea copilul la scoala Waldorf, si careia ii parea tare rau ca l-a lasat aici. zicea ca nu face fata in clasa a 5-a la o scoala normala.
Si ca scoala este un amestec intre programa traditionala si cea a sistemului Waldorf.

Asa ca atunci cand alegeti gradinita luati in calcul si grupa pregatitoare, cand copii se vor pregati ptr intrarea in clasa 1 la o scoala traditionala sau nu.

Nu dati cu rosii, decat mi-am spus parerea. Fiecare face alegerea lui.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena-Teodora spune:

Draga Natali, nu trebuie sa te superi. Fiecare are opiniile lui si dreptul de a si le exprima liber. Ceea ce eu, de altfel, si fac, fara a avea insa intentia de a jigni pe cineva. M-am documentat destul de temeinic, sa stii, si mie personal, subliniez, personal, nu mi-a convenit ce am citit despre acest sistem. Trebuie sa marturisesc totusi faptul ca articolul din ziarul pe care l-am citit saptamana trecută, legat de Waldorf, m-a facut sa elimin definitiv aceasta gradinita de pe lista mea. Si fii fara grija, fata mea, care acum are 2,4 luni, imi arata de pe la un an jumate luna pe cer, seara, si imi spune ca e "fumoasa". .. Deci pentru asta nu trebuie neaparat sa invete la sistemul Waldorf, important e ca parintele sa se ocupe putin de copil... Iar cand va fi mare, cred ca ii va da lectii bunicii ei, ca se joaca in aluaturi tot de pe la un an jumatate...
Georgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Natali ai perfecta dreptate! si subscriu parerii tale!
Nici eu nu vreau sa conving mame care si-au exprimat clar preferinta pentru gradinita clasica. As vrea totusi sa subliniez anumite aspecte.
In primul rand este bine de stiut ca tarile civilizate au inceput deja sa se indrepte din ce in ce mai mult spre sisteme alternative de invatamant. Societatea a ajuns deja intr-un punct in care, daca nu reuseste sa se elibereze de presiunile enorme la care este supusa (viteza, volumul si complexitatea sarcinilor) va ajunge sa explodeze. Se incearca acum o apropiere de natura, de terapii naturiste, homeopate, fitoterapeutice, de o viata mai simpla pentru ca altfel planeta va ajunge sa fie populata numai de nevrozati si psihopati.
Spiritul acesta concurential care domina societatea in prezent a ajuns sa fie principu de viata. Ati auzit cumva de copii care sufera de sindromul oboselii cronice? Atiu auzit de copii care cedeaza nervos din cauza volumului materiei de invatat?
Eu, personal, am fost invatatoare si pot sa va spun ca ritmul de invatare este INFERNAL!
Oare de ce exista gradinite si scoli, atat de bine diferentiate? In scoala pedagogica am invatat ca in gradinita trebuie sa se puna accent pe activitatile libere gen lucru manual, lectura, relatia cu natura etc. Altfel am da copiii la scoala generala incepand cu 3-4 ani si i-am invata sa scrie si sa citeasca de cand fac primii pasi.
Care este activitatea dominanta a copilului pana la 7 ani? JOCUL! Prin joc invata lucruri noi despre relatiile cu oamenii, despre mediul inconjurator.
Rezumand, sistemul Waldorf este ceea ce trebuie unui copil de pana in 7 ani (mamicile care sunt ingrijorate de absenta unei asa-zise grupe pregatitoare pot sta linistite pentru ca aceasta exista deoarece gradinita Waldorf este in regim de stat si au fost obligati sa infiinteze si acest gen de grupa) si voi face tot posibilul sa imi inscriu copilul in acest sistem.

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput