Montignac: ce am mancat azi? (69)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sebitza spune:

Buna fetele!

La mine a trecut saptamna de proba...si vreau si eu pe listuta!
datele mele: inaltime: 1.58 m
greutate initiala: 64.5 kg
greutate actuala: 63.1KG!!!!!
data de inceput: 9 ianuarie 20006
greuate tinta: 57 kg(macar)

Multumesc anticipat, Ralu. Eu nu am foarte mult timp sa scriu, dar va urmaresc cu mare interes!
O saptamana fara abateri va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina costea spune:

Saluti fetele,

Sambata am umblat ca bezmetica deci am mancat aiurea ca si ore dar am mancat cate ceva.
cateva mere in cursul zilei,dupa masa am mancat ciuperci cu ceapa si carne iar seara 2 iaurturi cu cereale.
Meniul de duminica ceva mai cuminte.
MD-iaurt cu cereale
Gustare - cafea
Pranz - linte scazuta cu ceapa si snitel de soia
Dupa masa am dat-o in bara. Am fost la niste prieteni si au facut langosi cu branza si mujdei si am mancat + ca sa fie tacamul compel si 2 pahare de pepsi light. Cu langosul clar am greit nu stiu daca si cu pepsi.
Seara nimic ca ma durea stomacul de la mujdei.
RALUla raport cu 71.5 si clar se putea mult mai mult daca nu existau abaterile dar am timp tot anul sa ma redresez.

Va pup ,Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitecantrop spune:

Buna dimineata!
Raport: 84.4kg. Deci saptamina asta am dat jos 1.6kg. Cred ca puteam da jos si mai mult, dar fiind weekendul am muncat ca un purcelus...dar conform .
Eu sint multumita de cit am slabit pina acum, mai ales ca am avut o gramada de abateri si nici nu am prea facut sport. Haideti fetelor ca se poate!!!
O zi buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Buna dimineata! iaca vin si eu cu raportul; desi nu credeam ca nu am scazut ceva la cantar, azi dimineata : surprize! cantarul meu arata 58 kg. Nu cred ca am slabit 2 kg. intr-o saptamana, mai ales ca a fost plina de abateri si fara nici un pic de miscare, dar 1 kg. tot am dat jos. Asa ca puteti sa ma treceti si pe mine cu 59 (am spus, cantarul meu nu e cel mai fidel, dar niciodata nu a avut variatii mai mari de 1 kg. Ba chiar mai putin.)
Asa ca incep saptamana cu mai multa incredere si mai hotarata!
Eu nu pot scrie in fiecare zi ca sa dau raportul la ce am mancat, dar ma straduiesc.
Meniul meu de ieri:
D: cafea semidecof cu lapte 0%, biscuiti integrali
P: Mai multe sortimente de salalta (eram in maal si am mancat la fast food)
S: rosii cu branza... si vreo 5 bomboane de cioco cu alune
Asta e, dupa cum am spus, ma straduiesc!
Desi iau pastile de crom pentru a nu mai avea pofta de dulce, se pare ca la mine nu au efect.
Revin


www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaiuta spune:

Buna,

raportez si eu:

71.5 kg

Ralu, te rog actualizeaza-ma si pe mine in tabel.
(ieri aveam 71, dar am cam mancat aiurea in weekend asa ca ... oricum, e bine si trag tare pt. 70, cat aveam inainte de Craciun. offf ... greu cu sarbatorile astea).

Revin dupa amiaza cu meniul de azi.

Ve pup,


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_cafea spune:

Buna fetelor

Am venit si eu la raport cu 60.5 kg.

In week-end am calcat un pic pe langa cu o prajitura juma eu juma fimiu

Azi am mancat de dimineatza niste paine de secara si am baut o cafea cu lapte, restul oi vedea.........

Pupici

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Salutare gagici!
Trebuie sa raportez urmatoarele:
1) mi s-a stricat cantarul, cred ca l-am innebunit zilele astea.
2) ieri la cina am avut o abatere. In loc de orezul meu cuminte am fost la niste prieteni la friptura de mistret. Problema nu ar fi friptura, ci mamaligutza de langa, nu am papat mult, dar tot e abatere.
3) Azi-dimineata am plecat la cumparaturi pe stomacul gol si am halit pe fuga 2 covrigi.

Asa ca mai sctiu ce-a ramas din meniul de azi:
P: ochiuri cu mancarica de fasole verde
C: iaurt degresat si fructe, cu pauzele de rigoare intre ele (vedeti ca ma si pedepsesc singura?)

Maine:
MD: paine graham, dulceata fara zahar, lapte degresat
P: friptura de vitel cu vad eu ce garnitura(probabil broccoli cu cascaval ras deasupra)
C: daca nu apuc sa fac orezul pe care-l poftesc de atata timp voi manca numai fructe.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

Scumpii de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Buna!

Ma tot indemn si eu de cand am nascut sa ma reapuc de Monti (slabisem vreo 5 kg exact inainte de a ramane) si tare as vrea sa reiau macar pt mentinere acum. Dar ma abat mereu cu cate ceva
Ieri am mancat paine prajita cu branza, iaurt (dejun)
rosie, branza, sunca (pranz)
varza cu carne de vita la cuptor (cina)

Dar am crantanit niste biscuitei si vo doua alune si un pahar de vin aseara....

