obsesie....
Imi doresc foarte mult sa avem un bebe si ne-am pus chiar pe treaba. Ma macina insa niste temeri. Ajutati-ma sa scap de ele. Cu cat trece timpul cu atat imi vine sa dau inapoi. Ma gandesc non-stop daca se intampla ceva...ce fac? Daca pierd sarcina? Daca nu pot sa raman gravida? In fine...astea le-am mai depasit. Acum ma streseaza ideea ca as putea sa nasc un copil anormal, bolnav... Ma gandesc ca medicii nu pot spune sigur 100% daca un fetus este sanatos sau nu. Ma rog la Dumnezeu sa-mi dea un copilas sanatos....dar tot ma gandesc la nenorociri. Of, cum fac sa scap de gandurile astea negre? Nu mai pot sa ma odihnesc si incep sa resping ideea de a ramane insarcinata si sa tot aman momentul. Dar imi doresc atat de mult!!!
Ioana
poze noi
Raspunsuri
marius spune:
Ioana. Daca m-ai vedea ce fac acum, ai vedea un zambet laaarg de tot. Si ca sa intelegi de ce zambesc, sub numele meu de mai jos o sa ai o legatura spre pagina familiei mele, unde o componenta importanta este reprezentata de .... te las pe tine sa descoperi
Cu multa prietenie,
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Babisa spune:
Toate viitoarele mamici au obsesia asta...Doamne ce stresata am stat si eu ,mai ales pe per. sarcinii ca faceam o gramada de analize,le ceream fara a imi fi recomandate,cum auziam ca cutatre a patit eu stiu ce ,cum dadeam fuguta saimi fac si eu testu,si apoi stateam o saptamana pt rezultate timp in care imi tremura inima si plangeam pe ascuns si ma gandeam la tot felul de nenorociri.Culmea,acum am o bebelina superba de 1 an si 2 luni ,sanatoasa tu si nu incetez sa plang in unele seri gandinduma ca poate intr-o zi i se intampla ceva ,sau imi reamintesc o cazatura din timpul zilei si incep sa fac o tragedie...daca isi spargea capul?daca dadea cu capul de eu stiu ce ,daca in timp ce mananca o grisina si se joaca ,cade cu ochiul in grisina...daca daca si iarasi daca...ma obosesc si ma obsedeaza candurile astea nebune,dar nu cred ca voi scapa de ele nici cand voi inchide ochii,simt ca m-as intoarce si din mormant pt copilul meu.
Ca raspuns pt tine este urmatorul...din moment ce ai aceste trairi ,din punctul meu de vedere ,inseamna ca esti gata sa devi mamica ,ai un simt matern dezvoltat,esti deja grijulie cu ceva care nu exista...esti o mama perfecta,asa ca da-i bataie ,nu irosi iubirea si dorita din sufletul tau doar din cauza unor temeri care sunt perfect normale.
Te pup si sunt in stare sa fac pariu cu tine ca ai sa ai un copilut frumos si sanatos tun...iti spun inca de pe acum ca poate nu voi mai avea ocazia ...sa iti traiasca si sa fiti sanatosi si fericiti
http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca
corinadana spune:
Fii optimista si nu mai te gandi atata la rau!!! Psihicul e fff important in toate ce le faci.
Voi sunteti sanatosi, tu o sa ai grija de tine in cele noua luni! Asta este si apoi un bebeloi frumos si sanatos! Si intrebarea: oare de ce mi oi fi facut eu atatea probleme?! Sau nici macar timp ptr intrebari ca n o sa ti mai dea "time off" bebeloiul.
Corinadana mama de Raluca
mona72 spune:
ooofff,parca ai vorbi in locul meu...de cand ne-am logodit numai la asta ma gandesc...numai scenarii aberante cu boli incurabile...numai probleme...adio somn...O lupta continua:sa fac sau sa nu fac?O panica imensa pe care nu o pot controla.Stres la puterea a treia...si timpul trece...
alexa si mami spune:
lasati toate timpeniile astea deoparte si apucati-va
cind o sa fiti cu bb in brate, o sa va intrebati de ce ati pierdut atita timp.
ALEXA
gabibarta spune:
Alexa scurt si la subiect
Da, Ioana, nu te gandi prea mult ca strica... Apuca-te de lucru, cand vei fi insarcinata, oricum ai sa faci o gramada de analize, ai sa vezi la eco, ce bb perfect vei avea!!!! (daca nu ma crezi, intreaba-l pe dr-ul meu, eram in luna a 6-a, el saracul statea cu mine vreo juma' de ora, ca l-am pus sa numere degetele bebelinei, si el tare constiincios numara toate degetutele si de la maini, si de la picioruse)
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006
CristinaT spune:
offff... nici nu esti mamica si deja te stresezi!!!
Ce-o sa faci atunci cand va trebui sa-ti lasi prima data copilul singur cu o bona straina, sau apoi sa-l lasi singur la gradinita, sau sa stii ca va sta apoi nesupravegeat in pauze la scoala, apoi prima data singur acasa... si cate si mai cate. Nu avem ce face trebuie sa trecem prin toate.
Bafta!
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
light spune:
Povestea ta seamana cu cea cu drobul de sare. Oare daca si parintii nostri ar fi gandit asa, ce sanse crezi ca mai aveam sa fim acum pe lume?Se poate intampla orice, e adevarat, dar trebuie sa ne asumam orice risc, si in afara de asta cel mai mult conteaza sa gandesti pozitiv, sa fii optimista si sa lasi toate gandurile negre deoparte.Avem si noi niste prieteni care nu vor sa faca copii tocmai de frica sa nu cumva sa aiba probleme de sanatate cu copilul, pentru ca au rude bolnave de cancer si le e frica de ceva genetic. Dar daca e sa o luam asa, oare cati dintre noi nu au rude bolnave de cancer? Si atunci ce sa facem? Sa stam sa ne tot ingrijoram si sa ne uitam cum altii se bucura de prezenta copiilor lor, de zambetul lor si de fiecare clipa petrecuta langa ei? Eu zic ca ce vrea Dumnezeu sa se intample, se intampla oricum, nu ai cum sa fentezi tu destinul. Asa ca inca o data cred ca de baza e sa gandesti pozitiv!
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!!Foarte tare frate - desen de Liviu minunea si alte desene noi
Jasmine spune:
quote:
Originally posted by mona72
ooofff,parca ai vorbi in locul meu...de cand ne-am logodit numai la asta ma gandesc...numai scenarii aberante cu boli incurabile...numai probleme...adio somn...O lupta continua:sa fac sau sa nu fac?O panica imensa pe care nu o pot controla.Stres la puterea a treia...si timpul trece...
SA FACI!!!
Lasati gandurile astea,sau ignorati-le si apucati-va de treaba.Cum bine ai constientizat si tu,timpul trece.Intr-un singur sens.
Cand eram gravida,parca ma lovise strechea.Cu cat faceam mai multe teste,analize si ecografii cu atat mi se accentua in cap obsesia : dar daca totusi....dar daca s-a gresit...dar daca nu s-a vazut bine...dar eu ce o sa ma fac....dar cum o sa fie viata noastra daca....
Probabilitatea sa aveti un copil cu probleme e infima.Probabilitatea sa fiti superfericitii parinti ai unui copilas perfect e foaaarte mare.Si probabilitatea sa va dati palme ca ati amanat momentul din cauza unor asemenea temeri...e 100%.
Bafta multa!Sa nu cumva sa uitati sa scrieti si aici despre bebelusii vostri minunati.
Jasmine si Radu (26.10.2004)