Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 9

dienutagraviduta spune:
quote:
Ce nu reusesc eu nici in o mie de ani e sa-l fac sa tina suzeta in gura singur. Numai daca i-o tin eu, chiar si asa plange cu ea in gura!
poate nu ii place suzeta ... cateodata ii dau si eu suzeta, dar rar ; il tin la san, si o pun asa , ca si cum ar fi sfarcul; si el apuca suzeta, zice ca e sanul.
merge numai daca e satul

pisi-si-boscu spune:
Simpatica chestia cu soacra in dulap, mi-a placut mult, si mai ales mi-a placut cum ai punctat, Dienutza, chestia cu alaptarea naturala. N-am deschis eu subiectul, dar o sa punctez si eu, deci sper sa fiu blamata doar pe jumatate.
Disperarea alaptarii la san mi se pare nejustificata, e adevarat ca eu am fost mai putin "naturala" si am inceput sa ii dau copilului portocala si mar ci biscuitzi de pe la 6-8 sapt. Cu E-uri cu tot.
Dar e adevarat ca bb-ul meu era un mancacios, si desi curgea lapte din mine ca din Milka, nu se satura, asa ca am optat pentru Milumil pe care l-as ridica in slavi daca nu ar fi fost faza cu Tefalul ( mi se pare cel mai hranitor si gustos produs pt. bb dupa Bebelac care iar e grozav, fata de Nan care pute si care nu l-as da copilului nici intr-o mie de ani ! Eu am doua principii cand vine vorba de copilul meu, care ca si voi il iubesc enorm si l-am facut cu mari sacrificii : nu dau copilului nimic cu forta, ii dau numai ceea ce ii place si ce as manca si eu (e chestie de gust, e adevarat ca lui ii plac si chestii care mie nu imi plac,cum sunt merele) si in al doilea rand, ii dau tot ce e comestibil fara stress de E-uri chimicale si alte dracii', pe ideea ca oricum il poluez extern, asa ca organismul trebuie sa fie pregatit cu poluarea si intern.( ma rog, n-am acum timp sa dezvolt ideea dar intelegeti voi ce am vrut sa spun ).
Dar sa crezi ca laptele praf pt bb, autorizat si para autorizat de institute din intraga lume medicala e chimicala...
Mai bine "chimizat" decat nemancat!
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Gandacel spune:
quote:
Originally posted by dienutagraviduta
poate nu ii place suzeta ...

Hai sa scriu pe scurt despre vaccinul de ieri, ca am ramas datoare cu niste completari. Medicii au o placere sadica sa creeze o teama in randul mamicilor, am eu senzatia. Asa s-a intamplat si cu mine ieri. Am sunat sa intreb daca e o problema daca bebe tot regurgiteaza, in privinta vaccinului antipolio, care se da pe gurita la policlinica. La care mi-a zis sa dau intai pe la spital, sa ii administreze lui bebe metroclopramid, iar dupa 2 ore, in care n-are voie sa manance, sa vin la policlinica la control, sa-i dea ok pentru vaccinare, dupa care iar n-are voie sa manance inca cel putin 2 ore. Asta insemna in total ca bebe sa stea nemancat cam 6 ore, ca trecuse deja o ora de la masa, plus drumurile etc. M-am suparat si i-am zis ca nu se poate, ca vin acum la dansa sa-l vada pe bebe in ce stare e si sa hotaram impreuna daca ii facem vaccin. La care: daca nu vreti sa-l duceti la spital, cumparati metro... picaturi, dati-i dvs si veniti la 2 ore dupa administrare. A, ba nu, ca se termina programul si ca ne amana pe saptamana viitoare... Eu: barbatul meu si-a luat liber special azi, si nu poate face figura asta inca o data! Asa ca am plecat la policlinica. M-am purtat frumos, ca si cum nu fusese una care doar cauta probleme unde nu erau si bine am facut! Cand il plimbam, bebe doarme, nu regurgiteaza niciodata in somn. Am convins-o pe doctora sa-i dam vaccinul oral pe riscul meu si a fost de acord. A trimis-o pe asistenta sa supravegheze daca bebe inghite picaturile sau le da afara. Spre surprinderea mea, era important sa le inghita, dupa 2-3 minute putea regurgita in voie. Nu s-a intamplat nicicum, asa ca toti am fost fericiti. Nu se da lapte de mama dupa aceea, contine anticorpi care nu sunt produsi de organismul copilului. Restul de vaccinuri, care cica erau 2 intepaturi, s-au transformat printr-o minune intr-o singura intepatura, asa ca ne-am felicitat ca n-am cumparat noi. Am mai facut o mie de treburi dupa aceea, cu bebe dupa noi, ca sa doarma linistit. Acasa se trezeste mai des... Am luat indemnizatia de nastere, formularele pe care trebuie sa le completez pentru alocatie+indemnizatie, mi s-a explicat ce si cum, am platit repartitoarele, am prelungit concediul de maternitate, l-am lasat la serviciu. O zi plina de succese! Bebe racnea pe drumul de intoarcere, asa ca l-am pupat ca a fost cuminte si m-am dezbracat si spalat ca la armata, sa hranesc cel mai bun copil...