Sper ca azi sunt cuminte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura10 spune:

Sa va povestesc: dupa mania ce m-a apucat la sf saptamanii trecute am facut dulciuri. nu stiu daca am facut bine caci am folosit Diamant pulbere, care este pentru diabetici. Fructoza habar nu am unde se gaseste si cum arata... Am facut lapte de pasare si crema de zahar ars. Amandoua ratate... La laptele de pasare s-a taiat crema de la final, nu am fost atenta si am pus indulcitorul la inceput in lapte si oua si nu la final si s-a branzit creama. iar crema de zahar ars a iesit dar pluteste in foarte multa zeama. Drapt urmare, nu prea am mancat... Sotului mei care nu e la regim i-au placut dar mie nu prea... As vrea sa gasesc si eu cartea lui monti de retete, macar s am inspir putin din ea... In rest... am incaput in niste blugi care ma strangeau rau de tot si ma simt super fericita. Am inceput sa mananc din ce in ce mai putin, lucru bun, dar sar peste mese caci nu mi-e foame... si ma fortez sa mananc. De ex azi, pana la ora asta nu am mancat decat cateva feliute de salam.

O sa fiu cuminte, promit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Myhaella spune:

Buna!
Mara76, smochinele sunt recomandate, fructele uscate si curmalele sunt tolerate dar atentie sa nu le combini cu grasimi.
RoxanaC, maioneza este OK dar nu cu glucide. Uite ce spune Monti despre uleiuri: "Uleiuri recomandate
- de măsline
- de floarea soarelui
- de arahide
- de nuci
- de alune
- de sâmburi de strugure".

"Cel mai bun este acidul oleic, pe care îl găsim mai ales în uleiul de măsline și uleiul de rapiță. Nici un ulei nu poate, el singur, să aducă un echilibru satisfăcător în acizi oleic, linooleic și alfalinolenici. Pentru vinegretele crudităților și salatelor, se recomandă amestecul (sau alternarea a) 2 sau 3 tipuri de ulei:
- ori ulei de măsline + Isio4 ;
- ori ulei de măsline + ulei de floarea soarelui + ulei de rapiță.
Alimentatia zilnica sa contina: 50 % acizi grași mononesaturați (grăsime de gâscă, ulei de măsline) și 25 % acizi grași polinesaturați (pește, ulei de floarea soarelui, de rapiță, de porumb etc.)."

Liliana, in ceea ce priveste mazarea, ori Androix ori Andanii ne-a explicat diferentele intre tipuri intr-unul din foiletoanele precedente dar nu stiu in care. Uite mai jos reteta de humus, eu nu am incercat-o in casa insa la restaurant si a fost delicioasa, desi nu sunt 100% sigura ca se poate combina nautul cu ulei.
La BLENDER
2 pahare de naut fiert
sucul unei lamai
ulei de masline cam 2 linguri ( nu e obligatoriu)
3-4 catei de usturoi
sare
apa cat sa aiba consistenta mai fluida ( se adauga treptat in timp ce mixezi)
2 linguri de pasta de susan ( se gaseste in Billa langa untul de arahide sau in magazinele naturiste se numeste TAHINI SAU TAHINE )
Laura10, uite cateva retete Monti cu mici abateri (eu nu le-am incercat) luate tot de pe Forum DC:

Budinca de branza

Este o reteta "adaptata" dupa o reteta de pasca.
4 oua, 1 kg brinza de vaci, 50-75g unt, fructoza, esenta de vanilie, coaja rasa de lamiie.
Reteta era si cu stafide, dar avind IG 60, sint interzise.

Se bat albusurile spuma, se adauga fructoza si brinza de vaci, se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de vanilie, coaja rasa de lamiie, si cred ca ar merge ceva fructe confiate permise. Se adauga si galenusurile, se amesteca bine, sa fie ca o smintina mai groasa. Daca brinza a fost f. uscata, se poate adauga niste smintina mai putin grasa (14%). Se unge o tava de yena cu unt, se toarna compozitia si se baga la cuptor, foc potrivit, pina se rumeneste.


300g Cicolata amaruie (peste 70% cacao ca sa fie Monty; reteta originala cere 150g ciocolata cu lapte sau alba si 150g ciocolata amaruie) se topeste in bain-marie impreuna cu romul sau un lichor de cafea sau de mandarine (cit mai mult cu atit mai bun).
Separat se bat galbenusurile in bain-marie. Cidn s-au "albit" galbenusurile, se adauga ciocolata topita si se amesteca foarte repede dar nu pe foc. Atentie sa nu se faca cocoloase.
Se adauga peste albusurile batute spuma.
Este un deliciu si nu are nici zahar nici frisca/smintina.


340 g ciocolata 70%
225 g unt
5 oua
250 g fructoza
evtl. smantana si fructe (capsuni) pt. decoratul farfuriei

Se preincalzeste cuptorul 160°C.
125 ml apa se fierbe scurt cu 2/3 din fructoza (pana se face un sirop gros).
Ouale se bat spuma cu restul de fructoza - ca. 10 min. cu mixerul.
Ciocolata si untul se adauga siropului, se amesteca bine si se lasa la racit. Cand compozitia s-a racit, se adauga ouale batute, se amesteca si se pune intr-o forma de chec unsa cu unt. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor in baie marina 60-90 min.
Se scoate din forma rece.

Irinabungau, graul dur nu cred ca este acelasi lucru cu graul integral, am cautat pe net, iata: "Grâul dur (T. turgidum var. durum, vezi mai jos) are un conținut mare de gluten și este folosit la fabricarea pastelor alimentar. Este cultivat mai ales în zonele calde și uscate (sudul Europei - Italia, sudul Franței).".

Ralu, trece-ma te rog in tabel cu 63,5 kg.

D:fructe
P: chitelute Monti, rosii, branza
C: pui la gratar, salata de varza alba.

Spor la slabit!
Mihaela



Mergi la inceput