pisi-si-boscu spune:
Lordra draga,
sunt si nu sunt de acord cu tine.
1. poti sa botezi copilul si la 7 luni daca vrei, nu e nici o problema. Eu l-am botezat la doua luni pt ca ma innebunisera babele din familie ca nu e bine sa il scot afara, sa nu ii intind rufele seara, etc. si am vrut sa le inchid gura;
2. in biserica atmosfera e asa cum ti-o faci tu in sufletul tau - eu la botezul lui Boscu' am simtit ca Dzeu e acolo, si asista si EL, asa ca nu m-am gandit nici la frig, nici la boli, nici macar ca 100 de babe transpirasera acolo inainte de noi;
3. Fratele tau probabil ca era alb de emotie, caci nu cred eu ca il injura pe preot...altfel nu ar fi botezat copilul! Nu sunt eu credincioasa decat de Paste si de Craciun, dar mi-e greu sa cred ca cineva chiar ar injura in biserica!
Caldura e intradevar o problema. Inainte de botez intereseza-te daca biserica are soba sau centrala termica; cu ceva mic, mototolit in palma femeii de serviciu, iti va face o caldura de o sa o pomenesti. Iar apa poti si tu sa o probezi, ca nu interzice nimeni sa bagi cotul in apa din cristelnita...
Te pup,

cristinamh spune:
io cred partea cu bb racit la botez... asta e motivul pt care o sa fac botezul in martie, nu-i nici o graba acum. macar copilul e mare, si, doamne fereste, daca raceste, macart la 4 luni il mai poti trata.. la 6 saptamani (cum zice traditia) nu prea vad ce-ai putea sa-i dai... din moment ce toate medicamentele sunt recomandate dupa 3 luni.
asa ca stresul meu, copilul meu, n-au decat sa stea rudele si in cap, ca nu trag ele daca copilul pateste ceva. si oricum , tot mititelul e singurul care sufera.
cat de cald e in biserica... pai... eu am cununat pe 1 noiembrie... eram la rochita cu bretele, afara era acceptabil pt o zi de toamna... inainteanoastra la biserica, un botez... moaaaaama, si io si mireasa eram fericite, ne gandeam ca in biserica e cald... vai de capul nostru, am iesit amandoua vinete de-acolo. si toata slujba ne intrebam cum dumnezeu au dezbracat aia de dinainte copilul in cancerul ala.
singurele biserici in care POATE e cald sunt cele micute si de lemn. alea de piatra, slabe sanse... sa vezi pe cineva la slujba faca haina pe el!!
gandacel, scaldatoarea e baia pe care nasa i-o face dupa botez. prima baie "crestineasca", cand se pun in apa diverse chestii, fiecare cu semnificatie... aur, flori, bani...
la fel si rudele mele, numai ca unele au o doza mare de nesimtire... daca anunt ca fac pe cheltuiala mea sunt mare amatoare de distrastie. si, vorba lu feli, un tf n-au dat sa ma felicite, da' daca fac "cinste" vin cu "draga inima".
vigantolul i-l dau dupa baita. de obicei mai doarme juma de ora pana manaca, asa ca are timp sa "se duca". si ii apas cu degetul pe barba si-i picur.
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

mandyksch spune:
Na, dupa 3 zile scaparam si noi de febra dupa vaccin.Uite asa am descoperit ca bb intra in categoria bbeilor care fac febra de peste 39 grade la vaccin, as fi preferat sa avem o reactie mai blanda, dar asta e.
In schimb pofta de mancare nu e prea grozava, mai mult molfaie si a transformat tzitzi in suzeta. Il mai lasam asa , nu il fortam poate ca e tot o reactie de la vaccin, fiecare bb cu ritmul lui. Mai asteptam cateva zile sa-se revina piciorul dupa vaccin si incercam sa ne programam si la eco pt. picioruse.
Pisi, noi am folosit Bebelac in perioada in care nu am putut alapta (a trebuit sa iau Nolicin) si s-a constipat bb de la el (sau cel putin asa cred ca Bebelacul a fost de vina), de abia a reusit sa faca kk cu ceai de musetel amestecat in formula. Nan chiar ca pute-asta a primit in maternitate, de Milumil nu stiu.
Noi nu ne mai stresam daca va trebui sa-i dam din nou formula, mai ales daca ma voi intoarce la serviciu n-o sa am alta solutie.
Noi nu planificam inca nimic legat de botez. Candva mai la primavara, bine, la noi oricum nu conteaza cat e de cald, ca lui bb i se toarna doar cateva picaturi de apa pe capsor, nu trebuie dezbracat. Nici nu stim inca pe cine sa chemem de nasi.... Da' avem vreme.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Gandacel spune:
Cristinamh, ce sa zic?! Mda, ai dreptate cu rudele si telefoanele vs. cinstitul la masa. Si la noi a fost la fel, in sensul ca unii au sunat, altii nu, ba unii chiar ne cer bani cu imprumut, cand noi avem copil mic, rate la casa de ne sare palaria din cap, cele 8 mil pe care le voi lua nu acopera nici macar rata, iar intre timp stam intr-un apartament mic si plin de mucagai, la ultimul etaj, unde incontinuu se intrerupe apa sau e de o culoare maro inchis, de nu-ti vine sa-ti speli copiul, nici atat sa gatesti sau sa bei o cafea cu apa de la robinet. In aceeasi ordine de idei, Teo, cum se cheama chestia aia cu care filtrezi tu apa? Ca poate gasim si noi pe cineva in Bucuresti sa ne monteze asa ceva.

gabitaco spune:
Buna fetelor!
eu scriu mai rar dar va citesc cu regularitate. Noi am facut botezul pe 6 ian la biserica iar pe 7 petrecerea acasa. A fost tare frumos si Mateea mea nu a avut nimic.Nu va stresati degeaba,caci se spune ca bebe nu raceste la botez.Oricum bebe va fi imbracat repede si nu are timp sa simta frigul, iar acasa vine cu masina. Important este sa uscati crasma in care va aduce nasa bebele si sa il schimbati de hainutele ude. Va doresc petrecere frumoasa la botez si fiti fara grija ca DOAMNE- DOAMNE are grija de bebelul vostru. Mai rau a fost la mine ca nu am fost la biserica pt ca nu trecusera 40 de zile de la nastere si nu aveam molifta facuta.
In legatura cu vigantoluleu ii dau 3 pic intr-o lingurita cu lapte inainte de masa. Fata mea nu regurgiteaza decat f rar.Sper sa se asimileze.
gabitaco & Mateea Ioana (7.12.2005)

pisi-si-boscu spune:
Gandacel,
am ramas oarecum datoare cu ceva...m-ai acuzat ca jignesc, dar departe de mine intentia !!! Pe de alta parte, felicitari, esti o mamica din categoria super, care in loc sa fuga acasa dupa vaccin sa astepte febra si regirgitari ai tratat "evenimentul" asa cum ar trebui sa fie, si anume ceva deloc deosebit ci necesar.

dienutagraviduta spune:
ma, de ce sa vorbesc prostii, mie mi-e teama in continuare de chestia cu racitul; si pentru linistea mea proprie, o sa vb cu preotul, sa vedem ce se poate aranja.
chestia e ca baldabacul ala nu e chintesenta momentului, ba io zic ca e mai mult o chestie teatrala; care vine la botez si are chef sa-l vada pe luca in kuru gol si urland de mama focului, il invit sa vina sa-l vada seara la o baie, cand da tat-su rateuri si ii face cu apa la 40 de grade ... (intamplat, urlat luca, tambalau mare, dat tat-su afara din camera, consemnat toata seara.)
ideea e ca daca ioan botezatorul i-a botezat cu apa in cap, asta nu inseamna ca trebuie sa botezam copilul la rau, nu ?
apropo, pisi, tu in ce luna ti-ai botezat boscu ?
uite mai oameni destept, catolicii, pe bune ... cateva picaturi de apa in cap si gata; la noi trebuie sa fie tambalau ...
si acu, ca sa devin si io paranoica de-a dreptul : nu se duce copilul mic la strand, unii nu merg nici mari, de teama ca poate lua ceva ciupercute din apa, fiind asa multe creaturi in bazin; pai si in cristelnita aia nu e tot una ? ce garantie am eu ca altii nu au botezat vre-un copil bolnav ? sau o vedeti voi pe femeia de serviciu spaland cristelnita la chiuveta cu pur universal ?